Чагорська територіальна громада
Чернівецького району, Чернівецька область

Проєкти рішень 23 сесії Чагорської сільської ради 8 скликання

Дата: 08.09.2023 15:26
Кількість переглядів: 71

                                                              ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

23 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  21 вересня  2023 р.                    с. Чагор                      № ____-23/2023

 

«Про внесення змін до сільського бюджету Чагорської об’єднаної територіальної громади на 2023 рік»

 24532000000

(код бюджету

         Керуючись Бюджетним Кодексом України,  Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та п. 12,13 рішення 2 сесії Чагорської сільської ради VIIІ скликання від 22 грудня  2020 р. № 09-02/2020 «Про сільський бюджет Чагорської об’єднаної територіальної громади на 2021 рік, розглянувши листа Чернівецької ОДА за № 01.41-11/4657-5 від 19.07.2021 року та на виконання пункту 9 Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів»(долі – Порядок та умови), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12 лютого 2020 року № 100 (зі змінами),відповідно до розпорядження КМУ № 1337-р від 28.10.2021 року «Про деякі питання розподілу у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, на виконання рішення Чернівецької обласної ради за № 209-4/21 від 06.10.2021 року «Про Перелік природоохоронних заходів для фінансування з обласного фонду  охорони навколишнього природного середовища в 2021 році за рахунок залишку коштів станом на 01.01.2021 року та враховуючи рекомендації постійної комісії Чагорської сільської ради з питань планування, соціально-економічного розвитку територіальної громади, економіки, бюджету та фінансів, сільська  рада

ВИРІШИЛА:

1.

 

                   Сільський голова                                         Георгій  КОБЛ

                                                                                                                                                                                                                          

                                                                                                                          ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

23 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21 вересня 2023 р.                         с. Чагор                               №       -23/2023

 

«Про встановлення вартості

гарячого харчування

в закладах освіти

Чагорської сільської ради

з жовтня 2023 року»

 

         Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Законом України «Про державний бюджет України на 2022 рік», на виконання ст. 25 Закону України «Про освіту», Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», ст.21, 22 Закону України «Про загальну середню освіту», ст.5 Закону України «Про охорону дитинства», ст. 35  Закону України «Про  дошкільну освіту», Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб» розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07.11.2012р. №865-р «Про затвердження плану заходів щодо забезпечення дітей високоякісними продуктами харчування вітчизняного виробництва», керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004р. №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», Постановою Кабінету Міністрів України від 19.06.2002р. №856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», Постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011р. №116 (зі змінами) «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», пунктом 10 Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01, на виконання спільного наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005р. № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», спільного наказу Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006р. № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у навчальних закладах», наказом Департаменту освіти і науки України Чернівецької обласної військової (державної) адміністрації «Про організацію харчування дітей у закладах дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти у 2023/2024 н.р. № 220 від 15.08.2023 р. відповідно з делегованими повноваженнями, з метою впорядкування механізму організації харчування дітей за рахунок місцевого бюджету на 2023-2024 рік,

 

                                             ВИРІШИЛА:

      1. Установити вартість харчування для вихованців в закладах дошкільної освіти з розрахунку:

  • перша вікова категорія (3-4 роки) - 40/45 грн. в день на кожну дитину (в т.ч батьківська плата у розмірі  50%  від вартості харчування) (орієнтуючись на перспективне меню затверджене Держпродспоживслужбою згідно додатку 1);
  • друга вікова категорія (4-6 років) – 45/50 грн. в день на кожну дитину (в т.ч батьківська плата у розмірі  50%  від вартості харчування) (орієнтуючись на перспективне меню затверджене Держпродспоживслужбою згідно додатку 1);

 

      2.  Установити вартість безкоштовного харчування в загальноосвітніх навчальних з розрахунку 35/37 грн.  в день на одну дитину за рахунок коштів місцевого бюджету сільської ради: (орієнтуючись на перспективне меню затверджене Держпродспоживслужбою) :

- забезпечення безкоштовним харчуванням дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей, позбавлених батьківського піклування обох батьків або одного з батьків;

- учнів 1-4 класів з малозабезпечених сімей при наявності актуальної довідки;

- дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних інклюзивних класах;

- дітей батьків-учасників АТО, військовослужбовців, які призвані під час мобілізації та на військову службу в період воєнного стану, дітей, батьки яких загинули в зоні бойових дій, АТО,

- дітей внутрішньо переміщених осіб (ВПО);

- дітей з сімей, що опинились в складних життєвих обставинах.

     3.  Установити вартість харчування для учнів груп продовженого дня (ГПД) за батьківські кошти з розрахунку 25/30 грн. в день на кожну дитину, згідно затвердженого меню для ГПД (додаток 3).

    4. Організувати в загальноосвітніх навчальних закладах для всіх бажаючих учнів випічку на платній основі за рахунок коштів батьків.

    5. Організувати в загальноосвітніх навчальних закладах для всіх бажаючих учнів, не включених у перелік категорії дітей,які харчуються безкоштовно, харчування організувати за кошти батьків, згідно затвердженої калькуляції вартістю:     35 грн. в день на одну дитину (додаток 2).

    6. В Кутбаїнській початковій школі – філії Луковицького ОЗЗСО I-III ступенів ім.Д. Макогона організовано для пільгової та платної категорії дітей харчування згідно затвердженого меню (додаток 4).

    7. Вартість платної послуги може змінюватись у разі зміни вартості.

    8. Від плати за харчування дітей відповідно до Закону України «Про дошкільну освіту» звільняються батьки або особи, які їх замінюють, а також звільняються діти-сироти, діти-інваліди, діти, позбавлені батьківського піклування,  діти з особливими освітніми потребами, які виховуються у спеціальних інклюзивних групах; діти з сімей учасників АТО, військовослужбовців, які призвані під час мобілізації та на військову службу в період воєнного стану, діти, батьки яких загинули в зоні бойових дій, АТО, діти внутрішньо переміщених осіб (ВПО) (при наявності поновлених документів).

    9. Плата за харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах та закладах дошкільної освіти вноситься щомісяця не пізніше 10 числа поточного місяця, за який вноситься плата. Керівники закладів  дошкільної  освіти несуть відповідальність за своєчасне надходження батьківської плати. У разі невнесення плати у встановлені строки ці суми стягуються в порядку, визначеному чинним законодавством України.

   10. Медичним працівникам шкільних та дошкільних закладів:

   10.1. Готувати на наради керівників  закладів освіти питання, пов’язані із рівнем організації харчування дітей в освітніх закладах.

   10.2. Систематично перевіряти стан організації харчування дітей у закладах освіти.

   10.3. Забезпечити контроль за організацією роботи їдалень, за якість приготування їжі, згідно норм харчування та калорійності страв, дотримання санітарно-гігієнічних правил при приготуванні та реалізації страв.

   11. Керівникам  закладів освіти:

   11.1. Забезпечити постійний контроль за організацією харчування учнів 1-4 класів, 5-11 класів пільгової та платної категорій згідно норм харчування та калорійності, дотримуючись щоденного меню-вимоги, опираючись на «Збірник картотеки страв та технологія їх приготування в закладах ДНЗ» та рекомендований примірник чотирьохсезонного меню та технологічної карти (Наказ МОЗ України від 05.11.2021 № 2441) та «Збірника рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах» (Є.Клопотенко), орієнтуючись на  чотирьохтижневе перспективне меню.

   11.2. Наказом по  закладу освіти призначити відповідальну особу за організацію харчування дітей, створити комісії контролю за харчуванням учнів та призначити чергових вчителів.

   11.2.1. До обов’язків відповідальної особи входить:

   -координація діяльності з роботою медичного персоналу щодо контролю за    харчуванням дітей;

   -відпрацювання режиму і графіка харчування дітей, режиму чергування педагогічних працівників в їдальні;

   -опрацювання інформації щодо кількості дітей, які потребують гарячого харчування (у тому числі дітей пільгової категорії);

  -участь у бракеражі готової продукції (за відсутності медичного працівника);

  -контроль за додержанням дітьми правил особистої гігієни та вживання готових страв, буфетної продукції;

  -контроль за санітарно-гігієнічним станом їдальні тощо.

    11.2.2. Облік дітей та розрахунок харчування учнів охоплених безплатним харчуванням, здійснює класний керівник, який вчасно повідомляє про наявність учнів. Призначити особу, відповідальну за організацію платного харчування учнів.

    11.3. Встановити постійний контроль за дотриманням щоденного меню-вимоги та натуральних норм харчування учнів, технологією приготування страв та ведення відповідної документації.

    11.4. Проводити роз’яснювальну роботу з учнями та батьками щодо необхідності отримання гарячого харчування. Розглядати питання організації раціонального та якісного харчування дітей в  закладі освіти  на педагогічних радах, нарадах при директорі, батьківських зборах. Довести до відома батьків дітей основні вимоги чинних законодавчих та нормативних документів щодо організації харчування дітей на батьківських зборах.

    11.5. Забезпечити системний щоденний контроль за організацією та якістю харчування дітей, за дотриманням санітарно-гігієнічних норм.

    12. Бухгалтерії Чагорської сільської ради забезпечити оплату продуктів харчування, облік та звітність відповідно до чинного законодавства. Забезпечити фінансування витрат для забезпечення безкоштовним харчуванням учнів вищезазначених категорій в межах виділених лімітних призначень на харчування.

    13.  Заступнику сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (Лазоренко Д.В.) забезпечити укладання договорів на постачання продуктів харчування та здійснювати контроль за їх виконанням.

    14. Дане рішення набирає чинності з 01 жовтня  2023 року.   

    15. Додатки 1-4 до цього рішення є невідємною частиною.

    16. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію сільської ради  з питань планування, соціально-економічного розвитку територіальної громади, економіки, бюджету та фінансів.

 

 

 

 

 

                                      

                        Сільський голова                            Георгій КОБЛЮК

                                                                                                                    

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

23 сесія

VІІІ скликання

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21 вересня 2023 р.                           с. Чагор                                        №    -23/2023

 

Про затвердження  проектно – кошторисної

документації по об’єкту «Послуги з благоустрою-

поточний ремонт частини пішохідної доріжки по

вул. Буковинській (ділянка між школою та садочком)

в с. Молодія Чернівецького району Чернівецької області»

 

       Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Постановою Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 року № 560, з метою більш ефективного виконання завдань і функцій місцевого самоврядування, сприяння місцевому і регіональному розвитку, захисту прав і інтересів  Чагорської територіальної громади,  розглянувши  кошторисну частину проектної документації об’єкту будівництва за робочим проектом «Послуги з благоустрою-поточний ремонт частини пішохідної доріжки по вул. Буковинській (ділянка між школою та садочком)

в с. Молодія Чернівецького району Чернівецької області» та Експертну оцінку № 000000 щодо розгляду вказаної кошторисної частини проектної документації, сільська рада

В И Р І Ш И Л А:

 

        1.Затвердити кошторисну частину проектної документації за робочим проектом  «Послуги з благоустрою-поточний ремонт частини пішохідної доріжки по вул. Буковинській (ділянка між школою та садочком) в с. Молодія Чернівецького району Чернівецької області», в поточних цінах станом на 04.09.2023 року у загальній сумі 530,810 (п’ятсот тридцять тис. вісімсот десять грн. 00 коп.) гривень у т. ч.

  • будівельні роботи – 504,459 тис. грн.,
  • інші витрати – 26,351 тис. грн.

 

         2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань планування, соціально-економічного розвитку територіальної громади, економіки, бюджету та  фінансів та  заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дмитра ЛАЗОРЕНКА.

 

 

 

Сільський голова                                                   Георгій КОБЛЮК

 

ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

23 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  21 вересня  2023 р.                    с. Чагор                      № ____-23/2023

 

«Про надання дозволу на розроблення

Детальних планів території житлової

та комерційної забудови в населених

пунктах Чагорської сільської ради»    

 

Керуючись ст. 26, 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 16, 19, 24  Закону України «Про регулювання містобудівної діяльність», ст. 12, 17 Закону України «Про основи містобудування» та розглянувши заяви громадян _____про надання дозволу на розробку Детальних планів території комерційної та громадської забудови, сільська рада  ВИРІШИЛА:

  1.  

 

 

 

 

 

 

 

                      Сільський  голова                                  Георгій  КОБЛЮК

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                        ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

23 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  21 вересня  2023 р.                    с. Чагор                      № ____-23/2023

 

«Про розгляд заяв щодо надання

дозволу на виготовлення матеріалів

технічної документації із землеустрою щодо

встановлення (відновлення) меж земельних

ділянок в натурі (на місцевості)»

 

Керуючись ст. 26 Закону України “ Про місцеве самоврядування в Україні,“ відповідно до ст. ст. 12, 116, 121, Земельного кодексу України, та висновки  постійної комісії сільської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, комунальної власності, будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту та благоустрою, розглянувши заяви жителів села Чагор, Молодія, Луковиця, Кут та додані до них документи, сільська рада

 

В И Р І Ш И Л А:

1.

 

 

 

      Сільський голова                                                      Георгій КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                          

ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

23 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  21 вересня  2023 р.                    с. Чагор                      № ____-23/2023

 

 

 «Про затвердження Детальних планів території

житлової та комерційної забудови в населених пунктах

Чагор, Молодія, Луковиця та Кут Глибоцького району

Чернівецької області»

 

          Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 3, 12, 19, 20 Земельного Кодексу України, відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» п. 4, 12 Порядку розроблення містобудівної діяльності, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово – комунального господарства України від 16.11.2011 № 290, зареєстрована в Міністерстві юстиції України від 20.12.2011 № 1468/20206 з метою раціонального використання земельних ресурсів, їх функціонального призначення розглянувши Детальний план території житлової забудови населених пунктів Чагор, Молодія, Луковиця та Кут Глибоцького району Чернівецької області та заяви громадян ___________________________________,  сільська рада ВИРІШИЛА:

 

 

 

 

 

 

 

                      Сільський  голова                                  Георгій  КОБЛЮК

 

 

                                                                                                                                                                                                                           

 

                                                                                                                                            ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

23 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  21 вересня  2023 р.                    с. Чагор                      № ____-23/2023

 

 

 «Про затвердження проектів землеустрою щодо 

відведення земельних ділянок із зміною цільового

призначення земель в населених пунктах Чагор,

Молодія, Луковиця та Кут Глибоцького району

Чернівецької області»

 

 

Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до ст. 12, 20 Земельного кодексу України, розглянувши проекти відведення земельних ділянок та заяви громадян,  сільська  рада

                                            

                                        В И Р І Ш И Л А:

 

  1.  

 

 

 

 

 

 

 

                     Сільський  голова                                  Георгій  КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                          

                                                                                                                                            ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

23 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  21 вересня  2023 р.                    с. Чагор                      № ____-23/2023

 

 

 «Про розгляд заяв на затвердження матеріалів

технічної документації із землеустрою

щодо встановлення (відновлення)

меж земельних ділянок в натурі

(на місцевості)».

 

Керуючись ст. 26 Закону України “ Про місцеве самоврядування в Україні,“ відповідно до ст.ст. 12,116,121, Земельного кодексу України, розглянувши заяви та додані до них документи гр. _____________________,  сільської ради

 

                                                       В И Р І Ш И Л А:

1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    Сільський  голова                                  Георгій  КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                           

                                                                                                                                            ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

23 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  21 вересня  2023 р.                    с. Чагор                      № ____-23/2023

 

 «Про розгляд заяв на затвердження

проектів землеустрою щодо відведення

земельних ділянок у власність».

 

Керуючись ст. 26 Закону України “ Про місцеве самоврядування в Україні,“ відповідно до ст.ст. 12,116,121, Земельного кодексу України, розглянувши заяви та додані до них документи гр. _____________________,  сільської ради

 

                                                       В И Р І Ш И Л А:

1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   Сільський  голова                                  Георгій  КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                          

ПРОЄКТ

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧАГОРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

23 сесія

VІІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  21 вересня  2023 р.                    с. Чагор                      № ____-23/2023

 

 

 «Про розгляд заяв  з різних питань»

 

  1. СЛУХАЛИ: _____________

 

 

 

 

 

                   Сільський  голова                                  Георгій  КОБЛЮК

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь