Чагорська територіальна громада
Чернівецького району, Чернівецька область

Рішення другого засідання виконавчого комітету Чагорської сільської ради від 08.02.2024 року

Дата: 14.02.2024 12:03
Кількість переглядів: 44

                                                                 Фото без опису

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО  РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

   від «08»  лютого  2024 року                     село Чагор                                      №  12-2/2024    

 

«Про визначення обсягу компенсації витрат власникам

житлового    приміщення   за    тимчасове    розміщення  

внутрішньо   переміщених   осіб,   які   перемістилися  у

період воєнного стану»

 

 

     Розглянувши звернення власників житлових приміщень, які тимчасово розмістили внутрішньо-переміщених осіб, що перемістилися у період воєнного стану у власних житлових приміщеннях на отримання компенсації витрат, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 року № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо-переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо-переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» зі змінами, керуючись ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Виконавчий комітет Чагорської сільської ради,-

 

 ВИРІШИВ:

 

  1. Затвердити перелік фізичних осіб, власників житлових приміщень, які тимчасово розмістили внутрішньо-переміщених осіб, що перемістилися у період воєнного стану у власних житлових приміщеннях та подали заяви на отримання компенсації для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг,                        згідно  додатку № 5 в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2023 р. № 1413, що додається.

 

  1. Визначити та затвердити обсяг витрат, що підлягає  компенсації власникам житлових приміщень за тимчасове розміщення внутрішньо-переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану  за  січень місяць 2024 року відповідно до додатку № 5 в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2023 р. № 1413, що додається.

 

  1. Бухгалтерському відділу сільської ради (М.М.ХМАРА) забезпечити своєчасне узагальнення та передачу вищезазначених переліків до Департаменту фінансів Чернівецької обласної військової адміністрації.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів  Д.В. ЛАЗОРЕНКА.

 

 

 

 

  Сільський голова                                                                                          Георгій КОБЛЮК

 

      

   Фото без опису                               

   УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

      від  «08»  лютого 2024  року                    село Чагор                             № 13-2/2024

 

 

     «Про організацію роботи виконавчого комітету

       сільської ради з питань статистичного обліку

       населення, які постійно або тимчасово проживають

       на підпорядкованій території»

 

     Розглянувши та обговоривши  інформацію “Про статистичний облік громадян, які постійно або тимчасово проживають на території сільської ради”, виконавчий комітет Чагорської сільської ради відмічає, що ведеться певна робота щодо виконання своїх повноважень по здійсненню контролю за веденням статистичного обліку громадян, які постійно або тимчасово проживають на території сільської ради та громадян, що проживають без реєстрації за місцем проживання.

Керуючись пунктом 2 частини “б” статті 27 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Виконавчий комітет Чагорської сільської ради,- 

           В И Р І Ш И В :

  1. Інформацію взяти до відома та роботу виконавчого комітету по веденню статистичного обліку громадян, що проживають в селах Чагор, Молодія, Луковиця, Кут вважати задовільною. 
  2. Вести надалі постійну організаційну та роз’яснювальну роботу серед населення щодо своєчасної реєстрації/зняття з місця проживання, своєчасно провести відповідні записи у погосподарських книгах сільської ради, проводити постійну роботу щодо оформлення документів на отримання паспорта громадянина України та вести чіткий облік громадян інших держав, які зареєстровані за місцем проживання на території сільської ради. 
  3. Визначити на 2024 рік наступні пріоритети діяльності виконавчого комітету та виконавчих органів сільської ради:

       3.1. Активізація роботи членів виконавчого комітету, керівників організацій та установ, з метою реалізації поставлених цілей стосовно добробуту та рівня життєдіяльності всіх категорій населення  громади на 2024 рік;

       3.2. Вирішення питань благоустрою населених пунктів, ремонту доріг комунальної власності, упорядкування сільських сміттєзвалищ та дотримання  вимог природоохоронного законодавства;

             3.3. Підвищення   активності   роботи   виконавчого   комітету,  керівників   установ,

     організацій та відділів виконавчих органів сільської ради щодо надання своєчасних послуг, в

     тому числі матеріальних для  гостропотребуючих  та  адміністративних  з  метою  вирішення

     питань соціально-побутового  характеру.

                    3.4. Сприяння  забезпеченню реалізації прав інвалідів, одиноких громадян похилого віку

            на життя, охорону  здоров’я, соціальний захист та соціальне забезпечення.

 4.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на сільського голову  Георгія КОБЛЮКА. Про  хід  виконання   даного  рішення   заслухати  на  засідання  виконавчого  комітету    в  грудні 2024 року.

  

 

           Сільський голова                                                                                Георгій КОБЛЮК

 

                                                                                                                     

Додаток до            

рішення виконавчого комітету

                                                                                                                             № 13-2/2023 від 08.02.2024 року

 

                                                                І Н Ф О Р М А Ц І Я

  про статистичний облік громадян, які постійно

або тимчасово проживають на території сільської ради

 

  

           Виконавчим комітетом Чагорської сільської ради ведеться відповідна робота щодо виконання своїх повноважень по здійсненні контролю за веденням статистичного обліку громадян, які постійно або тимчасово проживають на території сільської ради та громадян, що проживають без реєстрації за місцем проживання.

             В погосподарських книгах заповненні та доповненні дані про мешканці населених пунктів сільської ради. Внесенні зміни, відомості про новонароджених та померлих,  відмітки про пенсіонери  та інваліди.

            Ведеться погосподарська книга, в якій вносяться відомості про паспортні дані та дата реєстрації за місцем проживання, дата зняття з реєстраційного обліку.

            Здійснюється облік юнаків та дівчат, які досягають чотирнадцятирічного віку для оформлення документів на отримання паспорта громадянина України.

            Ведеться робота по обліку громадян, які прибувають з інших держав та реєструються за місцем проживання, отримувавши  тимчасове або постійне посвідчення для виду на проживання.

          

            Всього зареєстровані на території громади – 11403 жителів.

            На території села Чагор станом на 08.02.2024 року нараховується 2829 об'єктів погосподарського обліку всіх типів, з них 1997 господарств, в яких  проживає  5534 жителів.

            На території села Молодія станом на 08.02.2024 року нараховується 1251 об'єктів погосподарського обліку всіх типів, з них  1052  господарств, в яких  проживає  3997 жителів.

            На території села Луковиці та Кут станом на 08.02.2024 року нараховується 680 об'єктів погосподарського обліку всіх типів, з них  638 господарств, в яких  проживає  1872 жителів.

            За період 2023 року зареєстрували своє місце проживання – 379  особи та знялися з місця реєстрації –183 осіб.

            За категоріями серед вищезазначеної кількості населення  проживають:

пенсіонерів – 2239 осіб, інвалідів - 474 осіб, ветеранів війни – 2 особи, інваліди війни -6 осіб, учасники війни - 238 осіб, одиноких пенсіонерів – 19 осіб, афганців – 15 осіб, багатодітних сімей 183, сімей з дітьми інвалідами – 39, діти війни – 404 осіб, чорнобильці – 14 осіб,  мати героїня – 2 осіб.

            На даний час на території сільської ради зареєстровані  громадяни  інших держав: Республіки Молдови, Румунії, Лівії, Туреччини, Італії  та інших держав. Здійснюється облік громадян, які виїхали за кордон на постійне місце проживання, а також у зв’язку з російською агресією на території України ведеться облік тимчасового проживання з наданням відповідної допомоги, передбаченою законодавством  внутрішньо переміщених осіб. З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на території України тимчасово зареєстровані 139 осіб ВПО, на даний час, тобто на  08.02.2024 року -  218 осіб.

         

 

 

 

 

     Керуюча справами  (секретар)

     виконавчого комітету                                                                               Валентина КОСТАШ

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 08 лютого 2024 р.                         с. Чагор                                      № 14-2/2024

Про утворення субланки Чагорської ТГ територіальної підсистеми Чернівецької районної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області

 

 

 

 

 

 

 

 

Відповідно до статей 10, 19 Кодексу цивільного захисту України, статті 9 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», постанов Кабінету Міністрів України від 09 січня 2014 року № 11 «Про затвердження Положення про єдину державну систему цивільного захисту», від 11 березня 2015 року  № 101 «Про затвердження типових положень про функціональну і територіальну підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту», з метою належного упорядкування діяльності єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області, керуючись статтями 26, 46, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет сільської ради,-

 

 ВИРІШИВ:

 

  1. Утворити субланку Чагорської територіальної громади у складі Чернівецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області.
  2. Затвердити Положення про субланку Чагорської територіальної громади Чернівецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області, що додається.
  3. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дмитра ЛАЗОРЕНКА.

 

 

Сільський голова                                                                         Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Затверджено

рішенням виконавчого комітету Чагорської сільської ради

від 14.02. 2024 р. № 14-2/2024

 

ПОЛОЖЕННЯ
про субланку Чагорської територіальної громади Чернівецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області

1. Це Положення визначає основи створення субланки Чагорської територіальної громади Чернівецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області (далі – субланка), її склад, завдання та рівні.

2. У цьому Положенні терміни вживаються в такому значенні:

ланка територіальної підсистеми - складова частина територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, яка створюється Радою міністрів Автономної Республіки Крим - у районах Автономної Республіки Крим, районними, районними в мм. Києві та Севастополі держадміністраціями - у районах, районах у мм. Києві та Севастополі і до якої входять субланки ланки територіальної підсистеми, органи управління та підпорядковані їм сили цивільного захисту, відповідні суб’єкти господарювання, які виконують завдання цивільного захисту;

субланка - складова частина ланки територіальної підсистеми, яка утворюється виконавчими органами міських, селищних, сільських рад у територіальних громадах району і до якої входять органи управління та підпорядковані їм сили цивільного захисту, відповідні суб’єкти господарювання, які виконують завдання цивільного захисту;

територіальна підсистема єдиної державної системи цивільного захисту - складова частина єдиної державної системи цивільного захисту, яка створюється в Автономній Республіці Крим, області, мм. Києві та Севастополі і до якої входять ланки територіальної підсистеми, органи управління та підпорядковані їм сили цивільного захисту, відповідні суб’єкти господарювання, які виконують завдання цивільного захисту.

Інші терміни вживаються у значенні, наведеному в Кодексі цивільного захисту УкраїниПоложенні про єдину державну систему цивільного захисту, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 9 січня 2014 р. № 11,  Типовому положенні про територіальну підсистему єдиної державної системи цивільного захисту, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2015 р. № 101.

3. Метою створення субланки є здійснення заходів щодо захисту населення і територій територіальної громади від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період у відповідному регіоні.

4. Завданнями субланки є:

1) забезпечення готовності органів управління та підпорядкованих їм сил цивільного захисту до дій, спрямованих на запобігання і реагування на надзвичайні ситуації або небезпечні події;

2) організація та здійснення заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій;

3) планування заходів цивільного захисту;

4) організація та здійснення заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій;

5) проведення рятувальних та інших невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, організація життєзабезпечення постраждалого населення;

6) ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій або небезпечних подій;

7) проведення моніторингу і прогнозування виникнення надзвичайних ситуацій та їх розвитку, визначення ризиків їх виникнення на території громади, оцінка соціально-економічних наслідків надзвичайних ситуацій, визначення на основі прогнозних даних обсягу потреби в силах, засобах, матеріальних та фінансових ресурсах;

8) ліквідація медико-санітарних наслідків надзвичайних ситуацій та епідемій, надання екстреної медичної допомоги постраждалим у зоні надзвичайної ситуації, здійснення заходів медичного забезпечення;

9) навчання населення щодо поведінки та дій у разі виникнення надзвичайної ситуації;

10) взаємодія з Чернівецькою районною ланкою територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області з питань організації і проведення підготовки керівного складу та фахівців суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів цивільного захисту;

11) здійснення заходів щодо створення та використання наявного фонду захисних споруд цивільного захисту для укриття населення;

12) створення, збереження і раціональне використання резерву матеріальних ресурсів, необхідних для запобігання і реагування на надзвичайні ситуації;

13) забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання і територій в особливий період;

14) здійснення заходів щодо соціального захисту постраждалого населення;

15) інші завдання, визначені законом.

5. Субланка Чагорської територіальної громади утворюється рішенням виконавчого комітету Чагорської сільської ради, що є складовою частиною Чернівецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області.

Положення про субланку затверджується органом, що її утворив.

6. Безпосереднє керівництво субланкою здійснюється сільським головою.

7. До складу субланки входять органи управління та підпорядковані їм сили цивільного захисту, відповідні суб’єкти господарювання.

8. Для координації діяльності місцевих органів виконавчої влади, суб’єктів господарювання у сфері цивільного захисту субланка взаємодіє:

на регіональному рівні – з Чернівецькою обласною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;

на місцевому рівні – з комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Чернівецького району, комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міських, селищних, сільських територіальних громад;

на об’єктовому рівні – з комісіями з питань надзвичайних ситуацій суб’єктів господарювання.

Для координації робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на регіональному, місцевому та об’єктовому рівні у разі потреби утворюються спеціальні комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

9. Управління територіальною підсистемою здійснюють:

на місцевому рівні - виконавчий комітет сільської ради, підрозділи з питань цивільного захисту, які утворюються в його складі, підрозділи територіальних органів ДСНС;

на об’єктовому рівні - керівник суб’єкта господарювання, а також підрозділи (посадові особи) з питань цивільного захисту, які утворюються (призначаються) відповідно до законодавства.

10. Для забезпечення управління, координації дій органів управління та підпорядкованих їм сил цивільного захисту, здійснення цілодобового чергування та забезпечення збору, оброблення, узагальнення та аналізу інформації про обстановку, у разі нагальної потреби, функціонують:

чергові служби виконавчого комітету сільської ради;

чергові (диспетчерські) служби суб’єктів господарювання (у разі їх утворення).

У разі виникнення надзвичайних ситуацій до організації заходів з ліквідації їх наслідків залучаються представники заінтересованих органів державної влади.

11. Для забезпечення сталого управління заходами цивільного захисту та реалізації функцій, передбачених на особливий період використовується державна система пунктів управління.

12. До сил цивільного захисту територіальної підсистеми Чернівецької області належать:

підрозділи (частини) Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту;

регіональні, комунальні, об’єктові аварійно-рятувальні служби та аварійно-рятувальні служби громадських організацій;

об’єктові та територіальні формування цивільного захисту;

об’єктові та територіальні спеціалізовані служби цивільного захисту;

добровільні формування цивільного захисту.

13. До складу територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту входять територіальні спеціалізовані служби цивільного захисту, що утворюються органами управління і суб’єктами господарювання відповідно до законодавства.

14. Режими функціонування територіальної підсистеми встановлюються відповідно до статей 11-15 Кодексу цивільного захисту України, заходи з їх реалізації визначаються відповідно до Положення про єдину державну систему цивільного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 січня 2014 р. № 11.

Режим підвищеної готовності та режим надзвичайної ситуації для територіальної підсистеми встановлюється:

за рішенням Кабінету Міністрів України - для єдиної державної системи цивільного захисту в повному обсязі або частково для кількох окремих її територіальних підсистем;

за рішеннями Чернівецької обласної держадміністрацій - для відповідної територіальної підсистеми в повному обсязі або частково для кількох окремих її складових;

за рішеннями Чернівецької районної держадміністрації - для відповідної ланки територіальної підсистеми в повному обсязі або частково для кількох окремих її субланок;

за рішеннями виконавчих комітету сільської ради - для субланки.

15. Переведення територіальної підсистеми у режим функціонування в умовах особливого періоду здійснюється відповідно до актів Президента України, Кабінету Міністрів України, планів цивільного захисту на особливий період.

16. Субланка провадить свою діяльність відповідно до планів основних заходів цивільного захисту на рік.

17. Функціонування субланки, проведення заходів цивільного захисту в особливий період здійснюються відповідно до плану цивільного захисту на особливий період.

18. Заходи із запобігання виникненню та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій здійснюються на основі планів реагування на надзвичайні ситуації.

19. На об’єктах підвищеної небезпеки розробляються плани локалізації і ліквідації наслідків аварій на таких об’єктах.

20. З метою забезпечення здійснення заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на території громади проводиться постійний моніторинг і прогнозування надзвичайних ситуацій.

21. Організація, залучення відповідних сил та засобів до робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, призначення керівника таких робіт здійснюються відповідно до Кодексу цивільного захисту УкраїниПоложення про єдину державну систему цивільного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 січня 2014 р. № 11, та інших нормативно-правових актів.

22. Сили цивільного захисту територіальної громади укомплектовуються та забезпечуються з урахуванням необхідності проведення робіт, пов’язаних з реагуванням на надзвичайну ситуацію або запобіганням її виникненню в автономному режимі.

 

Керуюча справами виконавчого

комітету сільської ради                                                    Валентина КОСТАШ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

від  08  лютого   2024 року                          с. Чагор                                     № 15-2/2024

 

«Про міждисциплінарну  команду»

 

 

      Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні (з змінами)»,відповідно до статті 19 Закону України »Про охорону дитинства» Постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008року №866»Питання діяльності органів опіки та піклування,пов’язаної із захистом  прав дитини(із змінами)відповідно до ст.4 Закону України »Про органи і служби у справах дітей» керуючись, Законами України «Про охорону дитинства»,»Про соціальні послуги»,»Про соціальну роботу з сім’ями,дітьми та молоддю», ст. 56 Цивільного Кодексу України »Постановами Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування,пов’язаної із захистом прав дитини» та  від 01.06.2020 року №585»Про забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах» з метою забезпечення прав, свобод та законних інтересів дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах виконавчий комітет Чагорської сільської ради:

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити склад  міждисциплінарною команди для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах,згідно з додатком 1.

2. Затвердити положення про міждисциплінарну команду для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах згідно з  додатком 2.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів  Дмитра ЛАЗОРЕНКА та  начальника служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради Тетяну ЛОТОЦЬКУ.

 

 

 

Сільський голова                                                                          Георгій КОБЛЮК   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                              ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

 Чагорської  сільської ради

від 08 лютого 2024 року № 15-2/2024

 

 

 

 

 

СКЛАД

міждисциплінарної команди для організації соціального захисту дітей,

які перебувають у складних життєвих обставинах

 

 

  1. Лазоренко Дмитро Васильович – заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів; голова  міждисциплінарної команди;

Карпенко

  1. Лотоцька Тетяна Михайлівна – начальник служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради; секретар   міждисциплінарної команди

 

  1. Мінтенко Гарофіна  Георгіївна – начальник відділу освіти молодді та спорту;

 

  1. Дарій Галина Георгіївна – Директор Центру  надання соціальних послуг

5.   Онофрійчук Ірина Сергіївна- головний лікар  Чагорської ЛА ЗПСМ;

6.   Ропчан Олена Василівна – головний лікар   Молодійської  ЛА ЗПСМ ;

7.   Акіца Тетяна Сергіївна- головний лікар Луковицької ЛА ЗПСМ;

  1. Мурару Сергій  Васильович – інспектор СЮП ГРУП ГУНП в Чернівецькій області,відділення поліції №4(м.Герца),лейтенант поліції;
  2.  Бойчук Сергій Георгійович – поліцейський офіцер Чагорської громади, капітан поліції ;
  3. Малованюк Валентин Іванович – поліцейський офіцер  Чагорської громади,капітан поліції;
  4.  Поштарюк Олена Костянтинівна- начальник соціального захисту населення;
  5.  Маляр Ірина Вікторівна- соціальний педагог Чагорської ліцею;
  6. Мандрик Оксана Григорівна-заступник директора Молодійської ліцею;
  7.  Дарій Павліна Дмитрівна-задідуюча Чагорського ЗДО;

     15.Онуфрійчук Оксана Йосипівна- завідуюча Молодійського ЗДО;

     16.Топольницька Світлана Лазарівна-завідуюча Луковицького ЗДО.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток  1 до рішення виконавчого комітету Чагорської сільської ради від 08.02 2024 року № 15-2/2024

 

 

                                                       ПОЛОЖЕННЯ

про порядок організації та функціонування

міждисциплінарної команди з питань соціального захисту дітей

 

  1. Положення про порядок організації та функціонування міждисциплінарної команди з питань соціального захисту дітей (далі – Положення) регулює питання створення та організації функціонування в Чагорській сільській раді міждисциплінарної команди спеціалістів із питань виявлення та здійснення заходів соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.
  2. Положення розроблене з метою забезпечення своєчасних та узгоджених дій суб’єктів соціального захисту дітей в процесі виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, перш за все тих, які потерпають від домашнього насильства, жорстокого поводження, недогляду, булінгу, організації надання їм своєчасної підтримки та захисту із врахуванням найкращих інтересів конкретної дитини.
  3. Дане Положення розроблено відповідно до  Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про охорону дитинства», пунктів 20 та 21 Порядку забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі дітей, які постраждали від жорстокого поводження, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 року № 585 «Про забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах» (далі - Постанова КМУ № 585).

4. У Положенні терміни вживаються в такому значенні:

- міждисциплінарна команда спеціалістів територіальної громади із виявлення та захисту дітей, які перебувають в складних життєвих               обставинах - команда делегованих суб’єктами спеціалістів для забезпечення своєчасного виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та здійснення заходів із їхнього захисту (далі – МДК громади);

- міждисциплінарна команда ведення випадку дитини яка потрапила в складні життєві обставини (далі - МДК випадку) - група спеціалістів із числа МДК громади, утворена наказом служби у справах дітей для розробки і реалізації індивідуального плану захисту конкретної дитини, яка перебуває в складних життєвих обставинах.

5. Інші терміни вживаються у значеннях, наведених в Сімейному, Кримінальному та Кримінальному процесуальному кодексах України, Кодексі України про адміністративні правопорушення, Законах України “Про охорону дитинства”, “Про запобігання та протидію домашньому насильству”, “Про Національну поліцію”, “Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей”, “Про соціальні послуги”, “Про протидію торгівлі людьми”, Постанові КМУ № 585.

Діяльність членів МДК громади спрямована на забезпечення своєчасного виявлення та соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та провадиться з дотриманням таких принципів:

      - повага до честі, гідності дитини та неупередженого ставлення до неї та її батьків/осіб, які їх замінюють;

      - забезпечення пріоритетності прав, інтересів та безпеки дитини під час здійснення заходів її соціального захисту;

      - недопущення дискримінації дитини;

      - урахування думки дитини під час вирішення питань, що її стосуються;

      - забезпечення конфіденційності інформації про дитину, яка перебуває у складних життєвих обставинах, осіб, які її виявили, з дотриманням вимог Закону України “Про захист персональних даних”;

      - ефективний обмін інформацією і взаємодія суб’єктів між собою та з інститутами громадянського суспільства.

  1. МДК громади створюється за рішенням виконавчого комітету Чагорської сільської ради.
  2. Персональний склад МДК громади формується шляхом делегування кожним суб’єктом виявлення та соціального захисту дітей свого уповноваженого представника до її складу та затверджується рішенням виконавчого комітету.
  3. Члени МДК громади за місцем своєї роботи чи проживання зобов’язані:

- інформувати членів трудового колективу, організації, жителів населеного пункту про захист дітей від усіх форм насильства, у тому числі домашнього насильства, експлуатації, найгірших форм дитячої праці, інших проявів жорстокого поводження з дітьми, про ознаки вразливості та чинники, що можуть призвести до загрози життю та здоров’ю дитини чи які можуть спричинити потрапляння дитини в складні життєві обставини, а також про першочергові дії у разі їх наявності;

 - організовувати своєчасне виявлення дітей, які мають ознаки таких, які перебувають у складних життєвих обставинах;

  - реєструвати звернення і повідомлення стосовно дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в журналі обліку із зазначенням інформації, визначеної у пункті 6 Порядку, затвердженого Постановою КМУ № 585.

- організовувати в межах делегованих повноважень чи професійних обов’язків надання підтримки дитині, яка перебуває в складних життєвих обставинах;

- інформувати службу у справах дітей про дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах;

 - брати участь у роботі МДК випадку.

- зберігати конфіденційність інформації про дитину та її сімейну ситуацію.

  1. Служба у справах дітей організовує роботу МДК громади, що зокрема передбачає здійснення наступних заходів:

- узагальнення пропозицій суб’єктів виявлення та соціального захисту дітей щодо персонального складу МДК громади;

- прийом інформації від членів МДК громади щодо дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, та ведення їх обліку;

- залучення членів МДК громади до здійснення оцінки рівня безпеки дитини;

- формування персонального складу МДК випадку;

- координацію заходів із розробки і реалізації індивідуального плану соціального захисту дитини;

- організацію проведення засідань МДК громади;

- представлення рішення МДК випадку під час розгляду справи дитини на засіданні комісії з питань захисту прав дитини;

- виконання представником служби у справах дітей обов’язків керівника МДК випадку.

  1. Служба у справах дітей у разі виявлення/отримання інформації про дитину, яка перебуває у складних життєвих обставинах, не пізніше ніж протягом 2-х робочих днів формує із числа представників МДК громади персональний склад МДК випадку для ведення випадку цієї дитини, видає відповідний наказ, яким затверджує персональний склад МДК випадку, її керівника та визначає основні цілі і завдання її роботи.
  2. Персональний склад МДК випадку формується за такими основними критеріями:

- територіальна наближеність до місця проживання/перебування дитини (староста, фахівець з соціальної роботи, представник закладу дошкільної або загальної середньої освіти, в якому навчається дитина, психолог, сімейний лікар);

- врахування ключової проблеми (у разі домашнього насильства, до групи обов’язково ще включається дільничний офіцер поліції, психолог; у разі бідності, незадовільних умов проживання - представника відділу соціального захисту населення; у разі інвалідності чи ризику її набуття, наявності особливих освітніх потреб - представник ІРЦ).

- обов’язково до групи МДК випадку входить представник служби у справах дітей, який, як правило, призначається керівником групи у випадках жорстокого поводження з дитиною, домашнього насильства, нехтування потребами дитини та невиконання батьківських обов’язків, в інших випадках, не пов’язаних із загрозою для життя та здоров’я дитини, групу може очолювати староста, у разі віддаленості населеного пункту, де проживає дитина та її сім’я і відсутності відповідного фахівця;

- до групи МДК випадку не може входити особа, яка сама є кривдником чи зацікавленою особою, пов’язаною з однієї із сторін конфлікту, особа, яка може бути причетною своєю діяльністю чи бездіяльністю до перебування дитини у складних життєвих обставинах, тощо;

- кількісний склад МДК випадку складає   3-7 осіб відповідно до складності випадку;

- у разі потреби до роботи МДК випадку можуть долучатись інші спеціалісти, в т.ч. із числа підрозділів ОМС та комунальних закладів системи соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, юстиції тощо.

  1. Основними завданнями МДК випадку є:

     - прийняття узгоджених дій та рішень в інтересах конкретної дитини;

     - аналіз інформації про дитину, її сім’ю, складні життєві обставини, в яких вона перебуває, результатів оцінювання потреб дитини та її сім’ї у соціальних послугах, здатності батьків здійснювати догляд та виховання дитини, рівня виконання ними батьківських обов’язків;

     - розроблення, виконання, систематичний (щоквартальний) перегляд і корегування індивідуального плану соціального захисту дитини із забезпеченням відповідності запланованих заходів інтересам дитини, а також індивідуального плану надання соціальних послуг, у тому числі, плану соціального супроводу сім’ї дитини;

     - ініціювання розгляду питання щодо соціального захисту дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, на засіданні комісії з питань захисту прав дитини, зокрема щодо обов’язковості надання соціальних послуг (проходження індивідуальних корекційних програм) особам у разі невиконання ними батьківських обов’язків, вчинення домашнього насильства чи жорстокого поводження з дитиною.

13. Робота МДК випадку проводиться у формі засідань. Її рішення оформляються протоколом, а питання щодо стану їх реалізації розглядається на наступних засіданнях.

14. Члени МДК випадку здійснюють заходи соціального захисту відповідно до індивідуального плану соціального захисту дітей. Суб'єкти, які  є виконавцями індивідуального плану, зобов'язані щоквартально (або на вимогу) надавати службі у справах дітей звіт про стан його виконання в межах своїх повноважень.

15. Контроль за діяльністю МДК здійснює керівник служби у справах дітей та сімї.

 

 

Керуюча справами (секретар)

виконавчого комітету                                                    Валентина КОСТАШ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                   

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

                   ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

від «08» лютого 2024 року                      село Чагор                                        16-2/2024

 

 

«Про затвердження висновку органу

опіки та піклування про доцільність

призначення  опікуна громадянина

Григорчука Василя Миколайовича »

 

 

Відповідно до підпункту 4 пункту б статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 55, 58, 59, 60 63 Цивільного кодексу України, керуючись Положенням про опікунську раду при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради №1082020, «Про утворення опікунської ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування» розглянувши заяву  громадянина  Григорчука  Василя Миколайовича, враховуючи висновок  опікунської  ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради, Виконавчий комітет сільської ради,-

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити висновок органу опіки і піклування Чагорської сільської ради про доцільність призначення громадянина  Григорчука  Василя Миколайовича, 02.03.1978  року народження, який проживає за адресою: с. Чагор,  вул.  О .Гончара  будинок 40  (сорок) Чернівецького  району Чернівецької області опікуном  над  батьком   Григорчуком  Миколою Васильовичем,  03.11.1947  року народження. (Додаток).

 

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника сільського голови з виконавчих питань Дмитра ЛАЗОРЕНКА та начальника служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради Тетяну ЛОТОЦЬКУ.

 

 

 

 

 

Сільський голова                                                                 Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

від  08 лютого  2024 року                          с. Чагор                                   № 17-2/2024

 

Про затвердження висновку  про доцільність

позбавлення батьківських прав громадянина

Мартін Сергія Івановича, 06.06.1981 року

народження відносно  його неповнолітньої дитини

Мартіна Давида Сергійовича, 14.08.2008

року народження

 

 

Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, заяви та представлені документи, керуючись статтями 19, 150, 155, 164, 180 Сімейного кодексу України, статями 8, 11, 12, 15 Закону України «Про охорону дитинства», статтями 34, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008р. № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини»,  беручи до уваги протокол № 2 засідання Комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради  від 08.02.2024 року, з урахуванням обговорення, виконавчий комітет  Чагорської сільської ради,

 

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити висновок органу  опіки і піклування Чагорської сільської про доцільність позбавлення батьківських прав громадянина Мартіна Сергія Івановича, 06.06.1981 року народження  відносно неповнолітньої дитини  Мартіна Давида Сергійовича, 14.08.2008 року народження.(Додаток).

2.  Службі у  справах дітей та  сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради (Тетяні ЛОТОЦЬКІЙ) відповідний висновок  направити батькам дитини.

3.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського   голови  з  питань  виконавчих органів Дмитра ЛАЗОРЕНКА та начальника служби у справах дітей та сім’ї Тетяну ЛОТОЦЬКУ.

 

 

 

 

   Сільський голова                                                                       Георгій КОБЛЮК    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                  

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

від  08  лютого   2024 року                        с. Чагор                                        № 18-2/2024

                                                                                                                    

 

«Про влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування

Злотар Анни Тодорівни, 12.05.2008 року народження та

Злотар Миколи Тодоровича, 19.12.2015 року  народження

в КЗ «Оршівський дитячий будинок санаторного типу»

 

Керуючись ст. 34, п.4, ст.42, ст. 59 п.8 Закону України «Про місцеві самоврядування» (із змінами), відповідно до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» від 13.01.2005 року № 2342-ІV (із змінами), Закону України «Про охорону дитинства» від 26.04.2001 року № 2402-ІІІ (із змінами), п. 21, 22 постанови Кабінету Міністрів України «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини» від 24.09.2008 року № 866 (із змінами), розглянувши заочне  рішення Глибоцького районного суду від 06.11.2023 року (справа №715246223) про  відібрання дітей Злотар Анну Тодорівну,12.05.2008 року народження та Злотар Миколу Тодоровича, 19.12.2015 року  народження та розглянувши повні витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження дитини, батько дітей записаний згідно статті 135 Сімейного Кодексу   України та подання служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради,-

 

В И Р І Ш И В :

 

  1. Влаштувати   дітей,  позбавлених  батьківського піклування  Злотар Анну Тодорівну, 12.05.2008 року народження та Злотар Миколу Тодоровича, 19.12.2015 року народження на повне державне утримання в КЗ» Оршівський дитячий будинок санаторного типу» на один рік .

 

  1. Службі у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради (Лотоцькій Т.М.) підготувати необхідні документи для влаштування дітей,  позбавлених  батьківського піклування  Злотар Анну Тодорівну, 12.05.2008 року народження та Злотар Миколу Тодоровича, 19.12.2015 року народження на повне державне утримання в КЗ «Оршівський дитячий будинок санаторного типу»

 

3.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника сільського голови з

     виконавчих питань Дмитра ЛАЗОРЕНКА та начальника служби у справах дітей та сімї

     виконавчого комітету Чагорської сільської ради Тетяну ЛОТОЦЬКУ.

 

 

 

       Сільський голова                                                                  Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

Фото без опису

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

 від  «08»  лютого 2024 року                    село Чагор                              № 19-2/2024

 

«Про виділення одноразової грошової матеріальної

допомоги гостропотребуючим жителям населених

пунктів Чагорської сільської ради Чернівецького

району Чернівецької області».

        Керуючись підпунктом 1 пункту “а” частини першої статті 34 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні, відповідно до рішення 26-ої сесії Чагорської сільської ради VІІІ скликання від 21.12.2023 року № 400-26/2023 «Про внесення змін до «Програми соціального захисту населення «Турбота» по Чагорській сільській раді на 2024-2026 рр.», розглянувши заяви та додані до них документи гостропотребуючих жителів населених пунктів Чагорської сільської ради, Чернівецького району, Чернівецької області та з метою соціального забезпечення територіальної громади, Виконавчий  комітет Чагорської сільської ради, -

 ВИРІШИВ:

1. Надати одноразову грошову матеріальну допомогу гостропотребуючим жителям населених пунктів Чагорської сільської ради, Чернівецького району, Чернівецької області у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем у рамках виконання Програми соціального захисту населення «Турбота» наступним мешканцям:

    1.1. Гр. Заплачинському Степану Георгійовичу, жителю с. Молодія, вул. Українська, 8, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та реабілітацію після ампутації ноги в сумі 1000,00 грн.;

   1.2. Гр. Столяр Дмитру Іллічу, жителю с. Луковиця, вул. Трудова, 5, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення в сумі 5000,00 грн.;

   1.3. Гр. Кілару Сергію Анатолійовичу, жителю с. Луковиця, вул. Прикордонна, 1, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування  в сумі 2000,00 грн.;

  1.4. Гр. Листау Вікторії Василівні, жительці с. Луковиця, вул. Першотравнева, 4, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування  в сумі 1000,00 грн.;

  1.5. Гр. Дудка Валерії Георгіївні, жительці с. Молодія, вул. С. Флореску, 50, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

 1.6. Гр. Лисий Петру Петровичу, жителю с. Чагор, вул. Незалежності, 80, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 2000,00 грн.;

 

 

 

 1.7. Гр. Предій Маргаліні Іванівні, жительці с. Чагор, вул. Шт. Великого, 14, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

 1.8. Гр. Придій Миколі Степановичу, жителю с. Чагор, вул. Штефана Великого, 8, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування  в сумі 1000,00 грн.;

 1.9. Гр. Зверід Георгію Івановичу, жителю с. Чагор, вул. Штефана Великого, 8, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення в сумі 1000,00 грн.;

 1.10. Гр. Іванець Миколі Георгійовичу, жителю с. Молодія, вул. С. Флореску, 4, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення в сумі 1000,00 грн.;

 1.11. Гр. Пислар Василю Георгійовичу, жителю с. Чагор, вул. Молодіжна, 20, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування  та оздоровлення, як учаснику бойових дій  в сумі 5000,00 грн.;

 1.12. Гр. Роман Вероніці Петрівні, жительці села Чагор, вул. Жукова, № 13, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.

1.13. Гр. Демчук Андрію Дмитровичу, жителю села Молодія, вул. С. Флореску, № 46-А, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.14.  Гр. Істратов Артуру Дмитровичу, жителю села Молодія, вул. С. Флореску, № 46-А, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.15. Гр. Ропчан Івану Степановичу, жителю села Молодія, вул. Набережна, № 28, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.16. Гр. Мороз Вікторії Георгіївні, жительці села Молодія, вул. Молодіжна, № 39-Г, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 2000,00 грн.

1.17. Гр. Одинак Вероніці Георгіївні, жительці села Молодія, вул. Набережна, № 27, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.18. Гр. Павлович Марині Григорівні, жительці села Чагор, вул. Горького, № 8, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на покращення житлово-побутових умов проживання у зв’язку з мобілізацією чоловіка Романчука Степана Степановича  в сумі 3000,00 грн.;

1.19. Гр. Тумак Уляні Василівні, жительці села Луковиця, вул. О. Кобилянської, № 14, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення матері Роман Вікторії Лазарівни в сумі 3000,00 грн.;

1.20. Гр. Косташ Степану Миколайовичу, жителю села Чагор, вул. М. Емінеску, № 5, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.21. Гр. Попеску Домніці Іллівні, жительці села Чагор, вул. М. Емінеску, № 5, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.22. Гр. Ропчан Василці Михайлівні, жительці села Луковиця, вул. Миру, № 14, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 3000,00 грн.;

1.23. Гр. Григоряк Георгію Танасійовичу, жителю села Чагор, вул. Сагайдачного, № 38, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 3000,00 грн.;

1.24. Гр. Гросу Діані Пантелеївні, жительці села Молодія, вул. Буковинська, № 59, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення неповнолітнього сина Гросу Крістіана, інваліда дитинства в сумі 5000,00 грн.;

1.25. Гр. Бабій Миколі Флоровичу, жителю села Чагор, вул. Нікітіна, № 5, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.26. Гр. Воронка Володимиру Миколайовичу, жителю села Чагор, вул. Миру, № 18, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1500,00 грн.;

1.27. Гр. Воронка Марії Артемонівні, жительці села Чагор, вул. Миру, № 18, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1500,00 грн.;

1.28. Гр. Андоній Василю Степановичу, жителю села Чагор, вул. Штефана Великого, № 57, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.29. Гр. Мунтян Івану Миколайовичу, жителю села Молодія, вул. Набережна 30, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 2000,00 грн.;

1.30. Гр. Чорней Василю Івановичу, жителю села Молодія, вул. М. Володимира, № 41, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 2000,00 грн.

2.Фінансово-господарському відділу Чагорської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області  (Хмара М.М.) провести виплату одноразової грошової матеріальної допомоги вищевказаним гостропотребуючим жителям населених пунктів Чагорської сільської ради, Чернівецького району, Чернівецької області згідно з пунктом 1 даного рішення.                                                              

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на сільського голови Георгія КОБЛЮКА.

 

 

 

 

     Сільський  голова                                                                           Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

                                                              Фото без опису

                                                            УКРАЇНА                                   

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

       від  «08»   лютого  2024 року             село Чагор                               № 20-2/2024

 

       «Про розгляд заяв власників об’єктів

       нерухомого майна щодо місця реєстрації»

 

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Соловей Ольги Леонідівни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку в с. Чагор по вул. І. Мазепи  № 10-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  чоловіка Уразова Артема Жараспаєвича, 01.11.1979 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр.  Соловей Ольги Леонідівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Соловей Ольги Леонідівни, зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор по вул. І. Мазепи  № 10-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання чоловіка Уразова Артема Жараспаєвича, 01.11.1979 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Солодюк-Ілаш Марини Ігорівни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. П’ятій Приміській, 26-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання свекра Ілаш Сергія Костянтиновича, 30.11.1967  року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Солодюк-Ілаш Марини Ігорівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Солодюк-Ілаш Марини Ігорівни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. П’ятій Приміській, 26-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  свекра Ілаш Сергія Костянтиновича, 30.11.1967 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Ткач Діани Юріївни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. І. Мазепи, 67, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання новонародженого сина Ткач Давида Романовича, 09.01.2024  року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Ткач Діани Юріївни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Ткач Діани Юріївни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. . І. Мазепи, 67, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  новонародженого сина Ткач Давида Романовича, 09.01.2024 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Загарюк Павла Вікторовича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. Сагайдачного, 16-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання доньки Загарюк Ея Павлівну, 15.11.2021  року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Загарюк Павла Вікторовича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Загарюк Павла Вікторовича  зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Сагайдачного, 16-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  доньки Загарюк Ея Павлівну, 15.11.2021  року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Царюк Тетяни Йосифівни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. Зоряна, 5-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання невістки Царюк Ірини Сергіївни, 01.12.1992  року народження, онуків Царюк Олександра Сергійовича, 25.04.2017 року народження та Царюк Емілії Сергіївни, 19.07.2020 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Царюк Тетяни Йосифівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Царюк Тетяни Йосифівни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Зоряна, 5-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  невістки Царюк Ірини Сергіївни, 01.12.1992  року народження, онуків Царюк Олександра Сергійовича, 25.04.2017 року народження та Царюк Емілії Сергіївни, 19.07.2020 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Левицького Романа Івановича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. Зелена, 47, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання новонародженого сина Левицького Аміра Романовича, 12.01.2024 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Левицького Романа Івановича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Левицького Романа Івановича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Зелена, 47, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  новонародженого сина Левицького Аміра Романовича, 12.01.2024 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Перная Петра Федоровича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. Олімпійській, 59, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання невістки Пернай Мар’яни Василівни, 08.04.1991 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Перная Петра Федоровича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Перная Петра Федоровича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Олімпійській, 59, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  невістки  Пернай Мар’яни Василівни, 08.04.1991  року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Буняка Дмитра Миколайовича, який просить зареєструвати до квартири № 12  в с. Чагор по вул. Першій Приміській, 9, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання дружини Буняк Наталії Омелянівни, 10.12.1988 року народження та доньки Буняк Мілани Дмитрівни, 10.07.2012 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Буняка Дмитра Миколайовича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Буняка Дмитра Миколайовича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Першій Приміській, 9, кв. № 12, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  дружини Буняк Наталії Омелянівни, 10.12.1988 року народження та доньки Буняк Мілани Дмитрівни, 10.07.2012 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

 

 

     Сільський голова                                                                      Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                            

                                                                           Фото без опису

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО  РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

 від «08»  лютого  2023 року                        село Чагор                            №  21-2/2023

 

«Про розгляд звернень фізичних та юридичних осіб щодо

присвоєння поштових адрес, погодження складу об’єктів

нерухомого майна  згідно їх місця розташування на території

Чагорської сільської ради після проведення інвентаризації»

 

             Відповідно до підпункту 10 пункту «б» статті 30, статті 31, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011р. № 559 «Про містобудівний кадастр», Положення про порядок присвоєння поштових адрес об’єктам нерухомості в селі Чагор Чернівецького району Чернівецької області, затвердженого рішенням виконавчого комітету від 26 листопада 2020 року № 110/2020, постанови Кабінету Міністрів України від 07 липня 2021 року № 690 «Про затвердження Порядку Присвоєння адрес об’єктам будівництва, об’єктам нерухомого майна» та на підставі заяв громадян щодо присвоєння поштових адрес земельним ділянкам та об’єктам нерухомого майна, розташованих в населених пунктах Чагорської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області, з метою упорядкування житлових адрес згідно місця їх розташування, Виконавчий комітет Чагорської сільської ради-

        В И Р І Ш И В:

  1. Присвоїти/підтвердити поштову адресу:

 

1.1. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр. Придій Аврелу Степановичу на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,01047 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:0708, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить йому на підставі Державного акту серії ЯИ № 887757 від 02.08.2010 року: село Чагор, вулиця  Штефана Великого, № 8 (вісім), Чернівецького району, Чернівецької області;

 

    1.2. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр. Герасимчук Орисі Вікторівні на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,2409 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:2949, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить йому на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав, індексний номер 362488788 від 19.01.2024 року: село Чагор, вулиця  Україська, № 3 (три), Чернівецького району, Чернівецької області;

 

    1.3. об’єкту нерухомого майна – багатоквартирному житловому будинку, що належить обслуговуючому кооперативу «Житлово-будівельному кооперативу «Мармелад 7»» на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,15 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:2059, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку, що належить на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав, індексний номер 268344474 від 30.07.2021 року: село Чагор, вулиця  Міжнародна, № 43 (сорок три), Чернівецького району, Чернівецької області;

 

1.4. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр.  Мігорян Василю Пентелейовичу на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,1681 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:004:0627, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить йому на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності: село Чагор, вулиця Свободи (колишня Жукова) № 26-А (двадцять шість «А»), Чернівецького (Глибоцького) району, Чернівецької області;

 

1.5. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр. Мігорян Маріанні Василівні на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,1748 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:004:0603, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить їй на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності, індексний номер 311847119 від 06.10.2022 року: село Чагор, вулиця Свободи (колишня Жукова) № 26 (двадцять шість), Чернівецького (Глибоцького) району, Чернівецької області.

 

1.6. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр. Унгуряну Василю Івановичу на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,1460 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:0102, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить йому на підставі Державного акту від 27.10.2003 року: село Чагор, вулиця Штефана Великого № 22-Б (двадцять два «Б»), Чернівецького (Глибоцького) району, Чернівецької області.

 

1.7. новоствореному об’єкту нерухомого майна – квартирі, яка належить гр. Адам Віталію Теофіловичу на підставі правовстановлюючих документів, розміщена у будинку квартирного типу № 10-А, по вул. І. Мазепи в селі Чагор на земельній ділянці, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:2304: село Чагор, вулиця І. Мазепи, № 10-А (десять «А» ), квартира, № 154, Чернівецького району, Чернівецької області.

 

2. Рекомендувати  заявникам  звернутись до акредитованих суб’єктів  державної  реєстрації для

   оформлення документації та отримати правовстановлюючі документи з присвоєною поштовою

   адресою.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського голови з питань

    діяльності виконавчих органів Дмитра ЛАЗОРЕНКА  та  керуючу справами (секретаря)

    виконавчого комітету Валентину КОСТАШ.      

 

        

 

   Сільський голова                                                                           Георгій КОБЛЮК

                                                                 Фото без опису

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО  РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

   від «08»  лютого  2024 року                     село Чагор                                      №  12-2/2024    

 

«Про визначення обсягу компенсації витрат власникам

житлового    приміщення   за    тимчасове    розміщення  

внутрішньо   переміщених   осіб,   які   перемістилися  у

період воєнного стану»

 

 

     Розглянувши звернення власників житлових приміщень, які тимчасово розмістили внутрішньо-переміщених осіб, що перемістилися у період воєнного стану у власних житлових приміщеннях на отримання компенсації витрат, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 року № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо-переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо-переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» зі змінами, керуючись ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Виконавчий комітет Чагорської сільської ради,-

 

 ВИРІШИВ:

 

  1. Затвердити перелік фізичних осіб, власників житлових приміщень, які тимчасово розмістили внутрішньо-переміщених осіб, що перемістилися у період воєнного стану у власних житлових приміщеннях та подали заяви на отримання компенсації для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг,                        згідно  додатку № 5 в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2023 р. № 1413, що додається.

 

  1. Визначити та затвердити обсяг витрат, що підлягає  компенсації власникам житлових приміщень за тимчасове розміщення внутрішньо-переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану  за  січень місяць 2024 року відповідно до додатку № 5 в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2023 р. № 1413, що додається.

 

  1. Бухгалтерському відділу сільської ради (М.М.ХМАРА) забезпечити своєчасне узагальнення та передачу вищезазначених переліків до Департаменту фінансів Чернівецької обласної військової адміністрації.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів  Д.В. ЛАЗОРЕНКА.

 

 

 

 

  Сільський голова                                                                                          Георгій КОБЛЮК

 

      

   Фото без опису                               

   УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

      від  «08»  лютого 2024  року                    село Чагор                             № 13-2/2024

 

 

     «Про організацію роботи виконавчого комітету

       сільської ради з питань статистичного обліку

       населення, які постійно або тимчасово проживають

       на підпорядкованій території»

 

     Розглянувши та обговоривши  інформацію “Про статистичний облік громадян, які постійно або тимчасово проживають на території сільської ради”, виконавчий комітет Чагорської сільської ради відмічає, що ведеться певна робота щодо виконання своїх повноважень по здійсненню контролю за веденням статистичного обліку громадян, які постійно або тимчасово проживають на території сільської ради та громадян, що проживають без реєстрації за місцем проживання.

Керуючись пунктом 2 частини “б” статті 27 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Виконавчий комітет Чагорської сільської ради,- 

           В И Р І Ш И В :

  1. Інформацію взяти до відома та роботу виконавчого комітету по веденню статистичного обліку громадян, що проживають в селах Чагор, Молодія, Луковиця, Кут вважати задовільною. 
  2. Вести надалі постійну організаційну та роз’яснювальну роботу серед населення щодо своєчасної реєстрації/зняття з місця проживання, своєчасно провести відповідні записи у погосподарських книгах сільської ради, проводити постійну роботу щодо оформлення документів на отримання паспорта громадянина України та вести чіткий облік громадян інших держав, які зареєстровані за місцем проживання на території сільської ради. 
  3. Визначити на 2024 рік наступні пріоритети діяльності виконавчого комітету та виконавчих органів сільської ради:

       3.1. Активізація роботи членів виконавчого комітету, керівників організацій та установ, з метою реалізації поставлених цілей стосовно добробуту та рівня життєдіяльності всіх категорій населення  громади на 2024 рік;

       3.2. Вирішення питань благоустрою населених пунктів, ремонту доріг комунальної власності, упорядкування сільських сміттєзвалищ та дотримання  вимог природоохоронного законодавства;

             3.3. Підвищення   активності   роботи   виконавчого   комітету,  керівників   установ,

     організацій та відділів виконавчих органів сільської ради щодо надання своєчасних послуг, в

     тому числі матеріальних для  гостропотребуючих  та  адміністративних  з  метою  вирішення

     питань соціально-побутового  характеру.

                    3.4. Сприяння  забезпеченню реалізації прав інвалідів, одиноких громадян похилого віку

            на життя, охорону  здоров’я, соціальний захист та соціальне забезпечення.

 4.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на сільського голову  Георгія КОБЛЮКА. Про  хід  виконання   даного  рішення   заслухати  на  засідання  виконавчого  комітету    в  грудні 2024 року.

  

 

           Сільський голова                                                                                Георгій КОБЛЮК

 

                                                                                                                     

Додаток до            

рішення виконавчого комітету

                                                                                                                             № 13-2/2023 від 08.02.2024 року

 

                                                                І Н Ф О Р М А Ц І Я

  про статистичний облік громадян, які постійно

або тимчасово проживають на території сільської ради

 

  

           Виконавчим комітетом Чагорської сільської ради ведеться відповідна робота щодо виконання своїх повноважень по здійсненні контролю за веденням статистичного обліку громадян, які постійно або тимчасово проживають на території сільської ради та громадян, що проживають без реєстрації за місцем проживання.

             В погосподарських книгах заповненні та доповненні дані про мешканці населених пунктів сільської ради. Внесенні зміни, відомості про новонароджених та померлих,  відмітки про пенсіонери  та інваліди.

            Ведеться погосподарська книга, в якій вносяться відомості про паспортні дані та дата реєстрації за місцем проживання, дата зняття з реєстраційного обліку.

            Здійснюється облік юнаків та дівчат, які досягають чотирнадцятирічного віку для оформлення документів на отримання паспорта громадянина України.

            Ведеться робота по обліку громадян, які прибувають з інших держав та реєструються за місцем проживання, отримувавши  тимчасове або постійне посвідчення для виду на проживання.

          

            Всього зареєстровані на території громади – 11403 жителів.

            На території села Чагор станом на 08.02.2024 року нараховується 2829 об'єктів погосподарського обліку всіх типів, з них 1997 господарств, в яких  проживає  5534 жителів.

            На території села Молодія станом на 08.02.2024 року нараховується 1251 об'єктів погосподарського обліку всіх типів, з них  1052  господарств, в яких  проживає  3997 жителів.

            На території села Луковиці та Кут станом на 08.02.2024 року нараховується 680 об'єктів погосподарського обліку всіх типів, з них  638 господарств, в яких  проживає  1872 жителів.

            За період 2023 року зареєстрували своє місце проживання – 379  особи та знялися з місця реєстрації –183 осіб.

            За категоріями серед вищезазначеної кількості населення  проживають:

пенсіонерів – 2239 осіб, інвалідів - 474 осіб, ветеранів війни – 2 особи, інваліди війни -6 осіб, учасники війни - 238 осіб, одиноких пенсіонерів – 19 осіб, афганців – 15 осіб, багатодітних сімей 183, сімей з дітьми інвалідами – 39, діти війни – 404 осіб, чорнобильці – 14 осіб,  мати героїня – 2 осіб.

            На даний час на території сільської ради зареєстровані  громадяни  інших держав: Республіки Молдови, Румунії, Лівії, Туреччини, Італії  та інших держав. Здійснюється облік громадян, які виїхали за кордон на постійне місце проживання, а також у зв’язку з російською агресією на території України ведеться облік тимчасового проживання з наданням відповідної допомоги, передбаченою законодавством  внутрішньо переміщених осіб. З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на території України тимчасово зареєстровані 139 осіб ВПО, на даний час, тобто на  08.02.2024 року -  218 осіб.

         

 

 

 

 

     Керуюча справами  (секретар)

     виконавчого комітету                                                                               Валентина КОСТАШ

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 08 лютого 2024 р.                         с. Чагор                                      № 14-2/2024

Про утворення субланки Чагорської ТГ територіальної підсистеми Чернівецької районної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області

 

 

 

 

 

 

 

 

Відповідно до статей 10, 19 Кодексу цивільного захисту України, статті 9 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», постанов Кабінету Міністрів України від 09 січня 2014 року № 11 «Про затвердження Положення про єдину державну систему цивільного захисту», від 11 березня 2015 року  № 101 «Про затвердження типових положень про функціональну і територіальну підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту», з метою належного упорядкування діяльності єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області, керуючись статтями 26, 46, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет сільської ради,-

 

 ВИРІШИВ:

 

  1. Утворити субланку Чагорської територіальної громади у складі Чернівецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області.
  2. Затвердити Положення про субланку Чагорської територіальної громади Чернівецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області, що додається.
  3. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дмитра ЛАЗОРЕНКА.

 

 

Сільський голова                                                                         Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Затверджено

рішенням виконавчого комітету Чагорської сільської ради

від 14.02. 2024 р. № 14-2/2024

 

ПОЛОЖЕННЯ
про субланку Чагорської територіальної громади Чернівецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області

1. Це Положення визначає основи створення субланки Чагорської територіальної громади Чернівецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області (далі – субланка), її склад, завдання та рівні.

2. У цьому Положенні терміни вживаються в такому значенні:

ланка територіальної підсистеми - складова частина територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, яка створюється Радою міністрів Автономної Республіки Крим - у районах Автономної Республіки Крим, районними, районними в мм. Києві та Севастополі держадміністраціями - у районах, районах у мм. Києві та Севастополі і до якої входять субланки ланки територіальної підсистеми, органи управління та підпорядковані їм сили цивільного захисту, відповідні суб’єкти господарювання, які виконують завдання цивільного захисту;

субланка - складова частина ланки територіальної підсистеми, яка утворюється виконавчими органами міських, селищних, сільських рад у територіальних громадах району і до якої входять органи управління та підпорядковані їм сили цивільного захисту, відповідні суб’єкти господарювання, які виконують завдання цивільного захисту;

територіальна підсистема єдиної державної системи цивільного захисту - складова частина єдиної державної системи цивільного захисту, яка створюється в Автономній Республіці Крим, області, мм. Києві та Севастополі і до якої входять ланки територіальної підсистеми, органи управління та підпорядковані їм сили цивільного захисту, відповідні суб’єкти господарювання, які виконують завдання цивільного захисту.

Інші терміни вживаються у значенні, наведеному в Кодексі цивільного захисту УкраїниПоложенні про єдину державну систему цивільного захисту, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 9 січня 2014 р. № 11,  Типовому положенні про територіальну підсистему єдиної державної системи цивільного захисту, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2015 р. № 101.

3. Метою створення субланки є здійснення заходів щодо захисту населення і територій територіальної громади від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період у відповідному регіоні.

4. Завданнями субланки є:

1) забезпечення готовності органів управління та підпорядкованих їм сил цивільного захисту до дій, спрямованих на запобігання і реагування на надзвичайні ситуації або небезпечні події;

2) організація та здійснення заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій;

3) планування заходів цивільного захисту;

4) організація та здійснення заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій;

5) проведення рятувальних та інших невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, організація життєзабезпечення постраждалого населення;

6) ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій або небезпечних подій;

7) проведення моніторингу і прогнозування виникнення надзвичайних ситуацій та їх розвитку, визначення ризиків їх виникнення на території громади, оцінка соціально-економічних наслідків надзвичайних ситуацій, визначення на основі прогнозних даних обсягу потреби в силах, засобах, матеріальних та фінансових ресурсах;

8) ліквідація медико-санітарних наслідків надзвичайних ситуацій та епідемій, надання екстреної медичної допомоги постраждалим у зоні надзвичайної ситуації, здійснення заходів медичного забезпечення;

9) навчання населення щодо поведінки та дій у разі виникнення надзвичайної ситуації;

10) взаємодія з Чернівецькою районною ланкою територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області з питань організації і проведення підготовки керівного складу та фахівців суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів цивільного захисту;

11) здійснення заходів щодо створення та використання наявного фонду захисних споруд цивільного захисту для укриття населення;

12) створення, збереження і раціональне використання резерву матеріальних ресурсів, необхідних для запобігання і реагування на надзвичайні ситуації;

13) забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання і територій в особливий період;

14) здійснення заходів щодо соціального захисту постраждалого населення;

15) інші завдання, визначені законом.

5. Субланка Чагорської територіальної громади утворюється рішенням виконавчого комітету Чагорської сільської ради, що є складовою частиною Чернівецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області.

Положення про субланку затверджується органом, що її утворив.

6. Безпосереднє керівництво субланкою здійснюється сільським головою.

7. До складу субланки входять органи управління та підпорядковані їм сили цивільного захисту, відповідні суб’єкти господарювання.

8. Для координації діяльності місцевих органів виконавчої влади, суб’єктів господарювання у сфері цивільного захисту субланка взаємодіє:

на регіональному рівні – з Чернівецькою обласною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;

на місцевому рівні – з комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Чернівецького району, комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міських, селищних, сільських територіальних громад;

на об’єктовому рівні – з комісіями з питань надзвичайних ситуацій суб’єктів господарювання.

Для координації робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на регіональному, місцевому та об’єктовому рівні у разі потреби утворюються спеціальні комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

9. Управління територіальною підсистемою здійснюють:

на місцевому рівні - виконавчий комітет сільської ради, підрозділи з питань цивільного захисту, які утворюються в його складі, підрозділи територіальних органів ДСНС;

на об’єктовому рівні - керівник суб’єкта господарювання, а також підрозділи (посадові особи) з питань цивільного захисту, які утворюються (призначаються) відповідно до законодавства.

10. Для забезпечення управління, координації дій органів управління та підпорядкованих їм сил цивільного захисту, здійснення цілодобового чергування та забезпечення збору, оброблення, узагальнення та аналізу інформації про обстановку, у разі нагальної потреби, функціонують:

чергові служби виконавчого комітету сільської ради;

чергові (диспетчерські) служби суб’єктів господарювання (у разі їх утворення).

У разі виникнення надзвичайних ситуацій до організації заходів з ліквідації їх наслідків залучаються представники заінтересованих органів державної влади.

11. Для забезпечення сталого управління заходами цивільного захисту та реалізації функцій, передбачених на особливий період використовується державна система пунктів управління.

12. До сил цивільного захисту територіальної підсистеми Чернівецької області належать:

підрозділи (частини) Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту;

регіональні, комунальні, об’єктові аварійно-рятувальні служби та аварійно-рятувальні служби громадських організацій;

об’єктові та територіальні формування цивільного захисту;

об’єктові та територіальні спеціалізовані служби цивільного захисту;

добровільні формування цивільного захисту.

13. До складу територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту входять територіальні спеціалізовані служби цивільного захисту, що утворюються органами управління і суб’єктами господарювання відповідно до законодавства.

14. Режими функціонування територіальної підсистеми встановлюються відповідно до статей 11-15 Кодексу цивільного захисту України, заходи з їх реалізації визначаються відповідно до Положення про єдину державну систему цивільного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 січня 2014 р. № 11.

Режим підвищеної готовності та режим надзвичайної ситуації для територіальної підсистеми встановлюється:

за рішенням Кабінету Міністрів України - для єдиної державної системи цивільного захисту в повному обсязі або частково для кількох окремих її територіальних підсистем;

за рішеннями Чернівецької обласної держадміністрацій - для відповідної територіальної підсистеми в повному обсязі або частково для кількох окремих її складових;

за рішеннями Чернівецької районної держадміністрації - для відповідної ланки територіальної підсистеми в повному обсязі або частково для кількох окремих її субланок;

за рішеннями виконавчих комітету сільської ради - для субланки.

15. Переведення територіальної підсистеми у режим функціонування в умовах особливого періоду здійснюється відповідно до актів Президента України, Кабінету Міністрів України, планів цивільного захисту на особливий період.

16. Субланка провадить свою діяльність відповідно до планів основних заходів цивільного захисту на рік.

17. Функціонування субланки, проведення заходів цивільного захисту в особливий період здійснюються відповідно до плану цивільного захисту на особливий період.

18. Заходи із запобігання виникненню та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій здійснюються на основі планів реагування на надзвичайні ситуації.

19. На об’єктах підвищеної небезпеки розробляються плани локалізації і ліквідації наслідків аварій на таких об’єктах.

20. З метою забезпечення здійснення заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на території громади проводиться постійний моніторинг і прогнозування надзвичайних ситуацій.

21. Організація, залучення відповідних сил та засобів до робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, призначення керівника таких робіт здійснюються відповідно до Кодексу цивільного захисту УкраїниПоложення про єдину державну систему цивільного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 січня 2014 р. № 11, та інших нормативно-правових актів.

22. Сили цивільного захисту територіальної громади укомплектовуються та забезпечуються з урахуванням необхідності проведення робіт, пов’язаних з реагуванням на надзвичайну ситуацію або запобіганням її виникненню в автономному режимі.

 

Керуюча справами виконавчого

комітету сільської ради                                                    Валентина КОСТАШ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

від  08  лютого   2024 року                          с. Чагор                                     № 15-2/2024

 

«Про міждисциплінарну  команду»

 

 

      Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні (з змінами)»,відповідно до статті 19 Закону України »Про охорону дитинства» Постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008року №866»Питання діяльності органів опіки та піклування,пов’язаної із захистом  прав дитини(із змінами)відповідно до ст.4 Закону України »Про органи і служби у справах дітей» керуючись, Законами України «Про охорону дитинства»,»Про соціальні послуги»,»Про соціальну роботу з сім’ями,дітьми та молоддю», ст. 56 Цивільного Кодексу України »Постановами Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування,пов’язаної із захистом прав дитини» та  від 01.06.2020 року №585»Про забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах» з метою забезпечення прав, свобод та законних інтересів дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах виконавчий комітет Чагорської сільської ради:

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити склад  міждисциплінарною команди для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах,згідно з додатком 1.

2. Затвердити положення про міждисциплінарну команду для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах згідно з  додатком 2.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів  Дмитра ЛАЗОРЕНКА та  начальника служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради Тетяну ЛОТОЦЬКУ.

 

 

 

Сільський голова                                                                          Георгій КОБЛЮК   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                              ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

 Чагорської  сільської ради

від 08 лютого 2024 року № 15-2/2024

 

 

 

 

 

СКЛАД

міждисциплінарної команди для організації соціального захисту дітей,

які перебувають у складних життєвих обставинах

 

 

  1. Лазоренко Дмитро Васильович – заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів; голова  міждисциплінарної команди;

Карпенко

  1. Лотоцька Тетяна Михайлівна – начальник служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради; секретар   міждисциплінарної команди

 

  1. Мінтенко Гарофіна  Георгіївна – начальник відділу освіти молодді та спорту;

 

  1. Дарій Галина Георгіївна – Директор Центру  надання соціальних послуг

5.   Онофрійчук Ірина Сергіївна- головний лікар  Чагорської ЛА ЗПСМ;

6.   Ропчан Олена Василівна – головний лікар   Молодійської  ЛА ЗПСМ ;

7.   Акіца Тетяна Сергіївна- головний лікар Луковицької ЛА ЗПСМ;

  1. Мурару Сергій  Васильович – інспектор СЮП ГРУП ГУНП в Чернівецькій області,відділення поліції №4(м.Герца),лейтенант поліції;
  2.  Бойчук Сергій Георгійович – поліцейський офіцер Чагорської громади, капітан поліції ;
  3. Малованюк Валентин Іванович – поліцейський офіцер  Чагорської громади,капітан поліції;
  4.  Поштарюк Олена Костянтинівна- начальник соціального захисту населення;
  5.  Маляр Ірина Вікторівна- соціальний педагог Чагорської ліцею;
  6. Мандрик Оксана Григорівна-заступник директора Молодійської ліцею;
  7.  Дарій Павліна Дмитрівна-задідуюча Чагорського ЗДО;

     15.Онуфрійчук Оксана Йосипівна- завідуюча Молодійського ЗДО;

     16.Топольницька Світлана Лазарівна-завідуюча Луковицького ЗДО.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток  1 до рішення виконавчого комітету Чагорської сільської ради від 08.02 2024 року № 15-2/2024

 

 

                                                       ПОЛОЖЕННЯ

про порядок організації та функціонування

міждисциплінарної команди з питань соціального захисту дітей

 

  1. Положення про порядок організації та функціонування міждисциплінарної команди з питань соціального захисту дітей (далі – Положення) регулює питання створення та організації функціонування в Чагорській сільській раді міждисциплінарної команди спеціалістів із питань виявлення та здійснення заходів соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.
  2. Положення розроблене з метою забезпечення своєчасних та узгоджених дій суб’єктів соціального захисту дітей в процесі виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, перш за все тих, які потерпають від домашнього насильства, жорстокого поводження, недогляду, булінгу, організації надання їм своєчасної підтримки та захисту із врахуванням найкращих інтересів конкретної дитини.
  3. Дане Положення розроблено відповідно до  Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про охорону дитинства», пунктів 20 та 21 Порядку забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі дітей, які постраждали від жорстокого поводження, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 року № 585 «Про забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах» (далі - Постанова КМУ № 585).

4. У Положенні терміни вживаються в такому значенні:

- міждисциплінарна команда спеціалістів територіальної громади із виявлення та захисту дітей, які перебувають в складних життєвих               обставинах - команда делегованих суб’єктами спеціалістів для забезпечення своєчасного виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та здійснення заходів із їхнього захисту (далі – МДК громади);

- міждисциплінарна команда ведення випадку дитини яка потрапила в складні життєві обставини (далі - МДК випадку) - група спеціалістів із числа МДК громади, утворена наказом служби у справах дітей для розробки і реалізації індивідуального плану захисту конкретної дитини, яка перебуває в складних життєвих обставинах.

5. Інші терміни вживаються у значеннях, наведених в Сімейному, Кримінальному та Кримінальному процесуальному кодексах України, Кодексі України про адміністративні правопорушення, Законах України “Про охорону дитинства”, “Про запобігання та протидію домашньому насильству”, “Про Національну поліцію”, “Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей”, “Про соціальні послуги”, “Про протидію торгівлі людьми”, Постанові КМУ № 585.

Діяльність членів МДК громади спрямована на забезпечення своєчасного виявлення та соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та провадиться з дотриманням таких принципів:

      - повага до честі, гідності дитини та неупередженого ставлення до неї та її батьків/осіб, які їх замінюють;

      - забезпечення пріоритетності прав, інтересів та безпеки дитини під час здійснення заходів її соціального захисту;

      - недопущення дискримінації дитини;

      - урахування думки дитини під час вирішення питань, що її стосуються;

      - забезпечення конфіденційності інформації про дитину, яка перебуває у складних життєвих обставинах, осіб, які її виявили, з дотриманням вимог Закону України “Про захист персональних даних”;

      - ефективний обмін інформацією і взаємодія суб’єктів між собою та з інститутами громадянського суспільства.

  1. МДК громади створюється за рішенням виконавчого комітету Чагорської сільської ради.
  2. Персональний склад МДК громади формується шляхом делегування кожним суб’єктом виявлення та соціального захисту дітей свого уповноваженого представника до її складу та затверджується рішенням виконавчого комітету.
  3. Члени МДК громади за місцем своєї роботи чи проживання зобов’язані:

- інформувати членів трудового колективу, організації, жителів населеного пункту про захист дітей від усіх форм насильства, у тому числі домашнього насильства, експлуатації, найгірших форм дитячої праці, інших проявів жорстокого поводження з дітьми, про ознаки вразливості та чинники, що можуть призвести до загрози життю та здоров’ю дитини чи які можуть спричинити потрапляння дитини в складні життєві обставини, а також про першочергові дії у разі їх наявності;

 - організовувати своєчасне виявлення дітей, які мають ознаки таких, які перебувають у складних життєвих обставинах;

  - реєструвати звернення і повідомлення стосовно дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в журналі обліку із зазначенням інформації, визначеної у пункті 6 Порядку, затвердженого Постановою КМУ № 585.

- організовувати в межах делегованих повноважень чи професійних обов’язків надання підтримки дитині, яка перебуває в складних життєвих обставинах;

- інформувати службу у справах дітей про дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах;

 - брати участь у роботі МДК випадку.

- зберігати конфіденційність інформації про дитину та її сімейну ситуацію.

  1. Служба у справах дітей організовує роботу МДК громади, що зокрема передбачає здійснення наступних заходів:

- узагальнення пропозицій суб’єктів виявлення та соціального захисту дітей щодо персонального складу МДК громади;

- прийом інформації від членів МДК громади щодо дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, та ведення їх обліку;

- залучення членів МДК громади до здійснення оцінки рівня безпеки дитини;

- формування персонального складу МДК випадку;

- координацію заходів із розробки і реалізації індивідуального плану соціального захисту дитини;

- організацію проведення засідань МДК громади;

- представлення рішення МДК випадку під час розгляду справи дитини на засіданні комісії з питань захисту прав дитини;

- виконання представником служби у справах дітей обов’язків керівника МДК випадку.

  1. Служба у справах дітей у разі виявлення/отримання інформації про дитину, яка перебуває у складних життєвих обставинах, не пізніше ніж протягом 2-х робочих днів формує із числа представників МДК громади персональний склад МДК випадку для ведення випадку цієї дитини, видає відповідний наказ, яким затверджує персональний склад МДК випадку, її керівника та визначає основні цілі і завдання її роботи.
  2. Персональний склад МДК випадку формується за такими основними критеріями:

- територіальна наближеність до місця проживання/перебування дитини (староста, фахівець з соціальної роботи, представник закладу дошкільної або загальної середньої освіти, в якому навчається дитина, психолог, сімейний лікар);

- врахування ключової проблеми (у разі домашнього насильства, до групи обов’язково ще включається дільничний офіцер поліції, психолог; у разі бідності, незадовільних умов проживання - представника відділу соціального захисту населення; у разі інвалідності чи ризику її набуття, наявності особливих освітніх потреб - представник ІРЦ).

- обов’язково до групи МДК випадку входить представник служби у справах дітей, який, як правило, призначається керівником групи у випадках жорстокого поводження з дитиною, домашнього насильства, нехтування потребами дитини та невиконання батьківських обов’язків, в інших випадках, не пов’язаних із загрозою для життя та здоров’я дитини, групу може очолювати староста, у разі віддаленості населеного пункту, де проживає дитина та її сім’я і відсутності відповідного фахівця;

- до групи МДК випадку не може входити особа, яка сама є кривдником чи зацікавленою особою, пов’язаною з однієї із сторін конфлікту, особа, яка може бути причетною своєю діяльністю чи бездіяльністю до перебування дитини у складних життєвих обставинах, тощо;

- кількісний склад МДК випадку складає   3-7 осіб відповідно до складності випадку;

- у разі потреби до роботи МДК випадку можуть долучатись інші спеціалісти, в т.ч. із числа підрозділів ОМС та комунальних закладів системи соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, юстиції тощо.

  1. Основними завданнями МДК випадку є:

     - прийняття узгоджених дій та рішень в інтересах конкретної дитини;

     - аналіз інформації про дитину, її сім’ю, складні життєві обставини, в яких вона перебуває, результатів оцінювання потреб дитини та її сім’ї у соціальних послугах, здатності батьків здійснювати догляд та виховання дитини, рівня виконання ними батьківських обов’язків;

     - розроблення, виконання, систематичний (щоквартальний) перегляд і корегування індивідуального плану соціального захисту дитини із забезпеченням відповідності запланованих заходів інтересам дитини, а також індивідуального плану надання соціальних послуг, у тому числі, плану соціального супроводу сім’ї дитини;

     - ініціювання розгляду питання щодо соціального захисту дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, на засіданні комісії з питань захисту прав дитини, зокрема щодо обов’язковості надання соціальних послуг (проходження індивідуальних корекційних програм) особам у разі невиконання ними батьківських обов’язків, вчинення домашнього насильства чи жорстокого поводження з дитиною.

13. Робота МДК випадку проводиться у формі засідань. Її рішення оформляються протоколом, а питання щодо стану їх реалізації розглядається на наступних засіданнях.

14. Члени МДК випадку здійснюють заходи соціального захисту відповідно до індивідуального плану соціального захисту дітей. Суб'єкти, які  є виконавцями індивідуального плану, зобов'язані щоквартально (або на вимогу) надавати службі у справах дітей звіт про стан його виконання в межах своїх повноважень.

15. Контроль за діяльністю МДК здійснює керівник служби у справах дітей та сімї.

 

 

Керуюча справами (секретар)

виконавчого комітету                                                    Валентина КОСТАШ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                   

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

                   ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

від «08» лютого 2024 року                      село Чагор                                        16-2/2024

 

 

«Про затвердження висновку органу

опіки та піклування про доцільність

призначення  опікуна громадянина

Григорчука Василя Миколайовича »

 

 

Відповідно до підпункту 4 пункту б статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 55, 58, 59, 60 63 Цивільного кодексу України, керуючись Положенням про опікунську раду при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради №1082020, «Про утворення опікунської ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування» розглянувши заяву  громадянина  Григорчука  Василя Миколайовича, враховуючи висновок  опікунської  ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради, Виконавчий комітет сільської ради,-

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити висновок органу опіки і піклування Чагорської сільської ради про доцільність призначення громадянина  Григорчука  Василя Миколайовича, 02.03.1978  року народження, який проживає за адресою: с. Чагор,  вул.  О .Гончара  будинок 40  (сорок) Чернівецького  району Чернівецької області опікуном  над  батьком   Григорчуком  Миколою Васильовичем,  03.11.1947  року народження. (Додаток).

 

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника сільського голови з виконавчих питань Дмитра ЛАЗОРЕНКА та начальника служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради Тетяну ЛОТОЦЬКУ.

 

 

 

 

 

Сільський голова                                                                 Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

від  08 лютого  2024 року                          с. Чагор                                   № 17-2/2024

 

Про затвердження висновку  про доцільність

позбавлення батьківських прав громадянина

Мартін Сергія Івановича, 06.06.1981 року

народження відносно  його неповнолітньої дитини

Мартіна Давида Сергійовича, 14.08.2008

року народження

 

 

Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, заяви та представлені документи, керуючись статтями 19, 150, 155, 164, 180 Сімейного кодексу України, статями 8, 11, 12, 15 Закону України «Про охорону дитинства», статтями 34, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008р. № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини»,  беручи до уваги протокол № 2 засідання Комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради  від 08.02.2024 року, з урахуванням обговорення, виконавчий комітет  Чагорської сільської ради,

 

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити висновок органу  опіки і піклування Чагорської сільської про доцільність позбавлення батьківських прав громадянина Мартіна Сергія Івановича, 06.06.1981 року народження  відносно неповнолітньої дитини  Мартіна Давида Сергійовича, 14.08.2008 року народження.(Додаток).

2.  Службі у  справах дітей та  сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради (Тетяні ЛОТОЦЬКІЙ) відповідний висновок  направити батькам дитини.

3.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського   голови  з  питань  виконавчих органів Дмитра ЛАЗОРЕНКА та начальника служби у справах дітей та сім’ї Тетяну ЛОТОЦЬКУ.

 

 

 

 

   Сільський голова                                                                       Георгій КОБЛЮК    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                  

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

від  08  лютого   2024 року                        с. Чагор                                        № 18-2/2024

                                                                                                                    

 

«Про влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування

Злотар Анни Тодорівни, 12.05.2008 року народження та

Злотар Миколи Тодоровича, 19.12.2015 року  народження

в КЗ «Оршівський дитячий будинок санаторного типу»

 

Керуючись ст. 34, п.4, ст.42, ст. 59 п.8 Закону України «Про місцеві самоврядування» (із змінами), відповідно до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» від 13.01.2005 року № 2342-ІV (із змінами), Закону України «Про охорону дитинства» від 26.04.2001 року № 2402-ІІІ (із змінами), п. 21, 22 постанови Кабінету Міністрів України «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини» від 24.09.2008 року № 866 (із змінами), розглянувши заочне  рішення Глибоцького районного суду від 06.11.2023 року (справа №715246223) про  відібрання дітей Злотар Анну Тодорівну,12.05.2008 року народження та Злотар Миколу Тодоровича, 19.12.2015 року  народження та розглянувши повні витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження дитини, батько дітей записаний згідно статті 135 Сімейного Кодексу   України та подання служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради,-

 

В И Р І Ш И В :

 

  1. Влаштувати   дітей,  позбавлених  батьківського піклування  Злотар Анну Тодорівну, 12.05.2008 року народження та Злотар Миколу Тодоровича, 19.12.2015 року народження на повне державне утримання в КЗ» Оршівський дитячий будинок санаторного типу» на один рік .

 

  1. Службі у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради (Лотоцькій Т.М.) підготувати необхідні документи для влаштування дітей,  позбавлених  батьківського піклування  Злотар Анну Тодорівну, 12.05.2008 року народження та Злотар Миколу Тодоровича, 19.12.2015 року народження на повне державне утримання в КЗ «Оршівський дитячий будинок санаторного типу»

 

3.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника сільського голови з

     виконавчих питань Дмитра ЛАЗОРЕНКА та начальника служби у справах дітей та сімї

     виконавчого комітету Чагорської сільської ради Тетяну ЛОТОЦЬКУ.

 

 

 

       Сільський голова                                                                  Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

Фото без опису

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

 від  «08»  лютого 2024 року                    село Чагор                              № 19-2/2024

 

«Про виділення одноразової грошової матеріальної

допомоги гостропотребуючим жителям населених

пунктів Чагорської сільської ради Чернівецького

району Чернівецької області».

        Керуючись підпунктом 1 пункту “а” частини першої статті 34 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні, відповідно до рішення 26-ої сесії Чагорської сільської ради VІІІ скликання від 21.12.2023 року № 400-26/2023 «Про внесення змін до «Програми соціального захисту населення «Турбота» по Чагорській сільській раді на 2024-2026 рр.», розглянувши заяви та додані до них документи гостропотребуючих жителів населених пунктів Чагорської сільської ради, Чернівецького району, Чернівецької області та з метою соціального забезпечення територіальної громади, Виконавчий  комітет Чагорської сільської ради, -

 ВИРІШИВ:

1. Надати одноразову грошову матеріальну допомогу гостропотребуючим жителям населених пунктів Чагорської сільської ради, Чернівецького району, Чернівецької області у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем у рамках виконання Програми соціального захисту населення «Турбота» наступним мешканцям:

    1.1. Гр. Заплачинському Степану Георгійовичу, жителю с. Молодія, вул. Українська, 8, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та реабілітацію після ампутації ноги в сумі 1000,00 грн.;

   1.2. Гр. Столяр Дмитру Іллічу, жителю с. Луковиця, вул. Трудова, 5, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення в сумі 5000,00 грн.;

   1.3. Гр. Кілару Сергію Анатолійовичу, жителю с. Луковиця, вул. Прикордонна, 1, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування  в сумі 2000,00 грн.;

  1.4. Гр. Листау Вікторії Василівні, жительці с. Луковиця, вул. Першотравнева, 4, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування  в сумі 1000,00 грн.;

  1.5. Гр. Дудка Валерії Георгіївні, жительці с. Молодія, вул. С. Флореску, 50, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

 1.6. Гр. Лисий Петру Петровичу, жителю с. Чагор, вул. Незалежності, 80, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 2000,00 грн.;

 

 

 

 1.7. Гр. Предій Маргаліні Іванівні, жительці с. Чагор, вул. Шт. Великого, 14, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

 1.8. Гр. Придій Миколі Степановичу, жителю с. Чагор, вул. Штефана Великого, 8, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування  в сумі 1000,00 грн.;

 1.9. Гр. Зверід Георгію Івановичу, жителю с. Чагор, вул. Штефана Великого, 8, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення в сумі 1000,00 грн.;

 1.10. Гр. Іванець Миколі Георгійовичу, жителю с. Молодія, вул. С. Флореску, 4, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення в сумі 1000,00 грн.;

 1.11. Гр. Пислар Василю Георгійовичу, жителю с. Чагор, вул. Молодіжна, 20, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування  та оздоровлення, як учаснику бойових дій  в сумі 5000,00 грн.;

 1.12. Гр. Роман Вероніці Петрівні, жительці села Чагор, вул. Жукова, № 13, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.

1.13. Гр. Демчук Андрію Дмитровичу, жителю села Молодія, вул. С. Флореску, № 46-А, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.14.  Гр. Істратов Артуру Дмитровичу, жителю села Молодія, вул. С. Флореску, № 46-А, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.15. Гр. Ропчан Івану Степановичу, жителю села Молодія, вул. Набережна, № 28, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.16. Гр. Мороз Вікторії Георгіївні, жительці села Молодія, вул. Молодіжна, № 39-Г, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 2000,00 грн.

1.17. Гр. Одинак Вероніці Георгіївні, жительці села Молодія, вул. Набережна, № 27, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.18. Гр. Павлович Марині Григорівні, жительці села Чагор, вул. Горького, № 8, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на покращення житлово-побутових умов проживання у зв’язку з мобілізацією чоловіка Романчука Степана Степановича  в сумі 3000,00 грн.;

1.19. Гр. Тумак Уляні Василівні, жительці села Луковиця, вул. О. Кобилянської, № 14, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення матері Роман Вікторії Лазарівни в сумі 3000,00 грн.;

1.20. Гр. Косташ Степану Миколайовичу, жителю села Чагор, вул. М. Емінеску, № 5, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.21. Гр. Попеску Домніці Іллівні, жительці села Чагор, вул. М. Емінеску, № 5, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.22. Гр. Ропчан Василці Михайлівні, жительці села Луковиця, вул. Миру, № 14, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 3000,00 грн.;

1.23. Гр. Григоряк Георгію Танасійовичу, жителю села Чагор, вул. Сагайдачного, № 38, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 3000,00 грн.;

1.24. Гр. Гросу Діані Пантелеївні, жительці села Молодія, вул. Буковинська, № 59, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення неповнолітнього сина Гросу Крістіана, інваліда дитинства в сумі 5000,00 грн.;

1.25. Гр. Бабій Миколі Флоровичу, жителю села Чагор, вул. Нікітіна, № 5, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.26. Гр. Воронка Володимиру Миколайовичу, жителю села Чагор, вул. Миру, № 18, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1500,00 грн.;

1.27. Гр. Воронка Марії Артемонівні, жительці села Чагор, вул. Миру, № 18, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1500,00 грн.;

1.28. Гр. Андоній Василю Степановичу, жителю села Чагор, вул. Штефана Великого, № 57, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.29. Гр. Мунтян Івану Миколайовичу, жителю села Молодія, вул. Набережна 30, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 2000,00 грн.;

1.30. Гр. Чорней Василю Івановичу, жителю села Молодія, вул. М. Володимира, № 41, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 2000,00 грн.

2.Фінансово-господарському відділу Чагорської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області  (Хмара М.М.) провести виплату одноразової грошової матеріальної допомоги вищевказаним гостропотребуючим жителям населених пунктів Чагорської сільської ради, Чернівецького району, Чернівецької області згідно з пунктом 1 даного рішення.                                                              

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на сільського голови Георгія КОБЛЮКА.

 

 

 

 

     Сільський  голова                                                                           Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

                                                              Фото без опису

                                                            УКРАЇНА                                   

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

       від  «08»   лютого  2024 року             село Чагор                               № 20-2/2024

 

       «Про розгляд заяв власників об’єктів

       нерухомого майна щодо місця реєстрації»

 

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Соловей Ольги Леонідівни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку в с. Чагор по вул. І. Мазепи  № 10-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  чоловіка Уразова Артема Жараспаєвича, 01.11.1979 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр.  Соловей Ольги Леонідівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Соловей Ольги Леонідівни, зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор по вул. І. Мазепи  № 10-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання чоловіка Уразова Артема Жараспаєвича, 01.11.1979 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Солодюк-Ілаш Марини Ігорівни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. П’ятій Приміській, 26-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання свекра Ілаш Сергія Костянтиновича, 30.11.1967  року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Солодюк-Ілаш Марини Ігорівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Солодюк-Ілаш Марини Ігорівни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. П’ятій Приміській, 26-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  свекра Ілаш Сергія Костянтиновича, 30.11.1967 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Ткач Діани Юріївни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. І. Мазепи, 67, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання новонародженого сина Ткач Давида Романовича, 09.01.2024  року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Ткач Діани Юріївни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Ткач Діани Юріївни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. . І. Мазепи, 67, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  новонародженого сина Ткач Давида Романовича, 09.01.2024 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Загарюк Павла Вікторовича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. Сагайдачного, 16-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання доньки Загарюк Ея Павлівну, 15.11.2021  року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Загарюк Павла Вікторовича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Загарюк Павла Вікторовича  зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Сагайдачного, 16-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  доньки Загарюк Ея Павлівну, 15.11.2021  року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Царюк Тетяни Йосифівни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. Зоряна, 5-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання невістки Царюк Ірини Сергіївни, 01.12.1992  року народження, онуків Царюк Олександра Сергійовича, 25.04.2017 року народження та Царюк Емілії Сергіївни, 19.07.2020 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Царюк Тетяни Йосифівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Царюк Тетяни Йосифівни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Зоряна, 5-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  невістки Царюк Ірини Сергіївни, 01.12.1992  року народження, онуків Царюк Олександра Сергійовича, 25.04.2017 року народження та Царюк Емілії Сергіївни, 19.07.2020 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Левицького Романа Івановича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. Зелена, 47, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання новонародженого сина Левицького Аміра Романовича, 12.01.2024 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Левицького Романа Івановича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Левицького Романа Івановича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Зелена, 47, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  новонародженого сина Левицького Аміра Романовича, 12.01.2024 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Перная Петра Федоровича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. Олімпійській, 59, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання невістки Пернай Мар’яни Василівни, 08.04.1991 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Перная Петра Федоровича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Перная Петра Федоровича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Олімпійській, 59, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  невістки  Пернай Мар’яни Василівни, 08.04.1991  року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Буняка Дмитра Миколайовича, який просить зареєструвати до квартири № 12  в с. Чагор по вул. Першій Приміській, 9, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання дружини Буняк Наталії Омелянівни, 10.12.1988 року народження та доньки Буняк Мілани Дмитрівни, 10.07.2012 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Буняка Дмитра Миколайовича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Буняка Дмитра Миколайовича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Першій Приміській, 9, кв. № 12, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  дружини Буняк Наталії Омелянівни, 10.12.1988 року народження та доньки Буняк Мілани Дмитрівни, 10.07.2012 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

 

 

     Сільський голова                                                                      Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                            

                                                                           Фото без опису

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО  РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

 від «08»  лютого  2023 року                        село Чагор                            №  21-2/2023

 

«Про розгляд звернень фізичних та юридичних осіб щодо

присвоєння поштових адрес, погодження складу об’єктів

нерухомого майна  згідно їх місця розташування на території

Чагорської сільської ради після проведення інвентаризації»

 

             Відповідно до підпункту 10 пункту «б» статті 30, статті 31, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011р. № 559 «Про містобудівний кадастр», Положення про порядок присвоєння поштових адрес об’єктам нерухомості в селі Чагор Чернівецького району Чернівецької області, затвердженого рішенням виконавчого комітету від 26 листопада 2020 року № 110/2020, постанови Кабінету Міністрів України від 07 липня 2021 року № 690 «Про затвердження Порядку Присвоєння адрес об’єктам будівництва, об’єктам нерухомого майна» та на підставі заяв громадян щодо присвоєння поштових адрес земельним ділянкам та об’єктам нерухомого майна, розташованих в населених пунктах Чагорської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області, з метою упорядкування житлових адрес згідно місця їх розташування, Виконавчий комітет Чагорської сільської ради-

        В И Р І Ш И В:

  1. Присвоїти/підтвердити поштову адресу:

 

1.1. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр. Придій Аврелу Степановичу на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,01047 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:0708, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить йому на підставі Державного акту серії ЯИ № 887757 від 02.08.2010 року: село Чагор, вулиця  Штефана Великого, № 8 (вісім), Чернівецького району, Чернівецької області;

 

    1.2. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр. Герасимчук Орисі Вікторівні на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,2409 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:2949, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить йому на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав, індексний номер 362488788 від 19.01.2024 року: село Чагор, вулиця  Україська, № 3 (три), Чернівецького району, Чернівецької області;

 

    1.3. об’єкту нерухомого майна – багатоквартирному житловому будинку, що належить обслуговуючому кооперативу «Житлово-будівельному кооперативу «Мармелад 7»» на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,15 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:2059, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку, що належить на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав, індексний номер 268344474 від 30.07.2021 року: село Чагор, вулиця  Міжнародна, № 43 (сорок три), Чернівецького району, Чернівецької області;

 

1.4. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр.  Мігорян Василю Пентелейовичу на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,1681 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:004:0627, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить йому на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності: село Чагор, вулиця Свободи (колишня Жукова) № 26-А (двадцять шість «А»), Чернівецького (Глибоцького) району, Чернівецької області;

 

1.5. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр. Мігорян Маріанні Василівні на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,1748 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:004:0603, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить їй на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності, індексний номер 311847119 від 06.10.2022 року: село Чагор, вулиця Свободи (колишня Жукова) № 26 (двадцять шість), Чернівецького (Глибоцького) району, Чернівецької області.

 

1.6. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр. Унгуряну Василю Івановичу на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,1460 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:0102, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить йому на підставі Державного акту від 27.10.2003 року: село Чагор, вулиця Штефана Великого № 22-Б (двадцять два «Б»), Чернівецького (Глибоцького) району, Чернівецької області.

 

1.7. новоствореному об’єкту нерухомого майна – квартирі, яка належить гр. Адам Віталію Теофіловичу на підставі правовстановлюючих документів, розміщена у будинку квартирного типу № 10-А, по вул. І. Мазепи в селі Чагор на земельній ділянці, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:2304: село Чагор, вулиця І. Мазепи, № 10-А (десять «А» ), квартира, № 154, Чернівецького району, Чернівецької області.

 

2. Рекомендувати  заявникам  звернутись до акредитованих суб’єктів  державної  реєстрації для

   оформлення документації та отримати правовстановлюючі документи з присвоєною поштовою

   адресою.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського голови з питань

    діяльності виконавчих органів Дмитра ЛАЗОРЕНКА  та  керуючу справами (секретаря)

    виконавчого комітету Валентину КОСТАШ.      

 

        

 

   Сільський голова                                                                           Георгій КОБЛЮК

                                                                 Фото без опису

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО  РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

   від «08»  лютого  2024 року                     село Чагор                                      №  12-2/2024    

 

«Про визначення обсягу компенсації витрат власникам

житлового    приміщення   за    тимчасове    розміщення  

внутрішньо   переміщених   осіб,   які   перемістилися  у

період воєнного стану»

 

 

     Розглянувши звернення власників житлових приміщень, які тимчасово розмістили внутрішньо-переміщених осіб, що перемістилися у період воєнного стану у власних житлових приміщеннях на отримання компенсації витрат, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 року № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо-переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо-переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» зі змінами, керуючись ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Виконавчий комітет Чагорської сільської ради,-

 

 ВИРІШИВ:

 

  1. Затвердити перелік фізичних осіб, власників житлових приміщень, які тимчасово розмістили внутрішньо-переміщених осіб, що перемістилися у період воєнного стану у власних житлових приміщеннях та подали заяви на отримання компенсації для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг,                        згідно  додатку № 5 в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2023 р. № 1413, що додається.

 

  1. Визначити та затвердити обсяг витрат, що підлягає  компенсації власникам житлових приміщень за тимчасове розміщення внутрішньо-переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану  за  січень місяць 2024 року відповідно до додатку № 5 в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2023 р. № 1413, що додається.

 

  1. Бухгалтерському відділу сільської ради (М.М.ХМАРА) забезпечити своєчасне узагальнення та передачу вищезазначених переліків до Департаменту фінансів Чернівецької обласної військової адміністрації.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів  Д.В. ЛАЗОРЕНКА.

 

 

 

 

  Сільський голова                                                                                          Георгій КОБЛЮК

 

      

   Фото без опису                               

   УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

      від  «08»  лютого 2024  року                    село Чагор                             № 13-2/2024

 

 

     «Про організацію роботи виконавчого комітету

       сільської ради з питань статистичного обліку

       населення, які постійно або тимчасово проживають

       на підпорядкованій території»

 

     Розглянувши та обговоривши  інформацію “Про статистичний облік громадян, які постійно або тимчасово проживають на території сільської ради”, виконавчий комітет Чагорської сільської ради відмічає, що ведеться певна робота щодо виконання своїх повноважень по здійсненню контролю за веденням статистичного обліку громадян, які постійно або тимчасово проживають на території сільської ради та громадян, що проживають без реєстрації за місцем проживання.

Керуючись пунктом 2 частини “б” статті 27 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Виконавчий комітет Чагорської сільської ради,- 

           В И Р І Ш И В :

  1. Інформацію взяти до відома та роботу виконавчого комітету по веденню статистичного обліку громадян, що проживають в селах Чагор, Молодія, Луковиця, Кут вважати задовільною. 
  2. Вести надалі постійну організаційну та роз’яснювальну роботу серед населення щодо своєчасної реєстрації/зняття з місця проживання, своєчасно провести відповідні записи у погосподарських книгах сільської ради, проводити постійну роботу щодо оформлення документів на отримання паспорта громадянина України та вести чіткий облік громадян інших держав, які зареєстровані за місцем проживання на території сільської ради. 
  3. Визначити на 2024 рік наступні пріоритети діяльності виконавчого комітету та виконавчих органів сільської ради:

       3.1. Активізація роботи членів виконавчого комітету, керівників організацій та установ, з метою реалізації поставлених цілей стосовно добробуту та рівня життєдіяльності всіх категорій населення  громади на 2024 рік;

       3.2. Вирішення питань благоустрою населених пунктів, ремонту доріг комунальної власності, упорядкування сільських сміттєзвалищ та дотримання  вимог природоохоронного законодавства;

             3.3. Підвищення   активності   роботи   виконавчого   комітету,  керівників   установ,

     організацій та відділів виконавчих органів сільської ради щодо надання своєчасних послуг, в

     тому числі матеріальних для  гостропотребуючих  та  адміністративних  з  метою  вирішення

     питань соціально-побутового  характеру.

                    3.4. Сприяння  забезпеченню реалізації прав інвалідів, одиноких громадян похилого віку

            на життя, охорону  здоров’я, соціальний захист та соціальне забезпечення.

 4.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на сільського голову  Георгія КОБЛЮКА. Про  хід  виконання   даного  рішення   заслухати  на  засідання  виконавчого  комітету    в  грудні 2024 року.

  

 

           Сільський голова                                                                                Георгій КОБЛЮК

 

                                                                                                                     

Додаток до            

рішення виконавчого комітету

                                                                                                                             № 13-2/2023 від 08.02.2024 року

 

                                                                І Н Ф О Р М А Ц І Я

  про статистичний облік громадян, які постійно

або тимчасово проживають на території сільської ради

 

  

           Виконавчим комітетом Чагорської сільської ради ведеться відповідна робота щодо виконання своїх повноважень по здійсненні контролю за веденням статистичного обліку громадян, які постійно або тимчасово проживають на території сільської ради та громадян, що проживають без реєстрації за місцем проживання.

             В погосподарських книгах заповненні та доповненні дані про мешканці населених пунктів сільської ради. Внесенні зміни, відомості про новонароджених та померлих,  відмітки про пенсіонери  та інваліди.

            Ведеться погосподарська книга, в якій вносяться відомості про паспортні дані та дата реєстрації за місцем проживання, дата зняття з реєстраційного обліку.

            Здійснюється облік юнаків та дівчат, які досягають чотирнадцятирічного віку для оформлення документів на отримання паспорта громадянина України.

            Ведеться робота по обліку громадян, які прибувають з інших держав та реєструються за місцем проживання, отримувавши  тимчасове або постійне посвідчення для виду на проживання.

          

            Всього зареєстровані на території громади – 11403 жителів.

            На території села Чагор станом на 08.02.2024 року нараховується 2829 об'єктів погосподарського обліку всіх типів, з них 1997 господарств, в яких  проживає  5534 жителів.

            На території села Молодія станом на 08.02.2024 року нараховується 1251 об'єктів погосподарського обліку всіх типів, з них  1052  господарств, в яких  проживає  3997 жителів.

            На території села Луковиці та Кут станом на 08.02.2024 року нараховується 680 об'єктів погосподарського обліку всіх типів, з них  638 господарств, в яких  проживає  1872 жителів.

            За період 2023 року зареєстрували своє місце проживання – 379  особи та знялися з місця реєстрації –183 осіб.

            За категоріями серед вищезазначеної кількості населення  проживають:

пенсіонерів – 2239 осіб, інвалідів - 474 осіб, ветеранів війни – 2 особи, інваліди війни -6 осіб, учасники війни - 238 осіб, одиноких пенсіонерів – 19 осіб, афганців – 15 осіб, багатодітних сімей 183, сімей з дітьми інвалідами – 39, діти війни – 404 осіб, чорнобильці – 14 осіб,  мати героїня – 2 осіб.

            На даний час на території сільської ради зареєстровані  громадяни  інших держав: Республіки Молдови, Румунії, Лівії, Туреччини, Італії  та інших держав. Здійснюється облік громадян, які виїхали за кордон на постійне місце проживання, а також у зв’язку з російською агресією на території України ведеться облік тимчасового проживання з наданням відповідної допомоги, передбаченою законодавством  внутрішньо переміщених осіб. З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на території України тимчасово зареєстровані 139 осіб ВПО, на даний час, тобто на  08.02.2024 року -  218 осіб.

         

 

 

 

 

     Керуюча справами  (секретар)

     виконавчого комітету                                                                               Валентина КОСТАШ

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 08 лютого 2024 р.                         с. Чагор                                      № 14-2/2024

Про утворення субланки Чагорської ТГ територіальної підсистеми Чернівецької районної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області

 

 

 

 

 

 

 

 

Відповідно до статей 10, 19 Кодексу цивільного захисту України, статті 9 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», постанов Кабінету Міністрів України від 09 січня 2014 року № 11 «Про затвердження Положення про єдину державну систему цивільного захисту», від 11 березня 2015 року  № 101 «Про затвердження типових положень про функціональну і територіальну підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту», з метою належного упорядкування діяльності єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області, керуючись статтями 26, 46, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет сільської ради,-

 

 ВИРІШИВ:

 

  1. Утворити субланку Чагорської територіальної громади у складі Чернівецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області.
  2. Затвердити Положення про субланку Чагорської територіальної громади Чернівецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області, що додається.
  3. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дмитра ЛАЗОРЕНКА.

 

 

Сільський голова                                                                         Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Затверджено

рішенням виконавчого комітету Чагорської сільської ради

від 14.02. 2024 р. № 14-2/2024

 

ПОЛОЖЕННЯ
про субланку Чагорської територіальної громади Чернівецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області

1. Це Положення визначає основи створення субланки Чагорської територіальної громади Чернівецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області (далі – субланка), її склад, завдання та рівні.

2. У цьому Положенні терміни вживаються в такому значенні:

ланка територіальної підсистеми - складова частина територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, яка створюється Радою міністрів Автономної Республіки Крим - у районах Автономної Республіки Крим, районними, районними в мм. Києві та Севастополі держадміністраціями - у районах, районах у мм. Києві та Севастополі і до якої входять субланки ланки територіальної підсистеми, органи управління та підпорядковані їм сили цивільного захисту, відповідні суб’єкти господарювання, які виконують завдання цивільного захисту;

субланка - складова частина ланки територіальної підсистеми, яка утворюється виконавчими органами міських, селищних, сільських рад у територіальних громадах району і до якої входять органи управління та підпорядковані їм сили цивільного захисту, відповідні суб’єкти господарювання, які виконують завдання цивільного захисту;

територіальна підсистема єдиної державної системи цивільного захисту - складова частина єдиної державної системи цивільного захисту, яка створюється в Автономній Республіці Крим, області, мм. Києві та Севастополі і до якої входять ланки територіальної підсистеми, органи управління та підпорядковані їм сили цивільного захисту, відповідні суб’єкти господарювання, які виконують завдання цивільного захисту.

Інші терміни вживаються у значенні, наведеному в Кодексі цивільного захисту УкраїниПоложенні про єдину державну систему цивільного захисту, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 9 січня 2014 р. № 11,  Типовому положенні про територіальну підсистему єдиної державної системи цивільного захисту, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2015 р. № 101.

3. Метою створення субланки є здійснення заходів щодо захисту населення і територій територіальної громади від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період у відповідному регіоні.

4. Завданнями субланки є:

1) забезпечення готовності органів управління та підпорядкованих їм сил цивільного захисту до дій, спрямованих на запобігання і реагування на надзвичайні ситуації або небезпечні події;

2) організація та здійснення заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій;

3) планування заходів цивільного захисту;

4) організація та здійснення заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій;

5) проведення рятувальних та інших невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, організація життєзабезпечення постраждалого населення;

6) ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій або небезпечних подій;

7) проведення моніторингу і прогнозування виникнення надзвичайних ситуацій та їх розвитку, визначення ризиків їх виникнення на території громади, оцінка соціально-економічних наслідків надзвичайних ситуацій, визначення на основі прогнозних даних обсягу потреби в силах, засобах, матеріальних та фінансових ресурсах;

8) ліквідація медико-санітарних наслідків надзвичайних ситуацій та епідемій, надання екстреної медичної допомоги постраждалим у зоні надзвичайної ситуації, здійснення заходів медичного забезпечення;

9) навчання населення щодо поведінки та дій у разі виникнення надзвичайної ситуації;

10) взаємодія з Чернівецькою районною ланкою територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області з питань організації і проведення підготовки керівного складу та фахівців суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів цивільного захисту;

11) здійснення заходів щодо створення та використання наявного фонду захисних споруд цивільного захисту для укриття населення;

12) створення, збереження і раціональне використання резерву матеріальних ресурсів, необхідних для запобігання і реагування на надзвичайні ситуації;

13) забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання і територій в особливий період;

14) здійснення заходів щодо соціального захисту постраждалого населення;

15) інші завдання, визначені законом.

5. Субланка Чагорської територіальної громади утворюється рішенням виконавчого комітету Чагорської сільської ради, що є складовою частиною Чернівецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області.

Положення про субланку затверджується органом, що її утворив.

6. Безпосереднє керівництво субланкою здійснюється сільським головою.

7. До складу субланки входять органи управління та підпорядковані їм сили цивільного захисту, відповідні суб’єкти господарювання.

8. Для координації діяльності місцевих органів виконавчої влади, суб’єктів господарювання у сфері цивільного захисту субланка взаємодіє:

на регіональному рівні – з Чернівецькою обласною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;

на місцевому рівні – з комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Чернівецького району, комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міських, селищних, сільських територіальних громад;

на об’єктовому рівні – з комісіями з питань надзвичайних ситуацій суб’єктів господарювання.

Для координації робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на регіональному, місцевому та об’єктовому рівні у разі потреби утворюються спеціальні комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

9. Управління територіальною підсистемою здійснюють:

на місцевому рівні - виконавчий комітет сільської ради, підрозділи з питань цивільного захисту, які утворюються в його складі, підрозділи територіальних органів ДСНС;

на об’єктовому рівні - керівник суб’єкта господарювання, а також підрозділи (посадові особи) з питань цивільного захисту, які утворюються (призначаються) відповідно до законодавства.

10. Для забезпечення управління, координації дій органів управління та підпорядкованих їм сил цивільного захисту, здійснення цілодобового чергування та забезпечення збору, оброблення, узагальнення та аналізу інформації про обстановку, у разі нагальної потреби, функціонують:

чергові служби виконавчого комітету сільської ради;

чергові (диспетчерські) служби суб’єктів господарювання (у разі їх утворення).

У разі виникнення надзвичайних ситуацій до організації заходів з ліквідації їх наслідків залучаються представники заінтересованих органів державної влади.

11. Для забезпечення сталого управління заходами цивільного захисту та реалізації функцій, передбачених на особливий період використовується державна система пунктів управління.

12. До сил цивільного захисту територіальної підсистеми Чернівецької області належать:

підрозділи (частини) Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту;

регіональні, комунальні, об’єктові аварійно-рятувальні служби та аварійно-рятувальні служби громадських організацій;

об’єктові та територіальні формування цивільного захисту;

об’єктові та територіальні спеціалізовані служби цивільного захисту;

добровільні формування цивільного захисту.

13. До складу територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту входять територіальні спеціалізовані служби цивільного захисту, що утворюються органами управління і суб’єктами господарювання відповідно до законодавства.

14. Режими функціонування територіальної підсистеми встановлюються відповідно до статей 11-15 Кодексу цивільного захисту України, заходи з їх реалізації визначаються відповідно до Положення про єдину державну систему цивільного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 січня 2014 р. № 11.

Режим підвищеної готовності та режим надзвичайної ситуації для територіальної підсистеми встановлюється:

за рішенням Кабінету Міністрів України - для єдиної державної системи цивільного захисту в повному обсязі або частково для кількох окремих її територіальних підсистем;

за рішеннями Чернівецької обласної держадміністрацій - для відповідної територіальної підсистеми в повному обсязі або частково для кількох окремих її складових;

за рішеннями Чернівецької районної держадміністрації - для відповідної ланки територіальної підсистеми в повному обсязі або частково для кількох окремих її субланок;

за рішеннями виконавчих комітету сільської ради - для субланки.

15. Переведення територіальної підсистеми у режим функціонування в умовах особливого періоду здійснюється відповідно до актів Президента України, Кабінету Міністрів України, планів цивільного захисту на особливий період.

16. Субланка провадить свою діяльність відповідно до планів основних заходів цивільного захисту на рік.

17. Функціонування субланки, проведення заходів цивільного захисту в особливий період здійснюються відповідно до плану цивільного захисту на особливий період.

18. Заходи із запобігання виникненню та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій здійснюються на основі планів реагування на надзвичайні ситуації.

19. На об’єктах підвищеної небезпеки розробляються плани локалізації і ліквідації наслідків аварій на таких об’єктах.

20. З метою забезпечення здійснення заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на території громади проводиться постійний моніторинг і прогнозування надзвичайних ситуацій.

21. Організація, залучення відповідних сил та засобів до робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, призначення керівника таких робіт здійснюються відповідно до Кодексу цивільного захисту УкраїниПоложення про єдину державну систему цивільного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 січня 2014 р. № 11, та інших нормативно-правових актів.

22. Сили цивільного захисту територіальної громади укомплектовуються та забезпечуються з урахуванням необхідності проведення робіт, пов’язаних з реагуванням на надзвичайну ситуацію або запобіганням її виникненню в автономному режимі.

 

Керуюча справами виконавчого

комітету сільської ради                                                    Валентина КОСТАШ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

від  08  лютого   2024 року                          с. Чагор                                     № 15-2/2024

 

«Про міждисциплінарну  команду»

 

 

      Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні (з змінами)»,відповідно до статті 19 Закону України »Про охорону дитинства» Постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008року №866»Питання діяльності органів опіки та піклування,пов’язаної із захистом  прав дитини(із змінами)відповідно до ст.4 Закону України »Про органи і служби у справах дітей» керуючись, Законами України «Про охорону дитинства»,»Про соціальні послуги»,»Про соціальну роботу з сім’ями,дітьми та молоддю», ст. 56 Цивільного Кодексу України »Постановами Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування,пов’язаної із захистом прав дитини» та  від 01.06.2020 року №585»Про забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах» з метою забезпечення прав, свобод та законних інтересів дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах виконавчий комітет Чагорської сільської ради:

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити склад  міждисциплінарною команди для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах,згідно з додатком 1.

2. Затвердити положення про міждисциплінарну команду для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах згідно з  додатком 2.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів  Дмитра ЛАЗОРЕНКА та  начальника служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради Тетяну ЛОТОЦЬКУ.

 

 

 

Сільський голова                                                                          Георгій КОБЛЮК   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                              ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

 Чагорської  сільської ради

від 08 лютого 2024 року № 15-2/2024

 

 

 

 

 

СКЛАД

міждисциплінарної команди для організації соціального захисту дітей,

які перебувають у складних життєвих обставинах

 

 

  1. Лазоренко Дмитро Васильович – заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів; голова  міждисциплінарної команди;

Карпенко

  1. Лотоцька Тетяна Михайлівна – начальник служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради; секретар   міждисциплінарної команди

 

  1. Мінтенко Гарофіна  Георгіївна – начальник відділу освіти молодді та спорту;

 

  1. Дарій Галина Георгіївна – Директор Центру  надання соціальних послуг

5.   Онофрійчук Ірина Сергіївна- головний лікар  Чагорської ЛА ЗПСМ;

6.   Ропчан Олена Василівна – головний лікар   Молодійської  ЛА ЗПСМ ;

7.   Акіца Тетяна Сергіївна- головний лікар Луковицької ЛА ЗПСМ;

  1. Мурару Сергій  Васильович – інспектор СЮП ГРУП ГУНП в Чернівецькій області,відділення поліції №4(м.Герца),лейтенант поліції;
  2.  Бойчук Сергій Георгійович – поліцейський офіцер Чагорської громади, капітан поліції ;
  3. Малованюк Валентин Іванович – поліцейський офіцер  Чагорської громади,капітан поліції;
  4.  Поштарюк Олена Костянтинівна- начальник соціального захисту населення;
  5.  Маляр Ірина Вікторівна- соціальний педагог Чагорської ліцею;
  6. Мандрик Оксана Григорівна-заступник директора Молодійської ліцею;
  7.  Дарій Павліна Дмитрівна-задідуюча Чагорського ЗДО;

     15.Онуфрійчук Оксана Йосипівна- завідуюча Молодійського ЗДО;

     16.Топольницька Світлана Лазарівна-завідуюча Луковицького ЗДО.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток  1 до рішення виконавчого комітету Чагорської сільської ради від 08.02 2024 року № 15-2/2024

 

 

                                                       ПОЛОЖЕННЯ

про порядок організації та функціонування

міждисциплінарної команди з питань соціального захисту дітей

 

  1. Положення про порядок організації та функціонування міждисциплінарної команди з питань соціального захисту дітей (далі – Положення) регулює питання створення та організації функціонування в Чагорській сільській раді міждисциплінарної команди спеціалістів із питань виявлення та здійснення заходів соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.
  2. Положення розроблене з метою забезпечення своєчасних та узгоджених дій суб’єктів соціального захисту дітей в процесі виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, перш за все тих, які потерпають від домашнього насильства, жорстокого поводження, недогляду, булінгу, організації надання їм своєчасної підтримки та захисту із врахуванням найкращих інтересів конкретної дитини.
  3. Дане Положення розроблено відповідно до  Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про охорону дитинства», пунктів 20 та 21 Порядку забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі дітей, які постраждали від жорстокого поводження, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 року № 585 «Про забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах» (далі - Постанова КМУ № 585).

4. У Положенні терміни вживаються в такому значенні:

- міждисциплінарна команда спеціалістів територіальної громади із виявлення та захисту дітей, які перебувають в складних життєвих               обставинах - команда делегованих суб’єктами спеціалістів для забезпечення своєчасного виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та здійснення заходів із їхнього захисту (далі – МДК громади);

- міждисциплінарна команда ведення випадку дитини яка потрапила в складні життєві обставини (далі - МДК випадку) - група спеціалістів із числа МДК громади, утворена наказом служби у справах дітей для розробки і реалізації індивідуального плану захисту конкретної дитини, яка перебуває в складних життєвих обставинах.

5. Інші терміни вживаються у значеннях, наведених в Сімейному, Кримінальному та Кримінальному процесуальному кодексах України, Кодексі України про адміністративні правопорушення, Законах України “Про охорону дитинства”, “Про запобігання та протидію домашньому насильству”, “Про Національну поліцію”, “Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей”, “Про соціальні послуги”, “Про протидію торгівлі людьми”, Постанові КМУ № 585.

Діяльність членів МДК громади спрямована на забезпечення своєчасного виявлення та соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та провадиться з дотриманням таких принципів:

      - повага до честі, гідності дитини та неупередженого ставлення до неї та її батьків/осіб, які їх замінюють;

      - забезпечення пріоритетності прав, інтересів та безпеки дитини під час здійснення заходів її соціального захисту;

      - недопущення дискримінації дитини;

      - урахування думки дитини під час вирішення питань, що її стосуються;

      - забезпечення конфіденційності інформації про дитину, яка перебуває у складних життєвих обставинах, осіб, які її виявили, з дотриманням вимог Закону України “Про захист персональних даних”;

      - ефективний обмін інформацією і взаємодія суб’єктів між собою та з інститутами громадянського суспільства.

  1. МДК громади створюється за рішенням виконавчого комітету Чагорської сільської ради.
  2. Персональний склад МДК громади формується шляхом делегування кожним суб’єктом виявлення та соціального захисту дітей свого уповноваженого представника до її складу та затверджується рішенням виконавчого комітету.
  3. Члени МДК громади за місцем своєї роботи чи проживання зобов’язані:

- інформувати членів трудового колективу, організації, жителів населеного пункту про захист дітей від усіх форм насильства, у тому числі домашнього насильства, експлуатації, найгірших форм дитячої праці, інших проявів жорстокого поводження з дітьми, про ознаки вразливості та чинники, що можуть призвести до загрози життю та здоров’ю дитини чи які можуть спричинити потрапляння дитини в складні життєві обставини, а також про першочергові дії у разі їх наявності;

 - організовувати своєчасне виявлення дітей, які мають ознаки таких, які перебувають у складних життєвих обставинах;

  - реєструвати звернення і повідомлення стосовно дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в журналі обліку із зазначенням інформації, визначеної у пункті 6 Порядку, затвердженого Постановою КМУ № 585.

- організовувати в межах делегованих повноважень чи професійних обов’язків надання підтримки дитині, яка перебуває в складних життєвих обставинах;

- інформувати службу у справах дітей про дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах;

 - брати участь у роботі МДК випадку.

- зберігати конфіденційність інформації про дитину та її сімейну ситуацію.

  1. Служба у справах дітей організовує роботу МДК громади, що зокрема передбачає здійснення наступних заходів:

- узагальнення пропозицій суб’єктів виявлення та соціального захисту дітей щодо персонального складу МДК громади;

- прийом інформації від членів МДК громади щодо дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, та ведення їх обліку;

- залучення членів МДК громади до здійснення оцінки рівня безпеки дитини;

- формування персонального складу МДК випадку;

- координацію заходів із розробки і реалізації індивідуального плану соціального захисту дитини;

- організацію проведення засідань МДК громади;

- представлення рішення МДК випадку під час розгляду справи дитини на засіданні комісії з питань захисту прав дитини;

- виконання представником служби у справах дітей обов’язків керівника МДК випадку.

  1. Служба у справах дітей у разі виявлення/отримання інформації про дитину, яка перебуває у складних життєвих обставинах, не пізніше ніж протягом 2-х робочих днів формує із числа представників МДК громади персональний склад МДК випадку для ведення випадку цієї дитини, видає відповідний наказ, яким затверджує персональний склад МДК випадку, її керівника та визначає основні цілі і завдання її роботи.
  2. Персональний склад МДК випадку формується за такими основними критеріями:

- територіальна наближеність до місця проживання/перебування дитини (староста, фахівець з соціальної роботи, представник закладу дошкільної або загальної середньої освіти, в якому навчається дитина, психолог, сімейний лікар);

- врахування ключової проблеми (у разі домашнього насильства, до групи обов’язково ще включається дільничний офіцер поліції, психолог; у разі бідності, незадовільних умов проживання - представника відділу соціального захисту населення; у разі інвалідності чи ризику її набуття, наявності особливих освітніх потреб - представник ІРЦ).

- обов’язково до групи МДК випадку входить представник служби у справах дітей, який, як правило, призначається керівником групи у випадках жорстокого поводження з дитиною, домашнього насильства, нехтування потребами дитини та невиконання батьківських обов’язків, в інших випадках, не пов’язаних із загрозою для життя та здоров’я дитини, групу може очолювати староста, у разі віддаленості населеного пункту, де проживає дитина та її сім’я і відсутності відповідного фахівця;

- до групи МДК випадку не може входити особа, яка сама є кривдником чи зацікавленою особою, пов’язаною з однієї із сторін конфлікту, особа, яка може бути причетною своєю діяльністю чи бездіяльністю до перебування дитини у складних життєвих обставинах, тощо;

- кількісний склад МДК випадку складає   3-7 осіб відповідно до складності випадку;

- у разі потреби до роботи МДК випадку можуть долучатись інші спеціалісти, в т.ч. із числа підрозділів ОМС та комунальних закладів системи соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, юстиції тощо.

  1. Основними завданнями МДК випадку є:

     - прийняття узгоджених дій та рішень в інтересах конкретної дитини;

     - аналіз інформації про дитину, її сім’ю, складні життєві обставини, в яких вона перебуває, результатів оцінювання потреб дитини та її сім’ї у соціальних послугах, здатності батьків здійснювати догляд та виховання дитини, рівня виконання ними батьківських обов’язків;

     - розроблення, виконання, систематичний (щоквартальний) перегляд і корегування індивідуального плану соціального захисту дитини із забезпеченням відповідності запланованих заходів інтересам дитини, а також індивідуального плану надання соціальних послуг, у тому числі, плану соціального супроводу сім’ї дитини;

     - ініціювання розгляду питання щодо соціального захисту дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, на засіданні комісії з питань захисту прав дитини, зокрема щодо обов’язковості надання соціальних послуг (проходження індивідуальних корекційних програм) особам у разі невиконання ними батьківських обов’язків, вчинення домашнього насильства чи жорстокого поводження з дитиною.

13. Робота МДК випадку проводиться у формі засідань. Її рішення оформляються протоколом, а питання щодо стану їх реалізації розглядається на наступних засіданнях.

14. Члени МДК випадку здійснюють заходи соціального захисту відповідно до індивідуального плану соціального захисту дітей. Суб'єкти, які  є виконавцями індивідуального плану, зобов'язані щоквартально (або на вимогу) надавати службі у справах дітей звіт про стан його виконання в межах своїх повноважень.

15. Контроль за діяльністю МДК здійснює керівник служби у справах дітей та сімї.

 

 

Керуюча справами (секретар)

виконавчого комітету                                                    Валентина КОСТАШ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                   

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

                   ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

від «08» лютого 2024 року                      село Чагор                                        16-2/2024

 

 

«Про затвердження висновку органу

опіки та піклування про доцільність

призначення  опікуна громадянина

Григорчука Василя Миколайовича »

 

 

Відповідно до підпункту 4 пункту б статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 55, 58, 59, 60 63 Цивільного кодексу України, керуючись Положенням про опікунську раду при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради №1082020, «Про утворення опікунської ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування» розглянувши заяву  громадянина  Григорчука  Василя Миколайовича, враховуючи висновок  опікунської  ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради, Виконавчий комітет сільської ради,-

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити висновок органу опіки і піклування Чагорської сільської ради про доцільність призначення громадянина  Григорчука  Василя Миколайовича, 02.03.1978  року народження, який проживає за адресою: с. Чагор,  вул.  О .Гончара  будинок 40  (сорок) Чернівецького  району Чернівецької області опікуном  над  батьком   Григорчуком  Миколою Васильовичем,  03.11.1947  року народження. (Додаток).

 

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника сільського голови з виконавчих питань Дмитра ЛАЗОРЕНКА та начальника служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради Тетяну ЛОТОЦЬКУ.

 

 

 

 

 

Сільський голова                                                                 Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

від  08 лютого  2024 року                          с. Чагор                                   № 17-2/2024

 

Про затвердження висновку  про доцільність

позбавлення батьківських прав громадянина

Мартін Сергія Івановича, 06.06.1981 року

народження відносно  його неповнолітньої дитини

Мартіна Давида Сергійовича, 14.08.2008

року народження

 

 

Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, заяви та представлені документи, керуючись статтями 19, 150, 155, 164, 180 Сімейного кодексу України, статями 8, 11, 12, 15 Закону України «Про охорону дитинства», статтями 34, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008р. № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини»,  беручи до уваги протокол № 2 засідання Комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради  від 08.02.2024 року, з урахуванням обговорення, виконавчий комітет  Чагорської сільської ради,

 

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити висновок органу  опіки і піклування Чагорської сільської про доцільність позбавлення батьківських прав громадянина Мартіна Сергія Івановича, 06.06.1981 року народження  відносно неповнолітньої дитини  Мартіна Давида Сергійовича, 14.08.2008 року народження.(Додаток).

2.  Службі у  справах дітей та  сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради (Тетяні ЛОТОЦЬКІЙ) відповідний висновок  направити батькам дитини.

3.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського   голови  з  питань  виконавчих органів Дмитра ЛАЗОРЕНКА та начальника служби у справах дітей та сім’ї Тетяну ЛОТОЦЬКУ.

 

 

 

 

   Сільський голова                                                                       Георгій КОБЛЮК    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                  

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

від  08  лютого   2024 року                        с. Чагор                                        № 18-2/2024

                                                                                                                    

 

«Про влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування

Злотар Анни Тодорівни, 12.05.2008 року народження та

Злотар Миколи Тодоровича, 19.12.2015 року  народження

в КЗ «Оршівський дитячий будинок санаторного типу»

 

Керуючись ст. 34, п.4, ст.42, ст. 59 п.8 Закону України «Про місцеві самоврядування» (із змінами), відповідно до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» від 13.01.2005 року № 2342-ІV (із змінами), Закону України «Про охорону дитинства» від 26.04.2001 року № 2402-ІІІ (із змінами), п. 21, 22 постанови Кабінету Міністрів України «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини» від 24.09.2008 року № 866 (із змінами), розглянувши заочне  рішення Глибоцького районного суду від 06.11.2023 року (справа №715246223) про  відібрання дітей Злотар Анну Тодорівну,12.05.2008 року народження та Злотар Миколу Тодоровича, 19.12.2015 року  народження та розглянувши повні витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження дитини, батько дітей записаний згідно статті 135 Сімейного Кодексу   України та подання служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради,-

 

В И Р І Ш И В :

 

  1. Влаштувати   дітей,  позбавлених  батьківського піклування  Злотар Анну Тодорівну, 12.05.2008 року народження та Злотар Миколу Тодоровича, 19.12.2015 року народження на повне державне утримання в КЗ» Оршівський дитячий будинок санаторного типу» на один рік .

 

  1. Службі у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради (Лотоцькій Т.М.) підготувати необхідні документи для влаштування дітей,  позбавлених  батьківського піклування  Злотар Анну Тодорівну, 12.05.2008 року народження та Злотар Миколу Тодоровича, 19.12.2015 року народження на повне державне утримання в КЗ «Оршівський дитячий будинок санаторного типу»

 

3.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника сільського голови з

     виконавчих питань Дмитра ЛАЗОРЕНКА та начальника служби у справах дітей та сімї

     виконавчого комітету Чагорської сільської ради Тетяну ЛОТОЦЬКУ.

 

 

 

       Сільський голова                                                                  Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

Фото без опису

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

 від  «08»  лютого 2024 року                    село Чагор                              № 19-2/2024

 

«Про виділення одноразової грошової матеріальної

допомоги гостропотребуючим жителям населених

пунктів Чагорської сільської ради Чернівецького

району Чернівецької області».

        Керуючись підпунктом 1 пункту “а” частини першої статті 34 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні, відповідно до рішення 26-ої сесії Чагорської сільської ради VІІІ скликання від 21.12.2023 року № 400-26/2023 «Про внесення змін до «Програми соціального захисту населення «Турбота» по Чагорській сільській раді на 2024-2026 рр.», розглянувши заяви та додані до них документи гостропотребуючих жителів населених пунктів Чагорської сільської ради, Чернівецького району, Чернівецької області та з метою соціального забезпечення територіальної громади, Виконавчий  комітет Чагорської сільської ради, -

 ВИРІШИВ:

1. Надати одноразову грошову матеріальну допомогу гостропотребуючим жителям населених пунктів Чагорської сільської ради, Чернівецького району, Чернівецької області у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем у рамках виконання Програми соціального захисту населення «Турбота» наступним мешканцям:

    1.1. Гр. Заплачинському Степану Георгійовичу, жителю с. Молодія, вул. Українська, 8, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та реабілітацію після ампутації ноги в сумі 1000,00 грн.;

   1.2. Гр. Столяр Дмитру Іллічу, жителю с. Луковиця, вул. Трудова, 5, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення в сумі 5000,00 грн.;

   1.3. Гр. Кілару Сергію Анатолійовичу, жителю с. Луковиця, вул. Прикордонна, 1, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування  в сумі 2000,00 грн.;

  1.4. Гр. Листау Вікторії Василівні, жительці с. Луковиця, вул. Першотравнева, 4, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування  в сумі 1000,00 грн.;

  1.5. Гр. Дудка Валерії Георгіївні, жительці с. Молодія, вул. С. Флореску, 50, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

 1.6. Гр. Лисий Петру Петровичу, жителю с. Чагор, вул. Незалежності, 80, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 2000,00 грн.;

 

 

 

 1.7. Гр. Предій Маргаліні Іванівні, жительці с. Чагор, вул. Шт. Великого, 14, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

 1.8. Гр. Придій Миколі Степановичу, жителю с. Чагор, вул. Штефана Великого, 8, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування  в сумі 1000,00 грн.;

 1.9. Гр. Зверід Георгію Івановичу, жителю с. Чагор, вул. Штефана Великого, 8, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення в сумі 1000,00 грн.;

 1.10. Гр. Іванець Миколі Георгійовичу, жителю с. Молодія, вул. С. Флореску, 4, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення в сумі 1000,00 грн.;

 1.11. Гр. Пислар Василю Георгійовичу, жителю с. Чагор, вул. Молодіжна, 20, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування  та оздоровлення, як учаснику бойових дій  в сумі 5000,00 грн.;

 1.12. Гр. Роман Вероніці Петрівні, жительці села Чагор, вул. Жукова, № 13, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.

1.13. Гр. Демчук Андрію Дмитровичу, жителю села Молодія, вул. С. Флореску, № 46-А, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.14.  Гр. Істратов Артуру Дмитровичу, жителю села Молодія, вул. С. Флореску, № 46-А, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.15. Гр. Ропчан Івану Степановичу, жителю села Молодія, вул. Набережна, № 28, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.16. Гр. Мороз Вікторії Георгіївні, жительці села Молодія, вул. Молодіжна, № 39-Г, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 2000,00 грн.

1.17. Гр. Одинак Вероніці Георгіївні, жительці села Молодія, вул. Набережна, № 27, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.18. Гр. Павлович Марині Григорівні, жительці села Чагор, вул. Горького, № 8, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на покращення житлово-побутових умов проживання у зв’язку з мобілізацією чоловіка Романчука Степана Степановича  в сумі 3000,00 грн.;

1.19. Гр. Тумак Уляні Василівні, жительці села Луковиця, вул. О. Кобилянської, № 14, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення матері Роман Вікторії Лазарівни в сумі 3000,00 грн.;

1.20. Гр. Косташ Степану Миколайовичу, жителю села Чагор, вул. М. Емінеску, № 5, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.21. Гр. Попеску Домніці Іллівні, жительці села Чагор, вул. М. Емінеску, № 5, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.22. Гр. Ропчан Василці Михайлівні, жительці села Луковиця, вул. Миру, № 14, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 3000,00 грн.;

1.23. Гр. Григоряк Георгію Танасійовичу, жителю села Чагор, вул. Сагайдачного, № 38, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 3000,00 грн.;

1.24. Гр. Гросу Діані Пантелеївні, жительці села Молодія, вул. Буковинська, № 59, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення неповнолітнього сина Гросу Крістіана, інваліда дитинства в сумі 5000,00 грн.;

1.25. Гр. Бабій Миколі Флоровичу, жителю села Чагор, вул. Нікітіна, № 5, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.26. Гр. Воронка Володимиру Миколайовичу, жителю села Чагор, вул. Миру, № 18, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1500,00 грн.;

1.27. Гр. Воронка Марії Артемонівні, жительці села Чагор, вул. Миру, № 18, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1500,00 грн.;

1.28. Гр. Андоній Василю Степановичу, жителю села Чагор, вул. Штефана Великого, № 57, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.29. Гр. Мунтян Івану Миколайовичу, жителю села Молодія, вул. Набережна 30, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 2000,00 грн.;

1.30. Гр. Чорней Василю Івановичу, жителю села Молодія, вул. М. Володимира, № 41, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 2000,00 грн.

2.Фінансово-господарському відділу Чагорської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області  (Хмара М.М.) провести виплату одноразової грошової матеріальної допомоги вищевказаним гостропотребуючим жителям населених пунктів Чагорської сільської ради, Чернівецького району, Чернівецької області згідно з пунктом 1 даного рішення.                                                              

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на сільського голови Георгія КОБЛЮКА.

 

 

 

 

     Сільський  голова                                                                           Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

                                                              Фото без опису

                                                            УКРАЇНА                                   

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

       від  «08»   лютого  2024 року             село Чагор                               № 20-2/2024

 

       «Про розгляд заяв власників об’єктів

       нерухомого майна щодо місця реєстрації»

 

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Соловей Ольги Леонідівни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку в с. Чагор по вул. І. Мазепи  № 10-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  чоловіка Уразова Артема Жараспаєвича, 01.11.1979 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр.  Соловей Ольги Леонідівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Соловей Ольги Леонідівни, зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор по вул. І. Мазепи  № 10-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання чоловіка Уразова Артема Жараспаєвича, 01.11.1979 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Солодюк-Ілаш Марини Ігорівни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. П’ятій Приміській, 26-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання свекра Ілаш Сергія Костянтиновича, 30.11.1967  року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Солодюк-Ілаш Марини Ігорівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Солодюк-Ілаш Марини Ігорівни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. П’ятій Приміській, 26-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  свекра Ілаш Сергія Костянтиновича, 30.11.1967 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Ткач Діани Юріївни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. І. Мазепи, 67, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання новонародженого сина Ткач Давида Романовича, 09.01.2024  року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Ткач Діани Юріївни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Ткач Діани Юріївни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. . І. Мазепи, 67, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  новонародженого сина Ткач Давида Романовича, 09.01.2024 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Загарюк Павла Вікторовича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. Сагайдачного, 16-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання доньки Загарюк Ея Павлівну, 15.11.2021  року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Загарюк Павла Вікторовича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Загарюк Павла Вікторовича  зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Сагайдачного, 16-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  доньки Загарюк Ея Павлівну, 15.11.2021  року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Царюк Тетяни Йосифівни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. Зоряна, 5-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання невістки Царюк Ірини Сергіївни, 01.12.1992  року народження, онуків Царюк Олександра Сергійовича, 25.04.2017 року народження та Царюк Емілії Сергіївни, 19.07.2020 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Царюк Тетяни Йосифівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Царюк Тетяни Йосифівни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Зоряна, 5-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  невістки Царюк Ірини Сергіївни, 01.12.1992  року народження, онуків Царюк Олександра Сергійовича, 25.04.2017 року народження та Царюк Емілії Сергіївни, 19.07.2020 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Левицького Романа Івановича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. Зелена, 47, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання новонародженого сина Левицького Аміра Романовича, 12.01.2024 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Левицького Романа Івановича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Левицького Романа Івановича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Зелена, 47, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  новонародженого сина Левицького Аміра Романовича, 12.01.2024 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Перная Петра Федоровича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. Олімпійській, 59, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання невістки Пернай Мар’яни Василівни, 08.04.1991 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Перная Петра Федоровича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Перная Петра Федоровича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Олімпійській, 59, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  невістки  Пернай Мар’яни Василівни, 08.04.1991  року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Буняка Дмитра Миколайовича, який просить зареєструвати до квартири № 12  в с. Чагор по вул. Першій Приміській, 9, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання дружини Буняк Наталії Омелянівни, 10.12.1988 року народження та доньки Буняк Мілани Дмитрівни, 10.07.2012 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Буняка Дмитра Миколайовича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Буняка Дмитра Миколайовича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Першій Приміській, 9, кв. № 12, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  дружини Буняк Наталії Омелянівни, 10.12.1988 року народження та доньки Буняк Мілани Дмитрівни, 10.07.2012 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

 

 

     Сільський голова                                                                      Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                            

                                                                           Фото без опису

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО  РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

 від «08»  лютого  2023 року                        село Чагор                            №  21-2/2023

 

«Про розгляд звернень фізичних та юридичних осіб щодо

присвоєння поштових адрес, погодження складу об’єктів

нерухомого майна  згідно їх місця розташування на території

Чагорської сільської ради після проведення інвентаризації»

 

             Відповідно до підпункту 10 пункту «б» статті 30, статті 31, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011р. № 559 «Про містобудівний кадастр», Положення про порядок присвоєння поштових адрес об’єктам нерухомості в селі Чагор Чернівецького району Чернівецької області, затвердженого рішенням виконавчого комітету від 26 листопада 2020 року № 110/2020, постанови Кабінету Міністрів України від 07 липня 2021 року № 690 «Про затвердження Порядку Присвоєння адрес об’єктам будівництва, об’єктам нерухомого майна» та на підставі заяв громадян щодо присвоєння поштових адрес земельним ділянкам та об’єктам нерухомого майна, розташованих в населених пунктах Чагорської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області, з метою упорядкування житлових адрес згідно місця їх розташування, Виконавчий комітет Чагорської сільської ради-

        В И Р І Ш И В:

  1. Присвоїти/підтвердити поштову адресу:

 

1.1. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр. Придій Аврелу Степановичу на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,01047 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:0708, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить йому на підставі Державного акту серії ЯИ № 887757 від 02.08.2010 року: село Чагор, вулиця  Штефана Великого, № 8 (вісім), Чернівецького району, Чернівецької області;

 

    1.2. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр. Герасимчук Орисі Вікторівні на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,2409 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:2949, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить йому на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав, індексний номер 362488788 від 19.01.2024 року: село Чагор, вулиця  Україська, № 3 (три), Чернівецького району, Чернівецької області;

 

    1.3. об’єкту нерухомого майна – багатоквартирному житловому будинку, що належить обслуговуючому кооперативу «Житлово-будівельному кооперативу «Мармелад 7»» на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,15 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:2059, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку, що належить на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав, індексний номер 268344474 від 30.07.2021 року: село Чагор, вулиця  Міжнародна, № 43 (сорок три), Чернівецького району, Чернівецької області;

 

1.4. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр.  Мігорян Василю Пентелейовичу на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,1681 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:004:0627, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить йому на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності: село Чагор, вулиця Свободи (колишня Жукова) № 26-А (двадцять шість «А»), Чернівецького (Глибоцького) району, Чернівецької області;

 

1.5. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр. Мігорян Маріанні Василівні на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,1748 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:004:0603, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить їй на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності, індексний номер 311847119 від 06.10.2022 року: село Чагор, вулиця Свободи (колишня Жукова) № 26 (двадцять шість), Чернівецького (Глибоцького) району, Чернівецької області.

 

1.6. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр. Унгуряну Василю Івановичу на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,1460 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:0102, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить йому на підставі Державного акту від 27.10.2003 року: село Чагор, вулиця Штефана Великого № 22-Б (двадцять два «Б»), Чернівецького (Глибоцького) району, Чернівецької області.

 

1.7. новоствореному об’єкту нерухомого майна – квартирі, яка належить гр. Адам Віталію Теофіловичу на підставі правовстановлюючих документів, розміщена у будинку квартирного типу № 10-А, по вул. І. Мазепи в селі Чагор на земельній ділянці, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:2304: село Чагор, вулиця І. Мазепи, № 10-А (десять «А» ), квартира, № 154, Чернівецького району, Чернівецької області.

 

2. Рекомендувати  заявникам  звернутись до акредитованих суб’єктів  державної  реєстрації для

   оформлення документації та отримати правовстановлюючі документи з присвоєною поштовою

   адресою.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського голови з питань

    діяльності виконавчих органів Дмитра ЛАЗОРЕНКА  та  керуючу справами (секретаря)

    виконавчого комітету Валентину КОСТАШ.      

 

        

 

   Сільський голова                                                                           Георгій КОБЛЮК

                                                                 Фото без опису

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО  РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

   від «08»  лютого  2024 року                     село Чагор                                      №  12-2/2024    

 

«Про визначення обсягу компенсації витрат власникам

житлового    приміщення   за    тимчасове    розміщення  

внутрішньо   переміщених   осіб,   які   перемістилися  у

період воєнного стану»

 

 

     Розглянувши звернення власників житлових приміщень, які тимчасово розмістили внутрішньо-переміщених осіб, що перемістилися у період воєнного стану у власних житлових приміщеннях на отримання компенсації витрат, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 року № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо-переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо-переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» зі змінами, керуючись ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Виконавчий комітет Чагорської сільської ради,-

 

 ВИРІШИВ:

 

  1. Затвердити перелік фізичних осіб, власників житлових приміщень, які тимчасово розмістили внутрішньо-переміщених осіб, що перемістилися у період воєнного стану у власних житлових приміщеннях та подали заяви на отримання компенсації для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг,                        згідно  додатку № 5 в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2023 р. № 1413, що додається.

 

  1. Визначити та затвердити обсяг витрат, що підлягає  компенсації власникам житлових приміщень за тимчасове розміщення внутрішньо-переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану  за  січень місяць 2024 року відповідно до додатку № 5 в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2023 р. № 1413, що додається.

 

  1. Бухгалтерському відділу сільської ради (М.М.ХМАРА) забезпечити своєчасне узагальнення та передачу вищезазначених переліків до Департаменту фінансів Чернівецької обласної військової адміністрації.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів  Д.В. ЛАЗОРЕНКА.

 

 

 

 

  Сільський голова                                                                                          Георгій КОБЛЮК

 

      

   Фото без опису                               

   УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

      від  «08»  лютого 2024  року                    село Чагор                             № 13-2/2024

 

 

     «Про організацію роботи виконавчого комітету

       сільської ради з питань статистичного обліку

       населення, які постійно або тимчасово проживають

       на підпорядкованій території»

 

     Розглянувши та обговоривши  інформацію “Про статистичний облік громадян, які постійно або тимчасово проживають на території сільської ради”, виконавчий комітет Чагорської сільської ради відмічає, що ведеться певна робота щодо виконання своїх повноважень по здійсненню контролю за веденням статистичного обліку громадян, які постійно або тимчасово проживають на території сільської ради та громадян, що проживають без реєстрації за місцем проживання.

Керуючись пунктом 2 частини “б” статті 27 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Виконавчий комітет Чагорської сільської ради,- 

           В И Р І Ш И В :

  1. Інформацію взяти до відома та роботу виконавчого комітету по веденню статистичного обліку громадян, що проживають в селах Чагор, Молодія, Луковиця, Кут вважати задовільною. 
  2. Вести надалі постійну організаційну та роз’яснювальну роботу серед населення щодо своєчасної реєстрації/зняття з місця проживання, своєчасно провести відповідні записи у погосподарських книгах сільської ради, проводити постійну роботу щодо оформлення документів на отримання паспорта громадянина України та вести чіткий облік громадян інших держав, які зареєстровані за місцем проживання на території сільської ради. 
  3. Визначити на 2024 рік наступні пріоритети діяльності виконавчого комітету та виконавчих органів сільської ради:

       3.1. Активізація роботи членів виконавчого комітету, керівників організацій та установ, з метою реалізації поставлених цілей стосовно добробуту та рівня життєдіяльності всіх категорій населення  громади на 2024 рік;

       3.2. Вирішення питань благоустрою населених пунктів, ремонту доріг комунальної власності, упорядкування сільських сміттєзвалищ та дотримання  вимог природоохоронного законодавства;

             3.3. Підвищення   активності   роботи   виконавчого   комітету,  керівників   установ,

     організацій та відділів виконавчих органів сільської ради щодо надання своєчасних послуг, в

     тому числі матеріальних для  гостропотребуючих  та  адміністративних  з  метою  вирішення

     питань соціально-побутового  характеру.

                    3.4. Сприяння  забезпеченню реалізації прав інвалідів, одиноких громадян похилого віку

            на життя, охорону  здоров’я, соціальний захист та соціальне забезпечення.

 4.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на сільського голову  Георгія КОБЛЮКА. Про  хід  виконання   даного  рішення   заслухати  на  засідання  виконавчого  комітету    в  грудні 2024 року.

  

 

           Сільський голова                                                                                Георгій КОБЛЮК

 

                                                                                                                     

Додаток до            

рішення виконавчого комітету

                                                                                                                             № 13-2/2023 від 08.02.2024 року

 

                                                                І Н Ф О Р М А Ц І Я

  про статистичний облік громадян, які постійно

або тимчасово проживають на території сільської ради

 

  

           Виконавчим комітетом Чагорської сільської ради ведеться відповідна робота щодо виконання своїх повноважень по здійсненні контролю за веденням статистичного обліку громадян, які постійно або тимчасово проживають на території сільської ради та громадян, що проживають без реєстрації за місцем проживання.

             В погосподарських книгах заповненні та доповненні дані про мешканці населених пунктів сільської ради. Внесенні зміни, відомості про новонароджених та померлих,  відмітки про пенсіонери  та інваліди.

            Ведеться погосподарська книга, в якій вносяться відомості про паспортні дані та дата реєстрації за місцем проживання, дата зняття з реєстраційного обліку.

            Здійснюється облік юнаків та дівчат, які досягають чотирнадцятирічного віку для оформлення документів на отримання паспорта громадянина України.

            Ведеться робота по обліку громадян, які прибувають з інших держав та реєструються за місцем проживання, отримувавши  тимчасове або постійне посвідчення для виду на проживання.

          

            Всього зареєстровані на території громади – 11403 жителів.

            На території села Чагор станом на 08.02.2024 року нараховується 2829 об'єктів погосподарського обліку всіх типів, з них 1997 господарств, в яких  проживає  5534 жителів.

            На території села Молодія станом на 08.02.2024 року нараховується 1251 об'єктів погосподарського обліку всіх типів, з них  1052  господарств, в яких  проживає  3997 жителів.

            На території села Луковиці та Кут станом на 08.02.2024 року нараховується 680 об'єктів погосподарського обліку всіх типів, з них  638 господарств, в яких  проживає  1872 жителів.

            За період 2023 року зареєстрували своє місце проживання – 379  особи та знялися з місця реєстрації –183 осіб.

            За категоріями серед вищезазначеної кількості населення  проживають:

пенсіонерів – 2239 осіб, інвалідів - 474 осіб, ветеранів війни – 2 особи, інваліди війни -6 осіб, учасники війни - 238 осіб, одиноких пенсіонерів – 19 осіб, афганців – 15 осіб, багатодітних сімей 183, сімей з дітьми інвалідами – 39, діти війни – 404 осіб, чорнобильці – 14 осіб,  мати героїня – 2 осіб.

            На даний час на території сільської ради зареєстровані  громадяни  інших держав: Республіки Молдови, Румунії, Лівії, Туреччини, Італії  та інших держав. Здійснюється облік громадян, які виїхали за кордон на постійне місце проживання, а також у зв’язку з російською агресією на території України ведеться облік тимчасового проживання з наданням відповідної допомоги, передбаченою законодавством  внутрішньо переміщених осіб. З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на території України тимчасово зареєстровані 139 осіб ВПО, на даний час, тобто на  08.02.2024 року -  218 осіб.

         

 

 

 

 

     Керуюча справами  (секретар)

     виконавчого комітету                                                                               Валентина КОСТАШ

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 08 лютого 2024 р.                         с. Чагор                                      № 14-2/2024

Про утворення субланки Чагорської ТГ територіальної підсистеми Чернівецької районної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області

 

 

 

 

 

 

 

 

Відповідно до статей 10, 19 Кодексу цивільного захисту України, статті 9 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», постанов Кабінету Міністрів України від 09 січня 2014 року № 11 «Про затвердження Положення про єдину державну систему цивільного захисту», від 11 березня 2015 року  № 101 «Про затвердження типових положень про функціональну і територіальну підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту», з метою належного упорядкування діяльності єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області, керуючись статтями 26, 46, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет сільської ради,-

 

 ВИРІШИВ:

 

  1. Утворити субланку Чагорської територіальної громади у складі Чернівецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області.
  2. Затвердити Положення про субланку Чагорської територіальної громади Чернівецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області, що додається.
  3. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дмитра ЛАЗОРЕНКА.

 

 

Сільський голова                                                                         Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Затверджено

рішенням виконавчого комітету Чагорської сільської ради

від 14.02. 2024 р. № 14-2/2024

 

ПОЛОЖЕННЯ
про субланку Чагорської територіальної громади Чернівецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області

1. Це Положення визначає основи створення субланки Чагорської територіальної громади Чернівецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області (далі – субланка), її склад, завдання та рівні.

2. У цьому Положенні терміни вживаються в такому значенні:

ланка територіальної підсистеми - складова частина територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, яка створюється Радою міністрів Автономної Республіки Крим - у районах Автономної Республіки Крим, районними, районними в мм. Києві та Севастополі держадміністраціями - у районах, районах у мм. Києві та Севастополі і до якої входять субланки ланки територіальної підсистеми, органи управління та підпорядковані їм сили цивільного захисту, відповідні суб’єкти господарювання, які виконують завдання цивільного захисту;

субланка - складова частина ланки територіальної підсистеми, яка утворюється виконавчими органами міських, селищних, сільських рад у територіальних громадах району і до якої входять органи управління та підпорядковані їм сили цивільного захисту, відповідні суб’єкти господарювання, які виконують завдання цивільного захисту;

територіальна підсистема єдиної державної системи цивільного захисту - складова частина єдиної державної системи цивільного захисту, яка створюється в Автономній Республіці Крим, області, мм. Києві та Севастополі і до якої входять ланки територіальної підсистеми, органи управління та підпорядковані їм сили цивільного захисту, відповідні суб’єкти господарювання, які виконують завдання цивільного захисту.

Інші терміни вживаються у значенні, наведеному в Кодексі цивільного захисту УкраїниПоложенні про єдину державну систему цивільного захисту, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 9 січня 2014 р. № 11,  Типовому положенні про територіальну підсистему єдиної державної системи цивільного захисту, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2015 р. № 101.

3. Метою створення субланки є здійснення заходів щодо захисту населення і територій територіальної громади від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період у відповідному регіоні.

4. Завданнями субланки є:

1) забезпечення готовності органів управління та підпорядкованих їм сил цивільного захисту до дій, спрямованих на запобігання і реагування на надзвичайні ситуації або небезпечні події;

2) організація та здійснення заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій;

3) планування заходів цивільного захисту;

4) організація та здійснення заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій;

5) проведення рятувальних та інших невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, організація життєзабезпечення постраждалого населення;

6) ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій або небезпечних подій;

7) проведення моніторингу і прогнозування виникнення надзвичайних ситуацій та їх розвитку, визначення ризиків їх виникнення на території громади, оцінка соціально-економічних наслідків надзвичайних ситуацій, визначення на основі прогнозних даних обсягу потреби в силах, засобах, матеріальних та фінансових ресурсах;

8) ліквідація медико-санітарних наслідків надзвичайних ситуацій та епідемій, надання екстреної медичної допомоги постраждалим у зоні надзвичайної ситуації, здійснення заходів медичного забезпечення;

9) навчання населення щодо поведінки та дій у разі виникнення надзвичайної ситуації;

10) взаємодія з Чернівецькою районною ланкою територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області з питань організації і проведення підготовки керівного складу та фахівців суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів цивільного захисту;

11) здійснення заходів щодо створення та використання наявного фонду захисних споруд цивільного захисту для укриття населення;

12) створення, збереження і раціональне використання резерву матеріальних ресурсів, необхідних для запобігання і реагування на надзвичайні ситуації;

13) забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання і територій в особливий період;

14) здійснення заходів щодо соціального захисту постраждалого населення;

15) інші завдання, визначені законом.

5. Субланка Чагорської територіальної громади утворюється рішенням виконавчого комітету Чагорської сільської ради, що є складовою частиною Чернівецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області.

Положення про субланку затверджується органом, що її утворив.

6. Безпосереднє керівництво субланкою здійснюється сільським головою.

7. До складу субланки входять органи управління та підпорядковані їм сили цивільного захисту, відповідні суб’єкти господарювання.

8. Для координації діяльності місцевих органів виконавчої влади, суб’єктів господарювання у сфері цивільного захисту субланка взаємодіє:

на регіональному рівні – з Чернівецькою обласною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;

на місцевому рівні – з комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Чернівецького району, комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міських, селищних, сільських територіальних громад;

на об’єктовому рівні – з комісіями з питань надзвичайних ситуацій суб’єктів господарювання.

Для координації робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на регіональному, місцевому та об’єктовому рівні у разі потреби утворюються спеціальні комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

9. Управління територіальною підсистемою здійснюють:

на місцевому рівні - виконавчий комітет сільської ради, підрозділи з питань цивільного захисту, які утворюються в його складі, підрозділи територіальних органів ДСНС;

на об’єктовому рівні - керівник суб’єкта господарювання, а також підрозділи (посадові особи) з питань цивільного захисту, які утворюються (призначаються) відповідно до законодавства.

10. Для забезпечення управління, координації дій органів управління та підпорядкованих їм сил цивільного захисту, здійснення цілодобового чергування та забезпечення збору, оброблення, узагальнення та аналізу інформації про обстановку, у разі нагальної потреби, функціонують:

чергові служби виконавчого комітету сільської ради;

чергові (диспетчерські) служби суб’єктів господарювання (у разі їх утворення).

У разі виникнення надзвичайних ситуацій до організації заходів з ліквідації їх наслідків залучаються представники заінтересованих органів державної влади.

11. Для забезпечення сталого управління заходами цивільного захисту та реалізації функцій, передбачених на особливий період використовується державна система пунктів управління.

12. До сил цивільного захисту територіальної підсистеми Чернівецької області належать:

підрозділи (частини) Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту;

регіональні, комунальні, об’єктові аварійно-рятувальні служби та аварійно-рятувальні служби громадських організацій;

об’єктові та територіальні формування цивільного захисту;

об’єктові та територіальні спеціалізовані служби цивільного захисту;

добровільні формування цивільного захисту.

13. До складу територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту входять територіальні спеціалізовані служби цивільного захисту, що утворюються органами управління і суб’єктами господарювання відповідно до законодавства.

14. Режими функціонування територіальної підсистеми встановлюються відповідно до статей 11-15 Кодексу цивільного захисту України, заходи з їх реалізації визначаються відповідно до Положення про єдину державну систему цивільного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 січня 2014 р. № 11.

Режим підвищеної готовності та режим надзвичайної ситуації для територіальної підсистеми встановлюється:

за рішенням Кабінету Міністрів України - для єдиної державної системи цивільного захисту в повному обсязі або частково для кількох окремих її територіальних підсистем;

за рішеннями Чернівецької обласної держадміністрацій - для відповідної територіальної підсистеми в повному обсязі або частково для кількох окремих її складових;

за рішеннями Чернівецької районної держадміністрації - для відповідної ланки територіальної підсистеми в повному обсязі або частково для кількох окремих її субланок;

за рішеннями виконавчих комітету сільської ради - для субланки.

15. Переведення територіальної підсистеми у режим функціонування в умовах особливого періоду здійснюється відповідно до актів Президента України, Кабінету Міністрів України, планів цивільного захисту на особливий період.

16. Субланка провадить свою діяльність відповідно до планів основних заходів цивільного захисту на рік.

17. Функціонування субланки, проведення заходів цивільного захисту в особливий період здійснюються відповідно до плану цивільного захисту на особливий період.

18. Заходи із запобігання виникненню та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій здійснюються на основі планів реагування на надзвичайні ситуації.

19. На об’єктах підвищеної небезпеки розробляються плани локалізації і ліквідації наслідків аварій на таких об’єктах.

20. З метою забезпечення здійснення заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на території громади проводиться постійний моніторинг і прогнозування надзвичайних ситуацій.

21. Організація, залучення відповідних сил та засобів до робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, призначення керівника таких робіт здійснюються відповідно до Кодексу цивільного захисту УкраїниПоложення про єдину державну систему цивільного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 січня 2014 р. № 11, та інших нормативно-правових актів.

22. Сили цивільного захисту територіальної громади укомплектовуються та забезпечуються з урахуванням необхідності проведення робіт, пов’язаних з реагуванням на надзвичайну ситуацію або запобіганням її виникненню в автономному режимі.

 

Керуюча справами виконавчого

комітету сільської ради                                                    Валентина КОСТАШ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

від  08  лютого   2024 року                          с. Чагор                                     № 15-2/2024

 

«Про міждисциплінарну  команду»

 

 

      Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні (з змінами)»,відповідно до статті 19 Закону України »Про охорону дитинства» Постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008року №866»Питання діяльності органів опіки та піклування,пов’язаної із захистом  прав дитини(із змінами)відповідно до ст.4 Закону України »Про органи і служби у справах дітей» керуючись, Законами України «Про охорону дитинства»,»Про соціальні послуги»,»Про соціальну роботу з сім’ями,дітьми та молоддю», ст. 56 Цивільного Кодексу України »Постановами Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування,пов’язаної із захистом прав дитини» та  від 01.06.2020 року №585»Про забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах» з метою забезпечення прав, свобод та законних інтересів дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах виконавчий комітет Чагорської сільської ради:

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити склад  міждисциплінарною команди для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах,згідно з додатком 1.

2. Затвердити положення про міждисциплінарну команду для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах згідно з  додатком 2.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів  Дмитра ЛАЗОРЕНКА та  начальника служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради Тетяну ЛОТОЦЬКУ.

 

 

 

Сільський голова                                                                          Георгій КОБЛЮК   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                              ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

 Чагорської  сільської ради

від 08 лютого 2024 року № 15-2/2024

 

 

 

 

 

СКЛАД

міждисциплінарної команди для організації соціального захисту дітей,

які перебувають у складних життєвих обставинах

 

 

  1. Лазоренко Дмитро Васильович – заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів; голова  міждисциплінарної команди;

Карпенко

  1. Лотоцька Тетяна Михайлівна – начальник служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради; секретар   міждисциплінарної команди

 

  1. Мінтенко Гарофіна  Георгіївна – начальник відділу освіти молодді та спорту;

 

  1. Дарій Галина Георгіївна – Директор Центру  надання соціальних послуг

5.   Онофрійчук Ірина Сергіївна- головний лікар  Чагорської ЛА ЗПСМ;

6.   Ропчан Олена Василівна – головний лікар   Молодійської  ЛА ЗПСМ ;

7.   Акіца Тетяна Сергіївна- головний лікар Луковицької ЛА ЗПСМ;

  1. Мурару Сергій  Васильович – інспектор СЮП ГРУП ГУНП в Чернівецькій області,відділення поліції №4(м.Герца),лейтенант поліції;
  2.  Бойчук Сергій Георгійович – поліцейський офіцер Чагорської громади, капітан поліції ;
  3. Малованюк Валентин Іванович – поліцейський офіцер  Чагорської громади,капітан поліції;
  4.  Поштарюк Олена Костянтинівна- начальник соціального захисту населення;
  5.  Маляр Ірина Вікторівна- соціальний педагог Чагорської ліцею;
  6. Мандрик Оксана Григорівна-заступник директора Молодійської ліцею;
  7.  Дарій Павліна Дмитрівна-задідуюча Чагорського ЗДО;

     15.Онуфрійчук Оксана Йосипівна- завідуюча Молодійського ЗДО;

     16.Топольницька Світлана Лазарівна-завідуюча Луковицького ЗДО.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток  1 до рішення виконавчого комітету Чагорської сільської ради від 08.02 2024 року № 15-2/2024

 

 

                                                       ПОЛОЖЕННЯ

про порядок організації та функціонування

міждисциплінарної команди з питань соціального захисту дітей

 

  1. Положення про порядок організації та функціонування міждисциплінарної команди з питань соціального захисту дітей (далі – Положення) регулює питання створення та організації функціонування в Чагорській сільській раді міждисциплінарної команди спеціалістів із питань виявлення та здійснення заходів соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.
  2. Положення розроблене з метою забезпечення своєчасних та узгоджених дій суб’єктів соціального захисту дітей в процесі виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, перш за все тих, які потерпають від домашнього насильства, жорстокого поводження, недогляду, булінгу, організації надання їм своєчасної підтримки та захисту із врахуванням найкращих інтересів конкретної дитини.
  3. Дане Положення розроблено відповідно до  Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про охорону дитинства», пунктів 20 та 21 Порядку забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі дітей, які постраждали від жорстокого поводження, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 року № 585 «Про забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах» (далі - Постанова КМУ № 585).

4. У Положенні терміни вживаються в такому значенні:

- міждисциплінарна команда спеціалістів територіальної громади із виявлення та захисту дітей, які перебувають в складних життєвих               обставинах - команда делегованих суб’єктами спеціалістів для забезпечення своєчасного виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та здійснення заходів із їхнього захисту (далі – МДК громади);

- міждисциплінарна команда ведення випадку дитини яка потрапила в складні життєві обставини (далі - МДК випадку) - група спеціалістів із числа МДК громади, утворена наказом служби у справах дітей для розробки і реалізації індивідуального плану захисту конкретної дитини, яка перебуває в складних життєвих обставинах.

5. Інші терміни вживаються у значеннях, наведених в Сімейному, Кримінальному та Кримінальному процесуальному кодексах України, Кодексі України про адміністративні правопорушення, Законах України “Про охорону дитинства”, “Про запобігання та протидію домашньому насильству”, “Про Національну поліцію”, “Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей”, “Про соціальні послуги”, “Про протидію торгівлі людьми”, Постанові КМУ № 585.

Діяльність членів МДК громади спрямована на забезпечення своєчасного виявлення та соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та провадиться з дотриманням таких принципів:

      - повага до честі, гідності дитини та неупередженого ставлення до неї та її батьків/осіб, які їх замінюють;

      - забезпечення пріоритетності прав, інтересів та безпеки дитини під час здійснення заходів її соціального захисту;

      - недопущення дискримінації дитини;

      - урахування думки дитини під час вирішення питань, що її стосуються;

      - забезпечення конфіденційності інформації про дитину, яка перебуває у складних життєвих обставинах, осіб, які її виявили, з дотриманням вимог Закону України “Про захист персональних даних”;

      - ефективний обмін інформацією і взаємодія суб’єктів між собою та з інститутами громадянського суспільства.

  1. МДК громади створюється за рішенням виконавчого комітету Чагорської сільської ради.
  2. Персональний склад МДК громади формується шляхом делегування кожним суб’єктом виявлення та соціального захисту дітей свого уповноваженого представника до її складу та затверджується рішенням виконавчого комітету.
  3. Члени МДК громади за місцем своєї роботи чи проживання зобов’язані:

- інформувати членів трудового колективу, організації, жителів населеного пункту про захист дітей від усіх форм насильства, у тому числі домашнього насильства, експлуатації, найгірших форм дитячої праці, інших проявів жорстокого поводження з дітьми, про ознаки вразливості та чинники, що можуть призвести до загрози життю та здоров’ю дитини чи які можуть спричинити потрапляння дитини в складні життєві обставини, а також про першочергові дії у разі їх наявності;

 - організовувати своєчасне виявлення дітей, які мають ознаки таких, які перебувають у складних життєвих обставинах;

  - реєструвати звернення і повідомлення стосовно дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в журналі обліку із зазначенням інформації, визначеної у пункті 6 Порядку, затвердженого Постановою КМУ № 585.

- організовувати в межах делегованих повноважень чи професійних обов’язків надання підтримки дитині, яка перебуває в складних життєвих обставинах;

- інформувати службу у справах дітей про дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах;

 - брати участь у роботі МДК випадку.

- зберігати конфіденційність інформації про дитину та її сімейну ситуацію.

  1. Служба у справах дітей організовує роботу МДК громади, що зокрема передбачає здійснення наступних заходів:

- узагальнення пропозицій суб’єктів виявлення та соціального захисту дітей щодо персонального складу МДК громади;

- прийом інформації від членів МДК громади щодо дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, та ведення їх обліку;

- залучення членів МДК громади до здійснення оцінки рівня безпеки дитини;

- формування персонального складу МДК випадку;

- координацію заходів із розробки і реалізації індивідуального плану соціального захисту дитини;

- організацію проведення засідань МДК громади;

- представлення рішення МДК випадку під час розгляду справи дитини на засіданні комісії з питань захисту прав дитини;

- виконання представником служби у справах дітей обов’язків керівника МДК випадку.

  1. Служба у справах дітей у разі виявлення/отримання інформації про дитину, яка перебуває у складних життєвих обставинах, не пізніше ніж протягом 2-х робочих днів формує із числа представників МДК громади персональний склад МДК випадку для ведення випадку цієї дитини, видає відповідний наказ, яким затверджує персональний склад МДК випадку, її керівника та визначає основні цілі і завдання її роботи.
  2. Персональний склад МДК випадку формується за такими основними критеріями:

- територіальна наближеність до місця проживання/перебування дитини (староста, фахівець з соціальної роботи, представник закладу дошкільної або загальної середньої освіти, в якому навчається дитина, психолог, сімейний лікар);

- врахування ключової проблеми (у разі домашнього насильства, до групи обов’язково ще включається дільничний офіцер поліції, психолог; у разі бідності, незадовільних умов проживання - представника відділу соціального захисту населення; у разі інвалідності чи ризику її набуття, наявності особливих освітніх потреб - представник ІРЦ).

- обов’язково до групи МДК випадку входить представник служби у справах дітей, який, як правило, призначається керівником групи у випадках жорстокого поводження з дитиною, домашнього насильства, нехтування потребами дитини та невиконання батьківських обов’язків, в інших випадках, не пов’язаних із загрозою для життя та здоров’я дитини, групу може очолювати староста, у разі віддаленості населеного пункту, де проживає дитина та її сім’я і відсутності відповідного фахівця;

- до групи МДК випадку не може входити особа, яка сама є кривдником чи зацікавленою особою, пов’язаною з однієї із сторін конфлікту, особа, яка може бути причетною своєю діяльністю чи бездіяльністю до перебування дитини у складних життєвих обставинах, тощо;

- кількісний склад МДК випадку складає   3-7 осіб відповідно до складності випадку;

- у разі потреби до роботи МДК випадку можуть долучатись інші спеціалісти, в т.ч. із числа підрозділів ОМС та комунальних закладів системи соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, юстиції тощо.

  1. Основними завданнями МДК випадку є:

     - прийняття узгоджених дій та рішень в інтересах конкретної дитини;

     - аналіз інформації про дитину, її сім’ю, складні життєві обставини, в яких вона перебуває, результатів оцінювання потреб дитини та її сім’ї у соціальних послугах, здатності батьків здійснювати догляд та виховання дитини, рівня виконання ними батьківських обов’язків;

     - розроблення, виконання, систематичний (щоквартальний) перегляд і корегування індивідуального плану соціального захисту дитини із забезпеченням відповідності запланованих заходів інтересам дитини, а також індивідуального плану надання соціальних послуг, у тому числі, плану соціального супроводу сім’ї дитини;

     - ініціювання розгляду питання щодо соціального захисту дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, на засіданні комісії з питань захисту прав дитини, зокрема щодо обов’язковості надання соціальних послуг (проходження індивідуальних корекційних програм) особам у разі невиконання ними батьківських обов’язків, вчинення домашнього насильства чи жорстокого поводження з дитиною.

13. Робота МДК випадку проводиться у формі засідань. Її рішення оформляються протоколом, а питання щодо стану їх реалізації розглядається на наступних засіданнях.

14. Члени МДК випадку здійснюють заходи соціального захисту відповідно до індивідуального плану соціального захисту дітей. Суб'єкти, які  є виконавцями індивідуального плану, зобов'язані щоквартально (або на вимогу) надавати службі у справах дітей звіт про стан його виконання в межах своїх повноважень.

15. Контроль за діяльністю МДК здійснює керівник служби у справах дітей та сімї.

 

 

Керуюча справами (секретар)

виконавчого комітету                                                    Валентина КОСТАШ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                   

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

                   ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

від «08» лютого 2024 року                      село Чагор                                        16-2/2024

 

 

«Про затвердження висновку органу

опіки та піклування про доцільність

призначення  опікуна громадянина

Григорчука Василя Миколайовича »

 

 

Відповідно до підпункту 4 пункту б статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 55, 58, 59, 60 63 Цивільного кодексу України, керуючись Положенням про опікунську раду при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради №1082020, «Про утворення опікунської ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування» розглянувши заяву  громадянина  Григорчука  Василя Миколайовича, враховуючи висновок  опікунської  ради при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради, Виконавчий комітет сільської ради,-

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити висновок органу опіки і піклування Чагорської сільської ради про доцільність призначення громадянина  Григорчука  Василя Миколайовича, 02.03.1978  року народження, який проживає за адресою: с. Чагор,  вул.  О .Гончара  будинок 40  (сорок) Чернівецького  району Чернівецької області опікуном  над  батьком   Григорчуком  Миколою Васильовичем,  03.11.1947  року народження. (Додаток).

 

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника сільського голови з виконавчих питань Дмитра ЛАЗОРЕНКА та начальника служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради Тетяну ЛОТОЦЬКУ.

 

 

 

 

 

Сільський голова                                                                 Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

від  08 лютого  2024 року                          с. Чагор                                   № 17-2/2024

 

Про затвердження висновку  про доцільність

позбавлення батьківських прав громадянина

Мартін Сергія Івановича, 06.06.1981 року

народження відносно  його неповнолітньої дитини

Мартіна Давида Сергійовича, 14.08.2008

року народження

 

 

Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, заяви та представлені документи, керуючись статтями 19, 150, 155, 164, 180 Сімейного кодексу України, статями 8, 11, 12, 15 Закону України «Про охорону дитинства», статтями 34, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008р. № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини»,  беручи до уваги протокол № 2 засідання Комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Чагорської сільської ради  від 08.02.2024 року, з урахуванням обговорення, виконавчий комітет  Чагорської сільської ради,

 

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Затвердити висновок органу  опіки і піклування Чагорської сільської про доцільність позбавлення батьківських прав громадянина Мартіна Сергія Івановича, 06.06.1981 року народження  відносно неповнолітньої дитини  Мартіна Давида Сергійовича, 14.08.2008 року народження.(Додаток).

2.  Службі у  справах дітей та  сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради (Тетяні ЛОТОЦЬКІЙ) відповідний висновок  направити батькам дитини.

3.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського   голови  з  питань  виконавчих органів Дмитра ЛАЗОРЕНКА та начальника служби у справах дітей та сім’ї Тетяну ЛОТОЦЬКУ.

 

 

 

 

   Сільський голова                                                                       Георгій КОБЛЮК    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                  

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

від  08  лютого   2024 року                        с. Чагор                                        № 18-2/2024

                                                                                                                    

 

«Про влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування

Злотар Анни Тодорівни, 12.05.2008 року народження та

Злотар Миколи Тодоровича, 19.12.2015 року  народження

в КЗ «Оршівський дитячий будинок санаторного типу»

 

Керуючись ст. 34, п.4, ст.42, ст. 59 п.8 Закону України «Про місцеві самоврядування» (із змінами), відповідно до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» від 13.01.2005 року № 2342-ІV (із змінами), Закону України «Про охорону дитинства» від 26.04.2001 року № 2402-ІІІ (із змінами), п. 21, 22 постанови Кабінету Міністрів України «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини» від 24.09.2008 року № 866 (із змінами), розглянувши заочне  рішення Глибоцького районного суду від 06.11.2023 року (справа №715246223) про  відібрання дітей Злотар Анну Тодорівну,12.05.2008 року народження та Злотар Миколу Тодоровича, 19.12.2015 року  народження та розглянувши повні витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження дитини, батько дітей записаний згідно статті 135 Сімейного Кодексу   України та подання служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради,-

 

В И Р І Ш И В :

 

  1. Влаштувати   дітей,  позбавлених  батьківського піклування  Злотар Анну Тодорівну, 12.05.2008 року народження та Злотар Миколу Тодоровича, 19.12.2015 року народження на повне державне утримання в КЗ» Оршівський дитячий будинок санаторного типу» на один рік .

 

  1. Службі у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради (Лотоцькій Т.М.) підготувати необхідні документи для влаштування дітей,  позбавлених  батьківського піклування  Злотар Анну Тодорівну, 12.05.2008 року народження та Злотар Миколу Тодоровича, 19.12.2015 року народження на повне державне утримання в КЗ «Оршівський дитячий будинок санаторного типу»

 

3.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника сільського голови з

     виконавчих питань Дмитра ЛАЗОРЕНКА та начальника служби у справах дітей та сімї

     виконавчого комітету Чагорської сільської ради Тетяну ЛОТОЦЬКУ.

 

 

 

       Сільський голова                                                                  Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

Фото без опису

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

 від  «08»  лютого 2024 року                    село Чагор                              № 19-2/2024

 

«Про виділення одноразової грошової матеріальної

допомоги гостропотребуючим жителям населених

пунктів Чагорської сільської ради Чернівецького

району Чернівецької області».

        Керуючись підпунктом 1 пункту “а” частини першої статті 34 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні, відповідно до рішення 26-ої сесії Чагорської сільської ради VІІІ скликання від 21.12.2023 року № 400-26/2023 «Про внесення змін до «Програми соціального захисту населення «Турбота» по Чагорській сільській раді на 2024-2026 рр.», розглянувши заяви та додані до них документи гостропотребуючих жителів населених пунктів Чагорської сільської ради, Чернівецького району, Чернівецької області та з метою соціального забезпечення територіальної громади, Виконавчий  комітет Чагорської сільської ради, -

 ВИРІШИВ:

1. Надати одноразову грошову матеріальну допомогу гостропотребуючим жителям населених пунктів Чагорської сільської ради, Чернівецького району, Чернівецької області у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем у рамках виконання Програми соціального захисту населення «Турбота» наступним мешканцям:

    1.1. Гр. Заплачинському Степану Георгійовичу, жителю с. Молодія, вул. Українська, 8, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та реабілітацію після ампутації ноги в сумі 1000,00 грн.;

   1.2. Гр. Столяр Дмитру Іллічу, жителю с. Луковиця, вул. Трудова, 5, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення в сумі 5000,00 грн.;

   1.3. Гр. Кілару Сергію Анатолійовичу, жителю с. Луковиця, вул. Прикордонна, 1, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування  в сумі 2000,00 грн.;

  1.4. Гр. Листау Вікторії Василівні, жительці с. Луковиця, вул. Першотравнева, 4, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування  в сумі 1000,00 грн.;

  1.5. Гр. Дудка Валерії Георгіївні, жительці с. Молодія, вул. С. Флореску, 50, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

 1.6. Гр. Лисий Петру Петровичу, жителю с. Чагор, вул. Незалежності, 80, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 2000,00 грн.;

 

 

 

 1.7. Гр. Предій Маргаліні Іванівні, жительці с. Чагор, вул. Шт. Великого, 14, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

 1.8. Гр. Придій Миколі Степановичу, жителю с. Чагор, вул. Штефана Великого, 8, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування  в сумі 1000,00 грн.;

 1.9. Гр. Зверід Георгію Івановичу, жителю с. Чагор, вул. Штефана Великого, 8, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення в сумі 1000,00 грн.;

 1.10. Гр. Іванець Миколі Георгійовичу, жителю с. Молодія, вул. С. Флореску, 4, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення в сумі 1000,00 грн.;

 1.11. Гр. Пислар Василю Георгійовичу, жителю с. Чагор, вул. Молодіжна, 20, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування  та оздоровлення, як учаснику бойових дій  в сумі 5000,00 грн.;

 1.12. Гр. Роман Вероніці Петрівні, жительці села Чагор, вул. Жукова, № 13, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.

1.13. Гр. Демчук Андрію Дмитровичу, жителю села Молодія, вул. С. Флореску, № 46-А, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.14.  Гр. Істратов Артуру Дмитровичу, жителю села Молодія, вул. С. Флореску, № 46-А, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.15. Гр. Ропчан Івану Степановичу, жителю села Молодія, вул. Набережна, № 28, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.16. Гр. Мороз Вікторії Георгіївні, жительці села Молодія, вул. Молодіжна, № 39-Г, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 2000,00 грн.

1.17. Гр. Одинак Вероніці Георгіївні, жительці села Молодія, вул. Набережна, № 27, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.18. Гр. Павлович Марині Григорівні, жительці села Чагор, вул. Горького, № 8, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на покращення житлово-побутових умов проживання у зв’язку з мобілізацією чоловіка Романчука Степана Степановича  в сумі 3000,00 грн.;

1.19. Гр. Тумак Уляні Василівні, жительці села Луковиця, вул. О. Кобилянської, № 14, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення матері Роман Вікторії Лазарівни в сумі 3000,00 грн.;

1.20. Гр. Косташ Степану Миколайовичу, жителю села Чагор, вул. М. Емінеску, № 5, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.21. Гр. Попеску Домніці Іллівні, жительці села Чагор, вул. М. Емінеску, № 5, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.22. Гр. Ропчан Василці Михайлівні, жительці села Луковиця, вул. Миру, № 14, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 3000,00 грн.;

1.23. Гр. Григоряк Георгію Танасійовичу, жителю села Чагор, вул. Сагайдачного, № 38, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 3000,00 грн.;

1.24. Гр. Гросу Діані Пантелеївні, жительці села Молодія, вул. Буковинська, № 59, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення неповнолітнього сина Гросу Крістіана, інваліда дитинства в сумі 5000,00 грн.;

1.25. Гр. Бабій Миколі Флоровичу, жителю села Чагор, вул. Нікітіна, № 5, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.26. Гр. Воронка Володимиру Миколайовичу, жителю села Чагор, вул. Миру, № 18, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1500,00 грн.;

1.27. Гр. Воронка Марії Артемонівні, жительці села Чагор, вул. Миру, № 18, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1500,00 грн.;

1.28. Гр. Андоній Василю Степановичу, жителю села Чагор, вул. Штефана Великого, № 57, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 1000,00 грн.;

1.29. Гр. Мунтян Івану Миколайовичу, жителю села Молодія, вул. Набережна 30, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 2000,00 грн.;

1.30. Гр. Чорней Василю Івановичу, жителю села Молодія, вул. М. Володимира, № 41, Чернівецького району, Чернівецької області одноразову грошову матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення  в сумі 2000,00 грн.

2.Фінансово-господарському відділу Чагорської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області  (Хмара М.М.) провести виплату одноразової грошової матеріальної допомоги вищевказаним гостропотребуючим жителям населених пунктів Чагорської сільської ради, Чернівецького району, Чернівецької області згідно з пунктом 1 даного рішення.                                                              

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на сільського голови Георгія КОБЛЮКА.

 

 

 

 

     Сільський  голова                                                                           Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

                                                              Фото без опису

                                                            УКРАЇНА                                   

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

       від  «08»   лютого  2024 року             село Чагор                               № 20-2/2024

 

       «Про розгляд заяв власників об’єктів

       нерухомого майна щодо місця реєстрації»

 

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Соловей Ольги Леонідівни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку в с. Чагор по вул. І. Мазепи  № 10-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  чоловіка Уразова Артема Жараспаєвича, 01.11.1979 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр.  Соловей Ольги Леонідівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Соловей Ольги Леонідівни, зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор по вул. І. Мазепи  № 10-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання чоловіка Уразова Артема Жараспаєвича, 01.11.1979 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Солодюк-Ілаш Марини Ігорівни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. П’ятій Приміській, 26-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання свекра Ілаш Сергія Костянтиновича, 30.11.1967  року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Солодюк-Ілаш Марини Ігорівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Солодюк-Ілаш Марини Ігорівни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. П’ятій Приміській, 26-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  свекра Ілаш Сергія Костянтиновича, 30.11.1967 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Ткач Діани Юріївни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. І. Мазепи, 67, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання новонародженого сина Ткач Давида Романовича, 09.01.2024  року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Ткач Діани Юріївни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Ткач Діани Юріївни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. . І. Мазепи, 67, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  новонародженого сина Ткач Давида Романовича, 09.01.2024 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Загарюк Павла Вікторовича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. Сагайдачного, 16-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання доньки Загарюк Ея Павлівну, 15.11.2021  року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Загарюк Павла Вікторовича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Загарюк Павла Вікторовича  зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Сагайдачного, 16-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  доньки Загарюк Ея Павлівну, 15.11.2021  року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Царюк Тетяни Йосифівни, яка просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. Зоряна, 5-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання невістки Царюк Ірини Сергіївни, 01.12.1992  року народження, онуків Царюк Олександра Сергійовича, 25.04.2017 року народження та Царюк Емілії Сергіївни, 19.07.2020 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Царюк Тетяни Йосифівни задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Царюк Тетяни Йосифівни зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Зоряна, 5-А, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  невістки Царюк Ірини Сергіївни, 01.12.1992  року народження, онуків Царюк Олександра Сергійовича, 25.04.2017 року народження та Царюк Емілії Сергіївни, 19.07.2020 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Левицького Романа Івановича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. Зелена, 47, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання новонародженого сина Левицького Аміра Романовича, 12.01.2024 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Левицького Романа Івановича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Левицького Романа Івановича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Зелена, 47, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  новонародженого сина Левицького Аміра Романовича, 12.01.2024 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Перная Петра Федоровича, який просить зареєструвати до власного житлового будинку  в с. Чагор по вул. Олімпійській, 59, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання невістки Пернай Мар’яни Василівни, 08.04.1991 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Перная Петра Федоровича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Перная Петра Федоровича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Олімпійській, 59, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  невістки  Пернай Мар’яни Василівни, 08.04.1991  року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

  1. СЛУХАЛИ: заяву гр. Буняка Дмитра Миколайовича, який просить зареєструвати до квартири № 12  в с. Чагор по вул. Першій Приміській, 9, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання дружини Буняк Наталії Омелянівни, 10.12.1988 року народження та доньки Буняк Мілани Дмитрівни, 10.07.2012 року народження.

ВИРІШИЛИ:  Керуючись ст. 38 п. 1 делегованих повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного та Житлового кодексів України, заяву гр. Буняка Дмитра Миколайовича задовільнити. Згідно згоди голови домогосподарства Буняка Дмитра Миколайовича зареєструвати до погосподарського номеру в с. Чагор вул. Першій Приміській, 9, кв. № 12, Чернівецького (Глибоцького) району Чернівецької області місце проживання  дружини Буняк Наталії Омелянівни, 10.12.1988 року народження та доньки Буняк Мілани Дмитрівни, 10.07.2012 року народження.

- Секретарю виконавчого комітету В.В.КОСТАШ провести відповідні записи в погосподарській книзі.

 

 

 

     Сільський голова                                                                      Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                            

                                                                           Фото без опису

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО  РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

 від «08»  лютого  2023 року                        село Чагор                            №  21-2/2023

 

«Про розгляд звернень фізичних та юридичних осіб щодо

присвоєння поштових адрес, погодження складу об’єктів

нерухомого майна  згідно їх місця розташування на території

Чагорської сільської ради після проведення інвентаризації»

 

             Відповідно до підпункту 10 пункту «б» статті 30, статті 31, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011р. № 559 «Про містобудівний кадастр», Положення про порядок присвоєння поштових адрес об’єктам нерухомості в селі Чагор Чернівецького району Чернівецької області, затвердженого рішенням виконавчого комітету від 26 листопада 2020 року № 110/2020, постанови Кабінету Міністрів України від 07 липня 2021 року № 690 «Про затвердження Порядку Присвоєння адрес об’єктам будівництва, об’єктам нерухомого майна» та на підставі заяв громадян щодо присвоєння поштових адрес земельним ділянкам та об’єктам нерухомого майна, розташованих в населених пунктах Чагорської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області, з метою упорядкування житлових адрес згідно місця їх розташування, Виконавчий комітет Чагорської сільської ради-

        В И Р І Ш И В:

  1. Присвоїти/підтвердити поштову адресу:

 

1.1. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр. Придій Аврелу Степановичу на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,01047 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:0708, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить йому на підставі Державного акту серії ЯИ № 887757 від 02.08.2010 року: село Чагор, вулиця  Штефана Великого, № 8 (вісім), Чернівецького району, Чернівецької області;

 

    1.2. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр. Герасимчук Орисі Вікторівні на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,2409 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:2949, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить йому на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав, індексний номер 362488788 від 19.01.2024 року: село Чагор, вулиця  Україська, № 3 (три), Чернівецького району, Чернівецької області;

 

    1.3. об’єкту нерухомого майна – багатоквартирному житловому будинку, що належить обслуговуючому кооперативу «Житлово-будівельному кооперативу «Мармелад 7»» на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,15 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:2059, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку, що належить на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав, індексний номер 268344474 від 30.07.2021 року: село Чагор, вулиця  Міжнародна, № 43 (сорок три), Чернівецького району, Чернівецької області;

 

1.4. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр.  Мігорян Василю Пентелейовичу на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,1681 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:004:0627, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить йому на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності: село Чагор, вулиця Свободи (колишня Жукова) № 26-А (двадцять шість «А»), Чернівецького (Глибоцького) району, Чернівецької області;

 

1.5. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр. Мігорян Маріанні Василівні на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,1748 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:004:0603, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить їй на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності, індексний номер 311847119 від 06.10.2022 року: село Чагор, вулиця Свободи (колишня Жукова) № 26 (двадцять шість), Чернівецького (Глибоцького) району, Чернівецької області.

 

1.6. об’єкту нерухомого майна – житловому будинку, господарським будівлям і спорудам, що належить гр. Унгуряну Василю Івановичу на підставі правовстановлюючих документів, розміщений на земельній ділянці площею 0,1460 га, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:0102, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що належить йому на підставі Державного акту від 27.10.2003 року: село Чагор, вулиця Штефана Великого № 22-Б (двадцять два «Б»), Чернівецького (Глибоцького) району, Чернівецької області.

 

1.7. новоствореному об’єкту нерухомого майна – квартирі, яка належить гр. Адам Віталію Теофіловичу на підставі правовстановлюючих документів, розміщена у будинку квартирного типу № 10-А, по вул. І. Мазепи в селі Чагор на земельній ділянці, кадастровий номер якої 7321087900:01:003:2304: село Чагор, вулиця І. Мазепи, № 10-А (десять «А» ), квартира, № 154, Чернівецького району, Чернівецької області.

 

2. Рекомендувати  заявникам  звернутись до акредитованих суб’єктів  державної  реєстрації для

   оформлення документації та отримати правовстановлюючі документи з присвоєною поштовою

   адресою.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського голови з питань

    діяльності виконавчих органів Дмитра ЛАЗОРЕНКА  та  керуючу справами (секретаря)

    виконавчого комітету Валентину КОСТАШ.      

 

        

 

   Сільський голова                                                                           Георгій КОБЛЮК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь