Чагорська територіальна громада
Чернівецького району, Чернівецька область

Проєкти рішень 26 сесії Чагорської сільської ради 8 скликання

Дата: 08.12.2023 12:57
Кількість переглядів: 75

ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  21 грудня   2023 р.                    с. Чагор                      № ____-26/2023

 

«Про внесення змін до сільського бюджету Чагорської об’єднаної територіальної громади на 2023 рік»

 24532000000

(код бюджету

         Керуючись Бюджетним Кодексом України,  Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та п. 12,13 рішення 2 сесії Чагорської сільської ради VIIІ скликання від 22 грудня  2020 р. № 09-02/2020 «Про сільський бюджет Чагорської об’єднаної територіальної громади на 2021 рік, розглянувши листа Чернівецької ОДА за № 01.41-11/4657-5 від 19.07.2021 року та на виконання пункту 9 Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів»(долі – Порядок та умови), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12 лютого 2020 року № 100 (зі змінами),відповідно до розпорядження КМУ № 1337-р від 28.10.2021 року «Про деякі питання розподілу у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, на виконання рішення Чернівецької обласної ради за № 209-4/21 від 06.10.2021 року «Про Перелік природоохоронних заходів для фінансування з обласного фонду  охорони навколишнього природного середовища в 2021 році за рахунок залишку коштів станом на 01.01.2021 року та враховуючи рекомендації постійної комісії Чагорської сільської ради з питань планування, соціально-економічного розвитку територіальної громади, економіки, бюджету та фінансів, сільська  рада

ВИРІШИЛА:

1.

 

                   Сільський голова                                         Георгій  КОБЛЮК

                                            

 

 

 

                         

                                                                                                 ПРОЄКТ

Фото без опису

УКРАЇНА

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 сесія

VІІІ скликання

   Р І Ш Е Н Н Я

 

  від «21 » грудня  2023  року                   с.Чагор                           № _-26/2023_

 «Про сільський бюджет

Чагорської територіальної громади

 на 2024 рік».

24532000000

код бюджету

Керуючись Бюджетним кодексом України,  пунктом 17 частини першої статті 43 і статтею 61 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (На період воєнного стану призупинено дію статті 55 Бюджетного Кодексу) сільська рада

                                                      ВИРІШИЛА: 

1. Визначити на 2024 рік:

- доходи сільського бюджету у сумі  гривень, у тому числі доходи загального фонду сільського бюджету –гривень та доходи спеціального фонду сільського бюджету – гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

- видатки сільського бюджету у сумі  гривень, у тому числі видатки загального фонду сільського бюджету – гривень та видатки спеціального фонду сільського бюджету –гривень;

- оборотний залишок бюджетних коштів сільського бюджету у розмірі гривень, що становить відсотків видатків загального фонду сільського бюджету, визначених цим пунктом;

- резервний фонд сільського бюджету у розмірі гривень, що становить відсотків видатків  загального фонду сільського бюджету, визначених цим пунктом.

2. Затвердити бюджетні призначення головному розпоряднику коштів сільського бюджету на 2024 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатком  №2  до цього рішення.

3. Затвердити на 2024 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 3 до цього рішення.

4. Затвердити на 2024 рік розподіл коштів бюджету розвитку сільського бюджету Чагорської сільської ради на капітальні видатки та на здійснення заходів на будівництво, реконструкцію і реставрацію об’єктів виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури за об’єктами згідно з додатком 4 до цього рішення.

5. Затвердити розподіл витрат сільського бюджету Чагорської сільської ради  на реалізацію місцевих/регіональних програм у сумі  гривень згідно з додатком 5 до цього рішення.

6. Затвердити відомчу класифікацію видатків та кредитування місцевого бюджету на 2023 рік згідно з додатком 6 до цього рішення.

6.1 Зазначити положення щодо здійснення з 01 січня 2024 року з бюджету територіальної громади видатків на забезпечення діяльності бюджетних установ, закладів, визначених у додатку 6 до цього рішення, відповідно до розмежування видатків між бюджетами, визначеного Бюджетним кодексом України»

7.   Установити, що у загальному фонді сільського бюджету Чагорської сільської ради на 2024 рік:

1) До доходів загального фонду сільського бюджету Чагорської сільської ради  належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтями 97,101,103/2,103/4103/6 Бюджетного кодексу України (крім субвенцій, визначених статтею 69-1 та частиною першою статті 71 Бюджетного кодексу України), а також такі надходження відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України 2023 рік»:

2) Джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені у частині  першої статті  72  Бюджетного кодексу України щодо сільського бюджету Чагорської сільської ради.

8.  Установити, що джерелами формування спеціального фонду сільського бюджету Чагорської сільської ради на 2024 рік:

1) У частині доходів є надходження, визначені статтею 69/1 Бюджетного кодексу України,з урахуванням доходів, визначених у частині першій статті 71 Бюджетного кодексу України, а також такі надходження відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України 2024 рік».

2) У частині фінансування є надходження, визначені у частині 2 статті 72 Бюджетного кодексу України щодо сільського бюджету Чагорської сільської ради.

3) у частині кредитування є надходження, визначені пунктами
10-11 частини першої статті 69 1 Бюджетного кодексу України.

9. З метою дотримання збалансованості сільського бюджету не надавати підприємствам, установам і організаціям пільг зі сплати податків і зборів (обов’язкових платежів), що зараховуються до сільського бюджету.

10. Визначити на 2024 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками сільського  бюджету видатки загального фонду на:

- оплату праці бюджетних установ;

- нарахування на заробітну плату;

- придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

- забезпечення продуктами харчування;

- оплата комунальних послуг та енергоносіїв;

- соціальне забезпечення;

- поточні трансферти місцевим бюджетам;

- забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення для індивідуального користування;

11. Відповідно до статті 43 та пункту першого статті 73 Бюджетного кодексу України надати право Чагорській сільській раді отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів сільського бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду сільського бюджету, у межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

11.1 Зазначити повноваження щодо здійснення в межах поточного бюджетного періоду на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на депозитах або шляхом придбання цінних паперів, емітованих Автономною Республікою Крим, відповідною міською радою, з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду, а також шляхом придбання державних цінних паперів відповідно до статті 16 Бюджетного кодексу України

12. Головному розпоряднику коштів, які фінансуються з сільського бюджету:

1) Затвердити паспорти бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;

2) Забезпечити управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінку ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів у бюджетному процесі.

3) Здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2024 року;

4) Оприлюднити на офіційному сайті паспорти  бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів.

5) Забезпечити в першочерговому порядку потребу у коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електричну енергію, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, Затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної установи рішенням виконавчого комітету Чагорської сільської ради до 01 січня 2024 року, виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань.

6) забезпечення у повному обсязі проведення розрахунків за електричну енергію,  природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених лімітів споживання тощо.

13. Відповідно до частини восьмої статті 23 Бюджетного кодексу України надати право Чагорській сільській раді  у міжсесійний період сільської ради  у межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника коштів сільського бюджету здійснювати перерозподіл видатків бюджету і надання кредитів з бюджету за бюджетними програмами, включаючи резервний фонд бюджету, додаткові дотації та субвенції (з урахуванням частини шостої статті 102 та частини шостої статті 108 цього Кодексу), а також збільшення видатків розвитку за рахунок зменшення інших видатків (окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету) за розпорядженням сільського голови за погодженим з постійною комісією сільської ради питань планування, соціально-економічного розвитку населеного пункту, економіки, бюджету та фінансів з наступним внесенням змін до бюджету на сесії сільської ради.

14. «Розподіл залишку коштів місцевого бюджету здійснювати шляхом внесення змін до рішення про сільський бюджет, відповідно до частини7 статті 13 Бюджетного Кодексу передачу коштів між загальним та спеціальними фондами бюджету проводити тільки в межах бюджетних призначень шляхом внесення змін до рішення про сільський бюджет, та розподіл коштів бюджету розвитку між об’єктами здійснювати окремим додатком до рішення сесії, шляхом внесення змін до рішення про бюджет та додатку до відповідного рішення».

15. Дане рішення набирає чинності з 01 січня 2024 року і діє до 31 грудня 2024 року.

16. Додатки  1-6 до цього рішення є його невід’ємною  його частиною

17 Відповідно до частини 4 статті 28 Бюджетного кодексу України здійснити опублікування цього рішення у місцевих засобах масової інформації.

18. Доручити сільському голові укладати та підписувати договори на передачу коштів (міжбюджетних трансфертів) між місцевими бюджетами на підставі прийнятих рішень ради.

19. Контроль за виконання даного рішення покласти на постійну комісію Чагорської сільської ради з питань планування, соціально-економічного розвитку територіальної громади, економіки, бюджету та фінансів.

Сільський голова                                             Георгій КОБЛЮК

                                                                                              ПРОЄКТ

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  21 грудня 2023 р.                      с. Чагор                      №    -26/2023

 

Про  виконання  Програми

соціально-економічного розвитку

Чагорської територіальної громади за 2023-2025 роки

 

Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», заслухавши та обговоривши звіт про виконання Програми соціально-економічного розвитку Чагорської територіальної громади за 2022 рік, враховуючи висновки та рекомендації профільної постійної комісії, сільська рада

                                                           ВИРІШИЛА:

1. Звіт про виконання Програми соціально-економічного  розвитку Чагорської територіальної громади за 2023-2025 роки  взяти до відома (додається).

2. Виконавчому комітету сільської ради  спрямувати зусилля на забезпечення ефективного виконання фінансових, трудових та природних ресурсів для виконання всіх заходів передбачених Програмою.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на  постійну комісію сільської ради з питань планування, соціально – економічного розвитку територіальної громади, економіки, бюджету та фінансів.

 

 

                 Сільський  голова                                                                          Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                    ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21 грудня 2023 року                          с. Чагор                                      №    -26/2023

                                   

            «Про утворення та використання

цільового  фонду у 2024 році»

 

Керуючись п. 12 ст. 69 Бюджетного кодексу України, п.25 ст. 26,  ст. 68  Закону  України  «Про  місцеве  самоврядування  в Україні», сільська  рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

1. Утворити  цільовий  фонд, як складову частину спеціального фонду  сільського  бюджету на  2024 рік.

 

2. Затвердити  Положення  про  порядок  формування  та використання  коштів  цільового  фонду  на  2024 рік (додається).

 

          3. Затвердити розмір плати внесків Чагорської територіальної громади з господарства на 2024 рік в сумі 200,00 гривень (Двісті гривень 00 копійок), та 1% послуги банку, що складає 2,00 грн.

 

4. Дане рішення винести на чергові загальні збори населених пунктів Чагорської ТГ з подальшим затвердженням.

 

5. Дане рішення набирає чинності з 01 січня 2024 року і діє до 31 грудня 2024 року.

 

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань планування, соціально-економічного розвитку територіальної громади, економіки, бюджету та  фінансів та  заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дмитра ЛАЗОРЕНКА.

 

 

 

Сільський голова                                           Георгій  КОБЛЮК

                      „ЗАТВЕРДЖЕНО”

                                                                                            рішенням 26 сесії VІІІ  скликання                                                                                               

                                                                                            Чагорської сільської ради

                                                                                            за №  -26/2023 від 21.12.2023 р.

 

                                                     П О Л О Ж Е Н Н Я

                                 про порядок формування та використання

                                         коштів цільового фонду на 2024 рік.

 

1. Загальні положення.

Положення про порядок формування та використання коштів цільового фонду на 2024 рік (далі - Положення) розроблене відповідно до ст. 69 Бюджетного кодексу України, ст.1 п. 25, ст. 26,68 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”.

Положення визначає джерела формування коштів цільового фонду, основні напрямки використання, порядок ведення обліку та звітності про використання коштів цільового фонду.

Цільовий фонд є складовою  частиною спеціального фонду сільського бюджету на 2024 рік.              

2. Джерелами  формування цільового фонду є :

2.1. Внески населення територіальної громади сіл Чагор, Молодія, Луковиця та Кут залучені на добровільній основі;

2.1.1. Розмір внесків визначається територіальною громадою на загальних  зборах всіх чи частини села, до(на) початку бюджетного року.

2.1.2. Сплата внесків здійснюється на протязі бюджетного року у каси сільської ради та старостівських округів оформляється відповідною квитанцією рахівником-касиром сільської ради.

2.1.3. Сплачені внески до цільового фонду оприбутковуються в каси сільської ради та старостівських округів  з послідуючим розміщенням на рахунках Управління державного казначейства у Глибоцькому районі.

2.2. Інші надходження, що не заборонені діючим законодавством.      

3. Напрямки використання коштів цільового фонду:

- проведення поточних ремонтів установ сільської ради;

- проведення будівництва установи сільської ради;

- придбання канцтоварів;

- технічне обслуговування комп’ютерної техніки;

- підписка газет та журналів;

- оплата оголошень, повідомлень, співчуття у районній газеті;

- оплата статистичної методичної літератури;

- оплата за електроенергію вуличного освітлення;

- придбання матеріалів для вуличного освітлення (електрообладнання, кабелі, розетки,  ліхтарі тощо);

- придбання паливно-мастильних матеріалів;             

- придбання обладнання та предметів довгострокового призначення;

- поточний ремонт пам’ятника  загиблим воїнам с. Чагор;            

- проведення поточного та капітального ремонту автомобільних доріг, розташованих на території сільської ради, покриття сільських доріг гравійно-піщаною сумішшю /розробка  гравійно-піщаної суміші з навантаженням та транспортуванням/;

-  розчистка та поглиблення кювет сільських доріг екскаватором;

- зимова розчистка сільських доріг від снігу, закупівля сумішей солі та піску для            посипки в зимовий період

-  благоустрій сільського парку відпочинку;

-  впорядкування сільського сміттєзвалища (рекультивація) та прибирання стихійних сміттєзвалищ;

- оплата праці охоронцям  сільського сміттєзвалища, працівникам благоустрою;

- оплата екологічного податку за розміщення відходів на сільському сміттєзвалищі;

- виконання будівельних робіт по проведенню вуличного освітлення;

- оплата за послуги по видачі технічних умов на лічильники вуличного освітлення;

- оплата робіт по поточній інвентаризації об’єктів нерухомого майна, та виготовлення технічних паспортів на будівлі;

- виготовлення та встановлення номерних знаків будинків та показників вулиць, провулків тощо;

- оплата послуг зв’язку з переписними дільницями; 

- оплата транспортних послуг переписних дільниць

- оплата підприємницьких, професійних послуг спеціалізованих організацій, які не суперечать чинному законодавству та необхідні для функціонування громади (аналіз систем поводження з твердими побутовими відходами на території населених пунктів Чагорської сільської ради, надання рекомендацій по забезпеченню дотримання вимог екологічної безпеки).                   

4. Невикористані протягом бюджетного року кошти переходять до наступного бюджетного року.

5. Облік та звітність.                     

5.1. Головними розпорядниками бюджетних коштів цільового фонду є головні розпорядники коштів сільського бюджету, відповідно до Бюджетного кодексу України.

5.2. Бухгалтерський облік фінансово-господарських операцій по фонду здійснюється бухгалтерською службою головних розпорядників коштів сільського бюджету.

5.3. Звітність про надходження і використання коштів фонду подається у встановлені законодавством терміни.

5.4. Контроль  за  виконанням  цього  рішення  покласти  на  постійну  комісію  сільської  ради  з  питань  планування, соціально-економічного розвитку  територіальної громади, економіки, бюджету та фінансів.

 

 

 

   Сільський голова                                                   Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                               ПРОЄКТ

 

 

                                                                            

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21 грудня 2023 року                          с. Чагор                                      №    -26/2023

                                   

                          

«Про затвердження  «Програми благоустрою

населених пунктів Чагорської сільської ради

на 2024-2026 роки»

 

 

 

          Відповідно до Законів України «Про благоустрій населених пунктів», «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення»,  «Про охорону земель», «Про відходи», керуючись ст.25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії сільської ради з питань соціального економічного і культурного розвитку, освіти, охорони здоров’я, Виконавчий комітет Чагорської сільської ради

 

В И Р І Ш И В:

 

       1. Затвердити  «Програму благоустрою населених пунктів Чагорської сільської ради  на 2024-2026 роки» (додаток 1).

 

      2. Контроль за  виконанням даного рішення покласти на заступника сільського голови Чагорської сільської ради Лазоренка Д.В..

 

 

 

 Сільський голова                                     Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Додаток 1 до рішення

                                                                                          Чагорської сільської ради від

                                                                               Від 21 грудня 2023 року

                                                                                      №    -26/2023

Програма 
благоустрою населених пунктів

Чагорської сільської ради об’єднаної територіальної громади

на 2024-2026 роки

 

І. Назва програми

 

«Програма благоустрою населених пунктів  Чагорської сільської ради об’єднаної територіальної громади  на 2024-2026 роки».

Вступ

 

За останні роки в населених пунктах громади накопичилось безліч проблем, пов’язаних із недостатнім рівнем та несистематичним проведенням заходів у сфері благоустрою, які потребують термінового вирішення.

Необхідно забезпечити виконання робіт із благоустрою, із санітарного очищення, проведення робіт з утримання дорожнього  господарства, боротьби зі стихійними сміттєзвалищами, здійснення заходів щодо належного поводження з твердими побутовими відходами тощо. У бюджеті частково закладено кошти для реалізації програм з благоустрою, але важливо також залучення коштів інвесторів, спонсорів, залучення підрядних організацій для виконання робіт, всебічне сприяння приватним підприємцям  щодо організації робіт по збору, вивозу і утилізації твердих побутових відходів, ремонту й обслуговування дорожнього господарства, озеленення території, вуличного освітлення, малих архітектурних форм тощо. На сучасному етапі вирішальне значення має впровадження нових інноваційних науково обґрунтованих підходів та методів підвищення ефективності системи благоустрою населених пунктів.

ІІ. Загальні положення

 

Заходи по благоустрою та покращенню санітарного стану населених пунктів ради здійснюється в інтересах жителів Чагорської територіальної громади, з метою покращення екологічної, демографічної ситуації, створення умов для культурного, оздоровчого, фізичного, освітнього та духовного розвитку населення підвідомчої території, підвищення рівня громадського порядку.

 

ІІІ. Підстава для прийняття рішення про розробку Програми

 

  • Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні»;
  • Закон України «Про благоустрій населених пунктів»;
  • Закон України «Про відходи»;
  • Закон України «Про державні цільові програми».

 

ІV. Мета Програми

 

Метою Програми є організація робіт з соціально-економічних, організаційно-правових та екологічних заходів, що здійснюються на території населених пунктів, з метою її раціонального використання, належного утримання та охорони, створення умов щодо захисту і відновлення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля.

  • поліпшення благоустрою населених пунктів ради;
  • підтримання санітарного стану підвідомчої території на належному рівні;
  • забезпечення своєчасного будівництва, реконструкції та ремонту доріг;
  • покращення транспортного обслуговування населення;
  • підтримання належного благоустрою навколо шкільних та дошкільних освітніх закладів;
  • вирішення питань збирання (в т.ч. роздільного) сміття, транспортування, утилізації твердих побутових відходів та сміття і на цій основі покращення санітарного стану населених пунктів;
  • впорядкування кладовищ, пам’ятних знаків;
  • освітлення вулиць (будівництво та відновлення вуличного освітлення);
  • проведення озеленення населених пунктів.

 

 

V. Виконавці Програми

 

  • Чагорська  сільська рада об’єднаної територіальної громади;
  • Комунальне підприємство «КП  Благоустрій»;
  • Відділи освіти, культури, медицини  Чагорської ОТГ;
  • Приватні підприємці  громади;
  • домовласники;

Основним шляхом і засобом виконання даної  Програми є робота Чагорської сільської ради об’єднаної територіальної громади, депутатів сільської ради, а також усвідомлення і допомога всього населення громади при обов’язковому фінансуванні за рахунок коштів місцевого бюджету.

VI. Основні Програмні заходи

 

  1. Розробити і здійснити ефективні та комплексні заходи з утримання територій населених пунктів у належному стані, їх санітарного очищення, збереження об'єктів загального користування, а також природних ландшафтів, інших природних комплексів і об'єктів;
  2. Організувати належне утримання і раціональне використання територій, будівель, інженерних споруд та об'єктів рекреаційного, природоохоронного, оздоровчого, історико-культурного, іншого призначення;
  3. Створити умови для реалізації прав суб'єктами господарювання у сфері благоустрою населених пунктів;
  4. Здійснити заходи з благоустрою населених пунктів, озеленення та утримання в належному стані садиб, дворів, парків, площ, вулиць, кладовищ, обладнання дитячих і спортивних майданчиків, ремонту шляхів і тротуарів, інших об'єктів;
  5. Організувати проведення робіт з ремонту та реконструкції об’єктів благоустрою комунальної власності;
  6. Розробити генеральні плани населених пунктів, дотримуючись екологічних і санітарних норм, забезпечивши умови для безпечного руху пішоходів та транспорту;
  7. Здійснення контролю за належним дотриманням Правил благоустрою населених пунктів;
  8. Забезпечення проведення капітальних та поточних ремонтів доріг населених пунктів;
  9. Проводити роботи з будівництва та реконструкції вуличного освітлення;
  10. Запровадити роздільне збирання сміття, забезпечити вивіз та утилізацію твердих побутових відходів, облаштувати майданчики для збирання сміття
  11. Придбання контейнерів для сміття.
  12. Облаштування дитячих майданчиків;
  13. Здійснення благоустрою територій навколо шкільних та дошкільних освітніх закладів Чагорської сільської ради об’єднаної територіальної громади;
  14. Освітлення вулиць.
  15. Розчистка вулиць від снігу.
  16.  Розчистка придорожніх зон доріг загального користування від дерев та кущів;
  17. Розчистка берегів рік та потічків від дерев та кущів;
  18. Ліквідація несанкціонованих (стихійних) сміттєзвалищ.
  19. Санітарна очистка кладовищ.
  20. Висадка дерев, кущів, квітів, проведення озеленення населених пунктів.
  21. Забезпечити виконання заходів щодо реалізації Програми благоустрою згідно з обсягами фінансування.

VІI. Обсяги та джерела фінансування

 

Фінансування заходів з виконання Програми благоустрою населених пунктів Чагорської сільської ради на 2024-2026 роки, утримання та ремонту об’єктів благоустрою здійснюється за рахунок коштів сільського бюджету територіальної громади або користувачів, якщо це передбачено умовами відповідних договорів, інших джерел фінансування. Фінансування заходів із благоустрою населених пунктів може здійснюватися за рахунок коштів місцевого бюджету,  добровільних внесків юридичних осіб та громадян, інших джерел, що не суперечать чинному законодавству.

Щорічно, враховуючи реальну ситуацію, сільському голові та постійним комісіям можна здійснювати коригування Програми з метою визначення першочергових заходів.

 

Роботи, що плануються виконуватись у Чагорській сільській раді ОТГ

 

  • капітальні ремонти дорожнього покриття вулиць населених пунктів територіальної громади, де ще не зроблені такі роботи,
  • поточні ремонти доріг населених пунктів,
  • будівництво, реконструкція, відновлення вуличного освітлення в усіх населених пунктах Чагорської сільської ради ОТГ,
  • поточні ремонти шкільних та дошкільних навчальних закладів благоустрій прилеглих територій,
  • надання послуг по вивезенню твердих побутових відходів,
  • придбання сміттєвих контейнерів,
  • придбання огорожі та воріт для кладовищ,
  • обслуговування та оплата вуличного освітлення,
  • послуги дорожньої техніки (розчищення доріг від снігу).
  • утримання автомобільних доріг (посипання протиожеледним матеріалом)
  • благоустрій кладовищ та під’їзних шляхів до релігійних установ.

 

VІІI. Очікувані результати реалізації Програми.

 

Виконання Програми дасть можливість забезпечити:

  • збереження стану об’єктів загального користування, історико-культурного, природоохоронного та іншого призначення, а також природних ландшафтів, рекреаційних зон;
  • покращення екологічної ситуації у населених пунктах, підтримуватиметься санітарний стан населених пунктів на належному рівні;
  • збільшиться термін роботи автомобільної техніки;
  • своєчасне будівництво, реконструкцію та ремонт доріг;
  • відновлення мережі вуличного освітлення;
  • поліпшення санітарного стану навколишнього природного середовища населених пунктів громади та створення кращих умов для життєдіяльності її мешканців;
  • зменшення шкідливого впливу побутових відходів на навколишнє природне середовище та здоров’я людини;
  • підвищення рівня якості послуг, що надаються населенню з питань благоустрою та санітарного очищення;
  • впровадження сучасних технологій, спеціалізованого обладнання, придбання сміттєвих баків  для вивозу ТПВ;
  • запровадження системи роздільного збирання сміття.
  • підвищення ефективності функціонування підприємств із питань благоустрою та санітарного очищення, залучення громадських організацій до участі в заходах, передбачених Програмою;
  • формування ефективних договірних відносин між усіма суб’єктами надання послуг.

 

Паспорт програми

 

  1. Назва - Програма «Благоустрій населених пунктів Чагорської сільської ради об’єднаної територіальної громади на 2024-2026 роки»
  2. Підстава для розробки – Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні»; Закон України «Про благоустрій населених пунктів»; Закон України «Про відходи»; Закон України «Про державні цільові програми».
  3. Замовник програми – Чагорська  сільська рада об’єднаної територіальної громади.
  4. Мета: Забезпечити своєчасне будівництво, реконструкцію та ремонт доріг; покращення транспортного обслуговування населення; освітлення вулиць; вирішення питань збирання, транспортування, утилізації побутових відходів та сміття і на цій основі покращення санітарного стану населених пунктів; впорядкування кладовищ; проведення озеленення населених пунктів.
  5. Початок – січень 2024 рік, закінчення – грудень 2026 рік.
  6. Термін виконання – 3 роки.
  7. Загальні обсяги фінансування Програми (тис. грн): 12450,00

 

Роки

Обсяги фінансування, тис.грн

Всього

в т.ч. за джерелами фінансування

Загальний фонд

Спеціальний фонд

2024-2026

 

11700,00

750,00

в т.ч.

 

 

 

2024

 

3200,00

200,00

2025

 

3900,00

250,00

2026

 

4600,00

300,00

 

Очікуванні результати виконання. При виконанні Програми у повному обсязі значно покращиться екологічна, демографічна ситуація, поліпшиться умови для культурного, оздоровчого, фізичного, освітнього та духовного розвитку населення підвідомчої території, підвищиться рівень громадського порядку.

 

Контроль за виконанням – заступник сільського голови Лазоренко Д.В.

 

Секретар сільської ради                                               Олена Мунтян

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                              ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21 грудня 2023 року                          с. Чагор                                      №    -26/2023

                                   

 

Про затвердження Програми підтримки

та розвитку первинної медичної допомоги

Чагорської  територіальної громади на 2024 рік

 

 

Відповідно до п. 22 ч. 1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 89 Бюджетного кодексу України, враховуючи рекомендації Міністерства охорони здоров’я України по реформуванню первинної ланки надання медичної допомоги, відповідно Постанов Кабінету міністрів України №1303 від 17.08.1998 р. «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань» №65 від 05.02.2020 року «Про деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році та 1 кварталі 2021 року» Чагорська сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити  Програму підтримки та розвитку первинної медичної допомоги Чагорської  територіальної громади на 2024 рік  (додається).

2. Виконавчому комітету Чагорської сільської ради забезпечити реалізацію передбачених Програмою заходів.

3. Начальнику фінансового відділу Чагорської сільської ради при плануванні сільського бюджету територіальної громади та внесенні змін до бюджету сільської ради на 2024 року та плануванні бюджету на подальші роки передбачати кошти на виконання заходів Програми.

4. Координацію роботи щодо виконання Програми покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Дмитра ЛАЗОРЕНКА.

5. Контроль за  виконанням  цього  рішення  покласти  на  постійну  комісію  сільської  ради  з  питань  планування, соціально-економічного розвитку  територіальної громади, економіки, бюджету та фінансів. 

 

             Сільський голова                                                 Георгій КОБЛЮК

 

                                                                                         Додаток

                                                                                             до рішення сільської ради

від 21.12.2023 року  №  -26/2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

ПІДТРИМКИ ТА РОЗВИТКУ

ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ЧАГОРСЬКОЇ  ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

НА 2024 РІК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

с Чагор

2023

 

ЗМІСТ

 

 

1. ПАСПОРТ ТА ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА 

2.  МЕТА ТА ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ

3.  ШЛЯХИ ТА СПОСОБИ РОЗВ’ЯЗАННЯ ПРОБЛЕМ

4.  ОЧІКУВАННІ РЕЗУЛЬТАТИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

5.  ОБСЯГИ ТА ДЖЕРЕЛА ФІНАНСУВАННЯ

6.  КООРДИНАЦІЯ ТА КОНТРОЛЬ ЗА ХОДОМ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

7.  ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

8. Додатки до Програми:

 

Додаток 1 «Ресурсне забезпечення  сільської ради Програми».

Додаток 2  «Напрямки діяльності та основні заходи Програми».

 

 

 

 
  1. ПАСПОРТ ТА ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА 

ПРОГРАМИ ПІДТРИМКИ ТА РОЗВИТКУ ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ЧАГОРСЬКОЇ  ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА 2024 РІК

       

1.

Ініціатор розроблення Програми

Чагорська сільська рада

2.

Підстава для розроблення Програми

Постанов Кабінету міністрів України №1303 від 17.08.1998 р. «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань» №65 від 05.02.2020 року «Про деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році та 1 кварталі 2021 року»

Порядок забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення, переліку таких засобів, затверджений  постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 року №321;

Постанова КМУ від 03.12.2009 року №1301 «Про затвердження Порядку забезпечення інвалідів і дітей інвалідів технічними та іншими засобами» зі змінами

3.

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення Програми

Рішення сесії від ____.12.2023 року

№  

4.

Розробник Програми

Чагорська сільська рада Чагорської ТГ

5.

Відповідальний виконавець

Програми

Чагорська сільська рада Чагорської ТГ

6.

Учасники Програми

Чагорська сільська рада Чагорської ТГ

7.

Термін реалізації Програми

2024 рік

8.

Перелік місцевих бюджетів,які беруть участь у виконанні Програми.

Кошти місцевого бюджету Чагорської сільської ради кошти інших джерел, не заборонених законодавством України

9.

Загальний орієнтовний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього:

 

895,0 тис. грн.

 Програма підтримки та розвитку первинної медичної допомоги Чагорської  територіальної громади на 2024 рік (далі – Програма) розроблена відповідно до Основ законодавства України про охорону здоров’я, визначає перспективи розвитку первинної ланки галузі охорони здоров’я Чагорської  територіальної громади.

       Відповідно до статті 3 Конституції України людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

       У зв’язку з набуттям чинності Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», впровадженням  нової моделі фінансування закладів охорони здоров'я, перетворення комунальних закладів первинної медичної допомоги в некомерційні підприємства виникла необхідність у створенні нової програми розвитку та підтримки комунальних підприємств закладів охорони здоров’я громади.

       У 2018 році змінено систему фінансування первинної медичної допомоги, відповідно до Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» укладено договори з Національною службою здоров’я України про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій.

       Відповідно до частини 5 статті 3 Закону  України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» органи місцевого самоврядування в межах своєї компетенції можуть фінансувати місцеві програми розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я, зокрема щодо оновлення матеріально-технічної бази, капітального ремонту, реконструкції, підвищення оплати праці медичних працівників (програми «місцевих стимулів»), а також місцеві програми надання населенню медичних послуг, місцеві програми громадського здоров’я та інші програми в охороні здоров’я.

       Відповідно до пункту 3 частини першої статті 89 Бюджетного кодексу України з місцевого бюджету для закладів, які надають первинну медичну допомогу, можуть  фінансуватися: оплата комунальних послуг та енергоносіїв, місцеві програми розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я, місцеві програми надання населенню медичних послуг з первинної медичної допомоги населенню.

      Прийняття Програми сприятиме подальшому розвитку та підтримці профілактичної спрямованості системи охорони здоров’я, наближенню якісної медичної допомоги сучасного рівня до мешканців району і громади, впровадженню новітніх технологій та поліпшенню громадського здоров’я. 

2. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ

      Метою прийняття та реалізації Програми є:

- забезпечення зниження рівня захворюваності, інвалідності та смертності населення шляхом формування ефективного функціонування системи надання доступної і якісної первинної медичної допомоги, зокрема: забезпечення права на своєчасну першу невідкладну допомогу при нещасних випадках, гострих захворюваннях; попередження масових інфекційних захворювань; запобігання демографічній кризі, профілактика спадкових захворювань; контроль за охороною здоров’я дітей; забезпечення інвалідів, дітей-інвалідів технічними засобами для використання в побутових умовах. До технічних засобів, які отримують безпосередньо інваліди, діти-інваліди або їх законні представники в закладах охорони здоров’я для використання в амбулаторних та побутових умовах належать слухові апарати, сечоприймачі чоловічі та жіночі, високо поглинальні прокладки для жінок, які страждають нетриманням сечі, калоприймачі, підгузники, а також технічні засоби з мовним приводом: глюкометри, термометри та тонометри

- забезпечення інвалідів, дітей-інвалідів технічними засобами здійснюється на підставі медичного висновку за рахунок та в межах коштів державного та місцевого бюджетів, передбачених на зазначену мету. Потребу у забезпеченні технічними засобами інвалідів визначають соціально-експертні комісії з оформленням індивідуальної програми реабілітації дітей-інвалідів, лікувально-консультативні комісії лікувально-профілактичного закладу.

- об’єднання зусиль органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, керівників підприємств, установ, організацій, що здійснюють діяльність на території населених пунктів Чагорської територіальної громади в напрямку підвищення стандартів життя, модернізації та зміцнення матеріально – технічної бази закладів охорони здоров’я громади, оснащення їх необхідним медичним обладнанням, комп′ютерною технікою, вирішить питання кадрового забезпечення медичними працівниками закладів охорони здоров’я у сільській місцевості.

 

Основними завданнями програми є:

- пріоритетний розвиток первинної медико-санітарної допомоги, удосконалення надання невідкладної медичної допомоги населенню, укріплення та оновлення матеріально-технічної бази амбулаторій загальної практики – сімейної медицини, поліпшення забезпечення кваліфікованими медичними кадрами, закупівлі сучасного медичного обладнання, перехід до належного фінансування потреб первинної ланки;

- забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення для надання медичної допомоги мешканцям Чагорської територіальної громади, в тому числі відшкодування суб’єктам господарювання вартості витрат, пов’язаних з відпуском лікарських засобів за рецептами безкоштовно і на пільгових умовах громадянам, які мають право згідно чинного законодавства;

- оплата комунальних послуг та енергоносіїв;

- оплата послуг, крім комунальних, в тому числі поточних ремонтів приміщень лікарських амбулаторій загальної практики сімейної медицини;

- придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю для потреб лікарських амбулаторій загальної практики сімейної медицини громади;

- оплата капітального ремонту, реконструкції об’єктів лікарських амбулаторій загальної практики сімейної медицини громади;

- придбання обладнання і предметів довгострокового  користування.

 

3. ШЛЯХИ ТА СПОСОБИ РОЗВ’ЯЗАННЯ ПРОБЛЕМ

      Оптимальним варіантом розв’язання проблем даної Програми є:

          - пріоритетний розвиток первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини;

         - підвищення мотивації молодих спеціалістів та створення комфортних умов для їх проживання та праці в Чагорській територіальній громаді;

         - удосконалення матеріально–технічної бази охорони здоров’я відповідно до світових стандартів, запровадження правових, економічних, управлінських механізмів, забезпечення конституційних прав громадян на охорону здоров’я, а саме оснащення структурних підрозділів закладу медичним обладнанням та інструментарієм відповідно до табеля оснащення затвердженого МОЗ України від 26.01.2018 року № 148;

         - залучення засобів масової інформації, навчальних закладів та громадських організацій до більш широкого інформування населення з питань профілактики, раннього виявлення та ефективного лікування захворювань;

         - поліпшення медичної допомоги вразливим верствам населення та жителям села;

         - забезпечення населення ефективними, безпечними і якісними лікарськими засобами та виробами медичного призначення;

         - поліпшення стану здоров’я всіх верств населення, зниження рівня захворюваності, інвалідності, смертності, продовження активного довголіття і тривалості життя;

         - підвищення ефективності використання фінансових та матеріальних ресурсів охорони здоров’я;

         - забезпечення медичною технікою заклади сільської місцевості, що           

         - покращить діагностику жителів сільської місцевості;

впровадження інформаційно-аналітичної підтримки розвитку первинної медичної допомоги, що забезпечить контроль за лікувально-діагностичним процесом та здійсненням профілактичних заходів, наданням лікувально-профілактичними закладами медичних послуг, що підвищить оперативність роботи лікаря, покращить систему планування і аналізу статистичної звітності;

         - створення сучасної інноваційної моделі надання медичних послуг населенню через впровадження інформаційно-аналітичної та пошукової системи, покращення матеріально-технічної бази, модернізації медичного обладнання для лікувально-профілактичних закладів сімейної медицини Чагорської територіальної громади;

          - впровадження системи персоніфікованого електронного реєстру громадян та сучасних інформаційних і телемедичних технологій в діяльності первинної медико–санітарної допомоги.

4. ОЧІКУВАННІ РЕЗУЛЬТАТИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

Виконання Програми дасть змогу:

- підвищити ефективність роботи закладів охорони здоров’я, подолання несприятливих демографічних тенденцій;

- збільшити питому вагу медичних послуг на засадах сімейної медицини, що забезпечить зменшення потреби у дорогих видах медичної допомоги;

- покращити забезпечення амбулаторій загальної практики-сімейної медицини медичним обладнанням, інструментами, санітарним автотранспортом, згідно табеля оснащення розроблено на підставі Наказу Міністерства охорони здоров’я України № 148 від 26.01.2018 р.;

- поліпшити якість амбулаторного лікування пільгових категорій населення, забезпечивши їх лікарськими засобами безкоштовно або із знижкою 50% в залежності від потреби хворого;

– забезпечити потребу в технічних та інших засобах медичного призначення інвалідів, дітей-інвалідів району з вираженим порушенням функцій органів та систем;

-  сформувати систему доступних та високоякісних медичних послуг на засадах сімейної медицини, що забезпечить зменшення потреби населення у дорогих видах медичної допомоги, в т. ч. стаціонарної;

- покращити ранню діагностику захворювань серцево-судинної системи, онкології, що знизить показники смертності і інвалідності від даної патології;

- покращити надання населенню якісної амбулаторної медичної допомоги первинного рівня та зменшити кількість звернень до вузьких спеціалістів;

- забезпечити організацію та координацію лікарем сімейної медицини надання пацієнтам спеціалізованої амбулаторної медичної допомоги, направлення населення на консультацію до вузьких спеціалістів вторинного та третинного рівнів, направлення на стаціонарне лікування;

- забезпечити надання оптимальної  амбулаторної паліативної допомоги, а саме медикаментозного знеболення хворим на онкологію в термінальних стадіях;

- поліпшити своєчасне надання невідкладної медичної допомоги населенню громади та обслуговування викликів;

– покращення та соціальна адаптація якості життя хворих;

- своєчасна вакцинація проти інфекцій керованих специфічними засобами імунопрофілактики.

 

 

5. ОБСЯГИ ТА ДЖЕРЕЛА ФІНАНСУВАННЯ

Виконання Програми передбачається здійснити протягом  2024 року.

Фінансове забезпечення виконання Програми здійснюється за рахунок:

- фінансування сільського бюджету територіальної громади з використанням програмно-цільового методу (за бюджетною програмою);

-  шляхом надання фінансової підтримки з бюджетів інших територіальних громад;

- залучення додаткових коштів для розвитку якісної медицини;

- інших джерел, не заборонених законодавством України.

Кошти, отримані за результатами діяльності, використовуються Підприємством на виконання запланованих заходів Програми.

Виконання Програми у повному обсязі можливе лише за умови стабільного фінансування її складових та в межах коштів, затверджених у сільському бюджеті на відповідній рік. Обсяги фінансування можуть корегуватися в межах бюджетного періоду без внесення змін до даної або з внесенням змін до Програми. Обсяг бюджетних коштів визначається щороку, виходячи із фінансової можливості бюджету.

 

6. КООРДИНАЦІЯ ТА КОНТРОЛЬ ЗА ХОДОМ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

 

     Координацію та контроль за ходом виконання Програми здійснює Чагорська сільська рада, сільський голова, виконавчий комітет ради та постійна комісія сільської ради з питань планування, соціально-економічного розвитку населеного пункту, економіки, бюджету та фінансів.

 

7. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

 

Програма визначає мету, завдання і шляхи розвитку первинної медико-санітарної допомоги громади Чагорської сільської ради на 2024 рік, враховуючи стратегічні завдання та прогнозовані обсяги фінансового забезпечення.

Програма має відкритий характер і може доповнюватись (змінюватись) в установленому чинним законодавством порядку в залежності від потреб поточного моменту (прийняття нових нормативних актів, затвердження та доповнення регіональних медичних програм, змінних фінансово-господарських можливостей громади).

Програма розрахована на 1 рік, має завдання, які направлені на виконання заходів Програми адаптованих до рівня потреб та можливостей громади, реалізація Програми буде здійснюватися шляхом співпраці медичних закладів первинного рівня та Чагорської  сільської ради та інших територіальних громад у визначених напрямках діяльності.

 

 

Сільський голова                                                                                         Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

Додаток 1 до Програми підтримки

та розвитку первинної медичної допомоги

Чагорської  територіальної громади на 2024 рік

затвердженою рішенням сесії № _____________ від ___.12.2023 року

Ресурсне забезпечення Програми

У Чагорській територіальній громаді існує проблема забезпечення інвалідів, дітей-інвалідів технічними та іншими засобами. У Амбулаторіях ЗПСМ Чагорської ТГ взято на облік за індивідуальними програмами реабілітації інваліда 7 дітей-інвалідів, які потребують безкоштовного отримання підгузників. Діти яким потрібні тест смужки 3-є дітей, Дорослі які потребують тест смужки – 6 осіб. 1 дитина потребує харчування Нутрі енерджі.22 осіб які потребують забезпечення ліками за пільговими рецептами та знаходяться на амбулаторному обліку в установах охорони здоров’я Чагорської територіальної громади

 

Середня потреба на рік

 Найменування засобів

 

 

кількість осіб-споживачів

Середня потреба (од.)

 

середня ціна одиниці (грн.)

 

загальна вартість (потреба) (грн.)

 на одну особу на місяць

на рік

Підгузники дитячі

7

90

7560

19

143640

Тест смужки

8

30

2880

5

14400

Прокладки для сечі високопоглинаючі

1

30

360

14

5040

Харчування Нутрі енерджі

1

 

 

 

 

Загагальна вартість (фінансове забезпечення) по потребі з коштів місцевого бюджету Чагорської територіальної громади

163080

 

Прогнозований обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання Програми

Етапи виконання Програми

Усього видатків

 на виконання Програми

тис. грн.

2024 рік

Обсяг ресурсів в т.ч.:

Протягом бюджетного року

895,0

Кошти місцевого бюджету Чагорської територіальної громади

Протягом бюджетного року

895,0

Додаткова дотація з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів охорони здоров’я

Протягом бюджетного року

-

Кошти інших джерел не заборонених законодавством України

-

-

 

 

                    Сільський голова                                             Георгій КОБЛЮК

 

Додаток 2 до Програми підтримки

та розвитку первинної медичної допомоги

Чагорської  територіальної громади на 2023 рік

затвердженою рішенням сесії №_______від ___.12.2022 року

 

Напрямки діяльності та основні заходи Програми

Найменування заходів

Відповідальні виконавці

Сума витрат  (на 2024 рік), тис. грн.

За кодом  КЕКВ 2282 „Окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку”

Місцевий бюджет

Інші джерела фінансування

Всього на 2024 рік

Придбання технічних засобів для використання в побутових умовах

Чагорська сільська рада, виконавчий комітет

100,0

-

100,0

2210

Придбання ліків за пільговими рецептами (за індивідуальними програмами інвалідів та перебувають на амбулаторному лікуванні)

Чагорська сільська рада, виконавчий комітет

445,0

 

445,0

2220

Оплата послуг (крім комунальних, охоронні послуги, послуги пожежної сигналізації, тощо)

Чагорська сільська рада, виконавчий комітет

50,0

-

50,0

2240

Оплата комунальних послуг та енергоносіїв

Чагорська сільська рада, виконавчий комітет

300,0

 

-

 

300,0

 

2270

Соціальне забезпечення (відшкодування лікарських засобів за пільговими рецептами)

Чагорська сільська рада, виконавчий комітет

-

 

-

2730

РАЗОМ

 

895,0

-

895,0

2282

 

 

                         Сільський голова                                             Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

                                                                            ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21 грудня 2023 року                          с. Чагор                                      №    -26/2023

 

Про програму соціального

захисту населення  ”Турбота“

по Чагорській сільській

раді  на  2024-2026 рр.

 

                  Розглянувши проект програми соціального захисту населення ”Турбота“ по Чагорській  сільській  раді на 2024-2026 рр., керуючись ст. 26 Закону України ”Про місцеве самоврядування в Україні“, Законами України ”Про основи соціальної захищеності інвалідів України“, ”Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту, про поліпшення матеріального стану інвалідів війни“, ”Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні“, сільська  рада

 

                         В И Р І Ш И Л А:

 

  1. Програму соціального захисту населення  ”Турбота“ по Чагорській сільській  раді на 2024-2026 рр. затвердити ( додається ).
  2. Організацію виконання Програми  покласти на виконавчий комітет  Чагорської сільської ради.

 3.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань 

      планування, соціально-економічного розвитку територіальної громади,       економіки,

      бюджету та фінансів ( Сарафінчан Ф.В. ).

 

 

                

            Сільський голова                                                                 Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

                   

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням сесії

 Чагорської сільської ради

від 21.12.2023р. № -26/2023

 

Програма

 

СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ

”Т У Р Б О Т А“

по Чагорській сільській раді Чернівецького району

Чернівецької області на 2024-2026 рр.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чагор - 2024                                                     

 

 

 

ПАСПОРТ

 Програми соціального захисту населення ”Турбота“ по Чагорській сільській раді Чернівецького району Чернівецької області

на 2024-2026 рр.

1

Ініціатор розроблення програми

Виконавчий комітет Чагорської сільської ради

2

Назва розпорядчого документу органу виконавчої влади про розробку програми, дата, номер

 

3

Головний розробник Програми

Виконавчий комітет Чагорської сільської ради

4

Відповідальний виконавець програми

Виконавчий комітет Чагорської сільської ради

5

Учасники програми

Чагорська сільська рада

6

Термін реалізації програми

 2024-2026 рр. 

7

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

Бюджет  сільської  ради,

Інші джерела

8

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми,  всього:

3450,0

 

 

у тому числі:

 

8.1

Сільський  бюджет

 Виходячи з фінансових можливостей

8.2

Інші джерела

 Виходячи з фінансових можливостей

1.      Необхідність прийняття програми

Програма ”Турбота“ Чагорської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області на 2024-2026 рр. розроблена відповідно до Законів України ”Про основи соціальної захищеності інвалідів України“, ”Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту, про поліпшення матеріального стану інвалідів війни“, ”Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні“, Закону України ” Про місцеве самоврядування в Україні“, Постанови Кабінету Міністрів України від 25.08.2005 року №823 «Про затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленими батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку» із змінами згідно Постанови Кабінету Міністрів №762 від 23.09.2015 року, з метою покращення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення населення, дітей – сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

  При розробці Програми враховувались наступні обставини:

  доцільність поліпшення організаційно-правового забезпечення надання фінансової допомоги, пільг та підтримки соціально-незахищених верств населення;

необхідність збереження пріоритетних напрямків соціального захисту населення, що дозволяють реально підтримувати життєдіяльність найбільш соціально незахищених верств населення.

Прийняття даної програми наддасть можливість вирішити невідкладні питання матеріального, медичного, соціально-побутового, культурного обслуговування, організаційно-правового та інформаційного забезпечення малозабезпечених громадян Чагорської територіальної громади.

 

  1. Мета і завдання програми.

 

 Метою програми є надання допомоги соціально незахищеним категоріям населення та покрашення медичного, соціально-побутового, культурного обслуговування, організаційно-правового та інформаційного забезпечення громадян сільської ради в 2024-2026 роках.

Пріоритетні напрями Програми.

Надання соціальної допомоги малозабезпеченим верствам населення з числа одиноких пенсіонерів, інвалідів, учасників АТО, підтримки сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах, дітям позбавлених батьківського піклування, дітям – сиротам.

Розвиток волонтерського громадського руху з метою надання соціальної допомоги, здійснення соціальної реабілітації інвалідів.

Підтримка всіх інвалідів, ветеранів війни та праці, учасників бойових дій, в тому числі учасників АТО, пенсіонерів з числа реабілітованих у ході політичних репресій, людей похилого віку, малозабезпечених громадян.

Проведення поховання померлих одиноко проживаючих громадян, не пенсійного віку,  які на час смерті ніде не працювали не мали роботи і не стояли на обліку в центрі зайнятості та сім’ї яких знаходились у скрутних обставинах.

Надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам у зв’язку із введенням воєнного стану.

В основу розробки Програми покладено системний аналіз законодавства України, що формує соціальну політику в країні, а також досвід роботи по соціального захисту громадян, який був отриманий в процесі реалізації попередніх соціальних програм. 

 

3.  Шляхи і засоби розв'язання проблеми, обсяги

та джерела фінансування; строки та етапи виконання програми.

 

Досягнення мети та розв’язання наявних проблем передбачено шляхом:

- наданням разової матеріальної допомоги громадянам, які її потребують;

- оплата послуг за поховання  померлих одиноко проживаючих громадян,

  не пенсійного віку,  які на час смерті ніде не працювали  і не стояли на обліку в центрі зайнятості.

  • надання матеріальної допомоги на поховання родичам померлої особи непенсійного віку;  
  • надання одноразової матеріальної дітям позбавлених батьківського піклування, дітям – сиротам які досягли 18-річного віку;
  • забезпечити з місцевого бюджету відшкодування витрат КПК 3230 внутрішньо переміщеним громадянам ,які проживають у закладах освіти Чагорської сільської ради.

 

3.1  Форма надання разової допомоги та сума.

3.1.1.  Матеріальна допомога надається у формі:

Грошової допомоги;

Речової допомоги;

Допомоги продуктами харчування;

Новорічними подарунками - продуктовими наборами;

Пасхальними подарунками – продуктовими наборами «Пасхальний кошик»;

Інші допомоги, що не заборонені чинним законодавством України.

 

 

3.1.2. Матеріальна допомога видається в сумі:

Тяжко хворим дітям та дорослим при хворобі, яка призвела до непрацездатності більше місяця – від 1000 до 3000 грн.

Хворим та інвалідам які потребують оперативного втручання чи довготривалого лікування, довготривалої реабілітації  або лікування за кордоном до 5000,00 грн.

Учасникам АТО до 2000 грн.

Громадянам, які постраждали в наслідок пожежі, аварії, нещасного випадку – від 500 до 1500 грн.

Одноразова грошова допомога дітям – сиротам і дітям, позбавлених батьківського піклування, які досягли 18-річного віку у сумі одного прожиткового мінімуму.

 

3.2. Порядок надання разової матеріальної допомоги.

3.2.1. Матеріальна допомога надається жителям Чагорської територіальної громади відповідно до поданої заяви, згідно рішень Чагорської сільської ради або виконавчого комітету.

3.2.2. У заяві про надання допомоги зазначається: прізвище, ім’я, по-батькові та рік народження заявника, місце проживання, складні життєві обставини, якими заявник обґрунтовує потребу у наданні йому матеріальної допомоги, зазначає номер телефону (за наявності), дата подання заяви та підпис.

3.2.3. До заяви додається:

-Копія паспорта;

-Копія ідентифікаційного коду;

-Копія довідки, що підтверджує статус особи (інваліда, ветерана, учасника АТО);

-Копія медичної довідки, Довідки МСЕК та/або індивідуальної програми реабілітації осіб з інвалідністю або довідки про знаходження на амбулаторному обліку в комунальних закладах охорони здоров’я Чагорської територіальної громади жителів громади які зареєстровані в населених пунктах сіл Чагор, Молодія, Луковиця та Кут або проживають без реєстрації та отримують медичні послуги на території громади (за потреби);

-Копія довідки про склад сім’ї;

-Копія акту обстеження житлово-побутових умов заявника у разі виникнення надзвичайних обставин та довідки відповідних служб (пожежі, підтоплення, тощо).

-Довідка з банківської установи про відкриття рахунку.

- Згоду на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

3.2.4. Документи реєструються в журналі заяв і розглядаються виконавчим комітетом.

3.2.5. Остаточне рішення про надання матеріальної допомоги приймається рішенням Чагорської сільської ради або виконавчий комітет Чагорської  сільської ради.

 

3.3. Механізм одержання грошової допомоги.

3.3.1 Згідно рішення сесії чи виконавчого комітету Чагорської сільської ради про надання матеріальної допомоги бухгалтерія виплачує допомогу при наявності коштів на загальному чи спеціальному фонді сільського бюджету Чагорської територіальної громади.

3.4  Поховання одиноко проживаючих громадян, не пенсійного віку,  які на час смерті ніде не працювали і не стояли на обліку в центрі зайнятості або знаходились у скрутних життєвих обставинах.

3.4.1  На поховання одного громадянина виділяються кошти в сумі від 500 грн до 1500 грн. родичам померлого які займалися організацією поховання.

                   

 

 

 

 

 

 

3.5. Обсяги та джерела фінансування; строки та етапи виконання програми.

 

п/п

Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання програми

Грошова одиниця

Термін дії Програми

по роках

Всього витрат по програмі (тис. грн.)

2024

2025

2026

1

Обсяг ресурсів усього, в тому числі:

тис. грн.

1050,00

1200,00

1200,00

3450,00

2

Бюджет Чагорської територіальної громади

тис. грн.

тис. грн.

1050,00

1200,00

1200,00

3450,00

4

Інші джерела

тис. грн.

 

 

 

 

 

 

Показники Програми за необхідності можуть коригуватися  під впливом зовнішніх факторів (зміни в законодавстві, економічних та соціальних умов, тощо). 

Термін виконання Програми – 2024-2026 рр.

 

4. Перелік завдань і заходів Програми та результативні показники.

Основними завданнями Програми є:

- забезпечення виконання вимог законодавства, що регулює питання соціального захисту ветеранів війни і праці, інвалідів, учасників АТО, осіб які постраждали від політичних репресій, одиноко проживаючих громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб які потребують реабілітації;

-  здійснення поховання одиноко проживаючих громадян, не пенсійного віку,  які на час смерті ніде не працювали і не стояли на обліку в центрі зайнятості або знаходились у скрутних життєвих обставинах.

  Реалізація завдань Програми здійснюється шляхом фінансування відповідно до чинного законодавства за рахунок коштів  сільського бюджету та інших джерел, в тому числі благодійної (спонсорської) допомоги, та заходів, що не потребують  фінансування.

  Виконання визначених даною Програмою Заходів підвищить рівень соціального захисту, дасть можливість ветеранам війни і праці, інвалідам, одиноко проживаючим громадянам  похилого віку отримати додаткові соціальні гарантії та адресні допомоги, сприятиме вирішенню інших соціально-побутових питань.

 

5.   Заходи щодо реалізації програми

5.1 Проводити обстеження матеріально-побутових умов інвалідів, ветеранів війни та праці, сімей загиблих військовослужбовців, одиноких непрацездатних громадян з метою вивчення їх потреб та надання конкретної допомоги.

Виконавчим комітетом, постійно

5.2. Проводити обстеження малозабезпечених сімей, які перебувають у кризі та надати їм допомогу.

Виконавчим комітетом, постійно

5.3.  Проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо змін або нововведень у законодавстві з питань соціального захисту.

Виконавчим комітетом, постійно

5.4. Організовувати акції дозвілля, екскурсії, виставки, концерти для дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Брати участь у проведенні всеукраїнських та обласних акціях.

Виконавчим комітетом, постійно

5.5. Проведення заходів щодо відзначення ветеранів війни, людей похилого віку, інвалідів в т.ч. надання адресної матеріальної допомоги.

Виконавчим комітетом, постійно

5.6. Надати фінансову підтримку ветеранській організації сільської ради.

 

                                 6. Координація та контроль за ходом виконання Програми

Координацію виконання Програми здійснює виконавчий комітет Чагорської сільської ради та постійна комісія сільської ради з питань планування, соціально-економічного розвитку населеного пункту, економіки, бюджету та фінансів.

З метою контролю за реалізацією заходів Програми секретар виконавчого комітету Чагорської сільської ради  готує інформацію про стан виконання Програми сільському голові  щороку до 1 січня.

 

 

Секретар сільської ради                        Олена МУНТЯН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням сесії

Чагорської сільської ради
від 21.12.21013 р.. №   -26/2023

 

Програма

запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха на території Чагорської сільської  ради

на 2024-2026 роки

  1. Загальні положення

 

1.1 Програма запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха на території Чагорської  територіальної громади на 2024-2026 роки (надалі Програма) розроблена відповідно до пункту 22 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 91 Бюджетного кодексу, Цивільного кодексу, Кодексу цивільного захисту.

1.2  Програма визначає мету, завдання, шляхи та засоби розв’язання проблеми, фінансове забезпечення, очікувані результати виконання, заходи щодо виконання Програми.

 

2. Мета Програми

2.1 Основною метою Програми виконання вимог Постанови КМУ  «Про затвердження Положення про організацію оповіщення і зв'язку у надзвичайних ситуаціях», Кодексу цивільного захисту України  щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій природного, техногенного та воєнного характеру, забезпечення реалізації державної політики у сфері ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту населення і територій від наслідків аварій, катастроф та стихійного лиха, захисту матеріальних цінностей в межах повноважень, встановлених Законом.

 

  1. Завдання Програми

3.1 Своєчасне проведення екстрених і невідкладних заходів щодо запобігання  та  ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;

3.2 Забезпечення організації оповіщення населення у випадку виникнення надзвичайної ситуації природного, техногенного та воєнного характеру;

3.3 Удосконалення та підвищення ефективності роботи, пов’язаної із забезпеченням техногенної  та пожежної безпеки в населених пунктах громади;

3.4 Ефективне розв’язання проблем із забезпечення протипожежного захисту  та оперативного реагування на обстановку в населених пунктах громади;

3.5 Досягнення належного рівня фінансового і матеріально-технічного забезпечення у сфері техногенної та пожежної безпеки;

3.6 Створення резервного запасу продуктів харчування для надання підтримки внутрішньо переміщенним та/або евакуйованим особам у зв’язку із введенням воєнного стану.

 

4. Шляхи та засоби розв’язання проблеми

Для розв’язання проблем стабільного функціонування цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій необхідно забезпечити проведення таких заходів:

4.1 Проведення організаційних заходів щодо впровадження в населених пунктах громади системи оповіщення населення на випадок загрози або виникнення надзвичайної ситуації природного, техногенного та воєнного характеру;

4.2 Досягнення належного рівня фінансового і матеріально-технічного забезпечення у сфері техногенної та пожежної безпеки;

4.3 На запобігання  та ліквідацію надзвичайних ситуацій, наслідків стихійного лиха кошти, відповідно до цієї програми, будуть виділятися виключно на підставі підтверджуючих документів та  використовуватимуться на аварійно-відновні та інші невідкладні роботи з метою усунення загрози життю та здоров’ю людей, що виникла внаслідок цих ситуацій,  захисту матеріальних цінностей.

 

5. Фінансове забезпечення Програми

5.1 Головний розпорядник коштів – Чагорська сільська рада в межах бюджетних призначень передбачає кошти на фінансування Програми

Фінансування Програми здійснюється в межах видатків, передбачених в сільському бюджеті на відповідну галузь «Видатки на запобігання та ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій», а також за рахунок інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Обсяги фінансування, в тому числі видатки сільського бюджету на 2024-2026 рік – 600,0 тис. грн.

Код

2024

2025

2026

0118110

200,0

200,0

200,0

 

6. Очікувані результати виконання Програми

6.1 Виконання Програми дасть змогу:

- забезпечити захист населення і територій у випадку загрози або виникнення надзвичайної ситуації природного, техногенного та воєнного характеру;

            - запобігати виникненню  надзвичайних ситуації та подій;

            - підвищити рівень готовності аварійно-рятувальних служб до дій за призначенням

            - мінімізувати наслідки надзвичайних ситуацій;

            -  утилізувати небезпечні відходи (неідентифіковані хімічні речовини);

            - терміново реагувати на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру;

            - проводити аварійно-рятувальні та відновлювальні роботи, захистити навколишнє природне середовище та локалізувати зони впливу шкідливих небезпечних факторів, що виникають під час аварій та катастроф;

            - покращити організацію аварійно-рятувальних робіт;

            - підвищити рівень безпеки людини і навколишнього середовища їх захищеності від впливу шкідливих техногенних, природних екологічних факторів;

– здійснити інші невідкладні роботи на об’єктах, що розташовані на території громади у разі виникнення надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха;

  • забезпечити життєдіяльність населення  територіальної громади.

 

 

 

Секретар сільської ради                                               Олена МУНТЯН                                                                              

ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26-та сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21 грудня 2023 р.                                   с. Чагор                                  № ____-26/2023

 

 

Про затвердження Програми компенсації

пільгового проїзду окремих категорій

громадян на 2024 рік

 

 

З метою забезпечення права на безплатний проїзд окремих категорій населення, які зареєстровані та постійно проживають на території населених пунктів територіальної громади, відповідно до (п. б) та ґ) ст. 91 Бюджетного кодексу України, пункт 7 частини першої статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»,  постанови Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 р. № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування», керуючись пунктом 22 частини першої статті 26,  статтями 46, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада, -

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян на 2024 рік (далі – Програма), що додається.
  2. Доручити виконавчому комітету Чагорської сільської ради забезпечити виконання даної Програми.
  3. Зобов’язати фінансовий відділ сільської ради здійснювати фінансування  заходів  Програми у межах видатків, передбачених бюджетом Чагорської сільської територіальної громади та інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на виконавчий комітет сільської ради та постійну комісію сільської ради з питань планування, соціально-економічного розвитку територіальної громади, економіки, бюджету та фінансів.

 

 

Сільський голова                                                                          Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

                                                                     

                                                                        ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                           рішенням сесії Чагорської сільської ради

                                                                         від 21.12.2023 р. № ____-26/2023

                                                                                                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

компенсації пільгового проїзду

окремих категорій громадян на 2024 рік

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

с. Чагор

2023 р.

 

1. Загальні положення

 

Програма розроблена відповідно до Законів України «Про автомобільний транспорт», «Про міський електричний транспорт», постанов Кабінету Міністрів України від 17.05.1993р. № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування», від 18.02.1997 № 176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту», від 23.12.2004 р. № 1735 «Про затвердження Правил надання населенню           послуг з перевезень міським електротранспортом».

Так, діючим законодавством визначено, що документом на право одержання  транспортних  послуг є придбаний   пасажиром   разовий  квиток  (жетон),  закомпостований абонементний    талон,    проїзний   квиток   (картка)   тривалого користування,  посвідчення  або довідка, що дає право на пільговий проїзд   відповідно  до  законодавства,  а  в  разі  запровадження автоматизованої  системи  обліку оплати проїзду - зареєстрований у зазначеній системі електронний квиток.

За рішенням Виконавчого комітету Чернівецької міської ради від 28.09.2022 р. № 473 для проїзду у міському комунальному транспорті впроваджується автоматизована система обліку оплати за проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування та вводиться електронний квиток, у тому числі для пільгових категорій населення.

Фінансування перевезення пільгової категорії громадян здійснюється згідно із законодавством. Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування зобов'язані надати перевізникам, які здійснюють пільгові перевезення пасажирів та перевезення пасажирів за регульованими тарифами, компенсацію відповідно до закону.

Види та обсяги пільгових перевезень установлюються замовленням, у якому визначається порядок компенсації автомобільним перевізникам, які здійснюють перевезення пасажирів на маршрутах загального користування, збитків від цих перевезень.

Місцеві ради, підприємства, установи та організації мають право за рахунок власних коштів і благодійних надходжень встановлювати додаткові гарантії щодо соціального захисту ветеранів війни.

Законом України від 20.12.2016 року № 1789-VIII «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», зокрема, зі статті 102 виключено норму щодо здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремим категоріям громадян за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Відповідно до статті 91 Бюджетного кодексу України передбачено, що до видатків місцевих бюджетів, що можуть здійснюватися з усіх місцевих бюджетів, належать видатки на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремим категоріям громадян.

Протягом минулого 2023 року відповідною програмою передбачалося відшкодування за проїзд у комунальному транспорті міста Чернівці мешканців громади - пенсіонерів за віком.

Водночас, виникла нагальна потреба надання підтримки учасникам бойових дій, що брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Так, відповідно до пункту першого постанови Кабінету Міністрів України від 17.05.1993р. № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування», проїзд  для пенсіонерів  за  віком  на міському пасажирському транспорті  загального  користування  (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах є безоплатним.

Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» гарантує учасникам бойових дій, а також особам, прирівняні до них безкоштовний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільного транспорту загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання.

  1. Мета та основні завдання Програми

Метою Програми є забезпечення реалізації прав пенсіонерів за віком та учасників бойових дій, що зареєстровані та мешкають у населених пунктах громади, на пільговий проїзд комунальним автомобільним та електротранспортом на міських маршрутах загального користування міста Чернівці.

Основними завданнями Програми є:

  • відшкодування компенсаційних виплат перевізникам, що здійснюють пільгові перевезення окремих категорій громадян автомобільним та електротранспортом на Чернівецьких міських маршрутах загального користування;
  • зниження соціальної напруги серед населення, якому за діючим законодавством надається право на пільговий проїзд.

 

  1. Строки та етапи виконання Програми

Програма реалізується з 01 січня по 31 грудня 2024 року.

 

  1. Шляхи і засоби розв’язання проблеми

Вирішення проблеми планується шляхом укладання угоди між Чагорською сільською радою та перевізником – Комунальним підприємством «Чернівецьким тролейбусне управління», щодо відшкодування витрат за надання послуг пільгового перевезення пенсіонерів за віком та учасників бойових дій, що зареєстровані та постійно проживають на території населених пунктів Чагорської сільської територіальної громади.

Реалізація заходів у межах договірних відносин планується в межах наявних заявок від даної категорії громадян, оформленням та видачою їм електронних квитків, що забезпечить суворий облік обсягу наданих послуг та відповідне відшкодування в межах наявних запланованих фінансових ресурсів.

                

  1. Розрахунки щодо обсягів фінансування за Програмою

               За проведеними економічними розрахунками, відповідною програмою на 2023 рік скористалось 487 осіб, а витрати в межах вказаної програми за період одного кварталу поточного року склало 23 тис. грн.

               За даними відділу соціального захисту населення сільської ради, у громаді, станом на 01.12.2023 р. налічується 96 учасників бойових дій.

               Вартість перевезення одного пасажира у міському автомобільному транспорті для Комунального підприємства «Чернівецьке тролейбусне управління» становило у 2023 році 14,00 грн. у автобусах та 12,25 у електротранспорті, а виготовлення транспортної картки «Пільгова» (електронного квитка) 17,94 грн., що є не змінними на 2024 рік.

               З розрахунку проїзду одного пасажира, з урахуванням пересадок та зворотного напрямку, орієнтована вартість наданих послуг перевезення складатиме в середньому 56 грн. на день, 280,0 грн. на місяць.

               Отже, орієнтована сума відшкодування за надання послуг пільгового перевезення пенсіонерів за віком та учасників бойових дій, що мешкають у населених пунктах громади, з урахуванням суми витрат на виготовлення транспортної картки, а відповідно сума загального обсягу фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми складатиме близько 450 тис. грн.

              

  1. Фінансове забезпечення Програми

Фінансування заходів Програми здійснюється за рахунок місцевого бюджету в межах коштів, передбачених в бюджеті територіальної громади на відповідний рік, виходячи з можливостей бюджету і у разі потреби, протягом року можуть підлягати уточненню.

 

Паспорт програми

 

1.

Ініціатор розроблення Програми

Відділ соціального захисту  населення Чагорської сільської ради

2.

Дата, номер і назва розпорядчого

документа про розроблення Програми

Бюджетний кодекс України, Закони України «Про автомобільний транспорт», «Про міський електричний транспорт»,

«Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»  постанови Кабінету Міністрів України від 17.05.1993р. № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування», від 18.02.1997р. № 176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту», від 23.12.2004 р. № 1735 «Про затвердження Правил надання населенню послуг з перевезень міським електротранспортом».

3.

Розробник Програми

Відділ соціального захисту  населення Чагорської сільської ради

4.

Учасники (співвиконавці) Програми

Відділ соціального захисту населення,

Фінансовий відділ,

Комунальне підприємство «Чернівецьке тролейбусне управління»

5.

Термін реалізації Програми

з 01 січня по 31 грудня 2024 року

6.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

бюджет Чагорської сільської територіальної громади

7.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього

450,0 тис. грн.

 

 

 

Завдання та заходи щодо виконання Програми

 

 

№ з/п

Зміст заходу

Відповідальні виконавці

Джерело

фінансування

Орієнтовний обсяг  фінансування,

тис. грн.

 

1.

Відшкодування компенсаційних виплат перевізникам, що здійснюють пільгові перевезення пенсіонерів за віком, відповідно до обліку електронних квитків, автомобільним та електротранспортом на маршрутах загального користування міста Чернівці

 Фінансовий відділ

місцевий бюджет

440,0

2.

Придбання електронних квитків, відповідно до поданих заявок пенсіонерів за віком, що зареєстровані та постійно проживають у населених пунктах громади, для можливості їх безоплатного проїзду автомобільним та електротранспортом на маршрутах загального користування міста Чернівці

Фінансовий відділ

місцевий бюджет

10,0

                                                                                                                       

                                                                                                                                                                                                                                     

                                                                                      Всього за програмою:                  450,0

 

 

            Секретар сільської  ради                                                                         Олена МУНТЯН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21 грудня 2023 р.                       с. Чагор                                  № ____-26/2023

 

 

Про затвердження Програми підвищення енергоефективності та енергозбереження Чагорської сільської територіальної громади на 2024-2025 роки

 

З метою забезпечення ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів в усіх галузях економіки громади, поліпшення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів установ, що фінансуються з місцевого бюджету Чагорської сільської територіальної громади, відповідно до Закону України «Про критичну інфраструктуру», керуючись статтями 26, 46, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада,-

 

 ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму підвищення енергоефективності та енергозбереження Чагорської сільської територіальної громади на 2024-2025 роки, що додається.
  2.    Доручити виконавчому комітету Чагорської сільської ради забезпечити виконання даної Програми.
  3.    Зобов’язати фінансовий відділ сільської ради здійснювати фінансування  заходів  Програми у межах видатків, передбачених бюджетом Чагорської сільської територіальної громади та інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.
  4.    Контроль за виконанням даного рішення покласти на виконавчий комітет сільської ради та постійну комісію сільської ради з питань планування, соціально-економічного розвитку територіальної громади, економіки, бюджету та фінансів.

 

 

Сільський голова                                                                                    Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

                                                                     

                                                                        ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                        рішенням сесії

                                                                       Чагорської сільської ради

                                                                                  від 21.12.2023 №___-26/2023

                                                                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

підвищення енергоефективності та енергозбереження Чагорської сільської територіальної громади на 2024-2025 роки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

с. Чагор

2023 р.

 

Паспорт Програми

 

1.

Ініціатор розроблення Програми

Чагорська сільська рада

2.

Розробник Програми

Виконачий комітет Чагорської сільської ради

3.

Співрозробники Програми

Відділ бухгалтерського обліку Чагорської сільської ради

 

4.

Відповідальний виконавець Програми

Відділи, комунальні установи, заклади, підприємства Чагорської сільської ради

5.

Учасники Програми

Чагорська сільська  рада, відділи, комунальні установи, заклади, підприємства Чагорської сільської ради

 

Мета

Підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів, зменшення видатків, направлених на оплату за спожиті енергоресурси

6.

Термін реалізації Програми

2024-2025 роки

8.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми., всього

 500 тис. грн.

 

В тому числі:

 

 

коштів державного бюджету

 

 

коштів сільського бюджету

500 тис. грн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

 

Програма підвищення енергоефективності та енергозбереження Чагорської сільської територіальної громади на 2024-2025 роки (далі – Програма) розроблена з урахуванням  Методики розроблення галузевих, регіональних програм енергоефективності та програм зменшення споживання енергоресурсів бюджетними установами шляхом їх раціонального використання, затвердженої Наказом Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів від 17.03.2009 № 33 і спрямована на забезпечення ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів в усіх галузях економіки громади, поліпшення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів установ, що фінансуються з бюджету Чагорської сільської ради. Зростання цін на газ, електроенергію, вугілля та інші види палива, надзвичайна зношеність та застарілість котельного, теплообмінного, електричного, газового обладнання, інженерних мереж у бюджетних закладах, відсутність енергозберігаючих вікон та дверей спонукають шукати нові підходи до розв’язання проблеми.

 

2. Мета Програми

 

          Метою  Програми енергоефективності та енергозбереження, основаної на інноваційному розвитку і впровадженню швидкоокупних технологій, є:

підвищення ефективності і надійності функціонування енергетики територіальної громади шляхом модернізації існуючого теплогенеруючого обладнання, залучення в енергообіг вторинних поновлюваних джерел енергії та впровадження сучасних енергоефективних технологій і устаткування;

підвищення енергонезалежності об’єктів за умови впровадження енергозберігаючих заходів на діючому енергообладнанні, залучення відновлювальних енергоресурсів.

Основним завданням Програми є модернізація обладнання, заміна вікон, дверей та котлів, утеплення фасадів та даху приміщень, впровадження енергозберігаючих заходів на діючому обладнанні, заміна електроосвітлювальних приладів на енергоекономні, з відмовою від ртутних ламп.

 

  1. Шляхи розв’язання проблем

 

Вирішення проблемних питань енергозбереження бюджетних установ забезпечуватиме реалізація заходів технічного та організаційного характеру. 

Завдання та заходи щодо реалізації Програми:

програмне планування та моніторинг заходів з енергозбереження за допомогою впровадження системи енергетичного моніторингу, енергетичної паспортизації установ;

здійснення енергетичного аудиту;

комплексні енергозберігаючі заходи (капітальний ремонт з заміною вікон, дверей, утепленням фасаду, ремонтом покрівлі);

встановлення та модернізація систем опалення будівель (в т.ч. заміна застарілих котлів на більш сучасні або на альтернативному паливі);

встановлення та модернізація систем постачання води будівель (в т.ч. встановлення геліосистеми для підігріву води);

заміна ламп розжарювання на енергозберігаючі (в т.ч. відмова від ртутних ламп), заміна електропроводки;

встановлення (заміна) пристроїв регулювання споживання води, електроенергії;

відновлення вуличного освітлення, в т.ч. з застосуванням енергозберігаючих технологій;

популяризація економічних, екологічних та соціальних переваг енергозбереження,  підвищення управлінського та освітнього рівнів у цій сфері. 

  1. Строки та етапи виконання Програми

 

Строк виконання Програми – 2024-2025 роки.

Для кожного етапу Програми з урахуванням очікуваних обсягів фінансування, розроблений перелік конкретних заходів, направлених на ефективне використання енергоносіїв.

            Паспорт енергоефективності  та енергозбереження комунальних закладів освіти, медицини, культури, спорту та адміністративних будівель Чагорської сільської ради на 2024-2025 роки, ресурсне забезпечення Програми та заходи Програми визначено в додатках до Програми.

 

  1. Фінансове забезпечення Програми

 

На реалізацію всіх заходів на 2024-2025 роки заплановано 500 тис. грн. Фінансування заходів буде здійснюватися за рахунок місцевого бюджету Чагорської сільської територіальної громади та інших джерел не заборонених законом.

 

  1. Очікувані результати виконання Програми

 

відповідне скорочення обсягу бюджетних видатків;

збільшення обсягів використання нетрадиційної енергетики та альтернативних видів палива, скидного енергетичного потенціалу;

модернізація конструкцій вікон та дверей;

спрямування коштів, зекономлених внаслідок впровадження енергозберігаючих заходів, на фінансування заходів з енергозбереження у бюджетних установах;

поліпшення умов експлуатації та збереження будівель і споруд бюджетних установ у належному стані, забезпечення санітарно-гігієнічних, інженерно-технічних та естетичних вимог до утримання будівель, споруд та прилеглих до них територій;

створення безпечних умов навчання та виховання  дітей у дошкільних навчальних закладах;

зменшення ризику розморожування систем опалення при аварійних зупинках та інше;

Реалізація Програми має велику екологічну ефективність. Знижуються обсяги шкідливих викидів та забруднення навколишнього природного середовища за рахунок зменшення кількості палива, що споживається.

 

  1. Порядок проведення моніторингу та узагальнення результатів Програми

 

Координаційну роботу та контроль за виконанням заходів Програми здійснює постійна комісія Чагорської сільської ради  з питань земельних відносин, природокористування, планування території, комунальної власності, будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту та благоустрою.

Контроль за використанням бюджетних коштів, спрямованих на забезпечення виконання заходів Програми, здійснюється в порядку, встановленому бюджетним законодавством.

Виконавчий комітет Чагорської сільської ради,  як головний координатор виконання Програми, забезпечує:

- формування і подання на затвердження переліків робіт і проектів для виконання за етапами (роками) здійснення програми;

- облік та контроль за виконанням проектів і робіт, що здійснюються за кошти суб’єктів господарювання та інших джерел фінансування;

- облік та контроль за виконанням заходів організаційного характеру;

- підготовку пропозицій щодо коригування завдань, заходів і обсягів фінансування (в разі необхідності);

координує інші підрозділи, відділи, установи, заклади, комунальні підприємства  Чагорської сільської ради в питаннях які стосуються даної програми.

 

 

Секретар сільської ради                                                               Олена МУНТЯН 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21 грудня 2023 р.                        с. Чагор                                            № ____-26/2023

 

 

Про затвердження Програми підвищення стійкості Чагорської сільської територіальної громади до кризових ситуацій, викликаних припиненням надання чи погіршенням якості важливих для їх життєдіяльності послуг або припиненням здійснення життєво важливих функцій

 

З метою не допущення кризових ситуацій на території Чагорської сільської територіальної громади, викликаних припиненням надання чи погіршенням якості важливих для їх життєдіяльності послуг або припиненням здійснення життєво важливих функцій, відновлення функціонування об’єктів критичної інфраструктури, Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Закону України «Про критичну інфраструктуру», керуючись статтями 26, 46, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада,-

 

 ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму підвищення стійкості Чагорської територіальної громади до кризових ситуацій, викликаних припиненням надання чи погіршенням якості важливих для їх життєдіяльності послуг або припиненням здійснення життєво важливих функцій, що додається.
  2. Доручити виконавчому комітету Чагорської сільської ради забезпечити виконання даної Програми.
  3. Зобов’язати фінансовий відділ сільської ради здійснювати фінансування  заходів  Програми у межах видатків, передбачених бюджетом Чагорської сільської територіальної громади та інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на виконавчий комітет сільської ради та постійну комісію сільської ради з питань планування, соціально-економічного розвитку територіальної громади, економіки, бюджету та фінансів.

 

 

Сільський голова                                                                                    Георгій КОБЛЮК

 

                                                                     

                                                                        ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                            рішенням сесії Чагорської сільської ради

                                                                   від 21.12.2023 №___-26/2023

                                                                                                                   

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

підвищення стійкості Чагорської сільської територіальної громади до кризових ситуацій, викликаних припиненням надання чи погіршенням якості важливих для їх життєдіяльності послуг або припиненням здійснення життєво важливих функцій

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

с. Чагор

2023 р.

 

1. Паспорт  Програми

 

1.

Ініціатор розроблення програми

Чагорська сільська територіальна громада

2.

Підстава для  розроблення

Конституція України, Закони України «Про критичну інфраструктуру», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про основи національного спротиву», «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про оборону України», «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні».

3.

Розробник програми

Виконавчий комітет Чагорської сільської ради

4.

Відповідальний виконавець програми

Чагорська сільська рада

5.

Учасники програми

Чагорська сільська рада, установи, організації та підприємства громади

6.

Терміни реалізації програми

2024-2025 роки

7.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, у тому числі:

500,00

7.1

кошти місцевого бюджету

500,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.   Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

 

Програма підвищення стійкості Чагорської сільської територіальної громади до кризових ситуацій, викликаних припиненням надання чи погіршенням якості важливих для їх життєдіяльності послуг або припиненням здійснення життєво важливих функцій (далі-Програма) розроблена з метою недопущення кризових ситуацій на території Чагорської територіальної громади, викликаних припиненням надання чи погіршенням якості надання важливих для їх життєдіяльності послуг або припиненням здійснення життєво важливих функцій, відновлення функціонування об’єктів критичної інфраструктури, вжиття всіх необхідних заходів щодо збереження усіх належних прав, свобод, умов життєдіяльності військових та мешканців населених пунктів територіальної громади в умовах воєнного стану.

У разі не спроможності власника майна об’єктів критичної інфраструктури на території Чагорської  територіальної громади забезпечити належне функціонування об’єктів критичної інфраструктури та виконання ними всіх важливих умов для забезпечення життєдіяльності громади або припинення здійснення ними важливих функцій, Чагорська сільська рада забезпечує захист прав, свобод та інтересів громадян.

Своєчасне виявлення, запобігання і нейтралізація загроз безпеці об’єктів критичної інфраструктури, а також мінімізація та ліквідація наслідків є одним з пріоритетів у діяльності органів місцевого самоврядування.

Своєчасне попередження, вжиття всіх необхідних заходів з цих питань, здійснюється органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями і громадянами.

У відповідності до Закону України «Про критичну інфраструктуру» захист критичної інфраструктури ґрунтується на засадах:

  • визначення необхідності забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури;
  • створення умов та впровадження заходів, спрямованих на ефективне зниження і контроль за ризиками безпеки, на зниження ризику реалізації можливих загроз, ліквідацію та/або мінімізацію наслідків реалізованих загроз, кризових ситуацій та інших їх видів;
  • створення умов швидкого відновлення надання життєво важливих функцій та послуг у разі реалізації загроз і порушення функціонування критичної інфраструктури.

У відповідності до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчими органами  сільської ради забезпечується:

- вирішення відповідно до законодавства питань, пов’язаних з наданням військовим частинам, установам, навчальним закладам Збройних Сил України службових приміщень і жилої площі, інших об’єктів, комунально-побутових послуг; здійснення контролю за їх використанням, наданням послуг;

- сприяння організації виробництва і поставкам у війська підприємствами та організаціями, що належать до комунальної власності, замовленої продукції, послуг енергоресурсів.

     У відповідності до вимог статті 15 Закону України «Про оборону України» виконавчі органи сільської ради у галузі оборонної роботи забезпечують:

- вирішення згідно із законодавством питань, пов’язаних з наданням частинам, установам, навчальним закладам Збройних Сил України та іншим військовим формуванням, утвореним відповідно до законів України, та правоохоронним органам службових приміщень і житлової площі, інших об’єктів, здійсненням контролю за їх використанням, наданням комунально-побутових та інших послуг; організацію виробництва і поставки військам підприємствами та організаціями, що належать до комунальної власності, замовленої продукції, енергетичних та інших ресурсів.

Програма спрямована на:

- підвищення стійкості територіальної громади до кризових ситуацій, викликаних припиненням надання чи погіршенням якості надання важливих для їх життєдіяльності послуг або припиненням здійснення життєво важливих функцій;

- вдосконалення організації захисту населення громадян, які проживають на території громади;

- захист національних інтересів Чагорської сільської територіальної громади щодо забезпечення всім необхідним для життя та належного існування;

- недопущення припинення або призупинення діяльності об’єктами критичної інфраструктури на території територіальної громади здійснення ними життєво важливих функцій та завдань для забезпечення військових та населення  територіальної громади.

3. Мета Програми

 

         Метою Програми є вжиття заходів щодо підвищення стійкості Чагорської територіальної громади до кризових ситуацій, викликаних припиненням надання чи погіршенням якості надання важливих для їх життєдіяльності послуг або припиненням здійснення життєво важливих функцій.

 

4. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування

 

Виконання Програми здійснюватиметься шляхом забезпечення захисту і функціонування об’єктів критичної інфраструктури на території Чагорської територіальної громади, забезпечення життєдіяльності військових та населення громади.

Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету, підприємств,  та інших джерел не заборонених законодавством передбачених, зокрема для:

  1. вжиття заходів щодо підвищення стійкості Чагорської територіальної громади до кризових ситуацій, викликаних припиненням надання чи погіршенням якості надання важливих для їх життєдіяльності послуг або припиненням здійснення життєво важливих функцій;

2) захист національних інтересів Чагорської територіальної громади щодо забезпечення всім необхідним для життя та належного існування Чагорської територіальної громади;

3) недопущення припинення або призупинення діяльності об’єктами критичної інфраструктури на території Чагорської територіальної громади здійснення

 

ними життєво важливих функцій та завдань для забезпечення військових та населення Чагорської територіальної громади.

 

         5.  Перелік завдань і заходів Програми та результативні показники

 

5.1. Основними завданнями Програми є:

1) вжиття заходів щодо підвищення стійкості Чагорської територіальної громади до кризових ситуацій, викликаних припиненням надання чи погіршенням якості надання важливих для їх життєдіяльності послуг або припиненням здійснення життєво важливих функцій;

2) забезпечення захисту об’єктів критичної інфраструктури на території Чагорської територіальної громади, спрямовані на своєчасне виявлення, запобігання і нейтралізацію загроз безпеці об’єктів критичної інфраструктури, а також мінімізацію та ліквідацію наслідків у разі їх реалізації;

3) організація та проведення захисту національних інтересів Чагорської територіальної громади щодо забезпечення всім необхідним для життя та належного існування Чагорської територіальної громади;

4) забезпечення життєдіяльності населення і функціонування об’єктів критичної інфраструктури у межах Чагорської територіальної громади;

5) забезпечення сил оборони та населення Чагорської територіальної громади життєво важливими функціями та/або послугами: енергозабезпечення (в т.ч теплопостачання), водопостачання та водовідведення, охорона здоров’я, транспортне забезпечення, паливна безпека та продовольче забезпечення (в т.ч хлібом та хлібобулочними виробами через організацію їх виробництва);

6) забезпечення безперебійного функціонування для потреб національного спротиву, об’єктів критичної інфраструктури на території Чагорської територіальної громади.

7) недопущення припинення або призупинення діяльності об’єктами критичної інфраструктури на території Чагорської територіальної громади здійснення ними життєво важливих функцій та завдань для забезпечення військових та населення Чагорської територіальної громади.

 

5.2. Програма передбачає виконання наступних основних заходів:

1) фінансове забезпечення виконання передбачених законодавством заходів щодо підвищення стійкості Чагорської територіальної громади до кризових ситуацій, викликаних припиненням надання чи погіршенням якості надання важливих для їх життєдіяльності послуг або припиненням здійснення життєво важливих функцій;

2) забезпечення захисту об’єктів критичної інфраструктури на території Чагорської територіальної громади;

3) організація та проведення захисту національних інтересів Чагорської територіальної громади щодо забезпечення всім необхідним для життя та належного існування Чагорської територіальної громади;

4) забезпечення життєдіяльності населення і функціонування об’єктів інфраструктури у межах Чагорської територіальної громади;

5) забезпечення сил оборони та населення Чагорської територіальної громади життєво важливими функціями та/або послугами: енергозабезпечення (в т.ч теплопостачання), водопостачання та водовідведення, охорона здоров’я, транспортне забезпечення, паливна безпека та продовольче забезпечення (в т.ч хлібом та хлібобулочними виробами через організацію їх виробництва);

6) забезпечення безперебійного функціонування для потреб національного спротиву, об’єктів критичної інфраструктури на Чагорської територіальної громади.

7) включення до об’єктів комунальної власності майна об’єктів критичної інфраструктури з повним відшкодуванням його вартості у випадку, якщо власник або уповноважена ним особа не спроможні забезпечити належне функціонування об’єкта критичної інфраструктури, чи спричиняють припинення надання чи погіршення якості життєво важливими функцій та/або послуг Чагорської територіальній громаді.

 

6. Фінансове забезпечення Програми

 

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету на 2024 – 2025 роки в межах заходів, згідно додатку до Програми.

Фінансування Програми також може здійснюватися з інших джерел, що не заборонені чинним законодавством.

 

7. Очікувані результативні показники Програми

 

В результаті виконання заходів Програми буде забезпечено:

- збереження, захист життєво важливих функцій та/або послуг, що надаються об’єктами критичної інфраструктури міського значення, виведення з ладу яких становлять загрозу для життєдіяльності військових та населення громади;

- належний рівень захисту стратегічних об’єктів та громадян Чагорської територіальної громади від терористичних та інших загроз;

- забезпечення сил оборони та населення Чагорської територіальної громади хлібом та хлібобулочними виробами через організацію його виробництва;

- забезпечення життєдіяльності населення і функціонування об’єктів інфраструктури у межах Чагорської територіальної громади;

- задоволення продовольчих потреб територіальної громади.

 

7. Контроль за виконанням Програми

 

Координація та контроль за ходом виконанням Програми здійснюється виконавчим комітетом Чагорської сільської ради.

 

 

Секретар сільської ради                                                               Олена МУНТЯН

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26-та сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21 грудня 2023 р.                                   с. Чагор                                  № _____-26/2023

 

Про внесення змін до Програми соціальної підтримки

учасників бойових дій (АТО/ООС, Захисників і

Захисниць, осіб які брали участь у заходах, необхідних

для забезпечення оборони України, захисту безпеки

населення та інтересів держави у зв’язку з

військовою агресією російської федерації проти

України) та членів їх сімей на 2023-2025 роки

 

З метою надання соціальних, медичних, психологічних та юридичних послуг громадянам, які беруть (брали) участь у бойових діях, членів їх сімей, у тому числі членів сімей загиблих, які потребують допомоги, відповідно до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», постанови Кабінету Міністрів України від 16.02.1994 р. № 94 «Про порядок надання пільг, передбачених Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», керуючись статтями 46, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада,-

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Внести зміни до Програми соціальної підтримки учасників бойових дій (АТО/ООС, Захисників і Захисниць, осіб які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України) та членів їх сімей на 2023-2025 роки, затвердженої рішенням Чагорської сільської ради від 11.07.2023 р. № 341-22/2023 та затвердити її нову редакцію, що додається.
  2. Доручити виконавчому комітету Чагорської сільської ради забезпечити виконання запланованих заходів.
  3. Зобов’язати фінансовий відділ сільської ради здійснювати фінансування заходів у межах видатків, передбачених бюджетом Чагорської сільської територіальної громади та інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством з урахуванням внесених змін.
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на виконавчий комітет сільської ради та постійну комісію сільської ради з питань планування, соціально-економічного розвитку територіальної громади, економіки, бюджету та фінансів.

 

 

Сільський голова                                                                          Георгій КОБЛЮК

                                                                     

                                                                        ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                            рішенням сесії Чагорської сільської ради

                                                                        від 11.07.2023 р. № 341-22/2023,

                                                      зі змінами, внесеними

                                                                           рішенням сесії Чагорської сільської ради

                                                                         від 21.12.2023 р. № ____-26/2023

                                                                                                                  

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

соціальної підтримки учасників бойових дій (АТО/ООС, Захисників і Захисниць, осіб які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України) та членів їх сімей на 2023-2025 роки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

с. Чагор

2023 р.

 

 

І. Загальні положення

Програма соціальної підтримки учасників бойових дій (АТО/ООС, Захисників і Захисниць, осіб які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України) та членів їх сімей на 2023-2025 роки (далі – Програма) розроблена та покликана сприяти реалізації законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України щодо соціального захисту учасників бойових дій (АТО/ООС, Захисників і Захисниць, осіб які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, членів їх сімей тощо.

Програма – це комплекс заходів, які реалізовуватимуться з метою надання соціальних, медичних, психологічних та юридичних послуг громадянам, які беруть (брали) участь у бойових діях, членів їх сімей, у тому числі членів сімей загиблих, які потребують допомоги.

В умовах військової агресії російської федерації проти України виникає необхідність надання додаткових соціальних гарантій учасникам бойових дій, членам їх сімей, а також сім’ям, члени яких загинули.

Реалізація заходів Програми сприятиме підтриманню належного морально- психологічного стану членів сімей учасників бойових дій, забезпеченню потреб у соціальному обслуговуванні та психологічній підтримці зазначених категорій осіб.

 

ІІ. Мета Програми

Метою Програми є реалізація комплексу взаємопов’язаних завдань і заходів, що спрямовані на розв’язання найважливіших проблем та поєднання зусиль органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій різних форм власності, спрямованих на поглиблення соціального захисту, адаптації, спільної координації наявних ресурсів для забезпечення соціальних гарантій даної категорії населення, членів їх сімей, створення в суспільстві атмосфери підтримки та поважного ставлення до них.

 

ІІІ. Строки та етапи виконання Програми

Програма реалізується протягом 2023-2025 років.

 

ІV. Шляхи і засоби розв’язання проблеми

Вирішення питань соціального захисту учасників бойових дій (АТО/ООС, Захисників і Захисниць, осіб які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України) та членів їх сімей, які потребують соціальної підтримки здійснюватиметься шляхом реалізації комплексу взаємопов’язаних заходів структурними підрозділами сільської ради, громадськими та благодійними організаціями, комунальними підприємствами за рахунок бюджетів усіх рівнів, а також інших джерел, не заборонених чинним законодавством України.

 

V. Обсяги та джерела фінансування Програми

Фінансове забезпечення виконання Програми проводиться у відповідності до законів України про Державний бюджет на відповідний рік, інших нормативно-правових актів. Видатки для виконання даної Програми здійснюються за рахунок коштів, передбачених у місцевому бюджеті на відповідний рік з уточненнями.

Для забезпечення реалізації Програми передбачається також залучення благодійних внесків та гуманітарної допомоги.

VІ. Завдання і заходи Програми

З метою реалізації Програми визначено пріоритетні напрями та заходи, а також відповідальних за дотримання термінів їх виконання, джерела та обсяги фінансування з поділом на відповідні періоди (згідно додатку 1 до Програми).

 

VІІ. Очікувані результати виконання Програми

У результаті виконання заходів Програми очікується досягнення певних зрушень у реалізації соціальної політики в громаді, охоплення максимального кола учасників бойових дій (АТО/ООС, Захисників і Захисниць, осіб які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України) та членів їх сімей заходами соціальної підтримки та соціальної адаптації, забезпечення соціальної і матеріальної підтримки таких осіб шляхом додержання державних соціальних гарантій і впровадження додаткових форм адресної підтримки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Паспорт програми

 

1.

Ініціатор розроблення Програми

Відділ соціального захисту  населення Чагорської сільської ради

2.

Дата, номер і назва розпорядчого

документа про розроблення Програми

Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22.10.1993р. №3551-XII, Закон України

«Про соціальний правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» від 20.12.1991р. №2011- XII.

3.

Розробник Програми

Відділ соціального захисту  населення Чагорської сільської ради

4.

Учасники (співвиконавці) Програми

Відділ освіти, культури, молоді та спорту,

Служба у справах дітей та сім’ї,

Відділ освіти, культури, молоді та спорту,

Фінансовий відділ,

Сектор земельних ресурсів,

КП «Благоустрій Чагорської громади»,

Виконавчі органи сільської ради

5.

Термін реалізації Програми

2023-2025 рр.

6.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

бюджет Чагорської сільської територіальної громади

7.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього:

2950,0 тис. грн.

 

 

 

 

Додаток 1 до Програми

Завдання та заходи

щодо виконання Програми соціальної підтримки учасників бойових дій (АТО/ООС, Захисників і

Захисниць, осіб які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки

населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти

України) та членів їх сімей на 2023-2025 роки

 

 

№ з/п

 

Зміст заходу

 

Відповідальні виконавці

 

Джерело

фінансування

Орієнтовний обсяг фінансування,

тис. грн.

2023р.

2024р.

2025р.

1.

Відшкодування пільг за житлово-комунальні послуги (у розмірі 50%) членам сімей загиблих учасників бойових дій, які на даний час зареєстровані та проживають в громаді

Виконавчий комітет сільської ради

місцевий бюджет

60,0

120,0

120,0

2.

Звільнення учасників бойових дій, членів сімей загиблих, від сплати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (незалежно від загальної  площі житла з врахуванням наявних пільг)

Виконавчий комітет сільської ради

місцевий бюджет

20,0

40,0

40,0

3.

Надання одноразової матеріальної допомоги учасникам бойових дій, членам їх сімей та членам сімей загиблих

таких осіб

Виконавчий комітет сільської ради

місцевий бюджет

60,0

120,0

120,0

4.

Відшкодування коштів за встановлення лічильників обліку                 спожитої    води    та                 об’ємної     витрати                 газу

учасникам   бойових дій та                              членам сімей загиблих таких осіб

Виконавчий комітет сільської ради

місцевий бюджет

20,0

40,0

40,0

5.

Формування       реєстру                            учасників                            бойових дій та членів їх сімей

Відділ соціального  захисту населення

-

-

-

-

6.

Забезпечення щорічного проведення профілактичних оглядів учасникам АТО, учасникам Революції Гідності та медикаментозне забезпечення відповідно до постанови КМУ від 17.08.98 р № 1303

Відділ соціального  захисту населення

місцевий бюджет

20,0

40,0

40,0

7.

Визначення потреби та забезпечення учасників бойових дій технічними та іншими                   засобами реабілітації

Відділ соціального  захисту населення

-

-

-

-

8.

Здійснення заходів, щодо психологічної реабілітації

постраждалих учасників бойових дій

Відділ соціального  захисту населення

-

-

-

-

9.

Забезпечення       оздоровленням     дітей,                    батьки                   яких загинули, дістали поранення, контузію або каліцтво під

час      участі    в    бойових діях

Виконавчий комітет сільської ради

місцевий бюджет

20,0

80,0

80,0

10.

Забезпечення учасників бойових дій безоплатним доступом до спортивних споруд (спортивних залів) для організації тренувального процесу та занять спортом

Відділ освіти, культури, молоді та спорту

-

-

-

-

11.

Залучення учасників АТО (команд учасників АТО) до

участі у змаганнях з різних видів спорту)

Відділ освіти, культури, молоді та спорту

-

-

-

-

12.

Оформлення соціального паспорту потреб учасників

бойових дій з метою визначення видів   соціальної допомоги та            надання          комплексу соціальних послуг

Відділ соціального  захисту населення

-

-

-

-

13.

Надання соціальних послуг та здійснення соціального супроводу учасників бойових дій з метою подолання (мінімізації) складних життєвих обставин, у тому числі проведення психологічної роботи

Відділ соціального  захисту населення, Служба у справах дітей та сім’ї

-

-

-

-

14.

Надання соціально-побутових послуг самотнім пенсіонерам, які є членами сімей загиблих осіб, учасників бойових дій та опинились у складних

життєвих обставинах (відповідно до діючого законодавства)

Відділ соціального  захисту населення

-

-

-

-

15.

Надання безоплатної первинної правової допомоги учасникам бойових дій та членам їх сімей

Виконавчі органи сільської ради

-

-

-

-

16.

Надання          фінансової                        підтримки                        громадським організаціям,  які опікуються                        учасниками бойових дій та               членами сімей                 загиблих

Виконавчий комітет сільської ради

місцевий бюджет

40,0

80,0

80,0

17.

Проведення        культурно-мистецьких        заходів                             для

учасників бойових дій та членів сімей загиблих таких осіб

Відділ освіти, культури, молоді та спорту

місцевий бюджет

10,0

20,0

20,0

18.

Здійснення психолого-педагогічного супроводу дітей з сімей учасників бойових дій у закладах освіти

Відділ освіти, культури, молоді та спорту, Служба у справах дітей та сім’ї

-

-

-

-

19.

Влаштування в дошкільні навчальні заклади дітей, учасників бойових дій

Відділ освіти, культури, молоді та спорту

-

-

-

-

20.

Забезпечення     встановлення                           меморіальних                          дошок         у навчальних      закладах,     в                          яких                          навчалися                             загиблі

(померлі) особи, які брали участь в бойових діях

Виконавчий комітет сільської ради

місцевий бюджет

-

-

-

21.

Виділення     земельних    ділянок    для                  індивідуального будівництва   учасникам                          АТО,      учасникам Революції

Гідності та членам їх сімей (відповідно до діючого законодавства).

Сектор земельних ресурсів

-

-

-

-

22.

Здійснення будівництва (встановлення) надгробків на могилах      загиблих    (померлих)                    учасників  бойових дій, що поховані на кладовищах громади

Виконавчий комітет сільської ради

місцевий бюджет

100,0

500,0

500,0

23.

Розробка проекту та встановлення пам’ятника учасникам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України

Виконавчий комітет сільської   ради

місцевий бюджет

50,0

60,0

60,0

24.

Проведення поховань загиблих (померлих) учасників бойових дій

Виконавчий комітет сільської  

           ради

місцевий бюджет

50,0

200,0

100,0

                                                                                                                                                  Всього по роках:

 450,0

   1300,0

 1200,0

                                                                                                                                                            Всього за Програмою:

    2950,0

 

 

Секретар сільської  ради                                                                         Олена МУНТЯН

 

 

ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26-та сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21 грудня 2023 р.                        с. Чагор                                            № ____-26/2023

 

 

Про затвердження Програми фінансової

підтримки діяльності Чернівецької

районної ради на 2024 рік

 

 

З метою забезпечення можливості повноцінного функціонування Чернівецької районної ради, виконання нею конституційних повноважень, здійснення видатків на покращення матеріально-технічної бази, на оплату комунальних послуг та на оплату праці працівників ради, відповідно до Бюджетного Кодексу України, керуючись п. 22 ч. 1 ст. 26 статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада,-

 

 ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму фінансової підтримки діяльності Чернівецької районної ради
  2. на 2024 рік, що додається.
  3.    Доручити виконавчому комітету Чагорської сільської ради забезпечити виконання даної Програми.
  4.    Зобов’язати фінансовий відділ сільської ради здійснювати фінансування  заходів  Програми у межах видатків, передбачених бюджетом Чагорської сільської територіальної громади та інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.
  5.    Контроль за виконанням даного рішення покласти на виконавчий комітет сільської ради та постійну комісію сільської ради з питань планування, соціально-економічного розвитку територіальної громади, економіки, бюджету та фінансів.

 

 

Сільський голова                                                                                    Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО                                                                                          рішенням сесії Чагорської сільської ради

                                                                                                                   від 21.12.2023 р. № ____-26/2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

П Р О Г Р А М А

 

фінансової підтримки діяльності Чернівецької

районної ради на 2024 рік

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

с. Чагор

2023 р.

 

 

І. Паспорт Програми

1.

Ініціатор розроблення Програми

Чернівецька районна рада

2.

Рішення про затвердження програми

 

Рішення Чагорської сільської ради

від 15.12.2023 р. № ____-26/2023 «Про затвердження Програми фінансової підтримки діяльності Чернівецької районної ради на 2024 рік»

3.

Розробник Програми

Виконавчий комітет

Чагорської сільської ради

4.

Співрозробник Програми

Чернівецька районна рада

5.

Відповідальний виконавець Програми

Виконавчий комітет

Чагорської сільської ради , Чернівецька районна рада

5.1

Головний розпорядник коштів

Чагорська сільська рада

6.

Учасники Програми

Виконавчий комітет

Чагорської сільської ради, Чернівецька районна рада

7.

Термін реалізації Програми

Протягом 2024 року

8.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

Бюджет Чагорської сільської територіальної громади

9.

 

 

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми

Усього, в тому числі:

2024 рік – 100,0 тис. грн.

9.1

Коштів місцевого бюджету

100,0 тис. грн.

9.2

Коштів інших джерел

-

 

 

 

 

 

 

 

 

ІІ. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

Програма фінансової підтримки діяльності Чернівецької районної ради на 2024 рік розроблена відповідно до Бюджетного Кодексу України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Прийняття та реалізація Законів України «Про внесення змін до Бюджетного Кодексу України» та «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій» обмежили джерела наповнення районного бюджету.

У результаті Чернівецька районна рада не може повноцінно виконувати свої конституційні повноваження та повноваження передбачені Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні». Наповнення районного бюджету не покриває видатків на забезпечення виконання повноважень депутатів Чернівецької районної ради, матеріального та ресурсного забезпечення виконавчого апарату Чернівецької районної ради та видатків на оплату комунальних послуг адміністративної будівлі та матеріально-технічної бази Чернівецької  районної ради.

Пропонована Програма передбачає здійснення видатків на покращення матеріально-технічної бази, на оплату комунальних послуг та на оплату праці працівників Чернівецької районної ради.

Враховуючи недостатність коштів районного бюджету Чернівецької  районної ради, виникла необхідність розроблення, затвердження та виконання Програми фінансової підтримки діяльності Чернівецької районної ради на 2024 рік.

ІІІ. Визначення мети Програми

Програма розроблена з метою забезпечення виконання на належному рівні повноважень Чернівецької районної ради, прийняття ефективних управлінських рішень, створення належних умов праці працівників Чернівецької районної ради.

IV. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування; строки та етапи виконання Програми

Основними шляхами і засобами розв’язання проблем, визначених Програмою, є необхідність фінансової підтримки діяльності Чернівецької районної ради. Програма спрямована на створення умов для забезпечення безперебійного та ефективного виконання депутатським корпусом та структурними підрозділами Чернівецької районної ради повноважень, вирішення проблем соціально-економічного характеру та збереження комунального майна в належному стані.

Досягнення поставлених завдань можливе за наявності кваліфікованого кадрового потенціалу, підвищення його кваліфікаційного рівня та відповідного ресурсного забезпечення.

Це можливо забезпечити через прийняття Програми, яка сприятиме підвищенню ефективного функціонування Чернівецької районної ради.

Реалізацію заходів Програми планується здійснити за рахунок коштів бюджету Чагорської сільської територіальної громади.

Фінансування видатків, передбачених Програмою, здійснюватиметься за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених чинним законодавством, наведених у Додатку 1 до Програми.

Термін реалізації заходів Програми – протягом 2024 року.

V. Перелік завдань Програми та результативні показники

Основним завданням Програми є підтримка депутатського корпусу та працівників Чернівецької районної ради на досягнення конкретних результатів, прийняття ефективних управлінських рішень та на оперативне розв’язання проблем.

У результаті виконання заходів Програми буде забезпечено виконання повноважень Чернівецької районної ради вчасно та в повному обсязі.

VІ. Напрями діяльності та заходи Програми

Програма спрямована на реалізацію наступних заходів:

      • своєчасна виплата працівникам заробітної плати з усіма складовими гарантованими чинним законодавством;
      • створення належних умов праці для працівників Чернівецької районної ради з метою якісного та оперативного виконання покладених на них функцій та обов’язків шляхом покращення матеріально-технічної бази.

VІІ. Координація та контроль за ходом виконання Програми

      Виконавчий комітет Чагорської сільської ради  здійснює координацію та контроль за виконанням заходів Програми.

      Виконавчий комітет Чагорської сільської ради щоквартально, до 15 числа наступного за звітним періодом місяця, та щороку до 10 лютого готує та подає фінансовому управлінню Чагорської сільської ради інформацію про стан виконання Програми, згідно з Додатком 3.

      Виконавчий комітет Чагорської сільської ради за підсумками року подає на розгляд сесії Чагорської сільської ради звіт про стан виконання Програми до 01 березня року, наступного за звітним періодом.

 

 

Секретар сільської ради                                          Олена МУНТЯН                                       

 

 

 

Додаток 1 до Програми фінансової підтримки діяльності Чернівецької районної ради  на 2024 рік

 

 

Ресурсне забезпечення

Програми фінансової підтримки діяльності  Чернівецької районної ради на 2024 рік

 

 

Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання Програми

2024 рік

Усього витрат на виконання Програми (тис. грн.)

Обсяг ресурсів

Усього, у тому числі:

100,0

100,0

державний бюджет

-

 

обласний бюджет

-

 

місцевий бюджет

100,0

100,0

кошти небюджетних джерел

-

 

інші

-

 

 

 

 

Секретар сільської ради                                                    Олена МУНТЯН                                                                                                               

 

 

 

Додаток 2 до Програми фінансової підтримки діяльності Чернівецької районної ради на 2024 рік

 

 

Перелік заходів і завдань

Програми фінансової підтримки діяльності Чернівецької районної ради на 2024 рік

 

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів Програми

Строк виконання заходів

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість)

тис. грн.

Очікуваний результат

на 2024 рік

1.

Забезпечення виконання на належному рівні повноважень Чернівецької районної ради, прийняття ефективних управлінських рішень, створення належних умов праці працівників Чернівецької районної ради

Сприяння діяльності Чернівецької районної ради, шляхом передачі фінансових ресурсів:

 

Протягом 2024 року

Виконавчий комітет Чагорської сільської ради, Чернівецька районна рада

Бюджет Чагорської сільської територіальної громади

 

Створення сприятливих умов та забезпечення виконання повноважень районної ради вчасно та в повному обсязі

на покращення матеріально-технічної бази (придбання паперу, комп’ютерної техніки, меблів тощо)

1,0

на оплату комунальних послуг

3,0

на оплату послуг (крім комунальних)

1,0

на оплату праці працівників районної ради

95,0

 

Всього:

 

 

 

 

100,0

 

 

Секретар сільської ради                                           Олена МУНТЯН                                                                                                      

 

 

Додаток 3 до Програми фінансової підтримки діяльності Чернівецької районної ради на 2024 рік

 

 

Інформація про виконання Програми за ______ рік

 

1. _____________          __________________________________________________________

                    КВКВ                                                                    найменування головного розпорядника бюджетних коштів

2. _____________          __________________________________________________________

                    КВКВ                                                                    найменування головного розпорядника бюджетних коштів

3. _____________          __________________________________________________________

                    КФКВ                                                                    найменування головного розпорядника бюджетних коштів

4. Напрями діяльності та заходи Програми

________________________________________________________________________________________________

( назва Програми)

№ п/п

Захід

Головний виконавець та строк виконавця

Планові обсяги фінансування, тис. грн

Фактичні обсяги фінансування, тис. грн

Стан виконання заходів (результативні показники виконання Програми)

Всього

У тому числі:

Всього

У тому числі:

Державний бюджет

Обласний бюджет

Місцевий бюджет

Кошти не бюджетних джерел

Державний бюджет

Обласний бюджет

Місцевий бюджет

Кошти не бюджетних джерел

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Аналіз виконання за видатками в цілому за Програмою:

тис. грн.

Бюджетні асигнування з урахуванням змін

Проведені видатки

Відхилення

Усього

Загальний фонд

Спеціальний фонд

Усього

Загальний фонд

Спеціальний фонд

Усього

Загальний фонд

Спеціальний фонд

%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Секретар сільської ради                                           Олена МУНТЯН                                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

ПРОЄКТ                   

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  21 грудня 2023 р.                           с. Чагор                                        №  -26/2023

 

Про затвердження Програми розвитку освіти

Чагорської сільської ради Чернівецького району

Чернівецької області на 2024-2026 роки

 

Відповідно до Конституції України, Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про позашкільну освіту», «Про охорону дитинства», Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Конвенції «Про права дитини», постанов КМУ з питань освіти, документів Міністерства освіти і науки України, розглянувши Програму Програму розвитку освіти Чагорської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області на 2021-2023 роки, та з метою забезпечення конституційного права громадян на здобуття дошкільної освіти, повної загальної середньої освіти, позашкільної освіти, покращення матеріально-технічного та фінансового забезпечення закладів освіти сільської ради, також  враховуючи висновки постійної комісії  сільської ради  з гуманітарних питань, сільська рада ,

 

В И Р І Ш И Л А:

 

        1. Затвердити Програму розвитку освіти Чагорської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області на 2021-2023 роки(далі – Програма), (додається).

 

        2. Затвердити напрями діяльності та заходи Програми розвитку освіти на 2021-2023 рр(додається)

 

        3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на сільського голову Коблюка Г.С. та постійну комісію з гуманітарних питань (голова Семенюк Ю.Д.).

 

 

 

 

 

        Сільський голова                                                      Георгій КОБЛЮК

 

 

 

                                                                      Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21 грудня  2023 р.                       с. Чагор                                             №   - 26/2023

 

 

 

Про затвердження Програми розвитку

культури  Чагорської  територіальної

громади на 2024-2026 рр.

 

 

Керуючись ст. 26, 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою покращення організаційного, нормативно-правового, кадрового, матеріально-технічного, фінансового, науково-методичного, інформаційного  забезпечення сфери культури та враховуючи  рекомендації постійної комісії з гуманітарних питань,  сільська  рада                                                       

ВИРІШИЛА:

           1. Затвердити  Програму розвитку культури Чагорської територіальної громади  на 2024-2026 рр. (додається)

 

        3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію сільської ради з гуманітарних  питань (голова комісії Семенюк Ю.Д.).

 

 

 

 

                            Сільський  голова                                      Георгій  КОБЛЮК

 

 

 

 

ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26-та сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21 грудня 2023 р.                       с. Чагор                                   № ____-26/2023

 

Про створення комунального закладу

Чагорський Центр надання соціальних послуг

 

 

З метою забезпечення надання базових соціальних послуг, визначення потреб населення територіальної громади у соціальних послугах, встановлення осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати та комплексного підходу до розв’язання проблем жителів територіальної громади, відповідно до Закону України «Про соціальні послуги», постанови Кабінету Міністрів України від 3 березня 2020 р. № 177 «Деякі питання діяльності центрів надання соціальних послуг», керуючись Законами України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», «Про правовий режим воєнного стану», пунктом 5, 6 частини першої статті 26, статтями 34, 59 «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада,-

 

 ВИРІШИЛА:

 

  1. Утворити комунальну установу Чагорський центр надання соціальних послуг.
  2. Затвердити Положення про комунальну установу Чагорський центр надання соціальних послуг, що додається.
  3. Затвердити структуру та штатну чисельність комунальної установи Чагорський центр надання соціальних послуг, що додається.
  4. Зобов’язати фінансовий відділ сільської ради передбачити необхідні бюджетні асигнування для фінансування утримання та діяльності комунальної установи Чагорський центр надання соціальних послуг.
  5. Доручити сільському голові призначити керівника утвореної комунальної установи без конкурсного відбору, відповідно до діючого законодавства у період дії воєнного стану.
  6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію сільської ради з гуманітарних питань.

 

 

Сільський голова                                                                                    Георгій КОБЛЮК

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО                                                                                          рішенням сесії Чагорської сільської ради

                                                                                                                   від 21.12.2023 р. № ____-26/2023

 

ПОЛОЖЕННЯ
про комунальний заклад

 

1. Комунальний заклад “Чагорський Центр надання соціальних послуг” (далі - Центр) є комплексним закладом соціального захисту населення, структурні або відокремлені (територіальні) підрозділи якого провадять соціальну роботу та надають соціальні послуги особам/сім’ям, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах (далі - особи/сім’ї).

2. Центр утворюється, реорганізовується та ліквідується в порядку, передбаченому законодавством, Чагорської сільською радою Чернівецького району Чернівецької області (далі - засновник) з урахуванням потреб територіальної громади для виконання її завдань і функцій.

Повне найменування Центру: комунальна установа «Чагорський Центр надання соціальних послуг»;

Скорочене найменування Центру: КУ «ЧЦНСП».

Місцезнаходження (юридична адреса) Центру: вул. Незалежності, 79, село Чагор,

3. Методичний та інформаційний супровід діяльності центру забезпечує Чернівецькій обласний центр соціальних служб.

4. Центр у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, наказами Мінсоцполітики, іншими нормативно-правовими актами з питань надання соціальних послуг, а також цим Положенням.

5. Основними завданнями центру є:

проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на запобігання потраплянню в складні життєві обставини осіб/сімей, які належать до вразливих груп населення;

надання особам/сім’ям комплексу соціальних послуг, яких вони потребують, відповідно до класифікатора соціальних послуг, затвердженого Мінсоцполітики, з метою мінімізації або подолання таких обставин.

6. Центр відповідно до визначених цим Положенням завдань:

виявляє осіб/сім’ї і веде їх облік;

проводить оцінювання потреб осіб/сімей у соціальних послугах;

надає соціальні послуги відповідно до державних стандартів соціальних послуг;

надає допомогу особам/сім’ям у розв’язанні їх соціально-побутових проблем;

забезпечує соціальне супроводження прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу;

забезпечує соціальний патронаж осіб, які відбули покарання у виді обмеження або позбавлення волі на певний строк, а також звільнених від подальшого відбування таких покарань на підставах, передбачених законом, бере участь у роботі спостережних комісій;

складає план реабілітації особи, яка постраждала від торгівлі людьми;

вносить відомості до реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг;

проводить моніторинг та оцінювання якості наданих ним соціальних послуг;

створює умови для навчання та підвищення кваліфікації працівників, які надають соціальні послуги;

взаємодіє з іншими суб’єктами системи надання соціальних послуг, а також з органами, установами, закладами, фізичними особами - підприємцями, які в межах компетенції надають допомогу особам/сім’ям мешканцям територіальної громади та/або здійснюють їх захист;

інформує населення громади та осіб/сім’ї індивідуально про перелік, обсяг і зміст соціальних послуг, які він надає, умови та порядок їх отримання. Інформація на паперових та інших носіях повинна викладатися із забезпеченням контрасту і розміру шрифту, які даватимуть змогу вільно читати її, зокрема особам із порушеннями зору і тим, що переміщуються у кріслах колісних.

Інформація також надається у вигляді листівок, буклетів, брошур, за потреби - із застосуванням рельєфно-крапкового шрифту (шрифту Брайля), мовою, доступною для розуміння та читання особами з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень.

Відповідні матеріали розміщуються в засобах масової інформації, на веб-сайтах суб’єктів, що надають соціальну послугу, інших інформаційних ресурсах;

інформує населення про сімейні форми виховання дітей та проводить первинний відбір кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, патронатні вихователі;

бере участь у визначенні потреб населення територіальної громади у соціальних послугах, а також у підготовці та виконанні програм надання соціальних послуг, розроблених за результатами визначення потреб населення територіальної громади у соціальних послугах;

готує статистичні та інформаційно-аналітичні матеріали стосовно наданих соціальних послуг і проведеної соціальної роботи, які подає відповідному структурному підрозділу з питань соціального захисту населення сільської ради (далі - уповноважений орган);

забезпечує захист персональних даних отримувачів соціальних послуг відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”;

надає особам/сім’ям психосоціальні послуги.

7. Центр з урахуванням потреб у соціальних послугах, визначених у територіальній громаді, з урахуванням фахового та матеріально-технічного потенціалу, надає такі соціальні послуги: догляд вдома, денний догляд, догляд стаціонарний; підтримане проживання; соціальна адаптація; соціальна інтеграція та реінтеграція; надання притулку; екстрене (кризове) втручання; консультування; соціальний супровід; представництво інтересів; посередництво; соціальна профілактика; натуральна допомога; фізичний супровід осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються на кріслах колісних, порушення зору; переклад жестовою мовою; догляд та виховання дітей в умовах, наближених до сімейних; супровід під час інклюзивного навчання; інформування; тимчасовий відпочинок для осіб, що здійснюють догляд за особами з інвалідністю, особами, які мають невиліковні хвороби, хвороби, що потребують тривалого лікування; транспортні; інші послуги.

8. Послуги надаються центром за місцем проживання/перебування особи/сім’ї (вдома), у приміщенні надавача соціальних послуг, за місцем перебування особи/сім’ї поза межами приміщення надавача соціальних послуг (зокрема на вулиці).

Для надання соціальних послуг у центрі можуть утворюватися такі структурні підрозділи (відділення):

відділення соціальної роботи (проведення соціальної роботи з особами/сім’ями, зокрема інформаційно-просвітницька, соціально-профілактична робота, оцінювання потреб осіб/сімей у соціальних послугах, організація надання їм соціальних послуг шляхом ведення випадку, моніторинг надання соціальних послуг центром, соціальне супроводження прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу, соціальний патронаж осіб, які відбули покарання у виді обмеження або позбавлення волі на певний строк, а також звільнених від подальшого відбування таких покарань);

мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (надання особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, послуг кризового та екстреного втручання, інформування, консультування, представництва інтересів; формування нетерпимого ставлення громадян до проявів домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, проведення заходів у сфері запобігання та протидії насильству). У центрі також можуть утворюватися мобільні бригади екстреного реагування для надання послуг кризового та екстреного втручання іншим вразливим групам населення;

відділення натуральної допомоги (надання натуральної допомоги (продукти харчування, предмети і засоби особистої гігієни, санітарно-гігієнічні засоби для прибирання, засоби догляду, одяг, взуття, інші предмети першої необхідності, організація харчування, забезпечення паливом тощо) особам/сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах);

відділення соціальних послуг за місцем проживання (надання соціальних послуг догляду вдома, соціального супроводу особам/сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, за місцем їх проживання/перебування). У центрі може бути утворено кілька відділень, які надають послуги за місцем проживання громадян (відділення соціальної допомоги вдома, відділення соціального супроводу сімей/осіб тощо).

Відповідно до потреб територіальної громади в соціальних послугах у центрі можуть утворюватися:

відділення надання соціальних послуг в умовах денного перебування (надання протягом дня дітям/особам з інвалідністю, громадянам похилого віку, у яких немає медичних протипоказань для перебування в колективі, соціальних послуг денного догляду, соціальної адаптації, соціальної реабілітації та інших соціальних послуг з метою усунення обмежень життєдіяльності). У центрі може бути утворено кілька відділень, які надають послуги в умовах денного перебування (відділення денного догляду, відділення соціальної адаптації тощо);

спеціалізована служба (відділення) підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі (надання особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, соціальних послуг консультування, інформування, представництва інтересів, денного перебування, притулку тощо).

Така служба (відділення) розміщується в окремому приміщенні (окремій будівлі, споруді або частині будівлі) з дотриманням принципу конфіденційності;

стаціонарна/денна служба (стаціонарне/денне відділення) соціально-психологічної реабілітації дітей (надання послуги соціально-психологічної реабілітації дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах).

Така служба (відділення) розміщується окремо від інших служб (відділень) (в окремому приміщенні, окремій будівлі, споруді або частині будівлі), де створюються умови, максимально наближені до сімейних;

відділення надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання (надання соціальних послуг стаціонарного догляду, підтриманого проживання, паліативного догляду, притулку громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, особам, які мають невиліковні хвороби, хвороби, що потребують тривалого лікування, бездомним та іншим вразливим групам населення). У центрі може бути утворено кілька відділень, які надають послуги в умовах цілодобового перебування/проживання (відділення стаціонарного догляду, підтриманого проживання, паліативного догляду, притулок тощо).

Особи, які отримують соціальні послуги стаціонарного догляду, паліативного догляду (стаціонарно) та перебувають на повному державному утриманні, отримують пенсію (щомісячне довічне грошове утримання) та/або державну соціальну допомогу відповідно до законодавства.

У разі виявлення центром осіб із порушеннями опорно-рухового апарату, зору, слуху, із психічними та поведінковими розладами, які не здатні до самообслуговування та потребують надання соціальних послуг, у центрі можуть утворюватися спеціалізовані відділення, зокрема догляду вдома осіб із психічними та поведінковими розладами;

інші структурні підрозділи, діяльність яких спрямовується на надання послуг особам/сім’ям з урахуванням потреб у соціальних послугах, визначених у територіальній громаді.

Зазначені структурні підрозділи утворюються за рішенням засновника центру.

Положення про структурні підрозділи центру затверджуються директором центру та погоджуються засновником.

9. Центр має право:

самостійно визначати форми та методи роботи;

подавати до органів державної влади та органів місцевого самоврядування запити на інформацію, необхідну для організації надання соціальних послуг;

утворювати робочі групи, мультидисциплінарні команди із залученням представників установ, закладів, організацій тощо, які в межах компетенції надають допомогу особам/сім’ям;

залучати на договірній основі підприємства, установи, організації, фізичних осіб, волонтерів до надання соціальних послуг у підрозділах центру;

залучати грошові кошти та інші ресурси (людські, матеріальні, інформаційні тощо), необхідні для надання соціальних послуг.

10. Центр провадить діяльність за принципами недискримінації, дотримання прав людини, прав дитини та прав осіб з інвалідністю; гуманізму; забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків; поваги до честі та гідності; толерантності; законності; соціальної справедливості; доступності та відкритості; неупередженості та безпечності; добровільності; індивідуального підходу; комплексності; конфіденційності; максимальної ефективності та прозорості використання надавачами соціальних послуг бюджетних та інших коштів; забезпечення високого рівня якості соціальних послуг.

11. Підставою для надання соціальних послуг є:

1) рішення уповноваженого органу про надання соціальних послуг;

2) наказ про надання соціальних послуг;

3) договір про надання соціальної послуги (соціальних послуг) та індивідуальний план надання соціальної послуги.

Рішення про надання соціальних послуг приймається уповноваженим органом відповідно до законодавства.

Надання соціальних послуг одноразово здійснюється без укладення договору згідно з класифікатором соціальних послуг.

У разі введення надзвичайного або воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях для невідкладного надання соціальних послуг засновник може уповноважити центр приймати рішення про надання соціальних послуг екстрено (кризово) особам/сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах через шкоду, завдану пожежею, стихійним лихом, катастрофою, бойовими діями, терористичним актом, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією, та внутрішньо переміщеним особам.

Рішення про надання соціальних послуг екстрено (кризово) оформляється наказом центру про надання соціальних послуг екстрено (кризово). Акти про надання соціальних послуг екстрено (кризово), складені за формою, затвердженою Мінсоцполітики, надсилаються центром засновнику протягом одного місяця з дня надання соціальних послуг.

На час надання соціальних послуг екстрено (кризово) не визначається ступінь індивідуальних потреб отримувача соціальних послуг, не складається індивідуальний план надання соціальної послуги та не укладається договір про надання соціальної послуги (соціальних послуг).

У разі потреби в наданні соціальних послуг постійно центр вживає заходів для виготовлення отримувачу соціальних послуг усіх необхідних для надання соціальних послуг документів, після чого:

визначає ступінь індивідуальних потреб отримувача соціальної послуги;

встановлює групу рухової активності (у разі потреби);

визначає зміст та обсяг соціальних послуг;

складає індивідуальний план надання соціальної послуги;

видає наказ про взяття отримувача соціальних послуг на обслуговування;

укладає з отримувачем соціальних послуг договір про надання соціальної послуги (соціальних послуг).

12. Центр очолює директор, якого призначає на посаду (на конкурсній основі за контрактом) та звільняє з посади засновник.

13. Директор центру:

організовує роботу центру, персонально відповідає за виконання завдань центру, визначає ступінь відповідальності працівників;

здійснює контроль за повнотою та якістю надання соціальних послуг особам/сім’ям відповідно до державних стандартів і нормативів;

забезпечує своєчасне подання звітності про роботу центру;

затверджує положення про структурні підрозділи;

затверджує посадові інструкції працівників;

призначає в установленому порядку на посади та звільняє з посад працівників;

затверджує правила внутрішнього розпорядку центру та контролює їх виконання;

видає відповідно до компетенції накази та розпорядження, організовує та контролює їх виконання;

укладає договори, діє від імені центру і представляє його інтереси;

розпоряджається коштами центру в межах затвердженого кошторису;

забезпечує фінансово-господарську діяльність центру, створення та розвиток матеріально-технічної бази для проведення комплексу заходів із надання соціальних послуг особам/сім’ям, у тому числі забезпечення автомобільними транспортними засобами, спеціальними засобами для догляду і самообслуговування;

забезпечує проведення атестації працівників в порядку, визначеному законодавством, та сприяє підвищенню їх кваліфікації;

вживає заходів для поліпшення умов праці, забезпечення дотримання правил охорони праці, внутрішнього трудового розпорядку, санітарної та пожежної безпеки;

здійснює інші повноваження, передбачені законодавством.

14. Штатний розпис і фонд оплати праці працівників центру затверджуються відповідно до законодавства.

15. Утримання центру забезпечується за рахунок коштів, передбачених у державному, місцевому бюджеті територіальної громади, а також за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством.

16. Соціальні послуги надаються центром за рахунок бюджетних коштів, з установленням диференційованої плати залежно від доходу отримувача соціальних послуг або за рахунок отримувача соціальних послуг/третіх осіб.

Розмір плати за соціальні послуги встановлюється центром у визначеному законодавством порядку і затверджується його засновником.

Розмір плати за соціальні послуги залежить від змісту та обсягу послуг, що надаються.

Кошти, що надходять від надання платних соціальних послуг, використовуються в установленому законодавством порядку.

17. Умови оплати праці, тривалість робочого часу та відпусток працівників центру встановлюються відповідно до законодавства.

З урахуванням потреб територіальної громади та можливостей засновника у центрі може бути запроваджено підсумований облік робочого часу відповідно до норм Кодексу законів про працю України.

18. Центр забезпечує для працівників, які надають соціальні послуги:

створення належних умов для професійної діяльності (у тому числі підвищення кваліфікації, супервізії);

проведення профілактичного медичного огляду;

захист професійної честі, гідності та ділової репутації, зокрема в судовому порядку;

надання спеціального одягу, взуття, інвентарю, велосипедів, проїзних квитків або виплату грошової компенсації за їх придбання відповідно до норм, затверджених засновником;

створення безпечних умов праці.

19. Ведення діловодства, бухгалтерського обліку та статистичної звітності у центрі здійснюється відповідно до законодавства.

20. Моніторинг та оцінювання якості соціальних послуг у центрі проводиться відповідно до законодавства.

Контроль за додержанням центром вимог законодавства у сфері надання соціальних послуг здійснюється в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

21. Центр володіє та користується майном, яке передано йому на праві оперативного управління засновником, юридичними та фізичними особами, а також майном, придбаним за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством.

Центр має право на придбання та оренду обладнання, необхідного для забезпечення функціонування центру.

22. Засновник забезпечує створення та розвиток у центрі необхідної матеріально-технічної бази, в тому числі відповідність приміщень санітарно-гігієнічним, будівельним і технічним нормам, вимогам пожежної безпеки та іншим нормам згідно із законодавством.

23. Для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення центром в установленому порядку забезпечуються належні умови для вільного доступу до будівель закладу та приміщень обслуговування, безперешкодного переміщення прилеглою до закладу територією та всередині будівель, своєчасного отримання інформації, яка допомагає орієнтуватися в просторі, відповідно до вимог, установлених ДБН В.2.2 40:2018 “Інклюзивність будівель і споруд. Основні положення” та ДБН В.2.2-9:2018 “Громадські будинки та споруди. Основні положення”, згідно з якими:

на відкритих індивідуальних автостоянках біля закладу потрібно виділяти не менше ніж 10 відсотків місць (але не менше ніж одне місце) для транспорту осіб з інвалідністю, які мають бути позначені дорожніми знаками та горизонтальною розміткою з піктограмами міжнародного символу доступності відповідно до Правил дорожнього руху;

покриття пішохідних доріжок, тротуарів і пандусів має бути рівним, застосування насипних або крупноструктурних матеріалів, що перешкоджають пересуванню на кріслах колісних або з милицями, не допускається;

безперешкодний доступ з ґанку до приміщень першого поверху та ліфтового холу будівлі забезпечується облаштуванням пандуса - суцільної похилої площини, яка з’єднує дві різновисокі горизонтальні поверхні та облаштовується для переміщення колісних засобів і людей з однієї поверхні на іншу;

нахил пандусів на шляхах руху і біля входу до будівлі має становити не більше ніж 8 відсотків (1:12), уздовж обох боків усіх сходів і пандусів необхідно встановлювати огорожу з поручнями, поручні пандусів потрібно розташовувати на висоті 0,7 і 0,9 метра, завершальні частини поручнів мають бути продовжені по горизонталі на 0,3 метра (як вгорі так і внизу);

у разі неможливості облаштування пандуса потрібно застосовувати розумне пристосування у вигляді піднімальних пристроїв згідно з вимогами ДСТУ EN 81-70, ДСТУ ISO 9386-1, ДСТУ ISO 9386-2;

всі приміщення мають бути доступними для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, при розміщенні приміщень у будівлях на два і вище поверхів, крім сходів, необхідно передбачати пандуси, ліфти згідно з вимогами ДСТУ EN 81-70, піднімальні платформи, вертикальні підйомники згідно з вимогами ДСТУ ISO 9386-1, ДСТУ ISO 9386-2 або інші пристрої для переміщення;

дверні отвори в приміщенні мають бути без порогів і перепадів висот підлоги, ширина дверних отворів і відкритих отворів у стіні, а також виходів з приміщення на сходову клітку має становити не менше ніж 0,9 метра;

санітарно-гігієнічні приміщення мають бути розраховані на осіб з інвалідністю та інші маломобільні групи населення;

у туалетах загального користування (окремо для чоловіків і жінок) потрібно передбачити універсальну кабіну з можливістю заїзду до неї та переміщення в ній осіб у кріслах колісних;

шляхи руху до будівель закладу та його територія мають відповідати умовам безперешкодного пересування для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, а також обладнані засобами орієнтування та інформаційної підтримки;

будівлі та приміщення, вхідні вузли і шляхи руху мають бути оснащені засобами орієнтування та інформування для осіб з порушеннями зору (зокрема тактильні та візуальні елементи доступності, позначення кольором сходинок, порогів, елементів обладнання, прозорих елементів конструкцій, інших об’єктів) та для осіб з порушеннями слуху (зокрема інформаційні термінали, екрани, табло з написами у вигляді рухомого рядка, пристрої для забезпечення текстового або відеозв’язку, перекладу жестовою мовою, оснащення спеціальними персональними приладами підсилення звуку), у тому числі з урахуванням положень ДСТУ-Н Б В.2.2-31:2011 “Настанова з облаштування будинків і споруд цивільного призначення елементами доступності для осіб з вадами зору та слуху” та ДСТУ Б ISO21542:2013 “Будинки і споруди. Доступність і зручність використання побудованого життєвого середовища”.

Якщо діючі об’єкти неможливо повністю пристосувати для потреб осіб з інвалідністю, забезпечується їх розумне пристосування відповідно до частини другої статті 27 Закону України “Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні” за погодженням із громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю.

24. Центр є юридичною особою, має самостійний баланс, рахунки в органах Казначейства, печатку із своїм найменуванням, штампи та бланки.

 

 

Секретар сільської  ради                                                              Олена МУНТЯН

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО                                                                                          рішенням сесії Чагорської сільської ради

                                                                                                                   від 15.12.2023 р. № ____-26/2023

 

 

СТРУКТУРА ТА ШТАТНА ЧИСЕЛЬНІСТЬ

комунальної установи Чагорський центр надання соціальних послуг

 

 

Найменування посади                                                                  Навантаженість       Кількість

                                                                                                               (ставка)            штатних од.

І.    Апарат установи

1.    Директор                                                                                               1,0                         1

1.1. Головний бухгалтер                                                                            1,0                         1

ІІ.   Відділення соціальної роботи                                                                     

2.1. Завідувач відділення                                                                           1,0                         1

2.2. Фахівець з соціальної роботи                                                            1,0                        1

ІІ.   Відділення соціальних послуг за місцем проживання

2.1. Завідувач відділення                                                                           1,0                         1

2.2. Робітник з соціальної роботи                                                             3,0                         3

Всього:                                                                                                        8,0                         8

 

Секретар сільської ради                                                  Олена МУНТЯН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26-та сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21 грудня 2023 р.            с. Чагор                                № _____-26/2023

 

 

Про затвердження Положення про

молодіжну раду при Чагорській

сільській раді та її складу

 

 

Відповідно до Закону України «Про основні засади молодіжної політики», постанови Кабінету міністрів України від 18.12.2018 р. № 1198 «Про затвердження типових положень про молодіжні ради», рішення Чагорської сільської рада від 11.07.2023 р. № 345-22/2023 «Про молодіжну раду при Чагорській сільській раді», на підставі протоколу засідання установчих зборів молодіжної ради при Чагорській сільській раді від 28.08.2023 р. №1, керуючись статтями 46, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада, -

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити склад молодіжної ради при Чагорській сільській раді, що додається.

 

  1. Затвердити Положення про молодіжну раду при Чагорській сільській раді, що додається.

 

  1. Доручити сільському голові здійснення організаційно-методичного, інформаційного та матеріально-технічного забезпечення діяльності молодіжної ради, створення належних умов для її роботи, у тому числі забезпечення молодіжної ради приміщеннями, засобами зв’язку, тощо.

 

 

Сільський голова                                                                          Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                         Затверджено

рішенням сесії Чагорської сільської

ради від 21.12.2023 р. №  -26/2023

 

СКЛАД

молодіжної ради при Чагорській сільській раді

 

1. Ганна ЗАХОТІЙ                                                              голова

вчителька Чагорського ліцею

            

2.Георгій МОРАР                                                               заступник голови

директор Молодійського будинку творчості

та дозвілля ім. Є. Мандичевського;

 

3. Тетяна ЗАХОТІЙ                                                            секретар

Педагогічний організатор в Чагорському ліцею

 

                                                                                                 Члени ради:

4. Мар’ян ГАБОР

директор Чагорського будинку творчості та дозвілля;

 

5. Олександр БУЛЕЗЮК

тренер-викладач Чагорської дитячо-юнацької спортивної школи;

 

6.Єлизавета ЦІЛІЄВИЧ

Студентка  вищого професійного училища № 3 м. Чернівці

 

 

 

 

 

 Секретер сільської ради                                                              Олена МУНТЯН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням установчих зборів молодіжної ради при Чагорській сільській раді від 28.08.2023 р.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням Чагорської сільської ради від 21.12. 2023 р. №_____-26/2023

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ
про молодіжну раду при Чагорській сільській раді

1. Молодіжна рада при Чагорській сільській раді (далі - молодіжна рада) утворюється як молодіжний консультативно-дорадчий орган при Чагорській сільській раді Чернівецького району Чернівецької області ( далі - сільська рада) з метою залучення молоді до формування та реалізації молодіжної політики на рівні територіальної громади.

2. Молодіжна рада у своїй діяльності керується  Конституцією і законами України, зокрема Законом України “Про основні засади молодіжної політики”, указами Президента України, постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, наказами міністерств, актами сільської ради, її виконавчого комітету та їх посадових осіб, Переглянутою Європейською Хартією участі молоді в громадському житті на місцевому і регіональному рівнях, іншими нормативно-правовими актами у сфері молодіжної політики, а також цим Положенням.

3. Діяльність молодіжної ради ґрунтується на принципах верховенства права, законності, гласності, добровільності, недискримінації, відкритості, відповідальності, інклюзивності.

4. Основними завданнями молодіжної ради є:

1) сприяння реалізації права молоді на участь у формуванні та реалізації молодіжної політики на рівні територіальної громади;

2) внесення до сільської ради, пропозицій щодо організації консультацій із молоддю;

3) надання пропозицій, висновків, рекомендацій щодо формування та реалізації молодіжної політики на рівні територіальної громади, обов’язкових до розгляду сільською радою;

4) розроблення за участю молодіжних та дитячих громадських об’єднань, інших суб’єктів молодіжної роботи пропозицій щодо пріоритетів молодіжної політики на рівні територіальної громади;

5) проведення моніторингу та оцінки ефективності реалізації молодіжної політики на рівні територіальної громади;

6) участь у розробленні проектів нормативно-правових актів, спрямованих на реалізацію молодіжної політики;

7) вивчення стану виконання законів, інших нормативно-правових актів, що стосуються молоді, на місцевому рівні;

8) проведення безоплатної громадської експертизи фінансування заходів з реалізації молодіжної політики, що здійснюється сільською радою;

9) виконання інших завдань, визначених положенням про молодіжну раду.

5. Молодіжна рада відповідно до покладених на неї завдань:

1) проводить аналіз ефективності здійснення сільською радою повноважень щодо реалізації молодіжної політики, у тому числі шляхом проведення моніторингу та оцінки ефективності реалізації молодіжної політики на рівні територіальної громади;

2) подає сільській раді, обов’язкові для розгляду пропозиції, висновки, рекомендації щодо формування та реалізації молодіжної політики, залучення молоді до вирішення питань соціально-економічного, політичного та культурного життя територіальної громади, а також підвищення ефективності виконання рішень, що впливають на життя молоді;

3) розробляє рекомендації щодо вирішення питань місцевого значення у сфері молодіжної політики та надсилає їх на розгляд сільської ради не рідше ніж двічі на рік;

4) здійснює громадський контроль за врахуванням сільською радою, пропозицій, висновків, рекомендацій молодіжної ради, забезпеченням нею прозорості та відкритості своєї діяльності, доступу до публічної інформації, яка перебуває в її володінні, а також виконанням нею нормативно-правових актів у сфері молодіжної політики;

5) проводить попередню оцінку та підготовку висновків у вигляді рекомендацій стосовно проектів актів сільської ради та її посадових осіб щодо вирішення питань місцевого значення у сфері молодіжної політики;

6) бере участь у розробленні проектів актів сільської ради, та її посадових осіб, спрямованих на реалізацію молодіжної політики на рівні територіальної громади, вирішення питань місцевого значення у сфері молодіжної політики;

7) розробляє за участю інститутів громадянського суспільства, зокрема молодіжних та дитячих громадських об’єднань, інших суб’єктів молодіжної роботи, пропозиції щодо пріоритетів молодіжної політики на рівні територіальної громади, вирішення питань місцевого значення у сфері молодіжної політики, а також надає пропозиції, висновки, рекомендації щодо ефективності використання бюджетних коштів для виконання місцевих програм, що стосуються молоді;

8) сприяє залученню цільового фінансування на виконання молодіжних програм;

9) розробляє та впроваджує механізми взаємодії сільської ради та молодіжних громадських об’єднань на засадах партнерства, відкритості та прозорості;

10) сприяє співпраці інститутів громадянського суспільства, що провадять діяльність у сфері молодіжної політики на території громади, з метою вирішення актуальних питань молоді, узагальнює пропозиції, які надходять від них, та подає їх на розгляд сільській раді;

11) підтримує та організовує заходи, спрямовані на виконання завдань молодіжної ради;

12) подає сільській раді пропозиції щодо проведення консультацій з молоддю стосовно вирішення питань місцевого значення у сфері молодіжної політики;

13) подає щороку сільській раді обов’язкову для розгляду інформацію про вирішення питань місцевого значення у сфері молодіжної політики та становище молоді у територіальній громаді;

14) систематично інформує громадськість про свою діяльність та ухвалені рішення, оприлюднює щорічний звіт про роботу молодіжної ради;

15) вивчає стан виконання законів, інших нормативно-правових актів, що стосуються молоді, на місцевому рівні;

16) проводить безоплатну громадську експертизу фінансування заходів з реалізації молодіжної політики, що здійснюється сільською радою;

17) утворює для виконання покладених на молодіжну раду завдань відповідні тимчасові комітети, робочі групи;

18) виконує інші завдання, визначені положенням про молодіжну раду.

6-. Результати безоплатної громадської експертизи фінансування заходів з реалізації молодіжної політики враховуються органом, при якому її утворено, під час планування таких заходів на наступний бюджетний період.

7. Молодіжна рада має право:

1) отримувати в установленому порядку від центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на неї завдань;

2) залучати до участі у своїй роботі представників місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та громадських об’єднань (за погодженням з їх керівниками), а також незалежних експертів (за згодою);

3) розглядати пропозиції інститутів громадянського суспільства та звернення громадян з питань, що належать до компетенції молодіжної ради;

4) утворювати у разі потреби для виконання покладених на неї завдань постійні або тимчасові робочі органи (комітети, комісії, експертні групи тощо);

5) організовувати проведення конференцій, семінарів, нарад та інших заходів, спрямованих на виконання завдань молодіжної ради;

6) вносити пропозиції сільській раді щодо заохочення в установленому порядку представників інститутів громадянського суспільства та окремих громадян за їх внесок у вирішення питань місцевого значення у сфері молодіжної політики;

7) проводити добір своїх членів під час строку повноважень складу молодіжної ради в порядку, визначеному в положенні про молодіжну раду.

Члени молодіжної ради мають право доступу в установленому порядку до приміщень, в яких розміщена сільська рада, а також право участі в засіданнях сільської ради, депутатських комісій, виконавчих органів, робочих груп, конкурсних комісій, утворених нею, з розгляду питань, що належать до компетенції молодіжної ради.

8. До складу молодіжної ради можуть входити громадяни України віком від 14 до 35 років, які є:

представниками громадських об’єднань та/або відокремлених підрозділів громадських об’єднань, підприємств, установ, організацій, що провадять діяльність у сфері молодіжної політики, які зареєстровані в установленому порядку та/або провадять діяльність на території громади (за згодою);

представниками закладів освіти, кандидатури яких подаються учнівським або студентським самоврядуванням кожного навчального закладу (за згодою);

особами, реєстрацією місця проживання яких є населені пункти громади (далі - молодь), які делегуються до складу молодіжної ради в порядку, визначеному положенням про молодіжну раду, та з урахуванням вимог цього Положення (за згодою);

представниками молодіжних центрів із правом дорадчого голосу (за згодою).

9. Склад молодіжної ради формується на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за кандидатів, які особисто присутні на установчих зборах.

10. Кількісний склад молодіжної ради визначається установчими зборами та не може становити більш як 35 осіб.

Строк повноважень складу молодіжної ради становить два роки.

До складу молодіжної ради може бути обрано не більше одного представника від кожного інституту громадянського суспільства, що виявив бажання увійти до складу молодіжної ради.

11. Організація діяльності та інші процедурні питання роботи молодіжної ради визначаються положенням про молодіжну раду, яке розробляється з урахуванням положень Типового положення, затвердженого Кабінетом Міністрів України, погоджується сільським головою і затверджується на установчих зборах молодіжної ради.

12. Для формування складу молодіжної ради місцева рада не пізніше ніж за 60 календарних днів до визначеної дати проведення установчих зборів утворює ініціативну групу з підготовки установчих зборів (далі - ініціативна група) за участю представників інститутів громадянського суспільства та молоді територіальної громади.

У разі коли при сільській раді вже утворена молодіжна рада та її повноваження не припинені достроково, ініціативна група утворюється сільською радою не пізніше ніж за 60 календарних днів до закінчення строку її повноважень. У такому разі кількісний та персональний склад ініціативної групи сільська рада затверджує з урахуванням пропозицій молодіжної ради.

До складу ініціативної групи входять делеговані члени діючої молодіжної ради (якщо її повноваження не припинені достроково), представники інститутів громадянського суспільства, які не представлені у складі молодіжної ради, представники сільської ради, молоді громади.

Персональний склад ініціативної групи сільська рада оприлюднює на своєму офіційному веб-сайті та/або в інший прийнятний спосіб протягом п’яти робочих днів з дня її утворення.

Сільська рада не пізніше ніж за 45 календарних днів до проведення установчих зборів в обов’язковому порядку оприлюднює на своєму офіційному веб-сайті та/або в інший прийнятний спосіб підготовлене ініціативною групою та погоджене з нею повідомлення про дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі в установчих зборах, відомості про склад ініціативної групи та прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності), адресу електронної пошти та номер телефону відповідальної особи.

Для участі в установчих зборах до ініціативної групи подається заява, підписана уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства або від молоді (у разі, коли молода особа подає заяву самостійно).

Для представників інститутів громадянського суспільства до заяви додаються:

прийняте у порядку, встановленому установчими документами інституту громадянського суспільства, рішення про делегування для участі в установчих зборах представника, який одночасно є кандидатом до складу молодіжної ради;

біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства із зазначенням його прізвища, власного імені, по батькові (за наявності), місця роботи, посади в інституті громадянського суспільства, контактної інформації.

Для молоді до заяви додаються:

біографічна довідка із зазначенням прізвища, власного імені, по батькові (за наявності), посади, місця роботи (за наявності), контактної інформації;

підписний лист для збору підписів жителів відповідного населеного пункту про підтримку кандидата.

Підписний лист повинен містити такі дані:

суть питання, яке порушується кандидатом;

порядковий номер особи, яка підписує лист;

прізвище, власне ім’я та по батькові (за наявності) особи, яка підписує лист;

дату, місяць та рік народження особи, яка підписує лист;

адресу реєстрації місця проживання особи, яка підписує лист;

контактний номер телефону особи, яка підписує лист;

особистий підпис;

дату підписання.

Приймання заяв для участі в установчих зборах припиняється за 20 календарних днів до їх проведення.

У разі виявлення невідповідності документів, поданих інститутом громадянського суспільства або молоддю, вимогам цього Положення ініціативна група не пізніше ніж за 15 календарних днів до проведення установчих зборів у письмовій та електронній формі інформує про це інститут громадянського суспільства або молоду особу з пропозицією щодо усунення таких невідповідностей протягом семи календарних днів.

За результатами перевірки документів, поданих інститутами громадянського суспільства, ініціативна група складає за сім календарних днів до проведення установчих зборів список кандидатів до складу молодіжної ради, які братимуть участь в установчих зборах, та список представників інститутів громадянського суспільства (молоді), яким відмовлено в участі в установчих зборах, із зазначенням підстави для відмови.

Підставами для відмови представнику інституту громадянського суспільства (молоді) в участі в установчих зборах є:

невідповідність документів, поданих інститутом громадянського суспільства (молоддю), вимогам цього Положення про молодіжну раду;

неусунення інститутом громадянського суспільства (молоддю) невідповідності поданих документів зазначеним вимогам у визначений строк;

невідповідність інституту громадянського суспільства або делегованого ним представника (молоді) вимогам цього Положення;

недостовірність інформації, що міститься в документах, поданих для участі в установчих зборах;

відмова інституту громадянського суспільства (молоді) в участі в установчих зборах шляхом надсилання ініціативній групі офіційного листа за підписом уповноваженої особи керівного органу такого інституту (молоді);

перебування інституту громадянського суспільства, який делегував свого представника для участі в установчих зборах, у процесі припинення.

Список кандидатів до складу молодіжної ради, які братимуть участь в установчих зборах, та список представників інститутів громадянського суспільства (молоді), яким відмовлено в участі в установчих зборах, із зазначенням підстави для відмови, інформація про результати діяльності інститутів громадянського суспільства за останній рік, біографічні довідки делегованих ними представників, а також уточнена інформація про дату, час та місце проведення установчих зборів, погоджена з органом, при якому її утворено, оприлюднюються не пізніше ніж за три робочих дні до проведення установчих зборів на офіційному веб-сайті сільської ради та/або в інший прийнятний спосіб.

У разі коли за результатом перевірки документів, поданих інститутами громадянського суспільства (молоддю), кількість кандидатів до складу молодіжної ради є недостатньою, сільська рада за погодженням з ініціативною групою може прийняти рішення про продовження строку прийому документів від кандидатів. Строк прийому документів у такому разі може бути продовжений не більше ніж на 14 календарних днів. Оголошення про продовження строку прийому документів до молодіжної ради публікується на офіційному веб-сайті або інших офіційних сторінках сільської ради не пізніше наступного дня з моменту прийняття відповідного рішення.

Під час проведення установчих зборів, які відкриває уповноважений представник ініціативної групи, з числа кандидатів до нового складу молодіжної ради обирається лічильна комісія, голова, секретар установчих зборів, заслуховується інформація голови або іншого уповноваженого члена попереднього складу молодіжної ради про її діяльність, якщо така рада утворена, а також обирається новий склад молодіжної ради.

Рішення установчих зборів оформляється протоколом, який складається протягом трьох робочих днів з моменту проведення установчих зборів, підписується головою та секретарем установчих зборів і подається сільській раді.

Сільська рада оприлюднює протокол установчих зборів на своєму офіційному веб-сайті та/або в інший прийнятний спосіб протягом трьох робочих днів з моменту його надходження.

13. Сільська рада на підставі протоколу установчих зборів затверджує склад молодіжної ради і оприлюднює його на власному офіційному веб-сайті та/або в інший прийнятний спосіб протягом трьох робочих днів з моменту затвердження.

14. Членство в молодіжній раді припиняється на підставі рішення молодіжної ради у разі:

систематичної (більше ніж два рази підряд) відсутності члена молодіжної ради на її засіданнях без поважних причин;

надходження повідомлення від інституту громадянського суспільства за підписом керівника, якщо інше не передбачено його установчими документами, про відкликання свого представника та припинення його членства в молодіжній раді;

неможливості члена молодіжної ради брати участь у роботі молодіжної ради за станом здоров’я, визнання його у судовому порядку недієздатним або обмежено дієздатним;

подання членом молодіжної ради відповідної заяви;

обрання члена молодіжної ради народним депутатом України, депутатом Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевої ради або призначення на посаду в органі державної влади, органі влади Автономної Республіки Крим, органі місцевого самоврядування;

набрання законної сили обвинувальним вироком щодо члена молодіжної ради;

смерті члена молодіжної ради.

У разі припинення будь-якою особою членства у молодіжній раді її місце займає наступний кандидат до складу молодіжної ради, який набрав найбільшу кількість голосів за результатами проведення рейтингового голосування на установчих зборах. Відповідне рішення приймається на найближчому засіданні молодіжної ради.

Зміни у складі молодіжної ради затверджуються актом сільської ради чи її посадової особи на підставі протоколу засідання молодіжної ради. Сільська рада оприлюднює відомості про такі зміни на власному офіційному веб-сайті та/або в інший прийнятний спосіб протягом трьох робочих днів з моменту затвердження.

Якщо не менш як за один рік до закінчення повноважень молодіжної ради наявність кандидатів, які набрали найбільшу кількість голосів за результатами проведення рейтингового голосування на установчих зборах, вичерпана та чисельність членів молодіжної ради становить менше половини її загального складу, визначеного на установчих зборах, сільська рада вживає заходів для доукомплектування складу молодіжної ради в порядку, встановленому положенням про молодіжну раду.

15. Дострокове припинення діяльності молодіжної ради здійснюється у разі:

коли засідання молодіжної ради не проводилися протягом двох кварталів;

невиконання молодіжною радою без об’єктивних причин більшості заходів, передбачених річним планом її роботи;

прийняття відповідного рішення на її засіданні;

реорганізації або ліквідації сільської ради.

Рішення про дострокове припинення діяльності молодіжної ради оформляється відповідним актом сільської ради.

У разі дострокового припинення діяльності молодіжної ради сільська рада утворює протягом 15 календарних днів відповідно до вимог  цього положення ініціативну групу з підготовки установчих зборів з метою формування нового складу молодіжної ради.

16. Молодіжну раду очолює голова, який обирається з числа членів ради на її першому засіданні шляхом прямого відкритого або таємного голосування. Форма голосування визначається більшістю голосів членів ради.

Одна і та сама особа не може очолювати одночасно більш як одну молодіжну раду, утворену відповідно до вимог цього положення.

Голова молодіжної ради має заступника, який обирається з числа членів ради шляхом прямого відкритого або таємного голосування. Форма голосування визначається більшістю голосів членів ради.

Повноваження голови молодіжної ради припиняються за рішенням молодіжної ради у разі подання ним відповідної заяви, припинення його членства у раді, висловлення йому недовіри молодіжною радою, а також у випадках, передбачених положенням про молодіжну раду.

У разі припинення повноважень голови молодіжної ради до обрання нового голови його обов’язки виконує заступник голови молодіжної ради, якщо інше не передбачено її рішенням.

17. Голова молодіжної ради:

організовує діяльність молодіжної ради;

організовує підготовку і проведення її засідань, головує під час їх проведення;

підписує документи від імені молодіжної ради;

представляє молодіжну раду у відносинах з центральними і місцевими органами виконавчої влади, об’єднаннями громадян, органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації;

може бути включений в установленому законом порядку до складу виконавчого комітету місцевої ради.

18. За ініціативи молодіжної ради місцева рада може покласти здійснення функцій секретаря молодіжної ради на представника сільської ради.

199. Для оперативного вирішення актуальних питань, що належать до компетенції молодіжної ради, молодіжна рада може утворювати такі постійні та тимчасові органи, як комітети, робочі групи. Порядок роботи таких органів визначається в положенні про молодіжну раду.

До складу постійних та тимчасових органів можуть входити:

голови комітетів, робочих груп;

секретарі комітетів, робочих груп;

члени молодіжної ради (із числа її діючих членів, за згодою).

20. Основною формою роботи молодіжної ради є засідання, що проводяться у разі потреби, але не рідше одного разу на квартал.

Молодіжна рада може прийняти рішення про проведення засідання у режимі реального часу (он-лайн) з використанням відповідних технічних засобів, зокрема Інтернету, або про участь члена молодіжної ради в засіданні, що проводиться в такому режимі.

Позачергові засідання молодіжної ради можуть скликатися за ініціативою голови молодіжної ради, сільського голови або однієї третини загального складу членів молодіжної ради.

Повідомлення про скликання засідання молодіжної ради, у тому числі позачергового, доводиться до відома кожного її члена не пізніше як за два робочих дні до його початку, а також оприлюднюється на офіційному веб-сайті сільської ради та/або в інший прийнятний спосіб.

Засідання молодіжної ради проводить голова молодіжної ради або за його відсутності заступник голови молодіжної ради, а в разі відсутності заступника голови молодіжної ради - член молодіжної ради, уповноважений сільською радою.

Засідання молодіжної ради є правоможним, якщо на ньому присутні не менш як половина її членів загального складу.

Засідання молодіжної ради проводяться відкрито.

За запрошенням молодіжної ради в її засіданнях можуть брати участь представники центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, громадськості.

21. Пропозиції щодо розгляду питань на засіданні молодіжної ради вносять голова молодіжної ради, заступник голови молодіжної ради та члени молодіжної ради.

22. Підготовку порядку денного засідання молодіжної ради з урахуванням пропозицій її членів та матеріалів для розгляду на засіданні забезпечує секретар молодіжної ради.

23. Рішення молодіжної ради приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів рішення вважається таким, що не прийняте.

Рішення, ухвалене на засіданні молодіжної ради, у п’ятиденний строк оформлюється протоколом, який підписується головуючим на засіданні та секретарем молодіжної ради.

Член молодіжної ради, який не підтримує рішення, може викласти у письмовій формі свою окрему думку, що додається до протоколу засідання.

Рішення молодіжної ради мають рекомендаційний характер і є обов’язковими для розгляду сільською радою.

Рішення сільської ради та її посадових осіб, прийняті за результатами розгляду пропозицій молодіжної ради, не пізніше ніж у десятиденний строк після їх прийняття в обов’язковому порядку доводяться до відома членів молодіжної ради та громадськості шляхом його оприлюднення на офіційному веб-сайті місцевої ради та/або в інший прийнятний спосіб. Інформація про прийняті рішення повинна містити інформацію про врахування пропозицій молодіжної ради або причини їх відхилення.

24. На засіданні молодіжної ради, яке проводиться за участю представників сільської ради у I кварталі кожного року, обговорюється звіт про виконання плану її роботи за минулий рік, який схвалюється разом із підготовленим планом на поточний рік.

Річний план роботи молодіжної ради та звіт про його виконання оприлюднюються на офіційному веб-сайті сільської ради та/або в інший прийнятний спосіб.

25. Установчі документи, склад молодіжної ради, протоколи засідань, прийняті рішення та інформація про хід їх виконання, а також інші відомості про діяльність молодіжної ради в обов’язковому порядку розміщуються на офіційному веб-сайті сільської ради в рубриці “Молодіжна рада” та/або в інший прийнятний спосіб.

26. Сільська рада здійснює організаційно-методичне, інформаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності молодіжної ради, створює належні умови для її роботи, у тому числі забезпечує молодіжну раду приміщенням, засобами зв’язку.

26. Молодіжна рада має бланк із своїм найменуванням.

ПОГОДЖУЮ

Чагорський сільський голова

 

        Георгій КОБЛЮК

 

«____»_______________ 2023 р.

 

Голова молодіжної ради

 

Анна ЗАХОТІЙ

 

«____»_______________ 2023 р.

 

 

                                                                                                                  

                                                                      

                                                                                     Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  21 грудня  2023  р.                    с. Чагор                     №  -26/2023

 

 

Про план діяльності з підготовки проєктів 

регуляторних актів у 2024 році

 

 

       Відповідно до вимог ст. 7 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» від 11.09.2003 року № 1160-ІV, з метою прийняття виважених рішень направлених на регулювання господарських відносин на території громади з урахуванням максимально можливих позитивних результатів, спрямованих на забезпечення балансу інтересів суб’єктів господарювання, громадян та влади, а також адміністративних відносин між регуляторними органами та суб’єктами господарювання, керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада

                                                        В И Р І Ш И Л А:

          1. Затвердити план діяльності Чагорської сільської ради з підготовки проєктів регуляторних актів у 2024 році, що додається.

          2. Відповідальним за розроблення проєктів регуляторних актів забезпечити своєчасну підготовку регуляторних актів відповідно до затвердженого плану.

          3. Покласти обов’язки на секретаря Чагорської сільської ради Мунтян О.В. оприлюднити план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів у 2024 року.

           4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності та правопорядку реалізації державної регуляторної політики.

 

 

        Сільський голова                                                       Георгій  КОБЛЮК

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення  26 сесії VІІІ скликання

Чагорської сільської ради

№    -26/2023

від  21 грудня  2023 року

ПЛАН

діяльності з підготовки проектів регуляторних актів у 2024 році

 

з/п

Вид проекту регуляторного акта

Назва проекту регуляторного акта

Обґрунтування необхідності прийняття регуляторного акта

Строк підготовки акта

Розробник проекту регуляторного акта

Примітка

1.

Рішення сільської ради

Про місцеві податки і збори  на 2025 рік на території Чагорської сільської ради

Виконання податкового кодексу України, недопущення суперечливих ситуацій, забезпечення дохідної частини сільського бюджету, виконання програм соціально-економічного розвитку Чагорської сільської ради

2-ий квартал 2024 року

Постійна комісія з питань планування, соціально – економічного розвитку територіальної громади, економіки, бюджету та фінансів

 

2.

Рішення сільської ради

Про затвердження правил благоустрою  території населених пунктів Чагорської сільської ради

Встановлення порядку благоустрою та утримання території населених пунктів Чагорської сільської ради, об’єктів благоустрою сільської ради, регулювання прав та обов’язків учасників правовідносин  у сфері благоустрою

 

ІІІ-ий квартал 2024 року

Постійна комісія з питань земельних відносин, природокористування, планування території, комунальної власності, будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту та благоустрою

 

 

                                                Секретар сільської ради                                                                        Олена  МУНТЯН

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                  

                                                                                                                 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  21 грудня  2023 р.                     с. Чагор                      №    -26/2023

 

«Про перспективний план роботи

Чагорської сільської ради на 2023 рік»

 

              Керуючись ст. 26 п. 7 Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»  та  розглянувши  перспективний план роботи  Чагорської сільської ради на 2024 рік»,  сільська рада 

                                                                   В И Р І Ш И ЛА:

 

  1. Затвердити перспективний план роботи Чагорської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області на 2024 рік (план роботи додається).

 

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на сільського голову             Коблюка Г.С.

 

 

 

 

 

Сільський  голова                                                   Георгій  КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення  26 сесії VІІІ скликання

Чагорської сільської ради

№   -26/2023

від  21 грудня 2023 року

Перспективний план роботи

Чагорської сільської ради

на 2023 рік

І.  Питання для розгляду на пленарних засіданнях  Чагорської сільської ради:

п/п

назва документів

дата

виконання

відповідальні

доповідає

1

Звіт  про  виконання  сільського  бюджету за 2023 рік.

 

І квартал

 

постійна комісія з питань планування, соціально – економічного розвитку територіальної громади, економіки, бюджету та фінансів:

 

Відділ бухгалтерського обліку - головний бухгалтер с/ради

Хмара М.М.

3

Звіт про роботу виконавчого комітету Чагорської сільської ради за  І квартал 2024 року

 

І квартал

Виконавчий комітет  постійні комісії сільської ради

сільський голова

Коблюк Г.С.

4

Звіт  про  виконання  сільського  бюджету за І квартал 2024 року

ІІ квартал

постійна комісія з питань планування, соціально – економічного розвитку територіальної громади, економіки, бюджету та фінансів:

Відділ бухгалтерського обліку - головний бухгалтер с/ради

Хмара М.М.

5.

Про благоустрій населених пунктів Чагорської сільської ради

 

 

 

ІІ квартал

Виконавчий комітет

Постійна комісія з питань земельних відносин, природокористування, планування території, комунальної власності, будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту та благоустрою:

 

сільський голова

Коблюк Г.С.

6

Звіт про роботу виконавчого комітету Чагорської сільської ради за  І півріччя 2024  року.

ІІІ квартал

 

 

 

Виконавчий комітет  постійні комісії сільської ради

сільський голова Коблюк Г.С.

 

 

 

 

7

Звіт  про  виконання  сільського  бюджету за І півріччя 2024 року

 

ІІІ квартал

постійна комісія з питань планування, соціально – економічного розвитку територіальної громади, економіки, бюджету та фінансів:

Відділ бухгалтерського обліку - головний бухгалтер с/ради

Хмара М.М.

8

Про  виконання плану економічного та  соціального розвитку населених пунктів Чагорської сільської ради за 2024 рік.

 

ІV квартал

постійна комісія з питань планування, соціально – економічного розвитку територіальної громади, економіки, бюджету та фінансів:

Провідний спеціаліст з інвестицій с/ради Антимійчук М.Ю.

9

Звіт  про  виконання  сільського  бюджету за 9 місяців 2024 року

ІV квартал

постійна комісія з питань планування, соціально – економічного розвитку територіальної громади, економіки, бюджету та фінансів:

Відділ бухгалтерського обліку - головний бухгалтер с/ради

Хмара М.М.

11

Про сільський бюджет на 2025 рік

ІV квартал

постійна комісія з питань планування, соціально – економічного розвитку територіальної громади, економіки, бюджету та фінансів:

Відділ бухгалтерського обліку - головний бухгалтер с/ради

Хмара М.М.

12

Про план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2025 рік

ІV квартал

комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності та правопорядку, реалізації державної регуляторної політики:

Секретар сільської ради Мунтян О.В.

 

ІІ. Основні організаційні заходи:

1. Звіти депутатів сільської ради перед виборцями відповідного  виборчого округу.

1 квартал                                                      депутати сільської ради

2. Зустрічі депутатів сільської ради з виборцями округу з метою інформування про роботу сільської ради та її  виконавчих органів.

1 раз на квартал                                           депутати сільської ради

3. Надання практичної допомоги депутатам сільської ради, постійним комісіям ради у забезпеченні виконання визначених законодавством функцій та обов’язків.

   постійно                                                    секретар сільської ради

             Секретар сільської ради                                Олена  МУНТЯН

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                          

ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  21 грудня  2023 р.                     с. Чагор                      № ____-26/2023

 

«Про надання дозволу на розроблення

Детальних планів території житлової

та комерційної забудови в населених

пунктах Чагорської сільської ради»    

 

Керуючись ст. 26, 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 16, 19, 24  Закону України «Про регулювання містобудівної діяльність», ст. 12, 17 Закону України «Про основи містобудування» та розглянувши заяви громадян _____про надання дозволу на розробку Детальних планів території комерційної та громадської забудови, сільська рада  ВИРІШИЛА:

  1.  

 

 

 

 

 

 

 

                      Сільський  голова                                  Георгій  КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                        ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21 грудня   2023 р.                     с. Чагор                      № ____-26/2023

 

«Про розгляд заяв щодо надання

дозволу на виготовлення матеріалів

технічної документації із землеустрою щодо

встановлення (відновлення) меж земельних

ділянок в натурі (на місцевості)»

 

Керуючись ст. 26 Закону України “ Про місцеве самоврядування в Україні,“ відповідно до ст. ст. 12, 116, 121, Земельного кодексу України, та висновки  постійної комісії сільської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, комунальної власності, будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту та благоустрою, розглянувши заяви жителів села Чагор, Молодія, Луковиця, Кут та додані до них документи, сільська рада

 

В И Р І Ш И Л А:

1.

 

 

 

      Сільський голова                                                      Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                           

ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  21 грудня  2023 р.                     с. Чагор                      № ____-26/2023

 

 

 «Про затвердження Детальних планів території

житлової та комерційної забудови в населених пунктах

Чагор, Молодія, Луковиця та Кут Глибоцького району

Чернівецької області»

 

          Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 3, 12, 19, 20 Земельного Кодексу України, відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» п. 4, 12 Порядку розроблення містобудівної діяльності, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово – комунального господарства України від 16.11.2011 № 290, зареєстрована в Міністерстві юстиції України від 20.12.2011 № 1468/20206 з метою раціонального використання земельних ресурсів, їх функціонального призначення розглянувши Детальний план території житлової забудови населених пунктів Чагор, Молодія, Луковиця та Кут Глибоцького району Чернівецької області та заяви громадян ___________________________________,  сільська рада ВИРІШИЛА:

 

 

 

 

 

 

 

                      Сільський  голова                                  Георгій  КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                           

 

                                                                                                                                            ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  21 грудня  2023 р.                     с. Чагор                      № ____-26/2023

 

 

 «Про затвердження проектів землеустрою щодо 

відведення земельних ділянок із зміною цільового

призначення земель в населених пунктах Чагор,

Молодія, Луковиця та Кут Глибоцького району

Чернівецької області»

 

 

Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до ст. 12, 20 Земельного кодексу України, розглянувши проекти відведення земельних ділянок та заяви громадян,  сільська  рада

                                           

                                        В И Р І Ш И Л А:

 

  1.  

 

 

 

 

 

 

 

                     Сільський  голова                                  Георгій  КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                          

                                                                                                                                            ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  21 грудня  2023 р.                     с. Чагор                      № ____-26/2023

 

 

 «Про розгляд заяв на затвердження матеріалів

технічної документації із землеустрою

щодо встановлення (відновлення)

меж земельних ділянок в натурі

(на місцевості)».

 

Керуючись ст. 26 Закону України “ Про місцеве самоврядування в Україні,“ відповідно до ст.ст. 12,116,121, Земельного кодексу України, розглянувши заяви та додані до них документи гр. _____________________,  сільської ради

 

                                                       В И Р І Ш И Л А:

1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    Сільський  голова                                  Георгій  КОБЛЮК

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                          

                                                                                                                                            ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  21 грудня   2023 р.                    с. Чагор                      № ____-26/2023

 

 «Про розгляд заяв на затвердження

проектів землеустрою щодо відведення

земельних ділянок у власність».

 

Керуючись ст. 26 Закону України “ Про місцеве самоврядування в Україні,“ відповідно до ст.ст. 12,116,121, Земельного кодексу України, розглянувши заяви та додані до них документи гр. _____________________,  сільської ради

 

                                                       В И Р І Ш И Л А:

1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   Сільський  голова                                  Георгій  КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                           

ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21 грудня   2023 р.                     с. Чагор                      № ____-26/2023

 

 

 «Про розгляд заяв  з різних питань»

 

  1. СЛУХАЛИ: _____________

 

 

 

 

 

                   Сільський  голова                                  Георгій  КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь