Чагорська територіальна громада
Чернівецького району, Чернівецька область

Рішення сьомого засідання виконавчого комітету Чагорської сільської ради від 09.07.2024 року

Дата: 15.07.2024 16:02
Кількість переглядів: 46

                                                                 Фото без опису

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО  РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

   від «0 липня  2024 року                      село Чагор                                      № 111-7/2024    

 

«Про визначення обсягу компенсації витрат власникам

житлового    приміщення   за    тимчасове    розміщення 

внутрішньо   переміщених   осіб,   які   перемістилися  у

період воєнного стану»

 

 

     Розглянувши звернення власників житлових приміщень, які тимчасово розмістили внутрішньо-переміщених осіб, що перемістилися у період воєнного стану у власних житлових приміщеннях на отримання компенсації витрат, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 року № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо-переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо-переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» зі змінами, керуючись ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Виконавчий комітет Чагорської сільської ради,-

 

 ВИРІШИВ:

 

  1. Затвердити перелік фізичних осіб, власників житлових приміщень, які тимчасово розмістили внутрішньо-переміщених осіб, що перемістилися у період воєнного стану у власних житлових приміщеннях та подали заяви на отримання компенсації для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг,                        згідно  додатку № 5 в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2023 р. № 1413, що додається.

 

  1. Визначити та затвердити обсяг витрат, що підлягає  компенсації власникам житлових приміщень за тимчасове розміщення внутрішньо-переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану  за  червень  місяць 2024 року відповідно до додатку № 5 в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2023 р. № 1413, що додається.

 

  1. Бухгалтерському відділу сільської ради (М.М.ХМАРА) забезпечити своєчасне узагальнення та передачу вищезазначених переліків до Департаменту фінансів Чернівецької обласної військової адміністрації.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів  Д.В. ЛАЗОРЕНКА.

 

 

 

 

    Сільський голова                                                                                          Георгій КОБЛЮК

      

 

                                                             Фото без опису

                                                         УКРАЇНА                                   

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

        від  «09»   липня  2024 року               село Чагор                                  № 112-7/2024

 

«Про стан здійснення контролю за дотримання

зобов’язань щодо платежів до місцевого бюджету

за І півріччя 2024 року відділом бухгалтерського

обліку Чагорської сільської ради»

 

      Ознайомившись з звітом головного бухгалтера Чагорської сільської ради М.М. ХМАРА, про стан здійснення контролю за дотримання зобов’язань щодо платежів до місцевого бюджету за І півріччя 2024 року, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» ст. 28 п. 1 делегованих повноважень, виконавчий  комітет Чагорської сільської ради, –

      В И Р І Ш И В:

 

  1. Затвердити звіт про стан здійснення контролю за дотримання зобов’язань щодо платежів до місцевого бюджету за І півріччя 2024 року сільської ради, що додається.

 

  1. З метою поповнення бюджету сільської ради посилити контроль за дотриманням зобов’язань щодо платежів до місцевого бюджету підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності та головному бухгалтеру (Хмара М.М.) постійно слідкувати за надходження платежів до місцевого бюджету.

 

  1. Згідно затверджених сільською радою заходів, забезпечити безумовне виконання плану заходів щодо збільшення надходжень до місцевого бюджету, економічного та раціонального використання коштів, недопущення втрат бюджету та здійснення видатків місцевого бюджету.

 

  1. Контроль за виконанням прийнятого рішення покласти на сільського голову Коблюка Г.С. та відділ бухгалтерського обліку сільської ради (Хмара М.М.).

              Про хід виконання рішення доповісти виконавчому комітету в грудні місяці 2024 року.

 

 

 

 

                 Сільський голова                                                              Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                               Фото без опису

                                                         УКРАЇНА                                   

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

        від  «09»   липня  2024 року               село Чагор                                  № 113-7/2024

 

«Про хід виконання комплексної програми

соціального захисту населення «Турбота» по

Чагорській сільській раді на 2024-2026 рр.

за І півріччя 2024 року»

 

          Заслухавши інформацію за І півріччя 2024 року головного бухгалтера сільської ради Хмара М.М. про виконання комплексної програми соціального захисту населення «Турбота», що фінансується з місцевого бюджету, відповідно до пункту 11 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись ст.34 делегованого повноваження Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні, Виконавчий комітет Чагорської сільської ради, -

       ВИРІШИВ:

 

  1. Інформацію про виконання комплексної програми соціального захисту населення «Турбота» по Чагорській сільській раді на 2024-2026 рр. взяти до відома.

 

  1. Відзначити, що виконавчим комітетом Чагорської сільської ради  вживаються своєчасні та ефективні заходи та встановлені законодавством гарантій щодо соціального захисту населення та здійснюється виконання повноважень, делегованих сільською радою

 

  1. Про хід виконання даної комплексної програми «Турбота» за ІІ півріччя 2024 року доповісти виконавчому комітету в грудні місяці 2024 року.

 

  1. Контроль за виконанням прийнятого рішення покласти на сільського голову Коблюка Г.С. та  відділ бухгалтерського обліку сільської ради (Хмара М.М.).

 

                             

                                          

 

           Сільський голова                                                             Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Фото без опису                               

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

        від  «09»  липня  2024 року                село Чагор                        № 114-7/2024

 

Про внесення змін у рішення виконавчого комітету

№ 108/2020 від 26.11.2020 року «Про утворення

опікунської ради при виконавчому комітеті

Чагорської сільської  ради з питань забезпечення

прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування»

 

        Відповідно до підпункту 4 пункту «б» частини першої ст. 34, частини першої ст. 52 до ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Цивільного кодексу України та Сімейного кодексу України, Правил опіки та піклування, затверджених наказом Державного комітету України у справах сім’ї та молоді, Міністерства освіти України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства праці та соціальної політики України від 26 травня 1999 року № 34/166/131/88 та з метою організації у територіальній громаді села Чагор Чернівецького району Чернівецької області питань опіки та піклування над повнолітніми особами, які за станом здоров’я не можуть здійснювати свої права та виконувати обов’язки, Виконавчий комітет Чагорської сільської ради,-

             ВИРІШИВ:

 

  1. Внести зміни у складі опікунської ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіку та піклування та затвердити новий персональний склад опікунської ради, що додається (Додаток 1).

 

  1. У своїй діяльності опікунській раді надалі керуватися Положенням про опікунську раду з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіку /піклування/, затвердженим рішенням № 108/2020 від 26.11.2020 року «Про утворення опікунської ради при  виконавчому комітеті Чагорської сільської  ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування». Додаток додається.

 

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Дмитра ЛАЗОРЕНКА.                         

                                                

 

                         

                  Сільський голова                                                              Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  «09» липня 2024 року                         с. Чагор                                № 115-7/2024

 

 

Про внесення змін до рішення виконавчого

комітету від 26.11.2020 року №109/2020

«Про створення комісії з питань захисту

прав дитини при виконавчому комітеті

Чагорської сільської ради»

 

            З метою ефективного правого та ефективного та соціального захисту дітей, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866  «Питання діяльності органів опіки і піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», із змінами,  керуючись статтями 26, 46, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Виконавчий комітет сільської ради,-

 

ВИРІШИВ:

 

 1. Внести зміни до складу комісії з питань захисту  прав дитини при виконавчому комітету Чагорської сільської ради, у зв’язку із кадровими змінами. (Додаток № 1).

 

2. Комісії з питань захисту  прав дитини при виконавчому комітету Чагорської сільської ради у своїй роботі керуватися, раніше затвердженим  Положенням про Комісію з питань захисту прав дитини при  виконавчому комітеті Чагорської сільської ради. (Додаток № 2).

 

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на сільського голову Георгія КОБЛЮКА.

 

 

 

Сільський голова                                                                                   Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток № 1

до рішення виконавчого комітету сільської ради від

09 липня 2024 року № 115-7/2024                             

 

С К Л А Д

Комісії з питань захисту прав дитини

при виконавчому комітету Чагорської сільської ради

 

Голова комісії:

  1. КОБЛЮК Георгій Степанович – сільський голова, голова Комісії;
  2. ЛАЗОРЕНКО Дмитро Васильович – заступник сільського  голови з питань діяльності виконавчих органів, заступник голови Комісії;

Секретар комісії:

  1.  ЧОБОТАР Віталій Іванович – начальник Служби у справах дітей та сім’ї Чагорської сільської ради – секретар Комісії;

 

Члени комісії:

  1.   ПОШТАРЮК Олена Костянтинівна – начальник  соціального захисту населення;
  2. КОСТАШ Валентина Василівна - керуюча справами (секретар) виконавчого комітету;
  3. МІНТЕНКО Гарафіна Георгіївна  -  начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту;
  4. ДАРІЙ Галина Георгіївна – директор Чагорського центр надання соціальних послуг;
  5. ОНОФРІЙЧУК Ірина Сергіївна - головний лікар Чагорської ЛА ЗПСМ;
  6. РОПЧАН Олена Василівна- головний лікар Молодійської ЛА ЗПСМ;

10. АКІЦА Тетяна Сергіївна — головний лікар Луковицької ЛА ЗПСМ;

       11.МУРАРУ Сергій Васильович – інспектор сектору  ювенальної превенції ВП  Чернівецького районного управління поліції ГУНП Чернівецькій області, відділення поліції № 4 (м. Герца),  старший лейтенант поліції;

      12. ФІАЛКОВСЬКИЙ Лазар Георгійович - староста старостинського округу № 1 с. Молодія;

      13. КОСОВАН Віктор Васильович - староста старостинського округу № 2 с. Луковиця та Кут.

 

 

 

      Керуюча справами (секретар)

      виконавчого комітету                                                              Валентина КОСТАШ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                            Додаток №2

              до рішення виконавчого комітету сільської ради

              від 09 липня 2024 року № 115-7/2024

 

 

Положення

        про комісію з питань захисту прав дитини

при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради

 

 

 

       1. Комісія з питань захисту  прав дитини (далі - комісія) є консультативно - дорадчим органом, що утворюється виконавчим комітетом сільської ради.

       2. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, Сімейним і Цивільним кодексами України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про охорону дитинства», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», «Про освіту», «Про соціальні послуги», «Про  соціальну роботу з сім’ями,  дітьми та  молоддю, «Конвенцією ООН про права дитини», актами Президента України та Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами, а також цим Положенням, розробленим відповідно до Типового положення про комісію  з питань захисту права дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866 зі змінами від 15.11.2017 року.

   

3. Основним завданням комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

4. Комісія відповідно до покладених на неї завдань:

1) затверджує індивідуальний план соціального захисту дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, який складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики, членами міждисциплінарної команди із числа органів державної влади та органів місцевого самоврядування, зокрема служби у справах дітей, структурних підрозділів районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі утворення) рад, сільських, селищних рад об’єднаних територіальних громад з питань освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, уповноважених підрозділів органів Національної поліції, закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення (далі - уповноважені суб’єкти), контролює виконання уповноваженими суб’єктами заходів цього плану відповідно до їх компетенції, забезпечує його перегляд та коригування;

{Підпункт 1 пункту 4 в редакції Постанови КМ № 585 від 01.06.2020}

2) розглядає питання щодо:

подання службою у справах дітей заяви та документів для реєстрації народження дитини, батьки якої невідомі;

доцільності надання дозволу органом опіки та піклування бабі, діду, іншим родичам дитини забрати її з пологового будинку або іншого закладу охорони здоров’я, якщо цього не зробили батьки дитини;

доцільності підготовки та подання до суду позову чи висновку органу опіки та піклування про позбавлення, поновлення батьківських прав, відібрання дитини у батьків без позбавлення батьківських прав;

 

вирішення спорів між батьками щодо визначення або зміни прізвища та імені дитини;

вирішення спорів між батьками щодо визначення місця проживання дитини;

вирішення спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини та визначення способів такої участі;

підтвердження місця проживання дитини для її тимчасового виїзду за межі України;

доцільності побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав;

визначення форми влаштування дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування;

доцільності встановлення, припинення опіки, піклування;

стану утримання і виховання дітей у сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу та виконання покладених на них обов’язків;

стану збереження майна, право власності на яке або право користування яким мають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

розгляду звернень дітей щодо неналежного виконання батьками, опікунами, піклувальниками обов’язків з виховання або щодо зловживання ними своїми правами;

доцільності продовження строку перебування дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, у закладі охорони здоров’я, освіти, іншому закладі або установі, в яких проживають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів;

забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток;

3) розглядає підготовлені уповноваженими суб’єктами матеріали про стан сім’ї, яка перебуває у складних життєвих обставинах, у тому числі сім’ї, в якій батьки не виконують батьківських обов’язків (існує ризик відібрання дитини чи дитину вже відібрано у батьків без позбавлення їх батьківських прав), сім’ї, дитина з якої влаштовується до закладу інституційного догляду та виховання дітей на цілодобове перебування за заявою батьків, сім’ї, в якій вчинено домашнє насильство стосовно дітей та за участю дітей, і за результатами розгляду цих матеріалів подає уповноваженим суб’єктам рекомендації щодо доцільності:

обов’язкового надання соціальних послуг особам, які не виконують батьківських обов’язків, вчинили домашнє насильство чи жорстоке поводження з дитиною;

направлення (в разі потреби) батьків, які неналежно виконують батьківські обов’язки, для проходження індивідуальних корекційних програм до уповноважених суб’єктів, які відповідно до компетенції розробляють і виконують такі програми;

{Підпункт 3 пункту 4 в редакції Постанови КМ № 585 від 01.06.2020}

4) розглядає питання щодо забезпечення прав і найкращих інтересів дітей, влаштованих/зарахованих на цілодобове перебування до закладів різних типів, форм власності та підпорядкування, і соціальної підтримки їх сімей відповідно до визначених потреб із забезпеченням:

врахування думки дитини, якщо вона досягла такого віку та рівня розвитку, що може її висловити, та підстав для її влаштування/зарахування на цілодобове перебування до зазначеного закладу, умов проживання сім’ї дитини;

розроблення та здійснення заходів щодо забезпечення надання дітям, влаштованим/зарахованим на цілодобове перебування до зазначених закладів, та їх сім’ям необхідних освітніх, медичних, соціальних, реабілітаційних послуг;

розроблення та схвалення рекомендацій сім’ям дітей, влаштованих/зарахованих на цілодобове перебування до зазначених закладів, щодо подолання причин виникнення потреби в такому влаштуванні/зарахуванні;

{Підпункт 4 пункту 4 із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ № 586 від 01.06.2020№ 853 від 02.09.2020 - застосовується з 1 вересня 2020 року; в редакції Постанови КМ № 843 від 04.08.2021}

5) розглядає питання щодо обґрунтованості наявності поважних причин, у зв’язку з якими опікун чи піклувальник несвоєчасно подали заяву для продовження виплати допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування (поважними причинами є перебування на лікуванні, причини, через які фізично неможливо своєчасно подати заяву, або наявність об’єктивних обставин, коли опікун чи піклувальник не могли звернутися із заявою, та інші причини, визначені комісією), а також приймає рішення про доцільність виплати допомоги за минулий період.

{Пункт 4 доповнено підпунктом 5 згідно з Постановою КМ № 765 від 21.08.2019}

{Абзац другий підпункту 5 пункту 4 виключено на підставі Постанови КМ № 843 від 04.08.2021}

5. Комісія має право:

одержувати в установленому законодавством порядку необхідну для її діяльності інформацію від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій;

подавати пропозиції щодо вжиття заходів до посадових осіб у разі недотримання ними вимог законодавства про захист прав дітей, у тому числі дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування;

утворювати робочі групи, залучати до їх роботи уповноважених суб’єктів, громадські об’єднання (за згодою) для підготовки пропозицій з питань, які розглядає комісія;

залучати до розв’язання актуальних проблем дітей благодійні організації, громадські об’єднання, суб’єктів підприємницької діяльності (за згодою).

6. Комісію очолює голова  сільської ради об’єднаної територіальної громади.

Організація діяльності комісії забезпечується відповідною службою у справах дітей.

Заступник голови  сільської ради об’єднаної територіальної громади може виконувати повноваження заступника голови комісії.

7. До складу комісії на громадських засадах входять керівники структурних підрозділів   сільської ради об’єднаної територіальної громади з питань освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, служби у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, заступники керівників органів Національної поліції (органів ювенальної превенції) та Мін’юсту, закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення.

8. Основною організаційною формою діяльності комісії є засідання, які проводяться в разі потреби, але не рідше ніж один раз на місяць.

Засідання комісії є правоможним, якщо на ньому присутні не менше як дві третини загальної кількості її членів.

До участі в засіданнях комісії обов’язково запрошуються повнолітні особи, стосовно яких приймається рішення або складається висновок органу опіки та піклування. Ці особи повинні бути належним чином повідомлені про час та місце проведення засідання.

У разі неявки таких осіб на засідання та неповідомлення про поважні причини відсутності рішення або висновок можуть бути прийняті без їх участі на наступному засіданні комісії, про час та місце проведення якого такі особи повинні бути попередженні письмово.

На засідання можуть запрошуватися представники підприємств, установ, організацій, а також громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах, що беруть безпосередню участь у розв’язанні проблем конкретної дитини, з правом дорадчого голосу, дитина, якщо вона досягла такого віку та рівня розвитку, що може висловити свою думку.

Особи, залучені до участі в засіданні комісії, зобов’язані дотримуватись принципів діяльності комісії, зокрема не розголошувати стороннім особам відомості, що стали їм відомі у зв’язку з участю у роботі комісії, і не використовувати їх у своїх інтересах або інтересах третіх осіб.

{Пункт 8 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ № 585 від 01.06.2020}

9. Комісія відповідно до компетенції приймає рішення, організовує їх виконання, подає рекомендації органу опіки та піклування для прийняття відповідного рішення або підготовки висновку для подання його до суду.

10. Рішення або рекомендації комісії приймаються шляхом відкритого голосування простою більшістю голосів членів комісії, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови комісії.

11. Окрема думка члена комісії, який голосував проти прийняття рішення або рекомендацій, викладається у письмовій формі та додається до нього (них).

12. Голова, його заступник і члени комісії беруть участь у її роботі на громадських засадах.

{Типове положення в редакції Постанови КМ № 800 від 03.10.2018}

 

 

Керуюча справами (секретар)

виконавчого комітету                                                                Валентина КОСТАШ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

 від  «09»  липня 2024 року                     село Чагор                            № 116-7/2024

 

«Про виділення одноразової грошової матеріальної

допомоги гостропотребуючим жителям населених

пунктів Чагорської сільської ради Чернівецького

району Чернівецької області».

        Керуючись підпунктом 1 пункту “а” частини першої статті 34 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні, відповідно до рішення 26-ої сесії Чагорської сільської ради VІІІ скликання від 21.12.2023 року № 400-26/2023 «Про внесення змін до «Програми соціального захисту населення «Турбота» по Чагорській сільській раді на 2024-2026 рр.», розглянувши заяви та додані до них документи гостропотребуючих жителів населених пунктів Чагорської сільської ради, Чернівецького району, Чернівецької області та з метою соціального забезпечення територіальної громади, Виконавчий  комітет Чагорської сільської ради,-

 

ВИРІШИВ:

1. Надати одноразову грошову матеріальну допомогу гостропотребуючим жителям населених пунктів Чагорської сільської ради, Чернівецького району, Чернівецької області у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем у рамках виконання Програми соціального захисту населення «Турбота» наступним мешканцям:

    1.1. Гр. Голубашенко Оксані Михайлівні, жительці с. Чагор, вул. І. Мазепи, 10-А, кв. 170, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на покращення житлово-побутових умов проживання, як члену родини загиблого (померлого) ветерану війни, (посвідчення серії С № 131736 від 16.09.2022 року)  в сумі 3000,00 грн.;

   1.2. Гр. Алергуш Олені Василівні, жительці с. Чагор, провул. Новий, № 13, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на придбання ліків в сумі 1000,00 грн.;

   1.3. Гр. Ропчан Василці Михайлівні, жительці с. Луковиця, вул. Миру, 14, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення чоловіка Ропчана Василя Лазаровича, інваліда ІІ групи  в сумі 1000,00 грн.;

  1.4. Гр. Зелизко Крістіану Миколайовичу, жителю с. Чагор, вул. Дружби народів, № 49, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення, як учаснику бойових дій  в сумі 3000,00 грн;

 1.5. Гр. Мільовському Вячеславу Георгійовичу, жителю с. Кут, вул. Баїнська, 32-А, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення, як учаснику бойових  дій  в сумі 3000,00 грн;

 1.6. Гр. Молоч Степану Васильовичу, жителю с. Кут, вул. Космонавтів, 10, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення, як учаснику бойових  дій  в сумі 3000,00 грн.;

1.7. Гр. Міському Вячеславу Валентиновичу, жителю с. Луковиця, вул. В. Сафрюка, 32-А, Чернівецького району Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення, як учаснику бойових  дій  в сумі 3000,00 грн.;

1.8. Гр. Максимюку Івану Іллічу, жителю с. Луковиця, вул. Затишна, 10, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення, як учаснику бойових дій в сумі 3000,00 грн.;

 1.9. Гр. Загарюку Віталію Степановичу, жителю с. Чагор, вул. Шт. Великого, № 44, Чернівецького району, Чернівецькій області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування  програмним гемодіалізом в сумі 3000,00 грн;

 1.10. Гр. Жижиян Гарафіні Миколаївні, жительці с. Молодія, вул. Садова, 39, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на  лікування та оздоровлення сина Жижияна Петра Аркадійовича, інваліда І групи, підгрупи А в сумі 1000,00 грн.

1.11. Гр. Чоботар Домніці Степанівні, жительці с. Молодія, вул. Українська, 21-Г, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на  лікування  та  оздоровлення  в сумі 3000,00 грн.

1.12. Гр. Бундук Марії Василівні, жительці с. Чагор, вул. Дружби народів, 15, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на  поховання колишнього чоловіка Бундука Віктора Михайловича, який помер 22.06.2024 року, а/з № 49 від 24.06.2024 року в сумі 1000,00 грн.

1.13. Гр. Ропчан Наталії Георгіївні, жительці с. Молодія, вул. Штефана Великого, 48-Б, Чернівецького району Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення доньки з інвалідністю Ропчан Надії Віталіївні, 2008 року в сумі 1000,00 грн.

1.14. Гр. Гуменюк Івану Петровичу, жителю с. Чагор, вул. Сагайдачного, 102, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на  лікування та оздоровлення, як інваліду ІІ групи в сумі 1000,00 грн.

1.15. Гр. Балабан Галині Миколаївні(ВПО), що тимчасово проживає за адресою:  с. Чагор, вул. Київська, 88, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на  лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.

1.16. Гр. Пую Георгію Васильовичу, жителю с. Чагор, вул. Сагайдачного, 63, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на  лікування та оздоровлення в сумі 1000,00 грн.

2. Відділу бухгалтерського обліку Чагорської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області  (Хмара М.М.) провести виплату одноразової грошової матеріальної допомоги вищевказаним гостропотребуючим жителям населених пунктів Чагорської сільської ради, Чернівецького району, Чернівецької області згідно з пунктом 1 даного рішення.                                                  

3. Контроль за виконанням  даного рішення покласти на сільського голови Георгія КОБЛЮКА.

 

 

 

         Сільський  голова                                                                  Георгій КОБЛЮК

 

 

Фото без опису

                                                            УКРАЇНА                                   

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ 

РІШЕННЯ

 

       від  «09»  липня  2024 року             село Чагор                                117-7/2024

 

       «Про розгляд заяв власників об’єктів

       нерухомого майна щодо місця реєстрації»

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Добровольського Вячеслава Івановича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку по вул. П’ятій Приміській, № 5 в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  знайомого, громадянина України Аль Салама Мухамеда Васек.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр.  П’ятій Приміській, № 5 задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства П’ятій Приміській, № 5, зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор по П’ятій Приміській, № 5, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання знайомого, громадянина України Аль Салама Мухамеда Васек.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Буняк Наталії Омелянівни, яка просить зареєструвати до квартири № 114, що розміщена в с. Чагор вул. І. Мазепи, № 10-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання власниці Буняк Наталії Омелянівни, 10.12.1988 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Буняк Наталії Омелянівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства  Буняк Наталії Омелянівни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. І. Мазепи  № 10-А, кв. 114, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  власниці Буняк Наталії Омелянівни, 10.12.1988 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Бойко Костянтина Івановича, який просить зареєструвати до квартири № 152, що розміщена в с. Чагор, вул. І. Мазепи, № 10-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання знайомого Ватаманюк Андрія Васильовича, 10.05.1997 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Бойко Костянтина Івановича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Бойко Костянтина Івановича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. І. Мазепи № 10-А, кв. 152, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання знайомого Ватаманюк Андрія Васильовича, 10.05.1997 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

 

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Добровольського Вячеслава Івановича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку по вул. П’ятій Приміській  № 5 в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання знайомого Таратуна Юрія Миколайовича, 30.09.1982 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Добровольського Вячеслава Івановича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Добровольського Вячеслава Івановича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. П’ятій Приміській  № 5, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання знайомого Таратуна Юрія Миколайовича, 30.09.1982 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

 

5. СЛУХАЛИ: заяву гр. Мельник Валентина Володимировича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку по вул. Дружби народів № 95-А в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання власника Мельника Валентина Володимировича, 21.06.1974 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Мельник Валентина Володимировича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Мельник Валентина Володимировича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Дружби народів № 95-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання власника Мельника Валентина Володимировича, 21.06.1974  року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

6. СЛУХАЛИ: заяву гр. Левицької Вікторії Іванівни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку № 31 по вул. Ю. Федьковича в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання правнука Левицького Степана Трояновича, 13.06.2024 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Левицької Вікторії Іванівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Левицької Вікторії Іванівни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Ю. Федьковича  № 31, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  правнука Левицького Степана Трояновича, 13.06.2024  року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Макарчук Штефанії Степанівни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку № 32 по вул. О. Кобилянської в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання доньки Токар Анастасії Анатоліївни, 04.01.1991 року народження та онуки Токар Александри Віталіївни, 13.05.2019 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Макарчук Штефанії Степанівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Макарчук Штефанії Степанівни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. О. Кобилянської  № 32, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  доньки Токар Анастасії Анатоліївни, 04.01.1991 року народження та онуки Токар Александри Віталіївни, 13.05.2019 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

8. СЛУХАЛИ: заяву гр. Сарафінчана Георгія Михайловича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку по вул. Другій Приміській № 3 в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  знайомого Гурей Дмитра Святославовича, 19.02.1961  року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Сарафінчана Георгія Михайловича задовільнити. Згідно згоди співвласників Сарафінчана Георгія Михайловича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Другій Приміській № 3, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання знайомого Гурей Дмитра Святославовича, 19.02.1961  року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

9. СЛУХАЛИ: заяву гр. Боднар Ганни Петрівни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку по вул. І. Франка  49 в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  родича Джафаров Руслана.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Боднар Ганни Петрівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Боднар Ганни Петрівни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. І. Франка  № 49, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання родича Джафаров Руслана.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

10. СЛУХАЛИ: заяву гр. Мороз Олени Георгіївни, яка просить зареєструвати до власного  житлового будинку по вул. О. Кобилянської  № 117-А в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання свата Руснака Ореста Степановича, 25.02.1959  року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Мороз Олени Георгіївни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Мороз Олени Георгіївни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. О. Кобилянської  № 117-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання свата Руснака Ореста Степановича, 25.02.1959  року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

11. СЛУХАЛИ: заяву гр. Щасливого Олега Вікторовича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку по вул. Садовій № 2  в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання дружини Щасливу Оксану Олександрівну, 14.04.1987  року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Щасливого Олега Вікторовича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Щасливого Олега Вікторовича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Садова № 2, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання дружини Щасливу Оксану Олександрівну, 14.04.1987  року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

12. СЛУХАЛИ: заяву гр. Одовіченої Яни Анатоліївни, яка просить зареєструвати до квартири № 154, що розміщена у багатоквартирному житловому будинку по вул. І. Мазепи10-А  в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання чоловіка Геріка Сергія Михайловича та синів Геріка Андрія Сергійовича та Богданюка Даніеля Олександровича.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Одовіченої Яни Анатоліївни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Одовіченої Яни Анатоліївни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. І. Мазепи № 10-А, кв. 154, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання чоловіка Геріка Сергія Михайловича та синів Геріка Андрія Сергійовича та Богданюка Даніеля Олександровича.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

13. СЛУХАЛИ: заяву гр. Андонія Валерія Васильовича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку по вул. І. Франка21, в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання Гончар Івана Дмитровича, 01.03.1997 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Андонія Валерія Васильовича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Андонія Валерія Васильовича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. І. Франка21, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  Гончар Івана Дмитровича, 01.03.1997 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

14. СЛУХАЛИ: заяву гр. Плешка Василя Істратійовича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку по вул. Другій Приміській  № 13  в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання знайомого Панусяк Олександ року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Лягу Аліни Василівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Лягу Аліни Василівни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Шевченка  № 17-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  власниці Лягу Аліни Василівни, 20.11.1983 року народження та сина Лягу Даніеля Дмитровича, 15.10.2009 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

16. СЛУХАЛИ: заяву гр. Граміллової Рудницької Людмили, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку по вул. Шевченка  № 17-А  в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання власниці Лягу Аліни Василівни, 20.11.1983 року народження та сина Лягу Даніеля Дмитровича, 15.10.2009 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Лягу Аліни Василівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Лягу Аліни Василівни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Шевченка  № 17-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  власниці Лягу Аліни Василівни, 20.11.1983 року народження та сина Лягу Даніеля Дмитровича, 15.10.2009 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

 

Сільський голова                                                                      Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

                                                                          Фото без опису

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО  РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

 від «09»  липня  2024 року                        село Чагор                            № 118-7/2024

 

«Про розгляд звернень фізичних та юридичних осіб щодо

присвоєння поштових адрес, погодження складу об’єктів

нерухомого майна  згідно їх місця розташування на території

Чагорської сільської ради після проведення інвентаризації»

 

             Відповідно до підпункту 10 пункту «б» статті 30, статті 31, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011р. № 559 «Про містобудівний кадастр», Положення про порядок присвоєння поштових адрес об’єктам нерухомості в селі Чагор Чернівецького району Чернівецької області, затвердженого рішенням виконавчого комітету від 26 листопада 2020 року № 110/2020, постанови Кабінету Міністрів України від 07 липня 2021 року № 690 «Про затвердження Порядку Присвоєння адрес об’єктам будівництва, об’єктам нерухомого майна» та на підставі заяв громадян щодо присвоєння поштових адрес земельним ділянкам та об’єктам нерухомого майна, розташованих в населених пунктах Чагорської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області, з метою упорядкування житлових адрес згідно місця їх розташування, Виконавчий комітет Чагорської сільської ради,-

 

        В И Р І Ш И В:

 

  1. Присвоїти/підтвердити поштову адресу:

 

1.1. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр. Довбня Олені Дмитрівні на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,0799 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:2894, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить їй на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав, індексний номер 377453066 від 07.05.2024 року, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна 2697421473210: село Чагор, вулиця Л. Українки, № 27-Б (двадцять сім «Б»), Чернівецького району, Чернівецької області.

 

2. Рекомендувати  заявниці  звернутись до акредитованих суб’єктів  державної  реєстрації для

   оформлення документації та отримати правовстановлюючі документи з присвоєною поштовою

   адресою.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на сільського голову Георгія КОБЛЮКА

    та  керуючу справами (секретаря) виконавчого комітету Валентину КОСТАШ.    

 

  

 

 

   Сільський голова                                                                           Георгій КОБЛЮК

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  «09»  липня  2024 року                       с. Чагор                                  № 119-7/2024

 

 «Про затвердження висновку  про доцільність

 позбавлення батьківських прав громадянку

 Миринюк Тетяну Василівну, 09.01.1986 року

 народження відносно  її малолітньої дитини

 Миринюка Микити Ігоровича, 06.07.2013

 року народження»

 

Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, заяви та представлені документи, керуючись статтями 19, 150, 155, 164, 180 Сімейного кодексу України, статями 8, 11, 12, 15 Закону України «Про охорону дитинства», статтями 34, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008р. № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини»,  беручи до уваги протокол № 7 засідання Комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради від 09.07.2024 року, з урахуванням обговорення, виконавчий комітет Чагорської сільської ради,-

 

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити висновок органу  опіки і піклування Чагорської сільської ради про доцільність позбавлення батьківських прав громадянку Миринюк Тетяну Василівну, 09.01.1986  року народження  відносно малолітньої дитини  Миринюка  Микити Ігоровича, 06.07.2013 року народження.(Додаток).

2.  Службі у  справах дітей та  сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради (Віталію ЧОБОТАРЮ) відповідний висновок направити батькам дитини.

3.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на сільського голову Георгія КОБЛЮКА та начальника служби у справах дітей та сім’ї Віталія ЧОБОТАРЯ.

 

 

 

   Сільський голова                                                                       Георгій КОБЛЮК   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

від  09 липня  2024  року                       село Чагор                                  № 120-7/2024

 

«Про затвердження висновку про доцільність

визначення місця проживання малолітньої дитини

Семенюка Степана Богдановича, 08.07.2015 року

народження»

 

Відповідно до статті 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 55, 56 Цивільного кодексу України, статей 157-161 Сімейного  кодексу України,статті 4  Закону України «Про органи і служби для дітей та спеціальні установи для дітей» статей 1, 3, 5, 11,12 Закону України «Про забезпечення організаційно -правових умов  соціального захисту дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Указу Президента України від 05 травня 2008 року № 411/2008 «Про заходи щодо забезпечення  захисту прав та інтересів дітей», на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності  органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», розглянувши заяви громадян, згідно з рішенням комісії з питань захисту прав дитини від 09.07.2024 року, з метою  сприяння  забезпеченню реалізації прав дітей на життя, охорону, здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток, беручи до уваги те, що малолітня  дитина Семенюк Степан Богданович, 08.07.2015 року народження проживає разом із батьком Семенюком Богданом Дмитровичем,  28.03.1988 року народження за адресою: с. Чагор, вул. Свободи, 19-Б, Чернівецького району, Чернівецької області, виконавчий комітет  Чагорської сільської ради,-

   

В И Р І Ш И В :

 

1.  Вважати за доцільне визначення місце проживання малолітньої дитини  Семенюка Степана Богдановича, 08.07.2015 року народження,  за фактичним місцем проживання його батька, Семенюка Богдана Дмитровича, 28.03.1988 року народження, за адресою: с. Чагор вул. Свободи, 19-Б, Чернівецького району, Чернівецької області.

 2. Затвердити висновок органу  опіки і піклування Чагорської сільської про доцільність визначення місця проживання малолітньої дитини Семенюка Степана Богдановича, 08.07.2015 року народження, разом батьком Семенюком Богданом Дмитровичем  28.03.1988 року народження, за адресою: с. Чагор, вул. Свободи, 19-Б, Чернівецького району, Чернівецької області.

3. Службі у  справах дітей та  сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради (Віталію ЧОБОТАРЮ) відповідний висновок направити батькам дитини.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на сільського голову Георгія КОБЛЮКА та начальника Cлужби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету  Віталія ЧОБОТАРЯ.

 

 

 

 

          Сільський голова                                                                Георгій КОБЛЮК  

 

 

 

                                                                              Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

                   ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

від «09» липня  2024  року                      село Чагор                               121-7/2024

 

 

«Про надання статусу дитини,

яка постраждала, внаслідок воєнних

дій та збройних конфліктів»

 

 Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 р. № 866 (зі змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2017 р. № 268 (зі змінами) та відповідно  до довідок від 19.10.2022 р. № 669 та № 670 про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб Шумейко Софії Сергіївни, 07.12.2017 року,  розглянувши заяву матері  Шумейко Альони Олександрівни, 21.11.1995 року народження, жителів с. Чагор, вул. Шевченка, будинок 48, Чернівецького району, Чернівецької області, враховуючи рішення № 7/4 протоколу № 7 від 09.07.2024 року Комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради, Виконавчий комітет,-

 

ВИРІШИВ:

 

1. Надати малолітній дитині Шумейко Софії Сергіївні, 07.12.2017 року народження  статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

 

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на сільського голову Георгія КОБЛЮКА  та начальника служби у справах дітей та сім’ї Віталія ЧОБОТАРЯ.

 

 

 

 

      Сільський голова                                                                    Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від «09» липня  2024 року                     село Чагор                               № 122-7/2024

 

 

«Про затвердження висновку про встановлення

способу участі бабусі у вихованні дітей

та порядку побачення з дітьми»

 

Відповідно до Закону України »Про місцеве самоврядування в Україні», статей 150, 155 Сімейного кодексу України, до статті 12  Закону України «Про охорону дитинства»,ст. 164 Кодексу про адміністративні правопорушення, п 3.1 Постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дітей», Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 року № 866 Питання діяльності органів опіки та піклування, відповідно ч.2, ч.5 ст.19, п.2 ст.155, ст.159 Сімейного кодексу України, ч.2 ст.15 Закону України «Про охорону дитинства», п.74 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради від 09 травня2024 року, керуючись статтями 34, 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет  Чагорської сільської ради,-

 ВИРІШИВ:

1.  Затвердити висновок органу опіки та піклування Чагорськоїї сільської ради про встановлення  способу участі бабусі Мамалиги Ганни Василівни 16.04.1950 року народження у вихованні онуків Мамалиги Дмитра Денисовича, 23.09.2015 року народження та Мамалиги Артема Денисовича, 03.07.2019 року народження та порядку побачення з дітьми, згідно з додатком, що додається. 

2.   Контроль за виконанням цього рішення покласти на сільського голову Георгія КОБЛЮКА та начальника служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради Віталія ЧОБОТАРЯ.

 

 

 

       Сільський голова                                                                   Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                    Затверджено

                                                                                      рішенням виконавчого

                                                                                      комітету сільської ради

від 09.07.2024р. № 122-7/2024

 

ВИСНОВОК

про визначення способу участі бабусі у вихованні онуків

 

Нормами  статті  19  Сімейного  кодексу  України визначено,  що  при  розгляді  судом спорів щодо участі  одного  з  батьків  у  вихованні дитини обов’язковою є участь органу опіки та піклування, який подає суду письмовий висновок щодо розв'язання спору.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Чагорської  сільської ради від 9 липня 2024 року було розглянуто питання про усунення перешкод у спілкуванні з онуками та визначення способу участі бабусі Мамалиги Ганни Василівни 16.04.1950 року народження у вихованні онуків Мамалиги Дмитра Денисовича, 23.09.2015 року народження та Мамалиги Артема Денисовича, 03.07.2019 року народження та прийнято відповідне рішення.

В ході розгляду даного питання з’ясовано наступне. Від шлюбу громадяни Мамалига Денис Миколайович та  Мамалига Анастасії Олександрівни мають двох синів Мамалига Дмитра Денисовича, 23.09.2015року народження та Мамалига Артема Денисовича, 03.07.2019 року народження. Шлюб між батьками розірвано  06 листопада 2023 року.

Оскільки бабуся не може дійти згоди з матір’ю, щодо участі у вихованні дітей, бабуся звернулася до Органу опіки та піклування Чагорської сільської ради із заявою, щодо визначення їй участі у вихованні та спілкуванні з дітьми.

Відповідно до акту обстеження умов проживання дітей Мамалига Дмитро Денисович та Мамалига Артем Денисович, в родині матері Мамалиги Анастасії Олександрівни з’ясовано наступне. В будинку чисто, охайно. Діти мають одяг та взуття, що відповідає сезону та віку дітей. В наявності засоби особистої гігієни та миючі засоби. Мати створила належні умови для виховання та розвитку дітей..

Відповідно до акту обстеження житлово - побутових умов проживання Служби у справах дітей Чернівецької міської ради за адресою проживання громадянки  Мамалиги Ганни Василівни, а саме: м. Чернівці, вул. Сергіївська, 3, з’ясовано наступне. Попри те, що онуки не проживають спільно з бабусею, в квартирі облаштував для синів дитячу кімнату та має бажання брати участь у вихованні та особистому спілкуванні з малолітніми синами.

Громадянка Мамалига Анастасія Олександрівна повідомила, що не має наміру перешкоджати бабусі у спілкуванні з онуками.

Відповідно до статті 157 Сімейного кодексу України закріплено, що вирішення батьками питань щодо виховання дитини вирішується спільно, той із батьків,  з ким проживає дитина, не має права перешкоджати тому з батьків, хто проживає окремо, спілкуватися з дитиною та брати участь у її вихованні, якщо таке спілкування не перешкоджає нормальному розвиткові дитини.

Відповідно до статті 3 Конвенції ООН про права дитини від  20 листопада 1989 року, в усіх діях щодо дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, що займаються питаннями соціального забезпечення, судами, адміністративними чи законодавчими органами, першочергова увага приділяється якнайкращому забезпеченню інтересів дитини.

Враховуючи вищевикладене, рішення комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради від 09 липня 2024 року № 7/3, керуючись якнайкращими інтересами дітей, орган опіки та піклування Чагорської сільської ради вважає за доцільне визначити наступний спосіб участі громадянки Мамалиги Ганни Василівни у вихованні малолітніх онуків Мамалиги Дмитра Денисовича 23.09.2015 року народження та  Мамалиги Артема Денисовича, 03.07.2019  року народження та спілкуванні з ними, а саме:

 

1.  Встановити порядок участі бабусі Мамалиги Ганни Василівни 16.04.1950 року народження у  вихованні  малолітніх онуків Мамалиги Дмитра Денисовича, 23.09.2015 року

 

 

народження та Мамалиги Артема Денисовича, 03.07.2019 року народження наступним чином:

 

  • два рази в місяць (перші та треті вихідні з 10:00 год до 18:00 год) в присутності матері (або за попередньою домовленістю з нею)  без права забирати  до себе;
  •    в присутності  матері взаємною згодою батьків та врахування інтересів малолітніх дітей.

         Час та місце зустрічі визначати за попередньою домовленістю з матір’ю з обов’язковим урахуванням стану здоров’я та потреб дітей.

  • у разі неможливості спілкування з синами у визначений час, зустріч перенести на наступні дні за домовленістю з матір’ю.

 

2. Рекомендувати бабусі Мамализі Ганні Василівні 16.04.1950 року народження не порушувати графік побачень,  приділяти дітям увагу і турботу, виховувати їх.

 

3. Рекомендувати матері, Мамализі Анастасії Олександрівні ,15.07.1994 року народження не  чинити перешкод у спілкуванні бабусі з  малолітніми онуками.

 

4.  Попередити громадян Мамалигу Г.В. та Мамалигу  А.О. про те, що рішення органу опіки та  піклування є  обов’язковим до виконання.

 

У  разі виникнення непорозумінь та спорів між матір’ю та бабусею у питаннях участі в вихованні, проведення зустрічей бабусі з малолітніми онуками, також невиконання рішення виконкому, один із сторін має право звернутися із позовом до суду для вирішення спірних питань.

 

 

 

 

        Сільський голова                                                                  Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

                   ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

                                                                    РІШЕННЯ

 

від «0липня  2024  року                      село Чагор                                        № 123-7/2024

 

«Про затвердження висновку органу

опіки та піклування про доцільність

призначення  опікуна громадянина

Ропчан Валентина Васильовича

 

 

Відповідно до підпункту 4 пункту б статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 55, 58, 59, 60, 63 Цивільного кодексу України, керуючись Положенням про опікунську раду при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради № 108/2020 «Про утворення опікунської ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування», розглянувши заяву, враховуючи висновок опікунської ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради, Виконавчий комітет сільської ради,-

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити висновок органу опіки і піклування Чагорської сільської ради про   доцільність призначення громадянина   Ропчана Валентина Васильовича, 18.08.1982  року народження, який проживає за адресою: с. Молодія,  вул. Київська, будинок №7 В, Чернівецького  району, Чернівецької області опікуном  над його матір’ю Ропчан Уляною Дмитрівною, 24.04.1950  року народження, у разі визнання у судовому порядку недієздатною. (Висновок додається).

         2.  Контроль за виконання  даного рішення покласти на сільського голову Георгія КОБЛЮКА.

 

 

       

        Сільський голова                                                                 Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

                   ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

                                                                     РІШЕННЯ

 

від «09» липня 2024  року                       село Чагор                                   № 124-7/2024

 

«Про затвердження висновку органу

опіки та піклування про доцільність

призначення  опікуна громадянина

Харабару Василя Івановича

 

Відповідно до підпункту 4 пункту б статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 55, 58, 59, 60, 63 Цивільного кодексу України, керуючись Положенням про опікунську раду при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради №1 08/2020 «Про утворення опікунської ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування», розглянувши заяву, враховуючи висновок  опікунської  ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради, Виконавчий комітет сільської ради,-

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити висновок органу опіки і піклування Чагорської сільської ради про   доцільність призначення громадянина Харабару Василя Івановича, 14.01.1984 року народження, який проживає за адресою: с. Чагор,  вул. М. Коцюбинського, будинок № 51-  Б, Чернівецького  району, Чернівецької області опікуном  над бабусею дружини Руснак Марією Степанівною, 27.06.1952 року народження, у разі визнання у судовому порядку недієздатною. (Висновок додається).

.

2.  Контроль за виконання даного рішення покласти на сільського голову Георгія КОБЛЮКА.

 

 

 

     Сільський голова                                                                    Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

                   ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

від «09» липня 2024  року                          село Чагор                                  № 125-7/2024

 

«Про затвердження висновку органу

опіки та піклування про доцільність

призначення  опікуна громадянина

Морара Павла Миколайовича

 

Відповідно до підпункту 4 пункту б статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 55, 58, 59, 60, 63 Цивільного кодексу України, керуючись Положенням про опікунську раду при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради № 108/2020 «Про утворення опікунської ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування», розглянувши заяву, враховуючи висновок  опікунської  ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради, Виконавчий комітет сільської ради,-

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити висновок органу опіки і піклування Чагорської сільської ради про   доцільність призначення громадянина Морара Павла Миколайовича, 21.02.1985 року народження, який проживає за адресою: с. Чагор,  вул. Київська, будинок № 62, Чернівецького  району, Чернівецької області опікуном  над батьком Морар Миколою Георгійовичем, 19.03.1942 року народження, у разі визнання у судовому порядку його недієздатним. (Висновок додається).

 

2.  Контроль за виконання даного рішення покласти на сільського голову Георгія КОБЛЮКА.

 

 

 

        Сільський голова                                                                  Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

                   ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

від «09» липня 2024  року                          село Чагор                                  № 126-7/2024

 

«Про затвердження висновку органу

опіки та піклування про доцільність

призначення  опікуна громадянина

Стругаряну  Івана Дмитровича

 

Відповідно до підпункту 4 пункту б статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 55, 58, 59, 60, 63 Цивільного кодексу України, керуючись Положенням про опікунську раду при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради № 108/2020 «Про утворення опікунської ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування», розглянувши заяву, враховуючи висновок  опікунської  ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради, Виконавчий комітет сільської ради,-

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити висновок органу опіки і піклування Чагорської сільської ради про   доцільність призначення громадянина Стругаряну Івана Дмитровича, 14.01.1969 року народження, який проживає за адресою: с. Чагор,  вул. Національна, будинок № 34, Чернівецького  району, Чернівецької області опікуном  над своєю тещею Павлюк Лідією Михайлівною, 20.08.1948 року народження, у разі визнання у судовому порядку її недієздатною. (Висновок додається).

 

2. Контроль за виконання даного рішення покласти на сільського голову Георгія КОБЛЮКА.

 

 

 

 

        Сільський голова                                                                  Георгій КОБЛЮК

 

                                                                 Фото без опису

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО  РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

   від «0 липня  2024 року                      село Чагор                                      № 111-7/2024    

 

«Про визначення обсягу компенсації витрат власникам

житлового    приміщення   за    тимчасове    розміщення 

внутрішньо   переміщених   осіб,   які   перемістилися  у

період воєнного стану»

 

 

     Розглянувши звернення власників житлових приміщень, які тимчасово розмістили внутрішньо-переміщених осіб, що перемістилися у період воєнного стану у власних житлових приміщеннях на отримання компенсації витрат, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 року № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо-переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо-переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» зі змінами, керуючись ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Виконавчий комітет Чагорської сільської ради,-

 

 ВИРІШИВ:

 

  1. Затвердити перелік фізичних осіб, власників житлових приміщень, які тимчасово розмістили внутрішньо-переміщених осіб, що перемістилися у період воєнного стану у власних житлових приміщеннях та подали заяви на отримання компенсації для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг,                        згідно  додатку № 5 в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2023 р. № 1413, що додається.

 

  1. Визначити та затвердити обсяг витрат, що підлягає  компенсації власникам житлових приміщень за тимчасове розміщення внутрішньо-переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану  за  червень  місяць 2024 року відповідно до додатку № 5 в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2023 р. № 1413, що додається.

 

  1. Бухгалтерському відділу сільської ради (М.М.ХМАРА) забезпечити своєчасне узагальнення та передачу вищезазначених переліків до Департаменту фінансів Чернівецької обласної військової адміністрації.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів  Д.В. ЛАЗОРЕНКА.

 

 

 

 

    Сільський голова                                                                                          Георгій КОБЛЮК

      

 

                                                             Фото без опису

                                                         УКРАЇНА                                   

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

        від  «09»   липня  2024 року               село Чагор                                  № 112-7/2024

 

«Про стан здійснення контролю за дотримання

зобов’язань щодо платежів до місцевого бюджету

за І півріччя 2024 року відділом бухгалтерського

обліку Чагорської сільської ради»

 

      Ознайомившись з звітом головного бухгалтера Чагорської сільської ради М.М. ХМАРА, про стан здійснення контролю за дотримання зобов’язань щодо платежів до місцевого бюджету за І півріччя 2024 року, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» ст. 28 п. 1 делегованих повноважень, виконавчий  комітет Чагорської сільської ради, –

      В И Р І Ш И В:

 

  1. Затвердити звіт про стан здійснення контролю за дотримання зобов’язань щодо платежів до місцевого бюджету за І півріччя 2024 року сільської ради, що додається.

 

  1. З метою поповнення бюджету сільської ради посилити контроль за дотриманням зобов’язань щодо платежів до місцевого бюджету підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності та головному бухгалтеру (Хмара М.М.) постійно слідкувати за надходження платежів до місцевого бюджету.

 

  1. Згідно затверджених сільською радою заходів, забезпечити безумовне виконання плану заходів щодо збільшення надходжень до місцевого бюджету, економічного та раціонального використання коштів, недопущення втрат бюджету та здійснення видатків місцевого бюджету.

 

  1. Контроль за виконанням прийнятого рішення покласти на сільського голову Коблюка Г.С. та відділ бухгалтерського обліку сільської ради (Хмара М.М.).

              Про хід виконання рішення доповісти виконавчому комітету в грудні місяці 2024 року.

 

 

 

 

                 Сільський голова                                                              Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                               Фото без опису

                                                         УКРАЇНА                                   

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

        від  «09»   липня  2024 року               село Чагор                                  № 113-7/2024

 

«Про хід виконання комплексної програми

соціального захисту населення «Турбота» по

Чагорській сільській раді на 2024-2026 рр.

за І півріччя 2024 року»

 

          Заслухавши інформацію за І півріччя 2024 року головного бухгалтера сільської ради Хмара М.М. про виконання комплексної програми соціального захисту населення «Турбота», що фінансується з місцевого бюджету, відповідно до пункту 11 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись ст.34 делегованого повноваження Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні, Виконавчий комітет Чагорської сільської ради, -

       ВИРІШИВ:

 

  1. Інформацію про виконання комплексної програми соціального захисту населення «Турбота» по Чагорській сільській раді на 2024-2026 рр. взяти до відома.

 

  1. Відзначити, що виконавчим комітетом Чагорської сільської ради  вживаються своєчасні та ефективні заходи та встановлені законодавством гарантій щодо соціального захисту населення та здійснюється виконання повноважень, делегованих сільською радою

 

  1. Про хід виконання даної комплексної програми «Турбота» за ІІ півріччя 2024 року доповісти виконавчому комітету в грудні місяці 2024 року.

 

  1. Контроль за виконанням прийнятого рішення покласти на сільського голову Коблюка Г.С. та  відділ бухгалтерського обліку сільської ради (Хмара М.М.).

 

                             

                                          

 

           Сільський голова                                                             Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Фото без опису                               

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

        від  «09»  липня  2024 року                село Чагор                        № 114-7/2024

 

Про внесення змін у рішення виконавчого комітету

№ 108/2020 від 26.11.2020 року «Про утворення

опікунської ради при виконавчому комітеті

Чагорської сільської  ради з питань забезпечення

прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування»

 

        Відповідно до підпункту 4 пункту «б» частини першої ст. 34, частини першої ст. 52 до ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Цивільного кодексу України та Сімейного кодексу України, Правил опіки та піклування, затверджених наказом Державного комітету України у справах сім’ї та молоді, Міністерства освіти України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства праці та соціальної політики України від 26 травня 1999 року № 34/166/131/88 та з метою організації у територіальній громаді села Чагор Чернівецького району Чернівецької області питань опіки та піклування над повнолітніми особами, які за станом здоров’я не можуть здійснювати свої права та виконувати обов’язки, Виконавчий комітет Чагорської сільської ради,-

             ВИРІШИВ:

 

  1. Внести зміни у складі опікунської ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіку та піклування та затвердити новий персональний склад опікунської ради, що додається (Додаток 1).

 

  1. У своїй діяльності опікунській раді надалі керуватися Положенням про опікунську раду з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіку /піклування/, затвердженим рішенням № 108/2020 від 26.11.2020 року «Про утворення опікунської ради при  виконавчому комітеті Чагорської сільської  ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування». Додаток додається.

 

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Дмитра ЛАЗОРЕНКА.                         

                                                

 

                         

                  Сільський голова                                                              Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  «09» липня 2024 року                         с. Чагор                                № 115-7/2024

 

 

Про внесення змін до рішення виконавчого

комітету від 26.11.2020 року №109/2020

«Про створення комісії з питань захисту

прав дитини при виконавчому комітеті

Чагорської сільської ради»

 

            З метою ефективного правого та ефективного та соціального захисту дітей, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866  «Питання діяльності органів опіки і піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», із змінами,  керуючись статтями 26, 46, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Виконавчий комітет сільської ради,-

 

ВИРІШИВ:

 

 1. Внести зміни до складу комісії з питань захисту  прав дитини при виконавчому комітету Чагорської сільської ради, у зв’язку із кадровими змінами. (Додаток № 1).

 

2. Комісії з питань захисту  прав дитини при виконавчому комітету Чагорської сільської ради у своїй роботі керуватися, раніше затвердженим  Положенням про Комісію з питань захисту прав дитини при  виконавчому комітеті Чагорської сільської ради. (Додаток № 2).

 

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на сільського голову Георгія КОБЛЮКА.

 

 

 

Сільський голова                                                                                   Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток № 1

до рішення виконавчого комітету сільської ради від

09 липня 2024 року № 115-7/2024                             

 

С К Л А Д

Комісії з питань захисту прав дитини

при виконавчому комітету Чагорської сільської ради

 

Голова комісії:

  1. КОБЛЮК Георгій Степанович – сільський голова, голова Комісії;
  2. ЛАЗОРЕНКО Дмитро Васильович – заступник сільського  голови з питань діяльності виконавчих органів, заступник голови Комісії;

Секретар комісії:

  1.  ЧОБОТАР Віталій Іванович – начальник Служби у справах дітей та сім’ї Чагорської сільської ради – секретар Комісії;

 

Члени комісії:

  1.   ПОШТАРЮК Олена Костянтинівна – начальник  соціального захисту населення;
  2. КОСТАШ Валентина Василівна - керуюча справами (секретар) виконавчого комітету;
  3. МІНТЕНКО Гарафіна Георгіївна  -  начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту;
  4. ДАРІЙ Галина Георгіївна – директор Чагорського центр надання соціальних послуг;
  5. ОНОФРІЙЧУК Ірина Сергіївна - головний лікар Чагорської ЛА ЗПСМ;
  6. РОПЧАН Олена Василівна- головний лікар Молодійської ЛА ЗПСМ;

10. АКІЦА Тетяна Сергіївна — головний лікар Луковицької ЛА ЗПСМ;

       11.МУРАРУ Сергій Васильович – інспектор сектору  ювенальної превенції ВП  Чернівецького районного управління поліції ГУНП Чернівецькій області, відділення поліції № 4 (м. Герца),  старший лейтенант поліції;

      12. ФІАЛКОВСЬКИЙ Лазар Георгійович - староста старостинського округу № 1 с. Молодія;

      13. КОСОВАН Віктор Васильович - староста старостинського округу № 2 с. Луковиця та Кут.

 

 

 

      Керуюча справами (секретар)

      виконавчого комітету                                                              Валентина КОСТАШ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                            Додаток №2

              до рішення виконавчого комітету сільської ради

              від 09 липня 2024 року № 115-7/2024

 

 

Положення

        про комісію з питань захисту прав дитини

при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради

 

 

 

       1. Комісія з питань захисту  прав дитини (далі - комісія) є консультативно - дорадчим органом, що утворюється виконавчим комітетом сільської ради.

       2. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, Сімейним і Цивільним кодексами України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про охорону дитинства», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», «Про освіту», «Про соціальні послуги», «Про  соціальну роботу з сім’ями,  дітьми та  молоддю, «Конвенцією ООН про права дитини», актами Президента України та Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами, а також цим Положенням, розробленим відповідно до Типового положення про комісію  з питань захисту права дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866 зі змінами від 15.11.2017 року.

   

3. Основним завданням комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

4. Комісія відповідно до покладених на неї завдань:

1) затверджує індивідуальний план соціального захисту дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, який складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики, членами міждисциплінарної команди із числа органів державної влади та органів місцевого самоврядування, зокрема служби у справах дітей, структурних підрозділів районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі утворення) рад, сільських, селищних рад об’єднаних територіальних громад з питань освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, уповноважених підрозділів органів Національної поліції, закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення (далі - уповноважені суб’єкти), контролює виконання уповноваженими суб’єктами заходів цього плану відповідно до їх компетенції, забезпечує його перегляд та коригування;

{Підпункт 1 пункту 4 в редакції Постанови КМ № 585 від 01.06.2020}

2) розглядає питання щодо:

подання службою у справах дітей заяви та документів для реєстрації народження дитини, батьки якої невідомі;

доцільності надання дозволу органом опіки та піклування бабі, діду, іншим родичам дитини забрати її з пологового будинку або іншого закладу охорони здоров’я, якщо цього не зробили батьки дитини;

доцільності підготовки та подання до суду позову чи висновку органу опіки та піклування про позбавлення, поновлення батьківських прав, відібрання дитини у батьків без позбавлення батьківських прав;

 

вирішення спорів між батьками щодо визначення або зміни прізвища та імені дитини;

вирішення спорів між батьками щодо визначення місця проживання дитини;

вирішення спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини та визначення способів такої участі;

підтвердження місця проживання дитини для її тимчасового виїзду за межі України;

доцільності побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав;

визначення форми влаштування дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування;

доцільності встановлення, припинення опіки, піклування;

стану утримання і виховання дітей у сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу та виконання покладених на них обов’язків;

стану збереження майна, право власності на яке або право користування яким мають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

розгляду звернень дітей щодо неналежного виконання батьками, опікунами, піклувальниками обов’язків з виховання або щодо зловживання ними своїми правами;

доцільності продовження строку перебування дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, у закладі охорони здоров’я, освіти, іншому закладі або установі, в яких проживають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів;

забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток;

3) розглядає підготовлені уповноваженими суб’єктами матеріали про стан сім’ї, яка перебуває у складних життєвих обставинах, у тому числі сім’ї, в якій батьки не виконують батьківських обов’язків (існує ризик відібрання дитини чи дитину вже відібрано у батьків без позбавлення їх батьківських прав), сім’ї, дитина з якої влаштовується до закладу інституційного догляду та виховання дітей на цілодобове перебування за заявою батьків, сім’ї, в якій вчинено домашнє насильство стосовно дітей та за участю дітей, і за результатами розгляду цих матеріалів подає уповноваженим суб’єктам рекомендації щодо доцільності:

обов’язкового надання соціальних послуг особам, які не виконують батьківських обов’язків, вчинили домашнє насильство чи жорстоке поводження з дитиною;

направлення (в разі потреби) батьків, які неналежно виконують батьківські обов’язки, для проходження індивідуальних корекційних програм до уповноважених суб’єктів, які відповідно до компетенції розробляють і виконують такі програми;

{Підпункт 3 пункту 4 в редакції Постанови КМ № 585 від 01.06.2020}

4) розглядає питання щодо забезпечення прав і найкращих інтересів дітей, влаштованих/зарахованих на цілодобове перебування до закладів різних типів, форм власності та підпорядкування, і соціальної підтримки їх сімей відповідно до визначених потреб із забезпеченням:

врахування думки дитини, якщо вона досягла такого віку та рівня розвитку, що може її висловити, та підстав для її влаштування/зарахування на цілодобове перебування до зазначеного закладу, умов проживання сім’ї дитини;

розроблення та здійснення заходів щодо забезпечення надання дітям, влаштованим/зарахованим на цілодобове перебування до зазначених закладів, та їх сім’ям необхідних освітніх, медичних, соціальних, реабілітаційних послуг;

розроблення та схвалення рекомендацій сім’ям дітей, влаштованих/зарахованих на цілодобове перебування до зазначених закладів, щодо подолання причин виникнення потреби в такому влаштуванні/зарахуванні;

{Підпункт 4 пункту 4 із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ № 586 від 01.06.2020№ 853 від 02.09.2020 - застосовується з 1 вересня 2020 року; в редакції Постанови КМ № 843 від 04.08.2021}

5) розглядає питання щодо обґрунтованості наявності поважних причин, у зв’язку з якими опікун чи піклувальник несвоєчасно подали заяву для продовження виплати допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування (поважними причинами є перебування на лікуванні, причини, через які фізично неможливо своєчасно подати заяву, або наявність об’єктивних обставин, коли опікун чи піклувальник не могли звернутися із заявою, та інші причини, визначені комісією), а також приймає рішення про доцільність виплати допомоги за минулий період.

{Пункт 4 доповнено підпунктом 5 згідно з Постановою КМ № 765 від 21.08.2019}

{Абзац другий підпункту 5 пункту 4 виключено на підставі Постанови КМ № 843 від 04.08.2021}

5. Комісія має право:

одержувати в установленому законодавством порядку необхідну для її діяльності інформацію від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій;

подавати пропозиції щодо вжиття заходів до посадових осіб у разі недотримання ними вимог законодавства про захист прав дітей, у тому числі дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування;

утворювати робочі групи, залучати до їх роботи уповноважених суб’єктів, громадські об’єднання (за згодою) для підготовки пропозицій з питань, які розглядає комісія;

залучати до розв’язання актуальних проблем дітей благодійні організації, громадські об’єднання, суб’єктів підприємницької діяльності (за згодою).

6. Комісію очолює голова  сільської ради об’єднаної територіальної громади.

Організація діяльності комісії забезпечується відповідною службою у справах дітей.

Заступник голови  сільської ради об’єднаної територіальної громади може виконувати повноваження заступника голови комісії.

7. До складу комісії на громадських засадах входять керівники структурних підрозділів   сільської ради об’єднаної територіальної громади з питань освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, служби у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, заступники керівників органів Національної поліції (органів ювенальної превенції) та Мін’юсту, закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення.

8. Основною організаційною формою діяльності комісії є засідання, які проводяться в разі потреби, але не рідше ніж один раз на місяць.

Засідання комісії є правоможним, якщо на ньому присутні не менше як дві третини загальної кількості її членів.

До участі в засіданнях комісії обов’язково запрошуються повнолітні особи, стосовно яких приймається рішення або складається висновок органу опіки та піклування. Ці особи повинні бути належним чином повідомлені про час та місце проведення засідання.

У разі неявки таких осіб на засідання та неповідомлення про поважні причини відсутності рішення або висновок можуть бути прийняті без їх участі на наступному засіданні комісії, про час та місце проведення якого такі особи повинні бути попередженні письмово.

На засідання можуть запрошуватися представники підприємств, установ, організацій, а також громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах, що беруть безпосередню участь у розв’язанні проблем конкретної дитини, з правом дорадчого голосу, дитина, якщо вона досягла такого віку та рівня розвитку, що може висловити свою думку.

Особи, залучені до участі в засіданні комісії, зобов’язані дотримуватись принципів діяльності комісії, зокрема не розголошувати стороннім особам відомості, що стали їм відомі у зв’язку з участю у роботі комісії, і не використовувати їх у своїх інтересах або інтересах третіх осіб.

{Пункт 8 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ № 585 від 01.06.2020}

9. Комісія відповідно до компетенції приймає рішення, організовує їх виконання, подає рекомендації органу опіки та піклування для прийняття відповідного рішення або підготовки висновку для подання його до суду.

10. Рішення або рекомендації комісії приймаються шляхом відкритого голосування простою більшістю голосів членів комісії, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови комісії.

11. Окрема думка члена комісії, який голосував проти прийняття рішення або рекомендацій, викладається у письмовій формі та додається до нього (них).

12. Голова, його заступник і члени комісії беруть участь у її роботі на громадських засадах.

{Типове положення в редакції Постанови КМ № 800 від 03.10.2018}

 

 

Керуюча справами (секретар)

виконавчого комітету                                                                Валентина КОСТАШ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

 від  «09»  липня 2024 року                     село Чагор                            № 116-7/2024

 

«Про виділення одноразової грошової матеріальної

допомоги гостропотребуючим жителям населених

пунктів Чагорської сільської ради Чернівецького

району Чернівецької області».

        Керуючись підпунктом 1 пункту “а” частини першої статті 34 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні, відповідно до рішення 26-ої сесії Чагорської сільської ради VІІІ скликання від 21.12.2023 року № 400-26/2023 «Про внесення змін до «Програми соціального захисту населення «Турбота» по Чагорській сільській раді на 2024-2026 рр.», розглянувши заяви та додані до них документи гостропотребуючих жителів населених пунктів Чагорської сільської ради, Чернівецького району, Чернівецької області та з метою соціального забезпечення територіальної громади, Виконавчий  комітет Чагорської сільської ради,-

 

ВИРІШИВ:

1. Надати одноразову грошову матеріальну допомогу гостропотребуючим жителям населених пунктів Чагорської сільської ради, Чернівецького району, Чернівецької області у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем у рамках виконання Програми соціального захисту населення «Турбота» наступним мешканцям:

    1.1. Гр. Голубашенко Оксані Михайлівні, жительці с. Чагор, вул. І. Мазепи, 10-А, кв. 170, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на покращення житлово-побутових умов проживання, як члену родини загиблого (померлого) ветерану війни, (посвідчення серії С № 131736 від 16.09.2022 року)  в сумі 3000,00 грн.;

   1.2. Гр. Алергуш Олені Василівні, жительці с. Чагор, провул. Новий, № 13, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на придбання ліків в сумі 1000,00 грн.;

   1.3. Гр. Ропчан Василці Михайлівні, жительці с. Луковиця, вул. Миру, 14, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення чоловіка Ропчана Василя Лазаровича, інваліда ІІ групи  в сумі 1000,00 грн.;

  1.4. Гр. Зелизко Крістіану Миколайовичу, жителю с. Чагор, вул. Дружби народів, № 49, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення, як учаснику бойових дій  в сумі 3000,00 грн;

 1.5. Гр. Мільовському Вячеславу Георгійовичу, жителю с. Кут, вул. Баїнська, 32-А, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення, як учаснику бойових  дій  в сумі 3000,00 грн;

 1.6. Гр. Молоч Степану Васильовичу, жителю с. Кут, вул. Космонавтів, 10, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення, як учаснику бойових  дій  в сумі 3000,00 грн.;

1.7. Гр. Міському Вячеславу Валентиновичу, жителю с. Луковиця, вул. В. Сафрюка, 32-А, Чернівецького району Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення, як учаснику бойових  дій  в сумі 3000,00 грн.;

1.8. Гр. Максимюку Івану Іллічу, жителю с. Луковиця, вул. Затишна, 10, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення, як учаснику бойових дій в сумі 3000,00 грн.;

 1.9. Гр. Загарюку Віталію Степановичу, жителю с. Чагор, вул. Шт. Великого, № 44, Чернівецького району, Чернівецькій області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування  програмним гемодіалізом в сумі 3000,00 грн;

 1.10. Гр. Жижиян Гарафіні Миколаївні, жительці с. Молодія, вул. Садова, 39, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на  лікування та оздоровлення сина Жижияна Петра Аркадійовича, інваліда І групи, підгрупи А в сумі 1000,00 грн.

1.11. Гр. Чоботар Домніці Степанівні, жительці с. Молодія, вул. Українська, 21-Г, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на  лікування  та  оздоровлення  в сумі 3000,00 грн.

1.12. Гр. Бундук Марії Василівні, жительці с. Чагор, вул. Дружби народів, 15, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на  поховання колишнього чоловіка Бундука Віктора Михайловича, який помер 22.06.2024 року, а/з № 49 від 24.06.2024 року в сумі 1000,00 грн.

1.13. Гр. Ропчан Наталії Георгіївні, жительці с. Молодія, вул. Штефана Великого, 48-Б, Чернівецького району Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення доньки з інвалідністю Ропчан Надії Віталіївні, 2008 року в сумі 1000,00 грн.

1.14. Гр. Гуменюк Івану Петровичу, жителю с. Чагор, вул. Сагайдачного, 102, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на  лікування та оздоровлення, як інваліду ІІ групи в сумі 1000,00 грн.

1.15. Гр. Балабан Галині Миколаївні(ВПО), що тимчасово проживає за адресою:  с. Чагор, вул. Київська, 88, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на  лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.

1.16. Гр. Пую Георгію Васильовичу, жителю с. Чагор, вул. Сагайдачного, 63, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на  лікування та оздоровлення в сумі 1000,00 грн.

2. Відділу бухгалтерського обліку Чагорської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області  (Хмара М.М.) провести виплату одноразової грошової матеріальної допомоги вищевказаним гостропотребуючим жителям населених пунктів Чагорської сільської ради, Чернівецького району, Чернівецької області згідно з пунктом 1 даного рішення.                                                  

3. Контроль за виконанням  даного рішення покласти на сільського голови Георгія КОБЛЮКА.

 

 

 

         Сільський  голова                                                                  Георгій КОБЛЮК

 

 

Фото без опису

                                                            УКРАЇНА                                   

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ 

РІШЕННЯ

 

       від  «09»  липня  2024 року             село Чагор                                117-7/2024

 

       «Про розгляд заяв власників об’єктів

       нерухомого майна щодо місця реєстрації»

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Добровольського Вячеслава Івановича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку по вул. П’ятій Приміській, № 5 в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  знайомого, громадянина України Аль Салама Мухамеда Васек.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр.  П’ятій Приміській, № 5 задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства П’ятій Приміській, № 5, зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор по П’ятій Приміській, № 5, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання знайомого, громадянина України Аль Салама Мухамеда Васек.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Буняк Наталії Омелянівни, яка просить зареєструвати до квартири № 114, що розміщена в с. Чагор вул. І. Мазепи, № 10-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання власниці Буняк Наталії Омелянівни, 10.12.1988 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Буняк Наталії Омелянівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства  Буняк Наталії Омелянівни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. І. Мазепи  № 10-А, кв. 114, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  власниці Буняк Наталії Омелянівни, 10.12.1988 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Бойко Костянтина Івановича, який просить зареєструвати до квартири № 152, що розміщена в с. Чагор, вул. І. Мазепи, № 10-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання знайомого Ватаманюк Андрія Васильовича, 10.05.1997 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Бойко Костянтина Івановича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Бойко Костянтина Івановича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. І. Мазепи № 10-А, кв. 152, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання знайомого Ватаманюк Андрія Васильовича, 10.05.1997 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

 

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Добровольського Вячеслава Івановича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку по вул. П’ятій Приміській  № 5 в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання знайомого Таратуна Юрія Миколайовича, 30.09.1982 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Добровольського Вячеслава Івановича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Добровольського Вячеслава Івановича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. П’ятій Приміській  № 5, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання знайомого Таратуна Юрія Миколайовича, 30.09.1982 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

 

5. СЛУХАЛИ: заяву гр. Мельник Валентина Володимировича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку по вул. Дружби народів № 95-А в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання власника Мельника Валентина Володимировича, 21.06.1974 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Мельник Валентина Володимировича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Мельник Валентина Володимировича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Дружби народів № 95-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання власника Мельника Валентина Володимировича, 21.06.1974  року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

6. СЛУХАЛИ: заяву гр. Левицької Вікторії Іванівни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку № 31 по вул. Ю. Федьковича в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання правнука Левицького Степана Трояновича, 13.06.2024 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Левицької Вікторії Іванівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Левицької Вікторії Іванівни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Ю. Федьковича  № 31, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  правнука Левицького Степана Трояновича, 13.06.2024  року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Макарчук Штефанії Степанівни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку № 32 по вул. О. Кобилянської в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання доньки Токар Анастасії Анатоліївни, 04.01.1991 року народження та онуки Токар Александри Віталіївни, 13.05.2019 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Макарчук Штефанії Степанівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Макарчук Штефанії Степанівни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. О. Кобилянської  № 32, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  доньки Токар Анастасії Анатоліївни, 04.01.1991 року народження та онуки Токар Александри Віталіївни, 13.05.2019 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

8. СЛУХАЛИ: заяву гр. Сарафінчана Георгія Михайловича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку по вул. Другій Приміській № 3 в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  знайомого Гурей Дмитра Святославовича, 19.02.1961  року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Сарафінчана Георгія Михайловича задовільнити. Згідно згоди співвласників Сарафінчана Георгія Михайловича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Другій Приміській № 3, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання знайомого Гурей Дмитра Святославовича, 19.02.1961  року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

9. СЛУХАЛИ: заяву гр. Боднар Ганни Петрівни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку по вул. І. Франка  49 в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  родича Джафаров Руслана.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Боднар Ганни Петрівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Боднар Ганни Петрівни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. І. Франка  № 49, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання родича Джафаров Руслана.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

10. СЛУХАЛИ: заяву гр. Мороз Олени Георгіївни, яка просить зареєструвати до власного  житлового будинку по вул. О. Кобилянської  № 117-А в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання свата Руснака Ореста Степановича, 25.02.1959  року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Мороз Олени Георгіївни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Мороз Олени Георгіївни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. О. Кобилянської  № 117-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання свата Руснака Ореста Степановича, 25.02.1959  року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

11. СЛУХАЛИ: заяву гр. Щасливого Олега Вікторовича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку по вул. Садовій № 2  в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання дружини Щасливу Оксану Олександрівну, 14.04.1987  року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Щасливого Олега Вікторовича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Щасливого Олега Вікторовича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Садова № 2, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання дружини Щасливу Оксану Олександрівну, 14.04.1987  року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

12. СЛУХАЛИ: заяву гр. Одовіченої Яни Анатоліївни, яка просить зареєструвати до квартири № 154, що розміщена у багатоквартирному житловому будинку по вул. І. Мазепи10-А  в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання чоловіка Геріка Сергія Михайловича та синів Геріка Андрія Сергійовича та Богданюка Даніеля Олександровича.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Одовіченої Яни Анатоліївни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Одовіченої Яни Анатоліївни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. І. Мазепи № 10-А, кв. 154, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання чоловіка Геріка Сергія Михайловича та синів Геріка Андрія Сергійовича та Богданюка Даніеля Олександровича.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

13. СЛУХАЛИ: заяву гр. Андонія Валерія Васильовича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку по вул. І. Франка21, в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання Гончар Івана Дмитровича, 01.03.1997 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Андонія Валерія Васильовича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Андонія Валерія Васильовича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. І. Франка21, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  Гончар Івана Дмитровича, 01.03.1997 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

14. СЛУХАЛИ: заяву гр. Плешка Василя Істратійовича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку по вул. Другій Приміській  № 13  в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання знайомого Панусяк Олександ року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Лягу Аліни Василівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Лягу Аліни Василівни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Шевченка  № 17-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  власниці Лягу Аліни Василівни, 20.11.1983 року народження та сина Лягу Даніеля Дмитровича, 15.10.2009 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

16. СЛУХАЛИ: заяву гр. Граміллової Рудницької Людмили, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку по вул. Шевченка  № 17-А  в с. Чагор Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання власниці Лягу Аліни Василівни, 20.11.1983 року народження та сина Лягу Даніеля Дмитровича, 15.10.2009 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Лягу Аліни Василівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Лягу Аліни Василівни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Шевченка  № 17-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  власниці Лягу Аліни Василівни, 20.11.1983 року народження та сина Лягу Даніеля Дмитровича, 15.10.2009 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

 

Сільський голова                                                                      Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

                                                                          Фото без опису

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО  РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

 від «09»  липня  2024 року                        село Чагор                            № 118-7/2024

 

«Про розгляд звернень фізичних та юридичних осіб щодо

присвоєння поштових адрес, погодження складу об’єктів

нерухомого майна  згідно їх місця розташування на території

Чагорської сільської ради після проведення інвентаризації»

 

             Відповідно до підпункту 10 пункту «б» статті 30, статті 31, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011р. № 559 «Про містобудівний кадастр», Положення про порядок присвоєння поштових адрес об’єктам нерухомості в селі Чагор Чернівецького району Чернівецької області, затвердженого рішенням виконавчого комітету від 26 листопада 2020 року № 110/2020, постанови Кабінету Міністрів України від 07 липня 2021 року № 690 «Про затвердження Порядку Присвоєння адрес об’єктам будівництва, об’єктам нерухомого майна» та на підставі заяв громадян щодо присвоєння поштових адрес земельним ділянкам та об’єктам нерухомого майна, розташованих в населених пунктах Чагорської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області, з метою упорядкування житлових адрес згідно місця їх розташування, Виконавчий комітет Чагорської сільської ради,-

 

        В И Р І Ш И В:

 

  1. Присвоїти/підтвердити поштову адресу:

 

1.1. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр. Довбня Олені Дмитрівні на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,0799 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:2894, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить їй на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав, індексний номер 377453066 від 07.05.2024 року, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна 2697421473210: село Чагор, вулиця Л. Українки, № 27-Б (двадцять сім «Б»), Чернівецького району, Чернівецької області.

 

2. Рекомендувати  заявниці  звернутись до акредитованих суб’єктів  державної  реєстрації для

   оформлення документації та отримати правовстановлюючі документи з присвоєною поштовою

   адресою.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на сільського голову Георгія КОБЛЮКА

    та  керуючу справами (секретаря) виконавчого комітету Валентину КОСТАШ.    

 

  

 

 

   Сільський голова                                                                           Георгій КОБЛЮК

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  «09»  липня  2024 року                       с. Чагор                                  № 119-7/2024

 

 «Про затвердження висновку  про доцільність

 позбавлення батьківських прав громадянку

 Миринюк Тетяну Василівну, 09.01.1986 року

 народження відносно  її малолітньої дитини

 Миринюка Микити Ігоровича, 06.07.2013

 року народження»

 

Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, заяви та представлені документи, керуючись статтями 19, 150, 155, 164, 180 Сімейного кодексу України, статями 8, 11, 12, 15 Закону України «Про охорону дитинства», статтями 34, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008р. № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини»,  беручи до уваги протокол № 7 засідання Комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради від 09.07.2024 року, з урахуванням обговорення, виконавчий комітет Чагорської сільської ради,-

 

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити висновок органу  опіки і піклування Чагорської сільської ради про доцільність позбавлення батьківських прав громадянку Миринюк Тетяну Василівну, 09.01.1986  року народження  відносно малолітньої дитини  Миринюка  Микити Ігоровича, 06.07.2013 року народження.(Додаток).

2.  Службі у  справах дітей та  сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради (Віталію ЧОБОТАРЮ) відповідний висновок направити батькам дитини.

3.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на сільського голову Георгія КОБЛЮКА та начальника служби у справах дітей та сім’ї Віталія ЧОБОТАРЯ.

 

 

 

   Сільський голова                                                                       Георгій КОБЛЮК   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

від  09 липня  2024  року                       село Чагор                                  № 120-7/2024

 

«Про затвердження висновку про доцільність

визначення місця проживання малолітньої дитини

Семенюка Степана Богдановича, 08.07.2015 року

народження»

 

Відповідно до статті 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 55, 56 Цивільного кодексу України, статей 157-161 Сімейного  кодексу України,статті 4  Закону України «Про органи і служби для дітей та спеціальні установи для дітей» статей 1, 3, 5, 11,12 Закону України «Про забезпечення організаційно -правових умов  соціального захисту дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Указу Президента України від 05 травня 2008 року № 411/2008 «Про заходи щодо забезпечення  захисту прав та інтересів дітей», на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності  органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», розглянувши заяви громадян, згідно з рішенням комісії з питань захисту прав дитини від 09.07.2024 року, з метою  сприяння  забезпеченню реалізації прав дітей на життя, охорону, здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток, беручи до уваги те, що малолітня  дитина Семенюк Степан Богданович, 08.07.2015 року народження проживає разом із батьком Семенюком Богданом Дмитровичем,  28.03.1988 року народження за адресою: с. Чагор, вул. Свободи, 19-Б, Чернівецького району, Чернівецької області, виконавчий комітет  Чагорської сільської ради,-

   

В И Р І Ш И В :

 

1.  Вважати за доцільне визначення місце проживання малолітньої дитини  Семенюка Степана Богдановича, 08.07.2015 року народження,  за фактичним місцем проживання його батька, Семенюка Богдана Дмитровича, 28.03.1988 року народження, за адресою: с. Чагор вул. Свободи, 19-Б, Чернівецького району, Чернівецької області.

 2. Затвердити висновок органу  опіки і піклування Чагорської сільської про доцільність визначення місця проживання малолітньої дитини Семенюка Степана Богдановича, 08.07.2015 року народження, разом батьком Семенюком Богданом Дмитровичем  28.03.1988 року народження, за адресою: с. Чагор, вул. Свободи, 19-Б, Чернівецького району, Чернівецької області.

3. Службі у  справах дітей та  сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради (Віталію ЧОБОТАРЮ) відповідний висновок направити батькам дитини.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на сільського голову Георгія КОБЛЮКА та начальника Cлужби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету  Віталія ЧОБОТАРЯ.

 

 

 

 

          Сільський голова                                                                Георгій КОБЛЮК  

 

 

 

                                                                              Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

                   ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

від «09» липня  2024  року                      село Чагор                               121-7/2024

 

 

«Про надання статусу дитини,

яка постраждала, внаслідок воєнних

дій та збройних конфліктів»

 

 Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 р. № 866 (зі змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2017 р. № 268 (зі змінами) та відповідно  до довідок від 19.10.2022 р. № 669 та № 670 про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб Шумейко Софії Сергіївни, 07.12.2017 року,  розглянувши заяву матері  Шумейко Альони Олександрівни, 21.11.1995 року народження, жителів с. Чагор, вул. Шевченка, будинок 48, Чернівецького району, Чернівецької області, враховуючи рішення № 7/4 протоколу № 7 від 09.07.2024 року Комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради, Виконавчий комітет,-

 

ВИРІШИВ:

 

1. Надати малолітній дитині Шумейко Софії Сергіївні, 07.12.2017 року народження  статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

 

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на сільського голову Георгія КОБЛЮКА  та начальника служби у справах дітей та сім’ї Віталія ЧОБОТАРЯ.

 

 

 

 

      Сільський голова                                                                    Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від «09» липня  2024 року                     село Чагор                               № 122-7/2024

 

 

«Про затвердження висновку про встановлення

способу участі бабусі у вихованні дітей

та порядку побачення з дітьми»

 

Відповідно до Закону України »Про місцеве самоврядування в Україні», статей 150, 155 Сімейного кодексу України, до статті 12  Закону України «Про охорону дитинства»,ст. 164 Кодексу про адміністративні правопорушення, п 3.1 Постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дітей», Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 року № 866 Питання діяльності органів опіки та піклування, відповідно ч.2, ч.5 ст.19, п.2 ст.155, ст.159 Сімейного кодексу України, ч.2 ст.15 Закону України «Про охорону дитинства», п.74 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради від 09 травня2024 року, керуючись статтями 34, 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет  Чагорської сільської ради,-

 ВИРІШИВ:

1.  Затвердити висновок органу опіки та піклування Чагорськоїї сільської ради про встановлення  способу участі бабусі Мамалиги Ганни Василівни 16.04.1950 року народження у вихованні онуків Мамалиги Дмитра Денисовича, 23.09.2015 року народження та Мамалиги Артема Денисовича, 03.07.2019 року народження та порядку побачення з дітьми, згідно з додатком, що додається. 

2.   Контроль за виконанням цього рішення покласти на сільського голову Георгія КОБЛЮКА та начальника служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради Віталія ЧОБОТАРЯ.

 

 

 

       Сільський голова                                                                   Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                    Затверджено

                                                                                      рішенням виконавчого

                                                                                      комітету сільської ради

від 09.07.2024р. № 122-7/2024

 

ВИСНОВОК

про визначення способу участі бабусі у вихованні онуків

 

Нормами  статті  19  Сімейного  кодексу  України визначено,  що  при  розгляді  судом спорів щодо участі  одного  з  батьків  у  вихованні дитини обов’язковою є участь органу опіки та піклування, який подає суду письмовий висновок щодо розв'язання спору.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Чагорської  сільської ради від 9 липня 2024 року було розглянуто питання про усунення перешкод у спілкуванні з онуками та визначення способу участі бабусі Мамалиги Ганни Василівни 16.04.1950 року народження у вихованні онуків Мамалиги Дмитра Денисовича, 23.09.2015 року народження та Мамалиги Артема Денисовича, 03.07.2019 року народження та прийнято відповідне рішення.

В ході розгляду даного питання з’ясовано наступне. Від шлюбу громадяни Мамалига Денис Миколайович та  Мамалига Анастасії Олександрівни мають двох синів Мамалига Дмитра Денисовича, 23.09.2015року народження та Мамалига Артема Денисовича, 03.07.2019 року народження. Шлюб між батьками розірвано  06 листопада 2023 року.

Оскільки бабуся не може дійти згоди з матір’ю, щодо участі у вихованні дітей, бабуся звернулася до Органу опіки та піклування Чагорської сільської ради із заявою, щодо визначення їй участі у вихованні та спілкуванні з дітьми.

Відповідно до акту обстеження умов проживання дітей Мамалига Дмитро Денисович та Мамалига Артем Денисович, в родині матері Мамалиги Анастасії Олександрівни з’ясовано наступне. В будинку чисто, охайно. Діти мають одяг та взуття, що відповідає сезону та віку дітей. В наявності засоби особистої гігієни та миючі засоби. Мати створила належні умови для виховання та розвитку дітей..

Відповідно до акту обстеження житлово - побутових умов проживання Служби у справах дітей Чернівецької міської ради за адресою проживання громадянки  Мамалиги Ганни Василівни, а саме: м. Чернівці, вул. Сергіївська, 3, з’ясовано наступне. Попри те, що онуки не проживають спільно з бабусею, в квартирі облаштував для синів дитячу кімнату та має бажання брати участь у вихованні та особистому спілкуванні з малолітніми синами.

Громадянка Мамалига Анастасія Олександрівна повідомила, що не має наміру перешкоджати бабусі у спілкуванні з онуками.

Відповідно до статті 157 Сімейного кодексу України закріплено, що вирішення батьками питань щодо виховання дитини вирішується спільно, той із батьків,  з ким проживає дитина, не має права перешкоджати тому з батьків, хто проживає окремо, спілкуватися з дитиною та брати участь у її вихованні, якщо таке спілкування не перешкоджає нормальному розвиткові дитини.

Відповідно до статті 3 Конвенції ООН про права дитини від  20 листопада 1989 року, в усіх діях щодо дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, що займаються питаннями соціального забезпечення, судами, адміністративними чи законодавчими органами, першочергова увага приділяється якнайкращому забезпеченню інтересів дитини.

Враховуючи вищевикладене, рішення комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради від 09 липня 2024 року № 7/3, керуючись якнайкращими інтересами дітей, орган опіки та піклування Чагорської сільської ради вважає за доцільне визначити наступний спосіб участі громадянки Мамалиги Ганни Василівни у вихованні малолітніх онуків Мамалиги Дмитра Денисовича 23.09.2015 року народження та  Мамалиги Артема Денисовича, 03.07.2019  року народження та спілкуванні з ними, а саме:

 

1.  Встановити порядок участі бабусі Мамалиги Ганни Василівни 16.04.1950 року народження у  вихованні  малолітніх онуків Мамалиги Дмитра Денисовича, 23.09.2015 року

 

 

народження та Мамалиги Артема Денисовича, 03.07.2019 року народження наступним чином:

 

  • два рази в місяць (перші та треті вихідні з 10:00 год до 18:00 год) в присутності матері (або за попередньою домовленістю з нею)  без права забирати  до себе;
  •    в присутності  матері взаємною згодою батьків та врахування інтересів малолітніх дітей.

         Час та місце зустрічі визначати за попередньою домовленістю з матір’ю з обов’язковим урахуванням стану здоров’я та потреб дітей.

  • у разі неможливості спілкування з синами у визначений час, зустріч перенести на наступні дні за домовленістю з матір’ю.

 

2. Рекомендувати бабусі Мамализі Ганні Василівні 16.04.1950 року народження не порушувати графік побачень,  приділяти дітям увагу і турботу, виховувати їх.

 

3. Рекомендувати матері, Мамализі Анастасії Олександрівні ,15.07.1994 року народження не  чинити перешкод у спілкуванні бабусі з  малолітніми онуками.

 

4.  Попередити громадян Мамалигу Г.В. та Мамалигу  А.О. про те, що рішення органу опіки та  піклування є  обов’язковим до виконання.

 

У  разі виникнення непорозумінь та спорів між матір’ю та бабусею у питаннях участі в вихованні, проведення зустрічей бабусі з малолітніми онуками, також невиконання рішення виконкому, один із сторін має право звернутися із позовом до суду для вирішення спірних питань.

 

 

 

 

        Сільський голова                                                                  Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

                   ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

                                                                    РІШЕННЯ

 

від «0липня  2024  року                      село Чагор                                        № 123-7/2024

 

«Про затвердження висновку органу

опіки та піклування про доцільність

призначення  опікуна громадянина

Ропчан Валентина Васильовича

 

 

Відповідно до підпункту 4 пункту б статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 55, 58, 59, 60, 63 Цивільного кодексу України, керуючись Положенням про опікунську раду при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради № 108/2020 «Про утворення опікунської ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування», розглянувши заяву, враховуючи висновок опікунської ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради, Виконавчий комітет сільської ради,-

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити висновок органу опіки і піклування Чагорської сільської ради про   доцільність призначення громадянина   Ропчана Валентина Васильовича, 18.08.1982  року народження, який проживає за адресою: с. Молодія,  вул. Київська, будинок №7 В, Чернівецького  району, Чернівецької області опікуном  над його матір’ю Ропчан Уляною Дмитрівною, 24.04.1950  року народження, у разі визнання у судовому порядку недієздатною. (Висновок додається).

         2.  Контроль за виконання  даного рішення покласти на сільського голову Георгія КОБЛЮКА.

 

 

       

        Сільський голова                                                                 Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

                   ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

                                                                     РІШЕННЯ

 

від «09» липня 2024  року                       село Чагор                                   № 124-7/2024

 

«Про затвердження висновку органу

опіки та піклування про доцільність

призначення  опікуна громадянина

Харабару Василя Івановича

 

Відповідно до підпункту 4 пункту б статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 55, 58, 59, 60, 63 Цивільного кодексу України, керуючись Положенням про опікунську раду при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради №1 08/2020 «Про утворення опікунської ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування», розглянувши заяву, враховуючи висновок  опікунської  ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради, Виконавчий комітет сільської ради,-

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити висновок органу опіки і піклування Чагорської сільської ради про   доцільність призначення громадянина Харабару Василя Івановича, 14.01.1984 року народження, який проживає за адресою: с. Чагор,  вул. М. Коцюбинського, будинок № 51-  Б, Чернівецького  району, Чернівецької області опікуном  над бабусею дружини Руснак Марією Степанівною, 27.06.1952 року народження, у разі визнання у судовому порядку недієздатною. (Висновок додається).

.

2.  Контроль за виконання даного рішення покласти на сільського голову Георгія КОБЛЮКА.

 

 

 

     Сільський голова                                                                    Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

                   ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

від «09» липня 2024  року                          село Чагор                                  № 125-7/2024

 

«Про затвердження висновку органу

опіки та піклування про доцільність

призначення  опікуна громадянина

Морара Павла Миколайовича

 

Відповідно до підпункту 4 пункту б статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 55, 58, 59, 60, 63 Цивільного кодексу України, керуючись Положенням про опікунську раду при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради № 108/2020 «Про утворення опікунської ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування», розглянувши заяву, враховуючи висновок  опікунської  ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради, Виконавчий комітет сільської ради,-

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити висновок органу опіки і піклування Чагорської сільської ради про   доцільність призначення громадянина Морара Павла Миколайовича, 21.02.1985 року народження, який проживає за адресою: с. Чагор,  вул. Київська, будинок № 62, Чернівецького  району, Чернівецької області опікуном  над батьком Морар Миколою Георгійовичем, 19.03.1942 року народження, у разі визнання у судовому порядку його недієздатним. (Висновок додається).

 

2.  Контроль за виконання даного рішення покласти на сільського голову Георгія КОБЛЮКА.

 

 

 

        Сільський голова                                                                  Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

                   ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

від «09» липня 2024  року                          село Чагор                                  № 126-7/2024

 

«Про затвердження висновку органу

опіки та піклування про доцільність

призначення  опікуна громадянина

Стругаряну  Івана Дмитровича

 

Відповідно до підпункту 4 пункту б статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 55, 58, 59, 60, 63 Цивільного кодексу України, керуючись Положенням про опікунську раду при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради № 108/2020 «Про утворення опікунської ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування», розглянувши заяву, враховуючи висновок  опікунської  ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради, Виконавчий комітет сільської ради,-

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити висновок органу опіки і піклування Чагорської сільської ради про   доцільність призначення громадянина Стругаряну Івана Дмитровича, 14.01.1969 року народження, який проживає за адресою: с. Чагор,  вул. Національна, будинок № 34, Чернівецького  району, Чернівецької області опікуном  над своєю тещею Павлюк Лідією Михайлівною, 20.08.1948 року народження, у разі визнання у судовому порядку її недієздатною. (Висновок додається).

 

2. Контроль за виконання даного рішення покласти на сільського голову Георгія КОБЛЮКА.

 

 

 

 

        Сільський голова                                                                  Георгій КОБЛЮК

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь